• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Yaaa bılıyomusun oda evde var oglumun onu yenı almıştık ama kızıma daha krem kullanmayınca hıç cesaret edemedım bencede o daha etkılı azıcık bı yerıne surerek bır deneyeyım
Ben uraza sürüyorum paso cildi çok çok kuru dökülüyo her yeri doktor sabah akşam sür dediii

Yaaa tamam o zaman doktor dedıyse cok saol bende sureyım kulak arkası kaşları aşırı kuru zaten
Aynı aynı ya nasıl sert kabuk olmuş kaşlar da öyleydi ben konak mı egzema mı dedim ikiside değil banyo yaparlen şampuan kullanma o iyice kurutur haftada 1 şampuanla bol nemlendir bu kremlerle düzelir dedi cidden düzeliyoo

Aynı aynı ya nasıl sert kabuk olmuş kaşlar da öyleydi ben konak mı egzema mı dedim ikiside değil banyo yaparlen şampuan kullanma o iyice kurutur haftada 1 şampuanla bol nemlendir bu kremlerle düzelir dedi cidden düzeliyoo
Hadı yaa ben alerjı olabılır dıye dusunmustm kremle bızmde duzelırse alerjıden degıl o zaman

Antibiyotikler ishal yaptıgında kullanım durduruluyor. Drunuza danışın. Geçmıs olsun kuzuya

Allah allah nasılsın enfeksiyon kapmış?
Nerden anladın?
Antibiyotik hemen şart mıydı acaba?
Kızlar cevap yazdığınız için sağolun
Doktor 10 gün kullanın bayramdan sonra hafta sonu gelin tekrar test yapıp bakicaz dedi

Nasıl kaptı derseniz bilmiyorum sordum doktora ilk zamanlar ateş atar gibi fışkırarak yapıyordu ya in kısma bulaşmış muhtemelen öyle kalmıştır dedi

Ben o kadar sık alt değiştirme yapıyorum oysaki pamukla siliyorum onden arkaya ıslak bez bekletmek 12 tane değiştirme yaptığımı bilirim dedim olacağı varmış çok şık karşılaştığımız bir durum dedi
Bu arada antibiyotik kestik bugün 7 gün vermiycez doktor şuan hastane de yok zaten sizlere danışayım dedim

Kızlar, dün dayanamayıp sab simplex aldık. Akşam üstü 5 gibi ve gece 12’de 15’er damla verdik. bugün de sabah 9’da verdim 15 damla. Çocuk bugün tüm gün uyudu. Emdi, sonra 2 saat uyudu. Bu böyle 3 buçığa kadar sürdü. Neyse, 3 buçukta emzirdim yine. Çok emmedi ama sonrasında biraz kusar gibi oldu. fazlası çıktı gibi yani. Bu gaz damlaları sizde de böyle yapıyor mu? Çocukta sanki reflü yapıyor gibime geliyor. Hep bi bööğğğ baağğğ hali var çocukta gaz damlalarından beri.
Bizde de reflü yaptı sab simplex doktora sordum reflü olması beklenen bi durum dedi
15 damlada çok ağır geldi bütün gece uyudu emmeyi bırak gözünü bile açamadı kızım ben de azalttım akşam 7de gaz sancısı başlıyordu ben 4 gibi 7 damla veriyorum 7ye kadar ancak etki ediyor en azından eskisi kadar ağlamıyor
Kızlar sizin eşiniz ne kadar yardimci oluyor? Benim esim yardimci olmaya calisiyor ama beklediğimin cok cok altinda kaldi performansi. O uykusuzluga benden cok daha dayaniklidir bebegin emme donemleri geçince gece daha cok o bakar filan diyorduk bebek doğmadan once. Ama simdi durumlar hic de oyle olmadi. Kac saattir uyumadim bilmiyorum bile esim aksam isten gelince ben biraz dinlenirim dedim butun gun aksam olsun 1 saat dinleneyim dedim yine olmadı kolik sancilar tuttu bebek hic susmadi simdi de esim yatti uyuyor sabaha kadar da uyumak istiyor her gun. Ise gidiyor hakli ama bu evde bi bebek var. Gozlerim sisti uykusuzluktan suan bebek uyuyor ama ben ağlıyorum hic boyle beklemiyordum destegi cok az. Gidip yatip uyumasi cok koydu bana böyle olur mu ya
Malesef benim eşimde aynı uykusu bölünmesin diye ayrı odada yatıyor tam bir hayal kırıklığı 🤦
Gunaydın herkese bızım sıvılcelerımız cok arttı bebegının yuzunde bu kadar sıvılce olan varmı cok uzuluyorm
Bizimde nerdeyse bu kadar oldu doktor 2 günde bir yıka bol bol nemlendir dedi 1. Ay sivilceleriymis 2. Aya doğru geçer demişti doktorum hiç geçmicek sandım ama geçti çok şükür sizinki de en kısa zaman da geçer umarım

Kızlar cevap yazdığınız için sağolun
Doktor 10 gün kullanın bayramdan sonra hafta sonu gelin tekrar test yapıp bakicaz dedi

Nasıl kaptı derseniz bilmiyorum sordum doktora ilk zamanlar ateş atar gibi fışkırarak yapıyordu ya in kısma bulaşmış muhtemelen öyle kalmıştır dedi

Ben o kadar sık alt değiştirme yapıyorum oysaki pamukla siliyorum onden arkaya ıslak bez bekletmek 12 tane değiştirme yaptığımı bilirim dedim olacağı varmış çok şık karşılaştığımız bir durum dedi
Bu arada antibiyotik kestik bugün 7 gün vermiycez doktor şuan hastane de yok zaten sizlere danışayım dedim
Evet kız bebeklerde daha sık gorülüyor. Kakanın öne gelmesinden dolayı geliyorda gep önden arkaya temizliycez yaz geliyo yıkarızda baska alinabilir önlem yok illa geliyor kaka.

Kızlar sizin eşiniz ne kadar yardimci oluyor? Benim esim yardimci olmaya calisiyor ama beklediğimin cok cok altinda kaldi performansi. O uykusuzluga benden cok daha dayaniklidir bebegin emme donemleri geçince gece daha cok o bakar filan diyorduk bebek doğmadan once. Ama simdi durumlar hic de oyle olmadi. Kac saattir uyumadim bilmiyorum bile esim aksam isten gelince ben biraz dinlenirim dedim butun gun aksam olsun 1 saat dinleneyim dedim yine olmadı kolik sancilar tuttu bebek hic susmadi simdi de esim yatti uyuyor sabaha kadar da uyumak istiyor her gun. Ise gidiyor hakli ama bu evde bi bebek var. Gozlerim sisti uykusuzluktan suan bebek uyuyor ama ben ağlıyorum hic boyle beklemiyordum destegi cok az. Gidip yatip uyumasi cok koydu bana böyle olur mu ya
Benim eşim de çok az yardımcı oluyor sabahtan akşama yok 8-9 gibi akşam geliyor
Çok yorgun oluyor sanki evde kalanlar bütün gün hiç yorulmuyor gibi
Bide 4 yaşında kızım var allahtan annemler yakında oturuyor kızı alıp gezdiriyorlar biraz sakinliyorum
Erkekler genel olarak böyle demekki
Ben oğlumu her işe eli yatkın yetiştircem inşallah o günleri görmek nasip olsun 🙏😊

Evet kız bebeklerde daha sık gorülüyor. Kakanın öne gelmesinden dolayı geliyorda gep önden arkaya temizliycez yaz geliyo yıkarızda baska alinabilir önlem yok illa geliyor kaka.
Valla canım duş desen eşimle sık sık yaptırıyorum alt değiştirme desen eşim ben sürekli değiştiririz.pamugu kaynamış suyla ıslatıp temizliyorum hiç pişik yok altında zaten..
Bende anlamış değilim

Benim eşim de çok az yardımcı oluyor sabahtan akşama yok 8-9 gibi akşam geliyor
Çok yorgun oluyor sanki evde kalanlar bütün gün hiç yorulmuyor gibi
Bide 4 yaşında kızım var allahtan annemler yakında oturuyor kızı alıp gezdiriyorlar biraz sakinliyorum
Erkekler genel olarak böyle demekki
Ben oğlumu her işe eli yatkın yetiştircem inşallah o günleri görmek nasip olsun 🙏😊
Allah var eşim yardım ediyor ama ben darlaninca valla bağırıyorum gece uyandiririm gündüz gel derim susmayın mecburlar tek yapmadık ya bu çocukları
Bizde tam mesai çalışıyoruz

Allah var eşim yardım ediyor ama ben darlaninca valla bağırıyorum gece uyandiririm gündüz gel derim susmayın mecburlar tek yapmadık ya bu çocukları
Bizde tam mesai çalışıyoruz
Ben de darlanınca çağırıyorum ama çoğu zaman ses etmiyorum uykusuz işe gitmek de zor olur diye
Ben gündüz fırsat bulunca uyuyorum az da olsa.
Anaların mesaisi hiç bitmiyor işe de gitse evde de olsa 24 saat göreve hazır analar 😊

Kızlar merhaba..Benim bebişin kakası 4 gündür yeşil.Gecer diye beklıyorum geçmedide.Sizinde böyle olan varmı . Doktor ateşi yoksa sıkıntı yok dedi.devam ederse tahlil yaparız dedi.internette yazan bebek sütün yağlı kısmını almayınca yeşil çıkarmış kaka.anlamafım beklesemmi götürsemmi doktor a

Nette bunlar yazıyor normal diyor ama doktor ne dediyse o normal diyorsa tamam tahlil diyorsa tabi bekleme

Bir doktora gittim süt alerjisi dedi tahlil yapmadan sonra diyet yaptım tekrar başka doktora gittim tahlilsiz olamaz dedi genel alerjisi yok sut alerjisi yok ama idrar yolu enfeksiyonu çıktı ben anne olarak sussam arastirmasam bilemiycektim

Eklentiler

• Screenshot_2022-04-30-16-29-34-703_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-04-30-16-29-34-703_com.android.chrome.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 55
  • Screenshot_2022-04-30-16-29-24-710_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-04-30-16-29-24-710_com.android.chrome.webp
    39 KB · Görüntüleme: 61
Bizde de reflü yaptı sab simplex doktora sordum reflü olması beklenen bi durum dedi
15 damlada çok ağır geldi bütün gece uyudu emmeyi bırak gözünü bile açamadı kızım ben de azalttım akşam 7de gaz sancısı başlıyordu ben 4 gibi 7 damla veriyorum 7ye kadar ancak etki ediyor en azından eskisi kadar ağlamıyor
Ya ben de ilk verdiğim gün öyle uyudu. dedim sarılık mı oldu hani sarılık olan bebekler uyanamaz ya. Neyse sonra geçti, öyle ağır uyumuyor artık damlaya rağmen. Reflüyü ben de çocuk cerrahına sordum dün, gaz damlaları reflü yapmaz, aynen kullanmaya devam edin dedi ama bilmiyorum. her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Bizde zaten eğer reflü yaptıysa biogaia veya nurse harveys yaptı. İlk onları kullandık.

Malesef benim eşimde aynı uykusu bölünmesin diye ayrı odada yatıyor tam bir hayal kırıklığı 🤦

Bizimde nerdeyse bu kadar oldu doktor 2 günde bir yıka bol bol nemlendir dedi 1. Ay sivilceleriymis 2. Aya doğru geçer demişti doktorum hiç geçmicek sandım ama geçti çok şükür sizinki de en kısa zaman da geçer umarım
Inşallah geçer bzmkıde 2 aya yaklaştık çok teşekkür ederim

Kızlar özür dileyerek atıyorum bu ishal mi?
Bir günde 3 kere yaptı böyle
2 gündür böyle

Eklentiler

• IMG_20220430_171455.webp
    IMG_20220430_171455.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_20220430_171441.webp
    IMG_20220430_171441.webp
    17 KB · Görüntüleme: 54
Kızlar, bugün sünnet sormak için devlete gittik ama 18 ay altına genel anestezi yapmıyormuş devlet hastanesi. Lokal istedik, onu da yapmıyor dedi doktor. bir de lokal için “çocuğun elini kolunu bağlıyorlar, bağırta bağırta sünnet ediyolar siz görmeseniz de durum bu, içiniz el verirse yaptırıb. Ben de oğlumu 7 yaşında sünnet ettirdim” dedi çocuk cerrahı. Kararsız kaldık Sünnet konusunda şimdi.

bu arada emzirme kliniğinde ebeyle de görüştüm mama-meme mevzusunu, benim yavru geçen hafta sağlık ocağında (1 aylık aşılarını yaptırırken) ince kıyafetle 4950 çıkmıştı, ebe 4800 diyelim hadi dedi. bugün (39.gün) de hastanede ince bir tulum ve beziyle birlikte 5305 gram çıktı. ebe yine hadi 5250 diyelim dedi. Mama takviyesini zaten düzenli vermiyorum ve çok çok çok zorda kalmadıkça vermiyorum. Sütüm az diye endişe etmekten vazgeçtim 🥲 yine de solgar brest aldım agahahajajajsjdff 😂😂😂
Sünnet konusunda benim de kafam çok karışık, ürolog tanıdığımız aynı senin dr gibi, ben kendi çocugumu yaptırmadım, şekil bozuklugu oluyor bu kadar küçük yapınca yeniden yaptırmak gerekiyor dedi. Ben yine de 6 ay içinde yaptırma niyetindeyim. Dogunca yogun bakım vs oldugundan anca toparlandık zaten, arastırıcam.
Ben oğullarımı lokalle yaptırdım yanlarındaydim hiç bir yerini bağlamadılar 4 aylıl yaptırdım ikisinide.

Kilosu iyi masaAllah 👍🏻 bizde 2. Ay aşımızda 6 kilo cıktık 2720 dogdu 35 haftalık fazla bile almış biz endiseden az sanıyoruz sütü oluruna bırakmak lazım
Şimdi kaç yaşındalar, bir sorun yasamadın degil mi erken sünnetten?

Merhaba sevgili anneler, ben sizleri hamilelik sürecinin başından beri takip ediyorum. Bu süreçte benzer şeyler yaşamamız ve deneyimledikleriniz benim için faydalı olmuş ve rahatlatmıştı. Doğum sonrası sanırım lohusa psikolojisi insan aynı şeyleri yaşadığını daha çok görmek istiyor. Bu nedenle aranıza katılmak istedim.
28 martta kızımı dünyaya getirdim. İsmi inci. Z zahrada kaydedebilir misin benide 29 yaşındayım ilk çocuğum☺️
Süreç içinde bazı sormak istediklerim var. Şuan Sab simplex damla sabah akşam kullanıyoruz. Ek olarak Dr Probiyotik verdi günde 6 damla. Ama sanki onu içmeye başladığından beri daha kötü. Gaz sancıları arttı gibi. Yoksa denk mi geldi. Aranızda Probiyotik damlanın böyle etkisini gören var mı?
Bide bu gaz problemleri ne zaman azalmaya başlar 8 haftaya kadar artar diyorlardı. Doğru mu acaba. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Tek büyütüyorum eşim okadar yardımcı olamıyor hep bende. Tek olunca sorularım çok :/

Back
X