• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar emzik olarak hangisini aldınız bebeğim ogurup çıkarıyor ağzından direk o yüzden daha fazla emiyor emzik olarak da
Marka olarak yazarsanız sevinirim inşallah bu sefer kabul eder kauçuk olanlar mi iyi acaba silikon ucuz birşeydi aldığım
Canım bnmki silikonu tutmadı .bir sürü emzik var şuan evde 😅ben nuk marka kauçuk aldım .ucu silikona göre daha küçük .işine gelince tutuyor bunu .en azından ogurmuyir .silikonu hiç tutmuyordu .acayip memeci bnmki de inşallah iyi e alışır emziğe

Kızlar bugün yine olanlar oldu.
Şu an resmen bitik durumdayım.
Cumartesi günü babamlar geldi.
Kac aydır görüşmüyoruz. Malum korona yüzünden.
Babam pazardan beri kendini iyi his etmiyor.
Bugun test yaptik.
Malesef pozitif cikti.
Apar topar gittiler.
Onlar gittiklerinden beri evi dezenfekte ve çamaşır yıkmakla meşgulüm.
Büyük kızım da aniden ateşledi 39.5 derece.
Durmadan kustu yavrum.
Test yaptim ona negatif cikti ama bilmiyorum artık.
Dua edin bize kızlar.
Bu süreci sag salim atlatalim.

Bugun test yaptik.
Malesef pozitif cikti.
Apar topar gittiler.
Durmadan kustu yavrum.
Dua edin bize kızlar.
Rabbim yar ve yardımcın olsun canım
İnşallah kurtulursunuz yavrum nasıl dayansın minik vücuduyla 🥺

Slm kızlar Arasın pipisi ucu kızardı sanki temizliğine dikkat ediyorum sık sık bezini değiştiriyorum ne yapabilirim
Bide vücudunu krem,loyson veya yağ ile nemlendiriyormusunuz

Bnm dışta olanlar düştü .ilk 12. Gün düşmeye başlamıştı .sanırım dışta çok az dikişim vardı .içte olanlardan düşen görmedim henüz . Bnde merak ediyorum ne zamn dusucek .kızımda 17. Gün falan düşmeye başlamıştı sanırım
Düşse anlarım mutlaka dimi? Kendimi çok cahil hissediyorum 😅

bu mesajını okuyunca ilk lohusalığım geldi aklıma. doydu mu doymadı mı süt var mı yok mu göğsüm yumuşak süt yok gibi şeyleri dert edinirdim. topige yazardım da 2.-3. çocuğu olan annelerin yazdıkları bana güven verirdi. şimdi hiç öyle dertlerim yok kızım maşallah huzurlu bi bebek. anne sütünün fizyolojik mantığını anlamam büyük kızımda uzun sürmüştü şimdi çok kolaymış diyorum bazen süreci sadece biz zorlaştırıyoruz. şimdi bunu okuyunca bana bile güven geldi altına imzamı atıyorum🥰
Insan yavas yavas tecrübeleniyor . Mesela ben ilk kizimda hicbir sorun yasamamistim emzirme konusunda . Ice tee iciyordum cok süt yapiyordu. Ama ikincide mastit oldum , mama verdim o ara hic toparlayamadim 10 aylik birakti emmeyi kendisi. Her cocuk ayri acemilik , ayri tecrube oluyor 🥰

Bugun test yaptik.
Malesef pozitif cikti.
Apar topar gittiler.
Durmadan kustu yavrum.
Dua edin bize kızlar.
Gecmis olsun canim. Ben corona pozitif dogum yaptim. Bebege gecmedi cok sukur. Atesini ölc devamli 37.7 yi gecerse doktora goturursun demsti hastanedeki doktor . Kizlarin da hepsi 1-2 gün ateslendi sonra gecti. Kusma filan bizde olmamisti.
Siz pozitif olmazsiniz insallah .

Canım bende sizdenim ilk sezeryanda hemşire yat dinlen artık demişti hep ayaktayım ama bunda aynı günde 6kez ağrı kesici istedim hemşire artık yapamam en güçlü ağrı kesiciyi yaptım dedi eve geldim 1 hafta lavaboya ağlayarak gittim resmen ama şuan iyiyim gerçi biraz dolansam hala dikislerde yanma yapiyo
Ay vallahi 24 gün oldu hala geçti diyemem ya karın bölgem fena hala sikiş üstümün şişliği de inmedi
Kızlar emzik olarak hangisini aldınız bebeğim ogurup çıkarıyor ağzından direk o yüzden daha fazla emiyor emzik olarak da
Marka olarak yazarsanız sevinirim inşallah bu sefer kabul eder kauçuk olanlar mi iyi acaba silikon ucuz birşeydi aldığım
Kuzum philips avent kullanıyo bizimki alt değiştirirken uyku öncesi falan veriyoruz kabul etti

Biz cumartesi sünnet için randevu aldıkk hangi yöntemle yapcak çok merak ediyorum dikişli değil dedi lazer değil dedi ne olacaksa anlamadım
Biz girecek miyiz dedil hayır dedi
Kimi yerde anne baba girip kol bacak tutuyomuş ama birkaç dakika sürecek işlem zaten dedi
Kadıköy medicana 3100e yapacaklar
Lokal anestezi olacakmış 2 3 saate taburcu olcakmışız pansuman vs yapmayacaksınız normal alt değiştirme emzirme rutini nasılda aynısı devam edecek dedi doktor ama anlamadım valla hep okudum işte kahve bardağı koymuşlar pipiye yapışmasın diye bu gerek yok dedi ne desem

Benim doğum misali sünnette de kendi yöntemini kullanan doktor mu geldi başımıza bilmiyorum ama prof diye güvendik biraz çok sorgulamadık

Sünnet yaptıracaklara ctesi durumları yazarımm ay çok korkuyorum ama nasıl alt değiştircem napcam ama aradan çıksın istedik

Canım merhaba, @alsem arkadaşım etiketlemiş şimdi gördüm. O da bugün anne oldu ❤️ Ben tam 40 I çıkınca sünnet ettirdim ve hayatımda verdiğim en doğru karar. Lokal oldu ve çıktığında sinirlenmişti yaklaşık 45 dk içini çekerek ağladı. Durdu ağladı durdu ağladı. 1 saat sonra emsirrbilirsin dediler ve öyle sakinleşti. Bezin içinde iyileşti ki zaten dikiş dedikleri kıldan ince ip gibi bir şeydi. İlk başlarda pipisi şiş oluyor dikişi bile görmüyorsun. Bebek sadece ilk idrarında ağlıyor sonrasında aynı devam. Hatta biz şaşırdık kucağımıza alırken filan dikkat ettik ama bebişte ağlama filan olmadı. Sadece ameliyattan çıkınca ağladı o kadar. Sen bile şaşıracaksın İnan. Biz üroloğa yaptırdık eski usul. Bakımı da zaten kan filan olmuyor. Her zaman nasıl değiştiriyorsan öyle değiştiriyorsun. Bacoderm diye bir antibiyotik sürdük 1 hafta ve ben kantaron da döktüm. Doktor iyi olur dedi. Bu şekilde 😊
Yaa uzun uzun anlatmışsın çok sağol canım benim ctesi başımıza neler gelecek bakalım inşallah böyle kolaycacık atlatırızzz😍

Kuzum bizim 5.5 sonra 12.5 sonra 15 oldu doktor 17de sınır dedi yatırırız diye
Sonra ben 3mzirme kampına aldım çocuğu memeden ayırmadım gittik ölçüme 11 e düşmüştü düşüşe geçtiği için tekrar ölçüm yapılmadı
Ama 15ken gözlerinin beyaz kısmı sarıydı zaten uyandırana kadar canımız çıkıyodu artık sarılık olmayan bebek yok heralde h modunu düşürme beslemeye bak bol bol
Ben de emziriyorum, bakalım yarın düşecek mi
Normal doğum yapan arkadaşlar dikişleriniz kaçıncı günde düştü? 😕

Bnm dışta olanlar düştü .ilk 12. Gün düşmeye başlamıştı .sanırım dışta çok az dikişim vardı .içte olanlardan düşen görmedim henüz . Bnde merak ediyorum ne zamn dusucek .kızımda 17. Gün falan düşmeye başlamıştı sanırım
Kızlar ben bu dikişlerden o kadar korkuyorum ki bakmadım bile hiç ve beni bayagı zorluyor, oturup kalkarken, hamilelik öncesine ışınlanmak istiyorum vücut olarak.
Agrıdan fitil falan kullandım. Bilmiyorum normal mi daha konforlu sezeryan mı. Belki benimki zor bir dogumdu diye.
merdiven çıktım taiburcu olduk, sanki organlarım yer degiştirmiş, nefes nefese,agrılar. Epudral de etkilemiş olabilir.

Slm kızlar Arasın pipisi ucu kızardı sanki temizliğine dikkat ediyorum sık sık bezini değiştiriyorum ne yapabilirim
Bide vücudunu krem,loyson veya yağ ile nemlendiriyormusunuz
Sarılık olanlar yag sürmesin, verdikleri ışığın gecmesini engelliyor dediler bugün hastanede, aklınızda olsun.
Ay vallahi 24 gün oldu hala geçti diyemem ya karın bölgem fena hala sikiş üstümün şişliği de inmedi

Kuzum philips avent kullanıyo bizimki alt değiştirirken uyku öncesi falan veriyoruz kabul etti
Canım bizim çocuk hep kucak istiyor. Emzik vermem lazım. Ne zaman verdin ve verince meme reddi yasadın mı?

Düşse anlarım mutlaka dimi? Kendimi çok cahil hissediyorum 😅
Valla yıkarken elinle kontrol et dikiş olan yeri hissedersin zaten 😅kızımda bı kaşıntı oluyordu gidip yikiyodum hmn bakiyodum ip düşmüş bunda kaşıntı flan olmadi hiç .bunda dıştaki ipler beyazmis ve pirinç tanesi kadar geldi üç kere ilkinde acaba tuvalet kağıdı parçası mı demiştim 😬😅

Biz cumartesi sünnet için randevu aldıkk hangi yöntemle yapcak çok merak ediyorum dikişli değil dedi lazer değil dedi ne olacaksa anlamadım
Biz girecek miyiz dedil hayır dedi
Kimi yerde anne baba girip kol bacak tutuyomuş ama birkaç dakika sürecek işlem zaten dedi
Kadıköy medicana 3100e yapacaklar
Lokal anestezi olacakmış 2 3 saate taburcu olcakmışız pansuman vs yapmayacaksınız normal alt değiştirme emzirme rutini nasılda aynısı devam edecek dedi doktor ama anlamadım valla hep okudum işte kahve bardağı koymuşlar pipiye yapışmasın diye bu gerek yok dedi ne desem

Benim doğum misali sünnette de kendi yöntemini kullanan doktor mu geldi başımıza bilmiyorum ama prof diye güvendik biraz çok sorgulamadık

Sünnet yaptıracaklara ctesi durumları yazarımm ay çok korkuyorum ama nasıl alt değiştircem napcam ama aradan çıksın istedik
Ay hadi bakalım sünnetten sonra da yazarsın buraya .inşallah hmn atlatır acısı sancısı olmaz 😊🙏

Bu arada 3240 gram olmuşuz daha anca 23 günlük bebeksin beee herkes anne karnında o kadardı diye diye emzirmeye devam 😂
2880 doğduk 2630a kadar düştük anca toparlıyoruz
Bizimki de tosun olucak galiba 😬3500 doğdu .iki gün sonra 3400 du .gcen hafta salı sağlık ocağında 3850 çıktı .bu salı kilo takibi için tekrar çağırmıştı 4300 çıktı 😅ama o kadar çok emiyor ki doğduğundan beri . Kardeşime diyodum ikimiz sırayla emzirsek ancak yeteriz buna diye 😂

Ben de emziriyorum, bakalım yarın düşecek mi

Kızlar ben bu dikişlerden o kadar korkuyorum ki bakmadım bile hiç ve beni bayagı zorluyor, oturup kalkarken, hamilelik öncesine ışınlanmak istiyorum vücut olarak.
Agrıdan fitil falan kullandım. Bilmiyorum normal mi daha konforlu sezeryan mı. Belki benimki zor bir dogumdu diye.
merdiven çıktım taiburcu olduk, sanki organlarım yer degiştirmiş, nefes nefese,agrılar. Epudral de etkilemiş olabilir.

Sarılık olanlar yag sürmesin, verdikleri ışığın gecmesini engelliyor dediler bugün hastanede, aklınızda olsun.

Canım bizim çocuk hep kucak istiyor. Emzik vermem lazım. Ne zaman verdin ve verince meme reddi yasadın mı?
Canım bende bakmadım zaten boşver bakma 🙈ilk gunker ödemli oluyor kesikten kaynaklı benimki öyleydi yani .dikişim çok falan sanmıştım .5. günden sonra ödemi indi .elimle yıkarken bile hızlıca yıkayıp cikiyodum bnde dikiskerden korkuyorum çünkü hatta kesilme fobim var bnm elim kesilse bakamam yani .sonra bı cesaret yıkarken elimle kontrol ettim baktım ufacık yerde dikiş var .senin de biraz zaman geçince daha net anlarsın dikişleri .

Kızlar gece yatırırken yarım kundak yapıyor musunuz? Yapmazsam yatakta uyumuyor. Yapınca da tedirgin oluyorum ağzı burnu kapanır mı diye.

Tam olarak hangisi acil resim kuzu
Kızlar gece yatırırken yarım kundak yapıyor musunuz? Yapmazsam yatakta uyumuyor. Yapınca da tedirgin oluyorum ağzı burnu kapanır mı diye.
Canısı ortuyu ağzına toplar ben ortemiyirum ya bu kundak yada yukarıdan uzak ort

Eklentiler

• Screenshot_2022-03-24-04-09-08-935_com.solidict.ebebek.webp
    Screenshot_2022-03-24-04-09-08-935_com.solidict.ebebek.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 71
Back
X