2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
O yaşlarda genelde sağlık değil inat ağlaması oluyor hatta ağlama da değil bağırıyorlar eşimin yeğeninden biliyorum bizi az uykusuz bırakmamıştı
Ben 8.haftada gitmiştim beni de 12 de çağırdı. İkili tarama testi felan var sanırım yaptırılan onu yaptırıcam da karından su aldıkları bir test varmış onu asla yaptırmayı düşünmüyorum ne zaman yapılıyor emin değilim gerçi herkese de yapalım demiyorlarmış sanırım
anacım yok yokkk deme banlanıyomuş böyle diyenler arada yazıyor whatsapp diye tutturdu durdu
Bence burası daha güzel orda kim ne yazdı kaçırılır

Merhaba fetal dna testiyle anneden kan alıp bebeğin bazı kromozomlarında bozukluk olup olmadığına bakıyorlarmış 9. Haftadan itibaren yapılabiliyormuş %99 oranda doğru sonuç veriyormuş fiyatı da 3-4bin arasıymış daha kapsamlı istenirse fiyat artıyormuş.
Ikili test 12. Haftada %85 doğruluk 400 tl
Üçlü test 16. Haftada %65 doğruluk 400tl
Amniosentez %100 doğruluk direk bebeğin yaşadığı sıvıdan alındığı için
Fetal dna için kim yaptırmalı diye testler var ona bakın isterseniz 35 yaş üstü düşük aile kromozom hastalıkları varsa daha çok öneriyorlar birde eksi sözlükte biri içimiz rahat olsun diye direk bunu yaptırmış %1 yanılma payı olmuş ve bebeğin 6 ay sonra down sendromlu olduğunu öğrenmişler
Doktorumda hiç bi test %100 doğru sonuç vermez bazı hastalıklar bebek dogunca bille belli olmuyor 6 aya gelince belli oluyor dedi.
O yüzden ilk başta ikili test yaptırmayı düşünüyorum birde bebek 4.5 cm olunca ense kalınlığına serçe parmaklarına falan bakıcak dokturum.
Baya uzun oldu ama umarım açıklayıcı olmuştur

Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin neye güveniceğimizi şaşırıyoruz ben çoğu zaman hakkımda hayırlı neyse o olsun diyorum ama insan neyle karşılaşacağını da bilmek istiyor

Sağolun. bakayım ben ona.:)) gerçi benim doktorum da çok aşırı sıkmadı ama katkı maddesi var ambalajlı ürünlerde ona göre tüket dedi
Bende canım isterse tüketiyorum azda olsa insanın yasak olunca daha bi yiyesi geliyor
Önceki gittiginde kac haftalık dedi ona göre takip et bence eğer uyumsuzluk olsaydı söylerdi sat herkeste uyumlu çıkmıyor

Çok ayrıntılı olmuş çokkk teşekkürler. İkiliyi yaptırıcam zaten yapılıyo amadğerlerini bilmiyorum

Katılıyorum o yüzden bu kadar araştırdım ama olcağı varsa oluyor sanırım inşallah hepimizin bebeği sağlıklı uzun ömürlü ve hayırlı evlatlar olurlar

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar ikili test zorunlu bir test değil sanırım ben yaptırmayı düşünmüyorum
Geçen sene bir arkadaşımın bu testlerden birinde bebeğinin kalp kapakçığında bi beyazlık görüldü diye down sendromu olabilir demişlerdi kız sonrasında fetal dna testi de yaptırdı ama sonucu çıkana kadar stresten öldü sonuç temiz çıktı çektiği stres de yanına kaldı özellikle hamilelik gibi önemli bi dönemde bu stres ne kadar yaşanmalı doğru mu bilmiyorum

Ben de sadece ense kalınlığının yaptıracağım.
Bu testlere fazla güvenmiyorum. Yaptırdıktan sonra sağlıklı olur sonra mutasyon da olabilirmiş.
Ablamin kizi 7 yaşına kadar gayet sağlıklı bir çocuktu. Sonradan hastalandi. Genetik te olabilir sonradan mutasyonda olabilir dedi. Yani hiç bir garantisi yok.
Rabbime emanet kuzularimiz.

Bu arada bende dışardan ciğköfte yedim eşim sağolsun alıp getiriyor sonrada sana yasak diyor
halam da oğluna hamileyken sırf çiğ köfte aseriyordu desem yalan olmaz çok şükür sağlığı yerinde önemli olan aşırıya kaçmamak bence birde ben evde ciğ köfte yaparken blenderımı bozuyordum az kalsın evde yapacak olanlar dikkat edin motoru yanmasın

Özelime tel ve isim bilgileri de bırakabilirsiniz, daha hızlı olacak kızlar bu sekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…