Pompayla anlasilmaz bence cunku bebek emerken sut doluyo onun emisiyle hissediyorum bebegin emmesi farklı oluyor. Birde pompayla 20 cc bile cikmazken mochiyle 100 cc cıktigibi bilirim. Birini emerken obur gogusun sızlıyormu obur gogusden akıyormu. Yada bazen kafasini cekince fiskırıyomu oyleyse vardir.Ne bilim benim sutumde dengesiz bi cok oluyo akiyo bi yetmiyo. Dun gece uyumadi gogus yumusak olunca emmiyo sut azaldi gece. buzluga koydugum sutu verdim. Bir kac kerede boyle oldu Cok uzuldum cokdu sutum niye boyle oldu diye. Emziren anne cayi aldim suyu artircam birde vitaminli pek yemedim bakalım duzelicekmi. Stres yapma mama dunyanin sonu deil suyunu bol ic et sut yumurta vs bol ye en onemlisi sut olmasada emzir.
Canım pompa ile bakiyorum bir damla yok şuan kızım uyumuyor aç aranıyor ağzı ileCanim pompayi bosver diyorum ya sutum tasarken bile o bisey sagmiyodu elektirikli pompa hemde. Sen suyunu bol ic bol emzir bebegini kokla. Insan dunyada tek kuzum anne es de olsa bi yere kadar sen bebegine bak gerisini bosver. Bu zamanlar birdaha gelmiycek kimseyi onemseme
öncelikle düşünceni değiştir. sütüm yetmiyor değil yetiyor doyuyor de her durumda böyle söyle. daha sonra eşine ve kvne sana karışmamalarını söyle. sonra başla bunları yapmaya
bol bol su ve sıvı alımı
sütün kalitesi için kuruyemis kek vs
süt çayları
pompaları unut, hep emzir bol bol emzir. hiçbir pompa bebek kadar fazla süt çıkaramaz. aksine çıkan süte bakarak bereketi azalır. mecbur değilsen sadece emzir
göğüslerin yumusak olması süt olmadığı anlamına gelmez. süt, arz-talep meselesidir. göğüsleri ne kadar uyarırsan o kadar mesaj gider beyne. bana daha fazla süt üretmelisin diye. bu yüzden emzirmek lazım sık sık. ikk günler sütü düzene oturtana kadar iyice emzirip mama verebilirsin. ama bunu sütüm yetmiyor diyerek değil sütüm çoğalana kadar doysun çocuk diye yapmalısın sütünün çoğalacağına psikolojikmen inanmalısın. her ağladığı aç olduğu anlamına gelmez. bazen gazı olur bazen uykusu olur bazen sadece anne kokusunu tenini ister. her duyguyu sadece ağlayarak anlatabilir bebek. ama kime sorsan aç der. emzirme ve süt artırma kampına gir yani kendince ama bu süreçte aç bu çocuk diyenlere kulaklarını tıka. inşallah artacaktır şöyle düşün onu önce rahmimize sonra kucağımıza veren Rabbim rızkını esirger mi? bazen durumları sadece biz zorlaştırıyoruz bu dediklerimi yap hepsinden önemlisi beynen bebeğine yeterli geldiğine inan ve bol sıvı tüket. göreceksin aradaki farkı.
bir de bebeğini emzirirken gözlerini kapat, o her çektiğinde ağız dolusu süt olmuş onu yutkunmuş diye hayal et. öyle olduğuna inan. pompayı da bırak psikolojiyi en çok da cc hesapları bozuyor maalesef
Bak yine ağladım şimdi rabbim bebeği verdi sütünü mu esirgeyecek haklısınboşver canım kimseye ihtiyacın yok. bir anne bir bebek ve bir babasınız evde. kv susup ev işleri ve yemek yükünü senden alırsa güzelce dinlenirsen yiyp içersen zaten sütün olur. ama önce sussun
Çok şükür bugüne kadar iyiydik. Sarılık başladı Lila'daForumda aktif olanlardan
@niloaslan @Spagetti Bolonezz @Umtgzldr @Anka6 sanırım yoksa venüs nursre2603 citoesss te var
Gözün aydın canım beniim nasılsınız
lohusalığı bir kenara bırak ve ona en iyi bakacak olan sensin bunu öğren. sen hepsini yap Allahın izniyle bol bol sütün olur inşallahBak yine ağladım şimdi rabbim bebeği verdi sütünü mu esirgeyecek haklısın
Pompa bütün yetmiyor sözleri üzerine hiç iyi gelmiyor evet
Düşüncemi değiştirmem lazım
Canim surekli emzir. Uyandirmaya calis. Benim oglum da malesef ki sarilik oldu ve yogun bakimda yatti 3 gun. 2 saatte bi diyolar ama sen bekleme bence o kadar ben2 saatte bir verdigim halde kacamadik sariliktanÇok şükür bugüne kadar iyiydik. Sarılık başladı Lila'dasürekli uyuyor uyandırmada zorlanıyorum. Güya tecrübeli anneyim. Sarılık yaşayan tecrübeli annelerim neler önerirsiniz bana. Işın tedavisi alma durumuna gelsin istemiyorum minnoşumun
Sagmakla uğraşma Gümüscüm.Tamam yapicam Allah razı olsunmamayı kesiyorum elimden geleni yapacağım güç veriyorsun ekledim sagdigim pompa çok zor can acıtıyor emzirdikden sonra sagdim minik kutuya koydum azıcık
Damla ve çay aldım bayadir kullanıyorum
Mama dünyanın sonu değil biliyorum erken doğdu en azından birkaç ay anne sütü alsın istiyorum
Elimde değil etrafında destek veren kimse olmayınca annem bile varken yok hastayım dedi gelemedi ama tel da bile soğudum sanki annem değil
Hayırlı akşamlar suan bende de skar şüphesi var bir hafta bekliycez .12 sene önce sezeryan olmuştum ben..suan yeni lerde ikinci cocuk istiyoruz sok oldum yani halen saksikim.surecten bahsetmeniz munkunmuCanim bende 3 hafta önce geçirdim skar gebelik 3 u istiyoruz istmosel tedavisi olup u kaldin yoksa tedavisiz mi bende ameliyat olmadan yeniden hamile kal ak istiyorum ama yeniden skar olur diyorlar doktor un birsey onerdim
Inan pompayla gelmezken bebek emince kendiliginden aktigi oluyor. Pompayi onemseme bol bol emzir.Canım pompa ile bakiyorum bir damla yok şuan kızım uyumuyor aç aranıyor ağzı ile
Gümüşüm üzülme birtanem. Emin ol sütün vardır. Bamya, sütlaç, komposto, hurma falan ye iç.Bak yine ağladım şimdi rabbim bebeği verdi sütünü mu esirgeyecek haklısın
Pompa bütün yetmiyor sözleri üzerine hiç iyi gelmiyor evet
Düşüncemi değiştirmem lazım
İki saati beklemiyorum bende normalde. Bugün aşırı uyku modunda ve uyandırmak inanılmaz zordu. Siz mama takviyesi yaptınız mı pekiCanim surekli emzir. Uyandirmaya calis. Benim oglum da malesef ki sarilik oldu ve yogun bakimda yatti 3 gun. 2 saatte bi diyolar ama sen bekleme bence o kadar ben2 saatte bir verdigim halde kacamadik sariliktan
Pompa asla ölçün olmasın gerçekten normalle alakası yokCanım pompa ile bakiyorum bir damla yok şuan kızım uyumuyor aç aranıyor ağzı ile
Benn lanet ettim ya kavga ettim becerememişler ve 15 dk uğraşmıştı 2 topuğu da deldi çocuğu deli gibi ağlattılarİyi geceler kızlar yarın 20 günlük olacaz biz de inşallah bugün sağlık ocağından aradılar tekrar topuk kanı istediler düzgün alınmamış dediler başına gelen var mı
MerhabaKızlar bende bisey sormak istiyorum. Bizim göbek bağımız düştü ama sanki orda bi kalıntı kaldı ,sarı renkli akıntı oluyor ama az, kokusu da yok . Yani bebegin göbeğinde. Ne yapmalıyım oraya diğer bebeklerim de böyle olmamıştı.
Bizi de tekrar çağırdılar tsh değeri yüksek çıkmış düzgün alamadığımız İçin olabilir dedilerİyi geceler kızlar yarın 20 günlük olacaz biz de inşallah bugün sağlık ocağından aradılar tekrar topuk kanı istediler düzgün alınmamış dediler başına gelen var mı
Merhaba iyi aksamlar, Tayin için konyadayiz burdaki tum peritanoliji uzmanlar I ve doktorlar Ina gittim malesef skr yerine 1,5 cm sonlandirmak zorunda kaldi k cunku yuksek risjli ama benim 3. Sizin kac cm yakinliktaHHa
Hayırlı akşamlar suan bende de skar şüphesi var bir hafta bekliycez .12 sene önce sezeryan olmuştum ben..suan yeni lerde ikinci cocuk istiyoruz sok oldum yani halen saksikim.surecten bahsetmeniz munkunmu
Tamam zaten oda yıpratıyor zaman alıyor dün akşam yine yoktu formül mamayı verdim ağladı catliycak gibiSagmakla uğraşma Gümüscüm.
O boş vaktinde dinlen sen.
Senin bebeğin de sen de güclüsünüz memeyi tutuyor emiyor.
Sagma makinasi pompasi ile yıpratma kendini.
Emin ol yalniz kalmam daha iyi. Kafan rahat olur.
Benim annemler geldi.
Koronayinda birlikte getirdiler.
Onlar üzüntpden mahv oldu.
Inan pompayla gelmezken bebek emince kendiliginden aktigi oluyor. Pompayi onemseme bol bol emzir.
Bamya onu yemedim deniycemGümüşüm üzülme birtanem. Emin ol sütün vardır. Bamya, sütlaç, komposto, hurma falan ye iç.
Pompa ile gelmeyip, emzirme ile geliyor merak etme. Pompa her şeyi çekmiyor.
Topuk kanini aldılar birsuru ağladı uğraş verildiİyi geceler kızlar yarın 20 günlük olacaz biz de inşallah bugün sağlık ocağından aradılar tekrar topuk kanı istediler düzgün alınmamış dediler başına gelen var mı
Benn lanet ettim ya kavga ettim becerememişler ve 15 dk uğraşmıştı 2 topuğu da deldi çocuğu deli gibi ağlattılar
Sonra biz hastanede verdik 1 dk sürdü ve asla ağlamadı ayağını falan ısıtıp aldılar
Merhaba, tarif ettiğiniz şey bebeğimde de oldu. Doktoruna götürdük, antibiyotik krem verdi, devam ederse yakma işlemi yapıcaz dedi. Yakma işlemi bebeğin hiç hissetmediği kimyasal bir madde sürülerek yapılıyor. Sonraki kontrolde o işlemi yaptı ve geçti. Doktorunuza gittiğinizde benzer bi işlem yapıcaktır sanıyorum ya da belki kremle de geçebilir sizinki.Kızlar bende bisey sormak istiyorum. Bizim göbek bağımız düştü ama sanki orda bi kalıntı kaldı ,sarı renkli akıntı oluyor ama az, kokusu da yok . Yani bebegin göbeğinde. Ne yapmalıyım oraya diğer bebeklerim de böyle olmamıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?