2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Maşallah
Bizim oğlan bugun sünnet oldu tarttılar 6.600 geldi
Ben de tontik sanıyordum
Maşallah hepsine
Bizim doktor sünneti 4 aylıkken yaptirmani o eritin drdi kaldı öyle . Ben bu ay yaptiricaktim ama hasta oldu .lokal anestezi mi oldu rahat durdu mu. Ay bizimki sırt üstü yatirinca hmn yana dönüyor nasıl yapcaklar bilmiyorum. Çok ağrısı oldu mu sonra

Beslenme icib alisverisler basladımı benim herşey tamam
-Oioi indiriminden vakumlu tabak, kaşık, silikon mama önlüğü, meyve sebze emziği aldık
-Hipp kaşık mamalarında indirim vardı onun çeşitlerinden aldık iyi geceler maması, tahıllı mama filan skt 2023
-10 tane yogurt mayalamak icin cam kavanoz
-12 ve 14 cm mini çelik tencere
-Mama termosu
-Silikon kaşıklar

Ek gıdaya başlayınca da organik yulaf unu, irmik, tarhana vs olan ek gıda setlerinden almayi düşünüyorum
Bi de uzun kollu mama önlüklerinden alıcaz
Mama sandalyesi daha almadık ikea alcam onu da galiba

Bacakları çok sıkı bağlıyorlar masaya kuzum dönemez bizim 40 günlükken oldu ama o kadar çok ağladı ki anlatamam. Doktor bacağını bağladık diye agladı diyor ama bilmiyorum sonrasinda bile ağlamaktan ememedi ben çok etkilendim. Sünnet olurken gözlerime baka baka o kadar ağlamasına dayanamadim biz başındaydık 15 dk filan sürdü ama bana çok uzun geldi ben ondan çok ağladım içim parçalandı. Sonrasında da birkaç gün her altını açtığımda ağlayarak aldım altını içim çok eziliyordu. Lokal anesteziyle oldu bize uyucak o sirada oyun oynucak filan denmişti biz oyle sandik ama ne kadar çocuk varsa hepsi çok ağlıyordu kendini alıştır derim ben boyle bir durum beklemedigim icin sunnet olurken çok pişman oldum Dora'dan özür dileye dileye mafoldum o anda alıp gidemiyosun da sünnet yapiliyo. Kendini psikolojik hazirla. Ona travma olmasin dedik bana oldu resmen. Canlarının yandığını sanmıyorum bizi sezeryanda kaç kat kesiyolar sonucta acı olmuyor onda da olmuyordur. Korkuyorlar ve masaya bağlandıkları için bağırıyorlar sanırım. Yine de bir anne dayanamıyor işte. 5 günde baya iyileşmisti 20 günde de tamamen geçti

Aynen canım doktor iyi diyorsa takma zaten hiç kafana kimi bebek iri gidiyor böyle.valla artık buyuyolar herşeyi anladikca daha da tatlı oluyolar

Canım ben çok çekiniyordum
Doktorum ilk 3 ay en kolayı drdi
Özel klinikte yaptırdık çocuk cerrahı yaptı
Kremle uyuşturup iğne yapıyorlar
Sonrasında hiç hissetmeden yatıyor
Uyutacaktım etraf farklı geldi etrafı izleye izleye sünnet oldu ağlamadan çok şükür
Sonrasında hiç huysuzluk olmadı cuma kontrol var
İnşallah sizin de sorunsuz olur yapıldığı zaman

Ay bu ikinci çocuklar çok şansız kız hep ikinci el kullanicak.besiginden oyuncağına hep ablasindan kaldı mama sandalyesi mama kaşığı falan da hep ablasindan .termosda var .bı suluk alcam bı önlük yallah

Bebeğin anne sütü ile iyi kilo alıyorsa ek gıda için hic acele etme.
Ek gıda dönemi bazen dahada zor oluyor.
Ben bu sefer 7-8 aylık oluncaya kadar beklemeyi düsünüyorum

Kızlar, benim bebek bugünlerde her emzirme sonrası kusmaya başladı. normal Mİ bu? Yani büyüdükçe kusma olayının normale dönmesi gerekmez mi? Bizimkinde tam tersine gidiyor olay. Ateşi yok, fışkırır gibi de kusmuyor, kakasını 2-3 günde bir yapıyor, sadece anne sütü ile besleniyor Ama gece uyanıp emdiği sütler hariç gün içinde habire kusmaya başladı.

Ya bir de ne dicem size, komik gelebilir ama 21 Mart doğumlu benim oğlan. 21 haziran‘da tam 3 aylık olacak diyorum ben. Annem ve kv ısrarla 3 bitip 4 başlayacak diyor. Yani 4 aylık olacak gözüyle bakıyorlar.

Ya bir de ne dicem size, komik gelebilir ama 21 Mart doğumlu benim oğlan. 21 haziran‘da tam 3 aylık olacak diyorum ben. Annem ve kv ısrarla 3 bitip 4 başlayacak diyor. Yani 4 aylık olacak gözüyle bakıyorlar.
aynı şey işte üçünüz de aynısını söylüyorsunuz şöyle düşün alsem burda hamileyken örnek veriyorum 14+1 oldugumuz zaman hamilelik takviminde “hamileliğimin 15. haftası içindeyim” yazıyordu. bu da aynı mantık. bebek 3 ayını doldurmuş olacak 3 ay 1 günlükken de 4. ayının içinde olacak

4. Ayı daha yaşamamış olcak 3 aylik olcak sonra 3,5 filan deriz artik. 1 yaşını dolduran bi çocuk nasıl 2 yaşındayım demiyorsa onun gibi bence 3 aylik denmeli

Bitirdiğin ay, yıl söylenir zaten. Çocuk doğar doğmaz 0.ayını bitirir 1.ayının içindedir ama “1 aylık” değildir. 1 ay dolunca 1 aylık olur. Sizin de çocuğunuz 21 hazşranda 3 aylık olacak.

Sütü neyle veriyorsun? Nasıl besleniyor
Emziriyorum sac kurutma makinesi sesi aciyorum kimi zaman emzik verip cekip kimindr agzina sıkarak herdefasinda almiyor. Kiminde şsş diyerek vs ugrasiyorum yani gecicek umidiyle.
Baya seyleri alınmıs süper
Asagiya yazıcam aldiklarımi canım. Silikon kasik sart tabak catal lazım olmadı hiç 3. Benim bu
Geçen oioi indirimi vardı ne var ne yoksa sömürdük
Oioi önlük alcakdım ama boyun kısmında ki boslukdan yemek dokülüyormus vaz gectim.
Bir de sarı kollu önlük var, hediye gelmişti. Kardeşim de mama sandalyesini aldı gönderecek.Eki Görüntüle 3084205
Cook güzeller güle güle kullansın kuzum
Oo baya almissin sende . Mama sandalyesi o tarz kullanan arkadaslarim memnundu alinabilir
Benimkide öyleydi hep kusuyordu yatarak emzirdigimden yatagim batiyodu hep 3 4 gundur azaldi emer emmez kucaga alirsam kusuyo bide babasi cok hoplatiyor o gelince kusuyo gunduz iyi. Bu ara salya cok bizde.

Ek gida icin bizim mama sandaltemiz vardi happysnak chicconun kılıf diktirdim.
Önlük silinebilen 3 tane kolsuz 1 kou kolluyi ogullarimda hic kullanamadim tercih etmedim
Suluk bir yumusak uclu 1 orta sert diyim oyle damlatmayan birde dısarı için pipetli alıcam ne alıyım bilemedim.
Biberon cokca var
Silikon kasik kutulu dısari icin
Plastik bebek kasigı cesitli 360 derecce donen vs hediye geldi
Bebek tenceresi tava gibi aslında 2 bebek tabağı onlarda hediye
Meyve icin olan emzik gibi olan seyden
Buharda pisirmek icin olan aparat
Mama 2 kavanoz mama aldım 1 de gece maması
Yazin komsu tarhana pekmez yapcak onları alcam.yine kutu mama kavanoz mama ve bebe biskuvisi alıcam

Simdi gelelim 3. Cocuk oldugu icin hangileri asil ihtiyac bana gore

Silikon kasik
mama onlügü
Mama sandalyesi
Alıstırma bardağı 2 yada3 tane. mutfak icin biri hep yikancak beslendikce biri oturma odasinda kendi alıp icsin diye biri gezme icin
Malzeme olarak bunlar
Yiycekde sütlu pirincli' sutlü muzlu pirincli gece mamalari yatmadan iyi oluyor.
Kavonoz mama disari icin evde kullanmıyorum
Bebe bisküvisi kahvaltida bisküvi pekmez peynir yumurta karısımi icin yalnız bunu ilk oglum yedi 2. Yemedi ona lazım.
Yogurdu kavanoz mama kaplarina mayalıycam yemek tasımak icin bolca tupperim var meyve suyu sıkacagım ve lazim olursa büyük küçük termos cantam var. Birde termos alsam diyorum 700 ml lik ama emin deilim

4. Ayı daha yaşamamış olcak 3 aylik olcak sonra 3,5 filan deriz artik. 1 yaşını dolduran bi çocuk nasıl 2 yaşındayım demiyorsa onun gibi bence 3 aylik denmeli

Evet ama annemlere kalsa millete 4 aylık diyecekler

Pipetli suluk avent alcakdim ama ucunu cocuklar koparıyomus yedekde satılmıyomus . Bide sonradan damlatıyomus. Ucu yuzunden 2. Kez almis kuzenim pipetli baska ne iyidir acaba. 2.oglumda suluk damlatmasi cantada telefonuma mal oldu onun icin gezmelik iyi bi suluk istiyorum

Ya bu atak haftaları hiç bitmeyecek mi çocuk bu mızmızlığı huy edinecek diye korkmaya başladım gülen yüzünü özledim yavrumun ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…