2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ben gaz damlalarını bugün itibariyle bırakıyorum kızlar. bebeğim gece uyurken sürekli geğirme tarzında sesler çıkartıyor. Damlalardan önce böyle bir derdi yoktu yavrumun. Uyuyan çocuk geğirme sesiyle kıvranıyor sürekli, uyanıyor. Bööğğğ baaağğğ hhhhııııkkkk puf puf diye sesler çıkartıyor.

Ben de hepsini bıraktım, bebeğim kendi kendine sindirim sistemini oturtur zamanla diye düşünüyorum,, sonuçta bu da bir süreç. Damlaları kullandıkça içtiği bütün süt ya alttan bolca kaka olarak çıkıyor ya da üstten kusma olarak.

Ben de sadece biogaia kullanıyorum onu da bi gün veriyorum iki gün vermiyorum şeklinde kullanıyorum
Doktor tanıdığımız dedi damlalar fasa fiso
Bizim kimyon yememiz herşeyden etkiliymiş gaz konusunda
Bugünden itibaren kimyon suyla karıştırıp dikip kafama içicem

Aynen geccek de.kizimdan biliyorum.iste can sıkıyor..evet bez fikri iyi bak.koluma bazen muslin koyuyorum .sürekli hale getireyim en iyisi
Aynen ben baya baya keşfettim onu. Özellikle göğüs altına koy. Ordan fena terliyoruz.

Bazı bebeklerde pişik yapıyor kimyon dikkat edin. Denisb nin oğlan pişik oldu kimyondan.

Ben de sadece biogaia versem mi diye düşünüyorum. Akşam nurse harveys’i kendim bi deneyim dedim, suyla karıştırıp içtim. İnan midem yandı bütün gece. Bana bunu yaptıysa yavruma nasıl dokunmuştur kim bilir. Biogaia da yararlı bakteri diyor ama bilemedim Devam etsem mi etmesem mi
Kimyon yemeklere katıyorum azar azar. Bir de kimyonlu rezene çayı içiyordum günde 2-3 bardak filan, süt yapsın hesabına. Beni bir ishal yaptı anlatamam. Köpüklü yeşil ishal oldum. Allahtan çocuğa geçmedi İshal durumu. çayı günde 1’e düşürdüm ishalim geçti. Demem o ki her şeyin fazlası zararlı

Bizim biogaia etki etmedi maalesef doktor bıraktırdı,onun yerine relactaz ve sab simplex yazdi ikisini verince evet bi rahatlama oluyordu ama özellikle relaktaz i hep kustu bebek ve kaka miktari sayısı arttı süt boşa gidiyor gibi bir şey bence

Bio gaia açıldıktan sonra bir ay içinde bitirilmesi lazımdı galiba canım üstünde yazıyordu .kimyon bı kere ben deneyeyim dedim kusuyordum nerdeyse

Relaktaz bızdede kaka sayısında artıs yaptı butun gece alt degıstırdım kımyon rezene ve anne çaylarının alerjiyi tetikleme olasılıgını okudum bılmıyorm ne derece dogru ama ne yapcagımı sasırdım bende gece yeşil kaka gunduz sarı kaka yapıyo bzm ufaklık süt diyetınıde ufaktan bırakmayı dusunuyorm cunku cok bır farklılık olmadı bence

Bizim kız emzik hiç almıyor kactane denedim olmuyor ya.
Bence cokta gerek yok bende basta mutluydum aa ne guzel hemen aldm dıyodö ama emme zamanlarını dusurdu gıttıkce uzmanlar bosuna demıyomus emzık cok fazla onermıyorz dıye meme reddı atak donemlerınde emzık yada bıberona guvenıyolar bence bu arafa aventı şıp diye almıştı cok guzel susturucu gıbı bıse ama bebegın ıhtıyaclarını torpuluyo gıbıme gelıyor ne yapalım bır sure sıkıntı cekcez oyle boyle buyucekler

Hanımlar herkese iyi haftasonları....
Sizlere danışmak istediğim bir konu var bebeğim 2640gr olarak doğdu ufak bi enfeksiyonu vardı 1 hafta yoğum bakımda kaldı. Daha sonra eve geldiğinden beri ağlama nöbetleri krizler gaz sorunları vs derken 3. 4. Haftada ben bağırsak enfeksiyonu geçirdim serum yediğim için bir gün mama verdik. Daha sonra bebeğim sürekli emmek istiyor aranıyor diye zor zamanlarda günde ufak tefek mama takviyesi yaptım. 1 aylık kontrolünde 3400 kilo çıktı. Mama verme dediler vermedim 2 hafta boyunca cuma günü yine sürekli hergün memede huzursuz kilo alımına bakayım diye sağlık ocağına götürdüm 2 haftada sadece 100 Gr almış çocuğum aç bırakmışım resmen öyle üzüldüm ki... Her istediğinde emziriyordm yediklerime aşırı dikkat ediyorum neden böyle oldu anlamadm. Şuan tam 45 günlük. Perşembe günü çocuk uzmanına randevumuz var mama takviyesi verecek muhtemelen. Başına böyle bişey gelen var mı sanırım sütüm yağlı değil ben anlamadm her emmesi cuk cuk emiyordu bi göğsümde çok az var süt onu biliyorum ama diğeri dolgun oluyor. Çok canım sıkkın bana akıl verin lütfen

Tek derdim gaz sorunu.Gazdan dolayı hep emmek istiyor.O yüzden emzik ise yarar belki diye düşündüm ama almadı.Napalim artık onlar iyi olsun da.En büyük korkum zaten meme reddi.Oglum bu zamanlar emmeyi bırakmıştı.6ay zorla emdi.

6 ay nasıl emdı pekı sagarak mı verdın benım kızda cok ısteksız zorla 5 dakıka emzırıyorm abısı tam bir memecıydı o yuzden tuhafıma gıdıyor.uyurken guzel emıyo korkumdan bıberonlada vermıyorm suan ınsallah bırakmaz.
Insallah bebısınınde gaz sancısı dıner rahatlar bır an once aslında emzık alsaymıs oda rahatlarmıs iştede emmesı guzelse emzır bol bol ne yapcaksn saglıklı olsnlarda zorluklarına dayanırz Allahın ıznıyle

3aydan sonra uykuluyken emdi onun dışında sağarak verdim.Bu dönemi atlatırsan sonra geçiyor bu meme reddi.Kardesimde öyle oldu.
Benim oğlumda hiç gaz sıkıntısı olmadi.Bu baya zorladı.Ama geçecek inşallah.

Kızlar oğlumu dün yüzündeki kızarıklıklar için acile götürdük. Kan aldılar iki tüp kanda bisey çıkmamış ama teşhis olarak atopik dermatit yani egzama teşhisi konmuş. Stilex jel verdi doktor ama sanki hiç etki yapmıyor. Bebeği egzama olanlar siz hangi kremi kullandıniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…