- 15 Nisan 2019
- 998
- 1.190
- 113
- 42
3.ayda kilo 5820 boy 62 kafa 40.5Doğumda 52 cm 3640 kg
3. Ayda 65 cm 8515 kg
Baş çevresini hiç bilmiyorum doktor bakiyor ama kaçtir, kaç olmalidir o konuyu hiç araştirmadim
aa neler aldın.hiç bişi yok bendeBeslenme icib alisverisler basladımı benim herşey tamam
bizde kavga halindeyiz .Dogum 3150gr boy 49cm bas 34.5 2800e dusmustu dogum sonrasi
1.ay 4100 gr boy 51cm
2.ay 5300gr boy 56cm
3.ay 6300gr boy 60cm bas 40
4.aydan cok umitli degilim emmesi azaldi yavrumun hep memeyle kavga halinde
Peynirci tarzı yerlerde taze süt oluyor yada ille marketten ise günlük süt al en azındanKızlar yoğurt mayalarken market sütü kullanılıyor değil mi? Ben hiç mayalamadim ek gidaya kadar deneme yanilma yapayim diyorum yoğurt mak aldim ikinci el, süt ve maya yoğurdu market olsa sorun olur mu?
Taze inek sütüne ne kadar kaynatursan kaynat içi de bazı bakteriler kalıyor .o yüzden bebeklere pastörize edilmiş sütle yoğurt yapmak öneriliyor .ben BİM'in günlük sütüyle mayaliyodum .mayayı probiyotik toz maya alabilirsin .marketlerde de satılıyor eczane de de .eczanedekiler bı tık daha pahalı.uzerinde nasıl mayalaman gerektiği yazıyorKızlar yoğurt mayalarken market sütü kullanılıyor değil mi? Ben hiç mayalamadim ek gidaya kadar deneme yanilma yapayim diyorum yoğurt mak aldim ikinci el, süt ve maya yoğurdu market olsa sorun olur mu?
Emziriyorum sac kurutma makinesi sesi aciyorum kimi zaman emzik verip cekip kimindr agzina sıkarak herdefasinda almiyor. Kiminde şsş diyerek vs ugrasiyorum yani gecicek umidiyle.
Baya seyleri alınmıs süper
Asagiya yazıcam aldiklarımi canım. Silikon kasik sart tabak catal lazım olmadı hiç 3. Benim bu
Oioi önlük alcakdım ama boyun kısmında ki boslukdan yemek dokülüyormus vaz gectim.
Cook güzeller güle güle kullansın kuzum
Oo baya almissin sende . Mama sandalyesi o tarz kullanan arkadaslarim memnundu alinabilir
Benimkide öyleydi hep kusuyordu yatarak emzirdigimden yatagim batiyodu hep 3 4 gundur azaldi emer emmez kucaga alirsam kusuyo bide babasi cok hoplatiyor o gelince kusuyo gunduz iyi. Bu ara salya cok bizde.
Ek gida icin bizim mama sandaltemiz vardi happysnak chicconun kılıf diktirdim.
Önlük silinebilen 3 tane kolsuz 1 kou kolluyi ogullarimda hic kullanamadim tercih etmedim
Suluk bir yumusak uclu 1 orta sert diyim oyle damlatmayan birde dısarı için pipetli alıcam ne alıyım bilemedim.
Biberon cokca var
Silikon kasik kutulu dısari icin
Plastik bebek kasigı cesitli 360 derecce donen vs hediye geldi
Bebek tenceresi tava gibi aslında 2 bebek tabağı onlarda hediye
Meyve icin olan emzik gibi olan seyden
Buharda pisirmek icin olan aparat
Mama 2 kavanoz mama aldım 1 de gece maması
Yazin komsu tarhana pekmez yapcak onları alcam.yine kutu mama kavanoz mama ve bebe biskuvisi alıcam
Simdi gelelim 3. Cocuk oldugu icin hangileri asil ihtiyac bana gore
Silikon kasik
mama onlügü
Mama sandalyesi
Alıstırma bardağı 2 yada3 tane. mutfak icin biri hep yikancak beslendikce biri oturma odasinda kendi alıp icsin diye biri gezme icin
Malzeme olarak bunlar
Yiycekde sütlu pirincli' sutlü muzlu pirincli gece mamalari yatmadan iyi oluyor.
Kavonoz mama disari icin evde kullanmıyorum
Bebe bisküvisi kahvaltida bisküvi pekmez peynir yumurta karısımi icin yalnız bunu ilk oglum yedi 2. Yemedi ona lazım.
Yogurdu kavanoz mama kaplarina mayalıycam yemek tasımak icin bolca tupperim var meyve suyu sıkacagım ve lazim olursa büyük küçük termos cantam var. Birde termos alsam diyorum 700 ml lik ama emin deilim
Yukarda alıntı yaptım canım dün yazmıştımaa neler aldın.hiç bişi yok bende
Hic makineye gerek yok canim. Süt uygun ısıya gelince icine yogurt koy karıstir. Sonra onu kaplara böl kapaklarını kapamadan fırına koy 5 6 saat fırında dursun fırını calıstırmıycaz kapagi kapalı olcak. Sonra yine kapaklari acik olarak buzdolabina koy orda beklesin sonra kapagini kapa. Buzdolabindada 12 saat fln bekliyorum. Suyu olmayan sert bir yoğurt oluyor. Kucuk kavanozlarda yapıyorum ters cevirince dokulmuyo kasık vurmadıysak.Kızlar yoğurt mayalarken market sütü kullanılıyor değil mi? Ben hiç mayalamadim ek gidaya kadar deneme yanilma yapayim diyorum yoğurt mak aldim ikinci el, süt ve maya yoğurdu market olsa sorun olur mu?
Uygun ısı ne kadar yaniYukarda alıntı yaptım canım dün yazmıştım
Hic makineye gerek yok canim. Süt uygun ısıya gelince icine yogurt koy karıstir. Sonra onu kaplara böl kapaklarını kapamadan fırına koy 5 6 saat fırında dursun fırını calıstırmıycaz kapagi kapalı olcak. Sonra yine kapaklari acik olarak buzdolabina koy orda beklesin sonra kapagini kapa. Buzdolabindada 12 saat fln bekliyorum. Suyu olmayan sert bir yoğurt oluyor. Kucuk kavanozlarda yapıyorum ters cevirince dokulmuyo kasık vurmadıysak.
Buz dolabinda 5 6 saat tuttugumda oluyor aksam koyduysam sabaha kadar durduguda. Uygun isı serce parmagini sokunca ne ılık olucak nede direk elini yakıcak. Batiriyorum ılik gibi gelio 1 2 saniye de sıcağı hissediyorum. Nasil anlatayım bilemedim. Ama bu yontemde kapak acik oldugundan su birikmiyor buhar ortama karisiyorUygun ısı ne kadar yani
Kapağı açık ne kadar bekliyor buzdolabinda
Canım serçe parmagini sok içine 7 sn tut. İlk yedi saniyede elin yanmicak tam 7. Saniye de parmağın yanicak .o zamn uygun ısı oluyorUygun ısı ne kadar yani
Kapağı açık ne kadar bekliyor buzdolabinda
aynen bizimde öyleKızlar benim kızın gözü hep TV de denk gelsin hele bakar kalir her bebek öyle biliyorum ama izletmemeye gayret ediyorum
Aynen valla hemen anliyolar telefon tv dikkatini direkt çekiyor. Inanir misin doğumdan beri ben daha tv açmadim sadece haftada bigün bebek uyurken camdaki kızı izliyorum o da bu hafta final yapiyo zatenKızlar benim kızın gözü hep TV de denk gelsin hele bakar kalir her bebek öyle biliyorum ama izletmemeye gayret ediyorum
Süt olarak bimdeki pastörize sütü maya olarakta evde markalı mayayı öneririmKızlar yoğurt mayalarken market sütü kullanılıyor değil mi? Ben hiç mayalamadim ek gidaya kadar deneme yanilma yapayim diyorum yoğurt mak aldim ikinci el, süt ve maya yoğurdu market olsa sorun olur mu?
Evde marka nerde satılıyor pekiSüt olarak bimdeki pastörize sütü maya olarakta evde markalı mayayı öneririm
Teşekkür ederim kuzumTaze inek sütüne ne kadar kaynatursan kaynat içi de bazı bakteriler kalıyor .o yüzden bebeklere pastörize edilmiş sütle yoğurt yapmak öneriliyor .ben BİM'in günlük sütüyle mayaliyodum .mayayı probiyotik toz maya alabilirsin .marketlerde de satılıyor eczane de de .eczanedekiler bı tık daha pahalı.uzerinde nasıl mayalaman gerektiği yazıyor
Biliyorum elinde değil ama takıntı yapma şal biraz bizimki azıcık baktı yeri geldi şimdi farkettim ana kucağında yönünü başka yöne koyuyorumAynen valla hemen anliyolar telefon tv dikkatini direkt çekiyor. Inanir misin doğumdan beri ben daha tv açmadim sadece haftada bigün bebek uyurken camdaki kızı izliyorum o da bu hafta final yapiyo zatenileride telefona da çok ilgisi olursa tuşlu telefona geçicem. Telefona surekli oyun merakı olur asosyal olur diye korkuyorum bu konuda biraz takıntılıyım çevremde oyun bağımlısı birkaç çocuk var iletişim yetenekleri hiç gelişmedi. Sakınmak çok zor ama elimden geleni yapcam
Biz bugün gidiyoruz 4.ay kontrolüne ama ocean kullanicam ben.Kizlar bebeklere demir için dr.lariniz ne verdi?Sağlık ocağının verdiğini kullanan varmı?
Sakın sakın sağılmış inet sütü alma. Chicavasin dediği gibi bize bile yasak o sütler su an. İçindeki bakteriler yüzünden. Günlük pastorize alabilirsin veya kendi sütünü de kullanabilirsin.Kızlar yoğurt mayalarken market sütü kullanılıyor değil mi? Ben hiç mayalamadim ek gidaya kadar deneme yanilma yapayim diyorum yoğurt mak aldim ikinci el, süt ve maya yoğurdu market olsa sorun olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?