• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Canım benim kızın da çok sıvı değil ama katida değil
Bugün mesela haftası oldu henüz yapamadı bekliyorum müdahale etmeden yapsın istiyorum bakalım yazarım sanada

Amin inşallah bizimkide pazartesi düzelir
Calpol ne kadar kullandınız kaç saatte bir
Canım almanya da bir yaşına kadar bebeklere ağızdan ilaç surup vermiyorlar.
Paracetamol 75mg fitil kullandiriyorlar.
Biz de 3 defa kullandik.

Canım almanya da bir yaşına kadar bebeklere ağızdan ilaç surup vermiyorlar.
Paracetamol 75mg fitil kullandiriyorlar.
Biz de 3 defa kullandik.
Canım sen ve birkaç kişide yazmasa inan kimse kalmadı bizim grupta subat annelerine yazsam herkes orada onan ki
Sağolasın cevap yazdığın için

Kizlar bugün rotarix ve bexsero olduk ikisi bir arada 3.ay kontrolde yapıldı sizlerin de bu şekilde mi ?
Kızım ağlıyor calpol veriyorum yarım ölçek oda uyku yapıyor beslenemiyor bugün resmen uykulu
Sabah yapıldı calpol yarim hastanede verdiler
4 de yarim ölçek
10 da yarım ölçek
Bu şekilde verip calpol e devam etmiyorsunuz dedi
Biz rotayı 2.ay, menenjit nimenrix 3.ay olduk. bexsero kas ağrısı ve ateş yapiyormus. O yüzden 7.ayda yaptiricaz onu.
Fitili çok önermedi bizim doktor. Bebeklerde travma yapabiliyormus.

Kizlar bugün rotarix ve bexsero olduk ikisi bir arada 3.ay kontrolde yapıldı sizlerin de bu şekilde mi ?
Kızım ağlıyor calpol veriyorum yarım ölçek oda uyku yapıyor beslenemiyor bugün resmen uykulu
4 de yarim ölçek
10 da yarım ölçek
Gecmis olsun canim ben rota’yi 3.ay yaptirdim. Menenjit asisi daha yaptirmadim 7.ayda yaptirdaz sanirim doktorim oyle yazmisti bisey demedi.
4.ay asilari korkutuyor umarim ates huysuzluk yapmaz
Eli hep agzinda arada delleniyor
Dönmeye basladik saga sola falan habire agzindan su akiyor döndukce heryer islaniyo 😬bide cidden bezleri cok az cis doluyor terliyor cocuk nekadar emsede
Canım sen ve birkaç kişide yazmasa inan kimse kalmadı bizim grupta subat annelerine yazsam herkes orada onan ki
Sağolasın cevap yazdığın için
ben hep okuyorum ama bazen yazacak bisey bulamiyorim yada yazdigima cevap verilmiyor oyle arada kayniyor 😳 ama takipteyim mütemadiyen

Bugun kizim viyak viyak bagirdi ağladı.Meme reddi yaşıyoruz.Emmedi hiç saatlerce.O kadar üzüldüm ki.Uyumadi emmedi sürekli ağladı.Kabus gibi bi gündü.Aksam 9gbi ayakta gezerek emzirdim zorla aldı biraz.Sagip verdim ama biberondan çok korkuyorum ya.Hadi alışır bırakırsa diye.

Bugun kizim viyak viyak bagirdi ağladı.Meme reddi yaşıyoruz.Emmedi hiç saatlerce.O kadar üzüldüm ki.Uyumadi emmedi sürekli ağladı.Kabus gibi bi gündü.Aksam 9gbi ayakta gezerek emzirdim zorla aldı biraz.Sagip verdim ama biberondan çok korkuyorum ya.Hadi alışır bırakırsa diye.
Ah ya kıyamam kendilerine eziyet ediyorlar resmen benim kızım da bikaç gündür böyle bugün akşam üzeri yine yaptı dediğin gibi ayakta zıplayarak emziriyorum ben bi tek o zaman memeyi tutuyor uyumasına çözüm bulamadım akşm yatma saatine kadar bölük pörçük uykular yatma saati geldikten sonra artık derin uykuya geçebiliyor
Aç kalmasın da biberonla da olsa içsin sütü.. bana da geçen gün çok koymuştu emziremeyip biberonla vermek 😔 inşallah şu dönemi atlatsınlar yine biberonsuz emzirmeye döneriz

4 de yarim ölçek
10 da yarım ölçek
Bizim rota 2-4-6 aylarda olacak şekilde yapılıyor
Bu ay aşımız yok ama şuan yeni atak dönemleri sanırım değişik haller var bizde de
Sağ sağlim çıkalım ataklardan amin 🙏

Ah ya kıyamam kendilerine eziyet ediyorlar resmen benim kızım da bikaç gündür böyle bugün akşam üzeri yine yaptı dediğin gibi ayakta zıplayarak emziriyorum ben bi tek o zaman memeyi tutuyor uyumasına çözüm bulamadım akşm yatma saatine kadar bölük pörçük uykular yatma saati geldikten sonra artık derin uykuya geçebiliyor
Aç kalmasın da biberonla da olsa içsin sütü.. bana da geçen gün çok koymuştu emziremeyip biberonla vermek 😔 inşallah şu dönemi atlatsınlar yine biberonsuz emzirmeye döneriz
Oğlum 2bucuk aylıkken emmeyi bırakmıştı.Napsam dönmedi okadar uzulmustumki.6ay bitene kadar sağıp verdim.Sonra süt de azalmıştı.Ayni şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum.
Kızım da ilk kez yaşadım meme reddi.Hatta mama bile almadi kaç kez doymadı diye verdim.Insallah ataltiriz bu günleri.Bi de uykular düzene girse.

4 de yarim ölçek
10 da yarım ölçek
Ben calpol’ü önce 6 saatte 1 çay kaşığı verdim. Sonra baktım hem hava çok sıcak hem de çocukta ateş düşmüyor, 4-5 saatte bir verdim. 1 gün boyunca kullandım. Sabah 10’da vuruldu aşıyı. eve geldim hemen calpol verdim. Akşam üstü 4’te verdim, gece 9 gibi verdim, sabaha karşı 3 gibi verdim. Yani ölçtüm baktım ne zaman ateşi düşmemiş o zaman verdim. zaten içinde de 4 saatte 1 kullanılabilir diyor.

4 de yarim ölçek
10 da yarım ölçek
Biz rotayı yeni olduk 3 5 ay olacak ama menenjit 2 cins varmış 6 aydan sonra yapılacak ikisi de rota ateş vs yapmadı ama vücudunda döküntü yaptı bugün yine böyle oldu vücudu

Eklentiler

• IMG_20220604_120216.webp
    IMG_20220604_120216.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 74
4 de yarim ölçek
10 da yarım ölçek

Biz rotayı 2.ay, menenjit nimenrix 3.ay olduk. bexsero kas ağrısı ve ateş yapiyormus. O yüzden 7.ayda yaptiricaz onu.
Fitili çok önermedi bizim doktor. Bebeklerde travma yapabiliyormus.
Bizde nimerix i sonra olucaz
4.ay karma aşı çok önemli atlamayın dedi
O yüzden ağrıdan kızım ağladı demek ki
Sağlığı için ama öyle ağladı gözünde yaş kalmadı 🥺

Gecmis olsun canim ben rota’yi 3.ay yaptirdim. Menenjit asisi daha yaptirmadim 7.ayda yaptirdaz sanirim doktorim oyle yazmisti bisey demedi.
4.ay asilari korkutuyor umarim ates huysuzluk yapmaz
Eli hep agzinda arada delleniyor
Dönmeye basladik saga sola falan habire agzindan su akiyor döndukce heryer islaniyo 😬bide cidden bezleri cok az cis doluyor terliyor cocuk nekadar emsede

ben hep okuyorum ama bazen yazacak bisey bulamiyorim yada yazdigima cevap verilmiyor oyle arada kayniyor 😳 ama takipteyim mütemadiyen
Bizimkide dönüyor eli ağzında ama bexsero için niye beklemedi bilmiyorum kafam karıştı
Cisli bez hepimizde azaldı

Ben calpol’ü önce 6 saatte 1 çay kaşığı verdim. Sonra baktım hem hava çok sıcak hem de çocukta ateş düşmüyor, 4-5 saatte bir verdim. 1 gün boyunca kullandım. Sabah 10’da vuruldu aşıyı. eve geldim hemen calpol verdim. Akşam üstü 4’te verdim, gece 9 gibi verdim, sabaha karşı 3 gibi verdim. Yani ölçtüm baktım ne zaman ateşi düşmemiş o zaman verdim. zaten içinde de 4 saatte 1 kullanılabilir diyor.

Sende rotarix ve bexsero mu oldun 3
Ayda
Sanırım birtek biz bexsero olduk 3.ayda neden yaptı acaba korktum şimdi

Biz rotayı yeni olduk 3 5 ay olacak ama menenjit 2 cins varmış 6 aydan sonra yapılacak ikisi de rota ateş vs yapmadı ama vücudunda döküntü yaptı bugün yine böyle oldu vücudu
Geçmiş olsun doktora gittin birşeyler vermedi mi ah kuzum ya
Kız bir ben miyim bexsero rota 3.ayda olan
Döküntü için başka öyle olan var mı araştırdin mi

Bizimkide dönüyor eli ağzında ama bexsero için niye beklemedi bilmiyorum kafam karıştı
Cisli bez hepimizde azaldı

Sende rotarix ve bexsero mu oldun 3
Ayda
Sanırım birtek biz bexsero olduk 3.ayda neden yaptı acaba korktum şimdi

Geçmiş olsun doktora gittin birşeyler vermedi mi ah kuzum ya
Kız bir ben miyim bexsero rota 3.ayda olan
Döküntü için başka öyle olan var mı araştırdin mi
Ya biz ilk bebek spasına gittik ondan sonra böyle oldu doktora gittik 1 dk bile bakmadı süt alerjisi sen git diyet yap yoğurt yumurta süt peynir paketli hıda et tavuk balık kabuklu kuru yemiş hiçbir şey yeme dedi şok oldum e süt nasıl verimli hale gelecek içime sinmedi başka doktora gittim sıcaktan egzeması tetiklenmiş süt alerjisi değil yapma diyet dedi o da kortizonlu kremleri dayadı sonra 3. Aylık kontrolde başka doktora gittik olabilir genetik bunlar anne ve babada da egzema var dedi bol nemlendir her gün yıka dedi yolladı

Aşıdan sonra yine olunca yazdım rota mı yaptı diye başka şeydendir sen nemlendirmeye devam et dedi ama rotanın böyle döküntü yapma etkisi varmış

Sıcaklayınca kızarıyor hemen uyurken falan bembeyaz çok ilginç düzgün bir doktor bulmam lazım

Bizde biberon reddi başladı az besleniyor diyordum zaten. Bu sabah actigim bez cok hafifti ve koyu renk çiş vardi sabahlari bez dolu olur normalde ve çiş neredeyse şeffaf olurdu. Gece altini acmiyorum zaten. Çok uzuluyorum ya 60 cc iciyor diliyle itmeye basliyor 100 anca veriyorum 3 saate bir o da yetmiyor çiş renginden bile belli. Daha kucukken bile daha cok beslenirdi 2 saate bir 120 gibi. Bugun aksam doktorumuz nobetciymis aksam goturcem doktora beslenmemesi çok zormuş susuz kaliyor :KK43:

Aa bizim de buna yakin bi goruntu olmustu rota aşısından 2 gun sonra olmuştu daha sönük haldeydi doktor egzama dedi aşıdan olacağı hiç aklimiza gelmedi sonra atopik cilt nemlendiricisi falan aldık hatta

Bizde biberon reddi başladı az besleniyor diyordum zaten. Bu sabah actigim bez cok hafifti ve koyu renk çiş vardi sabahlari bez dolu olur normalde ve çiş neredeyse şeffaf olurdu. Gece altini acmiyorum zaten. Çok uzuluyorum ya 60 cc iciyor diliyle itmeye basliyor 100 anca veriyorum 3 saate bir o da yetmiyor çiş renginden bile belli. Daha kucukken bile daha cok beslenirdi 2 saate bir 120 gibi. Bugun aksam doktorumuz nobetciymis aksam goturcem doktora beslenmemesi çok zormuş susuz kaliyor :KK43:
Kilosunu takip et.
Stres yapma.

Geçmiş olsun canım. Bu cok normal değil gibi.
Sen cok iyi bir doktor bul ona gidin.
Bazi bebeklerde oluyor. İnsallah kasinmiyordur

Aa bizim de buna yakin bi goruntu olmustu rota aşısından 2 gun sonra olmuştu daha sönük haldeydi doktor egzama dedi aşıdan olacağı hiç aklimiza gelmedi sonra atopik cilt nemlendiricisi falan aldık hatta
Aynı aynı doktor başka ne önerdi sizee

Back
X