• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar, bugün sünnet sormak için devlete gittik ama 18 ay altına genel anestezi yapmıyormuş devlet hastanesi. Lokal istedik, onu da yapmıyor dedi doktor. bir de lokal için “çocuğun elini kolunu bağlıyorlar, bağırta bağırta sünnet ediyolar siz görmeseniz de durum bu, içiniz el verirse yaptırıb. Ben de oğlumu 7 yaşında sünnet ettirdim” dedi çocuk cerrahı. Kararsız kaldık Sünnet konusunda şimdi.

bu arada emzirme kliniğinde ebeyle de görüştüm mama-meme mevzusunu, benim yavru geçen hafta sağlık ocağında (1 aylık aşılarını yaptırırken) ince kıyafetle 4950 çıkmıştı, ebe 4800 diyelim hadi dedi. bugün (39.gün) de hastanede ince bir tulum ve beziyle birlikte 5305 gram çıktı. ebe yine hadi 5250 diyelim dedi. Mama takviyesini zaten düzenli vermiyorum ve çok çok çok zorda kalmadıkça vermiyorum. Sütüm az diye endişe etmekten vazgeçtim 🥲 yine de solgar brest aldım agahahajajajsjdff 😂😂😂

Kızlar, bugün sünnet sormak için devlete gittik ama 18 ay altına genel anestezi yapmıyormuş devlet hastanesi. Lokal istedik, onu da yapmıyor dedi doktor. bir de lokal için “çocuğun elini kolunu bağlıyorlar, bağırta bağırta sünnet ediyolar siz görmeseniz de durum bu, içiniz el verirse yaptırıb. Ben de oğlumu 7 yaşında sünnet ettirdim” dedi çocuk cerrahı. Kararsız kaldık Sünnet konusunda şimdi.

bu arada emzirme kliniğinde ebeyle de görüştüm mama-meme mevzusunu, benim yavru geçen hafta sağlık ocağında (1 aylık aşılarını yaptırırken) ince kıyafetle 4950 çıkmıştı, ebe 4800 diyelim hadi dedi. bugün (39.gün) de hastanede ince bir tulum ve beziyle birlikte 5305 gram çıktı. ebe yine hadi 5250 diyelim dedi. Mama takviyesini zaten düzenli vermiyorum ve çok çok çok zorda kalmadıkça vermiyorum. Sütüm az diye endişe etmekten vazgeçtim 🥲 yine de solgar brest aldım agahahajajajsjdff 😂😂😂
Ben oğullarımı lokalle yaptırdım yanlarındaydim hiç bir yerini bağlamadılar 4 aylıl yaptırdım ikisinide.

Kilosu iyi masaAllah 👍🏻 bizde 2. Ay aşımızda 6 kilo cıktık 2720 dogdu 35 haftalık fazla bile almış biz endiseden az sanıyoruz sütü oluruna bırakmak lazım

Sevincim çok kısa sürdü.Tam dün gece uyuyunca gaz sancılarımız hafifledi galiba derken bugün sancidan sürekli ağlıyor ki hemde nasıl ağlama yani.Uyku da hiç yok tabiki.☹

Ben oğullarımı lokalle yaptırdım yanlarındaydim hiç bir yerini bağlamadılar 4 aylıl yaptırdım ikisinide.

Kilosu iyi masaAllah 👍🏻 bizde 2. Ay aşımızda 6 kilo cıktık 2720 dogdu 35 haftalık fazla bile almış biz endiseden az sanıyoruz sütü oluruna bırakmak lazım
Ay valla yaptıranlar çok memnun, iyileşmesi de kısa sürüyormuş ama bizim oğlan çok gazlı ya belki ondan demiştir bağlıyorlar filan diye 🥴

kesinlikle süt konusunda rahat takılmak lazım. çevre baskısı zaten insanı geren. aç bu çocuk lafları, sütün mü yetmiyor filan 🤦🏻‍♀️ Al yetiyor ki çocuk kilo alıyor diye suratlarına vurmak istiyorum şu an.

Sleepy bio ve natural kullandım extrası daha uygun nasıl acaba. Molfixde kullandım oda iyi. Siz nelerden memnun kaldınız.

Sünnet için ben de çok araştırdım. Doğum yaptığım Medipol Mega ve devlet hastaneleri yenidoğan sünneti yapmıyor. Keyfi cerrahi işlem olarak görüyorlar.
Ama yaptıranlar çok memnun. Çabuk iyileşiyor, bebek 6 aydan büyükse anesteziyle yapıyorlar ve hareketli oluyor, oturmaya başlıyor bu nedenle iyileşmesi zor oluyormuş. İleriki yaşlarda da bunun psikolojisi var.
Ben yaptırmaya karar verince araştırmalarım sonucu çocuk Cerrahı Cem Kara’yı buldum. İnstagramda paylaştıkları çok rahatlattı. Sen de bakabilirsin. Öyle ağlayıp bağırma falan yok. Sakinleştiriyorlar bebeği, 10 -15 dakikada bitiyor.
Cem bey 2 hastanede birden çalışıyor. Fiyatları farklı oluyor.
Bizim sünnet yarın 11de ☺️🙏🏼
İnşallah gönlüne göre bir seçim yaparsın 💙

Sünnet için ben de çok araştırdım. Doğum yaptığım Medipol Mega ve devlet hastaneleri yenidoğan sünneti yapmıyor. Keyfi cerrahi işlem olarak görüyorlar.
Ama yaptıranlar çok memnun. Çabuk iyileşiyor, bebek 6 aydan büyükse anesteziyle yapıyorlar ve hareketli oluyor, oturmaya başlıyor bu nedenle iyileşmesi zor oluyormuş. İleriki yaşlarda da bunun psikolojisi var.
Ben yaptırmaya karar verince araştırmalarım sonucu çocuk Cerrahı Cem Kara’yı buldum. İnstagramda paylaştıkları çok rahatlattı. Sen de bakabilirsin. Öyle ağlayıp bağırma falan yok. Sakinleştiriyorlar bebeği, 10 -15 dakikada bitiyor.
Cem bey 2 hastanede birden çalışıyor. Fiyatları farklı oluyor.
Bizim sünnet yarın 11de ☺️🙏🏼
İnşallah gönlüne göre bir seçim yaparsın 💙
teşekkür ederim 🌸

Kızlar birşey sorucam?????????????
Kızım idrar yolu enfeksiyonu demişlerdi antibiyotik içiyor 10 gün icicekti pazartesi doluyor süresi
Ama iki üç gündür ishal gibi o ilk günlerdeki gibi fışkırıyor hatta daha sulu normal mi 2 ay doluyor doğalı bu arada pazartesi tam olarak
Sadece anne sütü beslenmemizde

Ya bir de biraz özel olacak ama eşlerinizle ilk ilişkiniz nasıl ve ne zaman oldu doğumdan sonra?
48. Gün oldu urazı salona koyduk kamerasını telsizini açtık biz fanfinfon ama canım çok yandı dikiş yerim hala acıyo
Daha o moda giremedim eşim istesede vazgeçti sanki acıyor kesik yer karnım hala psikolojik belkide
Aynı ya kesik yerim acıyo benimdee
Kızlar dün gece ilk defa kızım 12bucuk gibi uyudu.6ya kadar uyanmadi sabah.Hic ağlamadı bile.Sarilik da geçti tamamen.O yüzden uyuyo desem değil ama.Tabi bende uyuyakalmışım.Bu kadarı normal mi ya?
Benim doktor 2. aylık kontrolde istiyosa 10 saat uyusun büyüdü artık dedi
Z zahrada canım solgar sizde kabız yaptı mı? Sanki bebeğim kabız oldu kakasını eskisi gibi yapamıyor ondan mı bilmiyorum tabi
Kuzum benim yapmado ya bazen 6 tane alıyorum ama bestlak kullandığım için 3 tane ondam 3 tane bestlak luşlanıyorum bir problem yaşamadım henüüz

Sizinkiler konuşmaya başladı mı tövbe yarabbim uykusunda bişeyler diyo nasıl uyandım allah bilir bebekçe tabi bazen bi sesler çıkarıyo ödüm kopuyo unutuyorum bebik olduğunu çığlıkların da volümğ arttı kendi sesini fark etmek hoşuna gidiyo heralde

Kızım idrar yolu enfeksiyonu demişlerdi antibiyotik içiyor 10 gün icicekti pazartesi doluyor süresi
Ama iki üç gündür ishal gibi o ilk günlerdeki gibi fışkırıyor hatta daha sulu normal mi 2 ay doluyor doğalı bu arada pazartesi tam olarak
Antibiyotikler ishal yaptıgında kullanım durduruluyor. Drunuza danışın. Geçmıs olsun kuzuya

Sizinkiler konuşmaya başladı mı tövbe yarabbim uykusunda bişeyler diyo nasıl uyandım allah bilir bebekçe tabi bazen bi sesler çıkarıyo ödüm kopuyo unutuyorum bebik olduğunu çığlıkların da volümğ arttı kendi sesini fark etmek hoşuna gidiyo heralde
Bizde gulmeye basladik cok tatliş oluyor.gece pek konusmuyo ama ıkınıp kusuyo bol bol

Bizde gülüyoruz konuşuyoruz keyfimiz yerinde olduğunda.Agu bugu diyo kendince biseyler kuzum

Günaydın kızlar 🌺
Benim kızın yanaklarından ufak ufak sivilce benzeri şeyler çıkmaya başladı annem kv normal, kilo aldikca süt yağlı olunca olur dedi ama hala geçmedi bu neden olur basina gelen var mi? Alerji gibi değil ama böyle gün içinde kızarık ve pütürlü

Allah allah nasılsın enfeksiyon kapmış?
Nerden anladın?
Antibiyotik hemen şart mıydı acaba?

Günaydın kızlar 🌺
Benim kızın yanaklarından ufak ufak sivilce benzeri şeyler çıkmaya başladı annem kv normal, kilo aldikca süt yağlı olunca olur dedi ama hala geçmedi bu neden olur basina gelen var mi? Alerji gibi değil ama böyle gün içinde kızarık ve pütürlü
Yenidoğan sivilceleri onlar..çok normal 😊 zamanla kendiliğinden geçiyor.genelde ilk 3 ay içinde görülüyor

Back
X