2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Geçiyor canım inşallah.Hafifliyor en azından.Ben ekmek bile yiyemiyordum.Ama daha iyiyim şuan.

Kızlar benim de kusmalarım azaldı neredeyse bitti en azından günde 1e düştü ama bulantı hissi devam. Yemekten sonra çok yemesem de bi şişkinlik hazımsızlık oluyo sonra hıçkırık sonra bulantı başlıyo ama halsizliğim de azaldı gibi. Yine de gün günü tutmuyo buna şükür diyorum tabi prilama devam , onsuz asla
Doktorum, bana 2 defa ultrason hakkı verseler 12 ve 20. Haftaları seçerdim,gebelikte bu 2 haftadaki gözlem önemli gerisi sadece anne babanın içini rahatlatmak için dedi. 20-24 Haftadaki detaylı ultrasonları da sağlıkla atlatalım ondan sonra buralar şenlenir gibi geliyo hazırlıklar alışverişler havada uçuşur , gün içindeki tekmeleri sayarız

Burda (Almanyada) 3 ultrasyon hakkin var zaten birinciyi 9.haftada olmus oldum. Ikinci 20.haftada . Benim icin kotu cinsiyeti ögrenmem gecikecek. Digerlerinde anne -bebek kan uyusmazligi vardi her gittigimde bakiyordu . Bunda var mi bilmiyorum

Ben yaptırmayı düşünüyorum. Bir yanım hiçbir test yaptırmasam mı diyor ama sonradan keşke demektense yaptıracağım sanırım.
Yani test sonucunda birseye müdahale edebiliyorlar mi ? Sakat dese doktor aldiracak misin ? Bunlarin cevabi hayir ise en iyisi yaptirmamak . Hamileligin rahat gecsin. Bazen yanlislik oluyor bosuna insanin cani sıkıliyor . Hepsi cok cok saglikli dogar insallah

Bu dediğiniz ilaç her gün mü kullanılıyo enfeksiyonu kesiyo mu hemen ben de burada arkadaşların tavsiyesi üzerine dün sipariş verdim
Evet enfeksiyon varken tok karna 2 defa enfeksiyon yoksa gunde 1 defa ama diger yazdiklarimda onemli hergun camasir degisimi, camasir aginin utulu olmasi, taharetin yukaridan asagiya dogru yapilmasi cok cok onemli. Bir de yaban mersini alin aktardan ama pahali olani alin.ucuz okani turna yemisi olarak ta geciyo. hergun bir avuc kadar yiyin.hem enfeksiyonu engelliyo hem de folik asit deposu.

Burda (Almanyada) 3 ultrasyon hakkin var zaten birinciyi 9.haftada olmus oldum. Ikinci 20.haftada . Benim icin kotu cinsiyeti ögrenmem gecikecek. Digerlerinde anne -bebek kan uyusmazligi vardi her gittigimde bakiyordu . Bunda var mi bilmiyorum
12-3.haftalarda ikili test falan, ense burun kontrolü yok mu orda

Umarım hiç kimse sınamaz böyle bir kararla hepimizin miniği sağlıkla gelirr belki müdahale ettiririm bilmiyorum eşimle karar veririz ama bilmek isterim hazırlıklı olurum o yüzden yaptıracağım ben mesela

Yaa ne zaman düşünüyorsun 11+2 3 gibi veririm kanıı ne zamana randevu verirlerse artıkk
Doktorum son kontrolde bir ay sonrasına randevu vermişti yani 18 Eylül. 12+4 demek oluyor benim için. İkili test veya fetal dnadan tercihiniz hangisiyse yaparız dedi. Fetal dna (nifty) için 3300 tl fiyat verdi ancak hangi firmayla çalışılacak henüz sormadım.

Umarım hiç kimse sınamaz böyle bir kararla hepimizin miniği sağlıkla gelirr belki müdahale ettiririm bilmiyorum eşimle karar veririz ama bilmek isterim hazırlıklı olurum o yüzden yaptıracağım ben mesela
Müdehale ediyorlarsa tamam , kuzenimin oglunda bir saglik sıkıntisi cikti hem hamileligi kotu gecti hem dogdugunda sıkıntilar cekti . Onun icin soyledim. Bir akrabamada özürlü dediler ama saglikli dogdu. Bu yuzden soyledim. Tabiki sizin karariniz

12-3.haftalarda ikili test falan, ense burun kontrolü yok mu orda
Diger hamileliklerimde dedigim gibi anne-bebek kan uyusmazligi oldugu icin devamli gidiyordum o zaman her gittigimde bakiyordu. Suanda test yapmadan bu sekilde soyledi . 3 hakkin vardi 2 tane kaldi . Bir sonraki ultrasyon 20.haftada olacak dedi . Ama gittigimde sorarim ense , burun ölcümü yapmayacak mi diye . Ikili test , üclü test filan yok

Sizin doktorunuz nasil ? Kac kere ultrasyona gireceksiniz bir bilgi verdi mi doktor ?

Ay çok şükür senin için çok sevindiiiim senle 6 gün var aramızda 4 gün sonra umutla bekleyeceğim ahahahahahhaha uyanır uyanmsz kendimi dinlicem
Bende ilk gun bebegime bisey oldu diye korkmuştum.Ne biliyim öyle bi alışmışım ki Yinede tiksindiğim bi çok şeyi yiyemiyorum.Yanj baya sınırlı şeylerle besleniyorum.Ama buna şükür.

Ben bu durumu 6 ay önce yaşadım. İkili taramada kan değerlerim çok düşük çıktı hamile bir kadın böyle bir değere sahip olamaz dediler ense kalınlığı burun kemiği normaldi. Acil cvs dediler 12 haftalıkken. Eşimle karar aldık eğer cvs sonucu sıkıntılı ise sonlandırabiliriz diye. Cvs yapıldı hergün Rabbime dua ettim kötü birşey varsa bunu bizim kararımızı bırakma Allahım diye. 10 gün sonra sonuç çıktı diye hastaneye çağırıldım. Gittim doktor triploidi doğma ihtimali yok doğarsa ilk 1 saatte kaybederiz dedi. Ultrasona bi bakalım dedi. Ultrasona bakarken doktorun gözleri büyüdü fetal kalp atım yok dedi. O an o kadar şükrettim ki Rabbime bize bırakmadı Rabbim dualarımı kabul etti. Çok zor süreç Rabbim kimseye yaşatmasın. Şimdi 9. Haftadayım çok korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan dualarınızı esirgemeyin. Rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli kucağımıza almamızı nasip etsin.

Triplodidi mi çıkmıştı sonuç canım.Bende bu yüzden kaybetmiştim bebeğimi.Ama bu baya tehlikeli bir durum.Ben gittiğimde kalbi durmuştu.Ve hamileligimde hep problemliydi.Allah yardımcın olsun.Inşallah saglikla kucağına alacaksın bebeğini Allah 'ın izniyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…