2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Cok begendim bunu bende , kenarlarinda biberon koyma yeri filanda var . Yeni cikmis galiba , boylesini gormemistim. Benim 4.ama daha dusunmedigim icin hepsini vermistim
Benimde yok 3. Ama buyuk olsun kumasi hısirdamasın bide 25 kilo tasisin bu sekilde bakiyorum suan bu iyi gibi ama 5 aylik fln olsun yine arastiririm oyle alirim

Bu nasil bir fiyat yav. Normal bir vatandaş nasil ödesin bunu. Bizim burda devlet hastanesi var sigorta karşılıyor. Tek kişilik oda istersen hastane müsaitse ücret karşılığında oluyor.
İnsanları bu sömürüyle devlet hastanelerine mecbur bırakıyorlar valla. Benim kızda 2 sene önce epidurel+özel oda+normal doğum 1300 veya 1100dü şimdi olsa olsa 2000 falandır
Bana kız gibi geldi ama emin değilim

Aynen Allah mecbur bırakmasın.
Geçen yıl aralıkta hamileydim, aman ne özele para vericem dedim devlete gittim, sonra fiyatı uygun özele gittim, boş kese oldu 9 haftalık kürtaj oldum.
Tabi doktor lar perinatolog değildi direkt hamile kalabilirsin bişey olmaz dediöer. Martta yine hamileydim bu sefer bi kez beta hcg baktırdım aman kalp atışı duymaya giderim dedim. Devlete gittim 6 haftalık ken bebek yok, 1 hafta sonra kanama oldu yine devlete gittim kese düzensiz ve boş kürtaj dediler, kürtaj oldum.
Perinatolog a gittim test yaptırdım Mthfr677 homozigot çıktı. Folik asit coraspin kullanıp öyle hamile kaldım ve direkt iğneye başladık. Şimdi perinatolağa her muayeneye 400 tl veyorum kontrol süresi de 10 gün. 11.gün gidersen bi şikayet olursa yine 400.
Çok detaylı ilgileniyor, parayı önemsemiyorum. Devlet hastanesine uğramadım her testi de bu hastanede yaptırdım.
Allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin

Benim sancı odasında eşim görümcem ablam vardı aıra sıra belime sırtıma masaj yaptılar 10 saat boyunca, 10 saat şiddetli sancı çekmiştim
Herkesin yapisi farkli canim , ben utanirim bilmiyorum. Yanimda bir arkadasim vardi ilk geldigimde dil bilmedigim icin , cok sıkmıstim kendimi burda ebe masaj yapti, benimle beraber sanci cekti sanki . Hic yalniz birakmadi cok ilgiliydi .

Benimde hic istemedigim birsey esimin yanimda olmasi. Yani rahat edemem . Sancinin baslarinda yanima geldi de ciksan daha rahat ederim demistim
O kadar sancı çektikten sonra birde sezeryan ağrılarıyla doğumdan çıkmıştım farketmemişim ağzıma geleni söylemişim eşime hiç hatırlamıyorum ağzı bozuk biride değilimdir ama işte uzak olmasında fayda kapıda beklesin

Amiiiin amiiin bir kadın doğum doktoru takibinde iseniz ama mutlaka söylemenizde fayda var bol vitamin almaya bakın karantina sonu minik size el sallayacakk ultrasondaa 10 gün mü verdiler karantinayı 14 gün mü size de
Delta varyantiymis benimki 20gunmus karantina suresi,simdi 14gun yazdilar 14.gun test olcakmisim negatife donerse karantinam bitcekmis pozitif cikarsa yinede 6gun daha karantinam devam etcekmis,temasli olduklarimin karantinasi 14gun

Yaaa içimden geçeni söylediniz bi oğlum var bi de kızım olsa çoook isterim

Ayy evet ishal çok yoğundu mide bulantısından su da içemiyodum beni halsiz düşürmüştü baya tekrar geçmiş olsunn 4 güne geçti ishal sonra koku tat gitti
Ya valla hakkizi helal edin cok soruyom ama bisey daha daniscaktim, dun gelen filyasyon ekibi hamile oldugum için su 4ilaci tavsiye etti,bugun kadin dogumcum da hepsinden birer tane alsin demis, ama cok ilac olunca kararsiz kaldim kadin dogumcumda 1er tane icsin demis ama yine sormak istedim sizde ictinizmi diye,ilaclar sunlar
- Colledan D3 damla
-Bemix tablet
-Zinko kapsul çinko
-Magvital sase
Siz ne kullanmistuniz,sabah aksam 1tane parol içiyom.
Son olarak aksam atesim 38.7ye kadar cikti dus mus aldim balkonda durdum 37bucuklara indi korkuyorum atesten,sizin de atesiniz olmusmuydu

Herkesin yapisi farkli canim , ben utanirim bilmiyorum. Yanimda bir arkadasim vardi ilk geldigimde dil bilmedigim icin , cok sıkmıstim kendimi burda ebe masaj yapti, benimle beraber sanci cekti sanki . Hic yalniz birakmadi cok ilgiliydi .
Ebe suyumu açtı açılma hızlansın diye, öyle bi samcı geldiki ne utanma ne başka bi duygu kaldı. 10 saatte sesim kısıldı. Normal doğursam neyse sezaryen oldum

Çok üzüldüm kayıplarınız için. Benim de 2 kaybım var. Çok iyi anlıyorum sizi. İlkinde ilk gebeliğimdi hamile olduğumu geç fark ettim doktora gittiğimde kalp atışı yok dedi kürtaj oldum. Hiç unutmuyorum doktorum kürtaja alacağı zaman vajinadan bi ilaç yaptı kendi kendine açılma olsun sen daha doğum yapmadın şimdi ben kesersem sonraki hamileliğinde sorun yaşarsın erken açılma olabilir demişti. Böyle şeyler doktor tecrübesidir. Umursamayabilirdi, işini yapıp bitirebilirdi. Bazen para ikinci planda oluyor. Buraya yazmaya sığdıramayacağım tonla şey yaşadım. Bu tecrübelerime dayanarak seçtim şimdiki doktorumu. Şu ana kadar pişman olmadım bundan sonra da Allah etmesin. Dediğiniz gibi Rabbim hepimizi sağlıkla kavuştursun yavrularımıza

Ya tek nasıl olur ki zor deilmi? Ilkinde annemle esim yanimdaydi 2. De esim hos cok ilgilenmedi tv izledi ama sunu getir bunu gotur tek olmakdan korkarım.sanki.
Tek değildim ebeler vardı üstelik başka Doğum yapmaya çalışan hatunlarda vardı ayrı ayrı yerlerde 10 yıl önceden bahsediyorum tabi tek kalsam belki bende istemem

Bu dediğine katılıyorum doktor çok önemli, benim ananem, annem ve teyzem kanser gecirdi ve önce Allah sonra çapa tıp fakültesinin doktorları kurtardı üçünü de. Doktoruna denk gelmek çok önemli. Bir de maddi açıdan herkesin önceliği farklı biri ev sahibi olayım, arabam olsun der. Biri de hiçbişeye para ayırmaz, içine sinen doktora gitmek ister. Varını yogunu ona yatırır. Ben de özel ama sgk gecen bir özel tercih etmeyi düşünüyorum mesela, ama devlette olur baska hastane de. Hayat sürekli oynak zeminde zaten, her duruma uyum saglıyor insanın doğası. Bu platformda hepimiz fikir alışverişi yapıyoruz, her doktor da iyidir eminim. Birbirimize de saygılıyız, en güzeli bu

Yaaa olur mu öyle şey halinden çekenler anlar her zaman yaz bende 1 akşam ateş oldu sadece ben hamileyim diye ilaç bırakmaya gelmediler kullanmayayım diye doktorum da parol sabah akşam be ateş oldukça ve oksapar takviyelerin dışında bir şey kullanma demişti yarısı vitamin sanırım bunların doktorun onayladıysa kullan gitsin bünye eriyor cidden o takviyeler sağlam tutuyor için içinn

Maşallahhh sana canım bu sefer gerekmezse eğer hayatta keyfi suni sancı istemem. Kendi sancımı beklerim ne kadar sürerse
Insallah kendi sancin gelir kacinci haftada dogum yapmistin ? Benimki mecbur suni sanciydi 42+5 olmustu ikincide 41+2 de kendi sancim geldi .

Ay seninki cok zor ve hep korktugum seydi . O kadar sancidan sonra birde ameliyat olayi ben suni sanciyla sanci cekerken cok sey saydirmistim ama yalnizdim cok sukur cocuk yapmak tamamen salaklik bu sanci cekilir mi ,öluyorum filan . Sonra pit diye dogmustu bebek . Nasil kolay bir dogumdu anlatamam sanci zorlamisti ama dogum cok guzeldi . Sonra hepsi gecti gitti , Allahin hikmeti iste

Ebe suyumu açtı açılma hızlansın diye, öyle bi samcı geldiki ne utanma ne başka bi duygu kaldı. 10 saatte sesim kısıldı. Normal doğursam neyse sezaryen oldum
Ben onu 3.dogumda yaşadim. En guzeli 2.dogumda toplam 1 saat hastanede kaldim zaten sancim vardi gittigimde ,hemen dogdu . Yatagin ustunde dizlerimi koyup olmustu , farkli bir pozisyondu . 3.doguma gittim ebe suyumu patlatmaya calisip durdu sonra sizin sanci gibi bende birak elleme daha ben kendim dogururum beni cevirin dedim . Insan dogumda baska birine dönüsüyor resmen Almandi tabi ben turkce bagiriyorum ikinci dogumdaki ebenin gosterdiklerini yaptim hemen dogdu . Sanci geldiginde poponu saga sola oynat demisti o cok işime yaradi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…