2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Canım sürekli memede kalmasın diyorsun ya, ben de o sorunu yaşıyorum. Gece yarım saat uyuyamadım. Memede emzik gibi takılıyor. Sen emzik veriyor musun? Doktor önermedi diye vermedim ama dün zor dayandım
Canım benim kızım emzik almıyor malesef.
Alsa seve seve vereceğim.
Ama nerdeyse tüm emzik modellerini denedim ama tutmuyor sinirleniyor.
Korona olmadan ne güzel düzen oturmustum. Düzene girmesi 3 haftayı bulmuştu.
3 saate bir emiyordu. Geceleride nerdeyse 5 saate bir uyaniyordu.
Simdi alt üst oldu herşey.
İnsallah yine düzene gireriz.

Ne güzel bir tane deneyimin var, ben tecrübesiz nolcagindan habersiz saf saf bekliyorum
İnşallah kuzum son anda sezeryana dönecek gibime geliyor benim ama bakalim hayırlı

Hadi bakalım hayırlı haberler bekliyoruz. 40+5 i bekleyenlerden biride benim inşallah suni sancıyla gelir çok yormadan dualarımız seninle darısı başımıza:)

Kızlar aranızda bebeğinde uzamış sarılık yaşayan var mı? Bizim bugün doktor kontrolümüz vardı doktor sarılığı devam ediyor dedi. Tahlil verdik değer 5 çıkmış. Anne sütü sarılığı da olabilir ama karaciğer enzimlerindende olabiliyor dedi. Ne olur ne olmaz enzim testi yaptık

Canım sürekli memede kalmasın diyorsun ya, ben de o sorunu yaşıyorum. Gece yarım saat uyuyamadım. Memede emzik gibi takılıyor. Sen emzik veriyor musun? Doktor önermedi diye vermedim ama dün zor dayandım
Aynı ben Maşallah diyelim sürekli emmesi iÇin ama artık boynum, sırtım, memelerimde derman kalmadı. Doymak bilmiyor bebeğim. Doktora söyledim, dalga geçti benimle. Biz böyle bebeklere maşallah nazar değmesin diyoruz dedi. Sonra da bebek iri olduğu için çok normal doymaması, mama takviyesi yapacaksın dedi. Meme+mama şeklinde devam ediyoruz. dün Doktora gitmeden evvel sabah 9’da meme verdim 50 dk kadar memede kaldı. Üstüne 60’lık mama verdim öyle sakinledi. Doktora gittik 10.30’da, işimiz uzadı 11.30’a filan, hastanede yine emzirdim iki memede.

emzik ben de vermedim. İstemiyorum vermek de. Yeni doğduğunda hastanede 1 kez vermeyi denedim o gece çok ağrım vardı, baktım ağzından attı emziği. Bir daha üstelemedim. Alışsın istemiyorum.

Maşallah canım bebeğine ve sana
Teşekkür ederim denerim inan herşeye muhtacım şuan..
Canım ağzından bal damlıyor inşallah amin öyle olur öyle üzülüyorum ki anlatılmaz ama içime su serpti yazdıkların.. Emiyor çok uzun süre sürekli istiyor 1 şaati geçiyor uykuya dalmiyor tekrar tekrar bende aç mi diyorum gaz tamam altı değişti o zaman ne süt yok diyorum çok uzun süre emdi bende acitsada pompayla iki göğsü de zorladım inan birer çay kaşığı süt geldi boş emdi tükendi mi yoksa çok mu az

Şuan bir ay oldu inşallah artar bende güzel şeyler yazarım

1 ayda kilo alımı nasıl oldu canım ne kadar aldı çişli bezi kakası varmı gun ıcınde emmesıne gore 4 ıle 6 tane arası cışli bezı olması gerekıyormus eger ıyı gıdıyorsa hersey o keyfınden emıyordur iştahli bir bebektir pompayla gelmeme sebebıde o bıtırıyodur sutu bıde pompayla sagımlarada cok guvenmemek lazım

Bizim devam 33 gunlukken kan testinde 13 cikti, idrar falanda verdik uzayan annelik sutu sariligi dedi
2.ayda biter vucut atar dedi bakalim umarim biter herhangi bir belirtisi yok ama atmasi uzun suruyor sanirim

Bizim devam 33 gunlukken kan testinde 13 cikti, idrar falanda verdik uzayan annelik sutu sariligi dedi
2.ayda biter vucut atar dedi bakalim umarim biter herhangi bir belirtisi yok ama atmasi uzun suruyor sanirim
Geçmiş olsun size de inşallah bir an önce atlatırız. Bizde de idrara alt ast değerlerine filan baktılar.Geçtiğini düşünüyordum çünkü bizde de hiç belirti yoktu. Yüzü biraz sarıydı ama bizim ten rengimizde sarı olduğu için normal sanıyordum. Doktor bol bol emzir geçer demişti. Şimdi doktor değiştirdik o da enzim testi istedi. Sizden de istediler mi bu testten 1 hafta sonra çıkacakmış sonuçlar. Eğer onlarda da sorun çıkmazsa anne sütü sarılığı deriz 2 3 ay içinde kendiliğinden geçer dedi.

Kizlar bu ise yariyor mu? Alinmali mi? Sürekli karsima cikiyor bu ara, ne diyosunuz?

Eklentiler

• Screenshot_2022-03-30-20-05-14-94_5a351068dae84964efd3bc6808f60b72.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 50
Yok enzim testini duymadim hic nasil aliniyor o
4 tup kan aldilar minicik elinden cok fena oldum insallah birdaha gerek kalmaz
2.ay kontrolinde gidicez artik her gittigimizde makina ile olcum yapiyor en son gecen carsamba gittigimizde 10 cikmisti vucudu. Bol bol emiyor sadece anne sutu ile besleniyor. Sarilik biraz var teninde bakalim ne zaman bitecek

Aynen bizden de 1 tüp kan aldılar. Dış laboratuvara gönderilecekmiş. Glukoz 6-Fostat dehidrogenaz ve Pirüvat kinaz enzimlerine bakılacakmış. Bunlarda sarılığı uzatabiliyormuş.

Benim deger 9 çıkmasına ragmen, dr tamam riski atlattık dedi. 10 gün sonra cagırdı. Sıfırlanması mı gerekiyor?
Canım ilk basta ben de anlamıyordum, doktora sürekli sütüm var mı boş mu emiyor diyordum. Ben hiç sagmıyorum, tshirtüm hiç ıslanmıyor.
Doktor idrar 4-5, kaka 2-3 kez oluyorsa besleniyordur dedi. Ben de ona bakıyorum, o zaman stres olmuyosun. Yemese olmaz diyosun.

Kızlar erkek anneleri, üstünüze çiş yapılmasından nasıl korunuyorsunuz Bugün 2 defa üst degiştim, hep de bezleme anına nasıl denk geliyor.

Bi ağız mendilini pipi mendili yaptım hemen altını açınca onu pipisine koyuyorum sünnet olduğu ilk günler yapamadık hep kazaya kurşun gittik ama başladık tekrar ona çişini yapıyo

Kız ben kız anası olmama rağmen yedim üstüme çiş, bir de kaka fışkırttı ki sorma pijamam, çekmece kenarlari falan hep battı

Bugün aylık kontrolümüz vardı
3430 gram olmuş kuzu ben tabi delirdim 1 aylık erkek bebek bu kadar çiroz olur mu diye
Ama doktor normal diyo iyi gidiyosun anne sütüyle devamke dedi ama içim rahat değil kızlar ya
2880 doğdu da ilk kontrolde 2630a düşmüştü ondan hesapladı aylık 800 gram almış gayet yeterli dedi
Önceden 40 gram alıyodu günlük sonra doktor çok iyi ondan 2 saatte bir değil 3 4 saatte bir emzir dedi süre uzayınca günlük 27 gram almış
Bezimiz günlük 10- 14 arası değişiyor besleniyor da aslında ama içime de dert oluyor bugün bebek tartısı sipariş ettim sapık gibi tartarım artık

Sütüm mü azaldı yoksa emzirme süresi uzadığı için mi böyle oldu anlamadım önceden saatlerce emersi şimdi 30 35 dk da tav oluyor ondan da olabilir tabi

Onun dışında kalça ultrasonumuz iyiymiş, boyumuz 54 cm olmuş 4 cm uzamış, aşımızı da olduk sarılık iyice azalmış bir bitemedi lanet uzamış sarılık bizde de var yani

Bizden haberler böyle teyzeler

Canım kız annesi olunca değişmiyor altını aciyorum yeni bez takicam alt acma örtüsü üst bas kaka çiş oluyor

Canım birşey sorucam emdikten sonra uykuya dalmada sorun oluyor mu gazı çıkıyor alt değişme iki meme ayrı ayrı emiyor hala meme arıyor formül mama o zaman mecbur yapıyorum uykuya dalsa diycem doydu uyudu

Maşallah

Aynen erkek anneleri çisten şikayetçi bende kakadan ne zaman bezi açsam fiskirtiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…