Ilk dogduklarinda mideleri kucuk oldugu icin cok süt gerekmiyor . Tabi bu bebege gore de degisiyor. Ilk dogumum turkiyede oldu , mama ya herkes karsi oldugu icin hic mama dusunmemistim. Dogumum cok kolaydi ama sonrasindaki dikislerden yuruyemiyordum. Gece boyu devamli bebegi emzirmek cok yormustu . Ikinci dogumum Almanyada oldu. Hemsireler gece bebegi aliyorlar kontrolleri icin, o zaman 2 tane mama getirmisti. Onu icirmistim , zaten cok az icmisti ama gece boyu hic aglamamisti. 3.dogumda Almanyada baska bir hastanede oldu , diger hastanenin bebek yogun bakimi yoktu, gebeligimde biraz riskliydi. O yuzden hastane degistirdim. Oradaki hemsire mama verme sadece emzir dedi. 13 saat abartmiyorum emmisti. Doymamisti. Mama istedim esimden , icti ve uyudu. Benim korkum sarilikti , yuzunun rengi degismeye baslamisti. Ilerlemesin diye mama verdim. Bir kac kere hastanede icti. Sonra ne biberon ,ne mama, ne emzik agzina sürmedi. Yani alisir diye korkmamak lazim. Süt geliyor ama hemen telaş yapmamak lazim. Ben yorulana kadar emziriyordum. Bebekte yoruluyordu , o zaman mama verip uyutuyordum.
Abimin eşi sezaryen dogum yapmisti. Duzgun emzirtemedik , bebek doymadi ve altina yapmadi hic. Doktor ilk kakasini yapana kadar hastaneden cikarmamisti
senin yaninda kalacak kisiler daha onemli . Bol bol su ic emzir gelir sütün .