Hamilelik sekeri çok başka birsey. Ben zayif ve gayet sağlıklı beslenen biriyim. 17 yasimdan beri hep 53 kilo dayim. Ama ilk hamileligimde sekerim vardi. Oysaki doğru dürüst kilo bile almamistim. Demek istediğim yine de takip etmek gerekiyor. Seker yüklemesi şart değil ama 20 ci haftadan itibaren ara da bir sabah aç ve yemekten bir saat sonra bakmak gerekiyor.Ben de şeker yüklemesi yaptırmıcam. Aşırı tatlı düşkünlüğü ve çok dengesiz beslenme yoksa bence mantıksız yaptırmak. Sonuçta ilaç vs verilmeyecek diyete yönlendirilecek
Gebelik şekeriniz çıkınca dr ne önerdi??Hamilelik sekeri çok başka birsey. Ben zayif ve gayet sağlıklı beslenen biriyim. 17 yasimdan beri hep 53 kilo dayim. Ama ilk hamileligimde sekerim vardi. Oysaki doğru dürüst kilo bile almamistim. Demek istediğim yine de takip etmek gerekiyor. Seker yüklemesi şart değil ama 20 ci haftadan itibaren ara da bir sabah aç ve yemekten bir saat sonra bakmak gerekiyor.
Enfeksiyona baktırdın mı?Benim çilem bitmiyor dün ve ondan önceki gün şiddetli karın ağrısı ve krampları vardı sonra bu oldu akıntım da çok fazlalaştı ve sümüksü anlamadım gitti bundan neden oluyor
Tuvaletimi yapıyorum çok şükür canım ama dünkü ağrı aynı çok tuvalete sıkışmışım gibiydi tutarsın ya hani çok beklersin batma ve baskı hissi yapar aynı öyleydi baya aşağısı acıyordu şimdi stresten mi psikolojik mi bilmiyorum hala aynk batmalar var aşağıda hafif hafif canım sıkılıyor bu duruma bazı bayanların başına gelmiş erken doğum riski olunca oluyor yazmışlar iyice kötü oldumCok geçmiş olsun. Idrar yaparken nasil. Kolaylıkla cikiyor mu?
Hamilelerde cok nadir görünen bir hastalık oluyor.
Ilk hamileliğim de ben de olmuştu bu haftalarda. Idrar yaparken ağrı ve alta doğru baskı ile başlamıştı. 15 haftalikken de kesinlikle Idrar yapamadim cikmiyordu. Iki kez sonda ile cikti. Sonra tekrar olabilir diye bana sonda takmasini ögrettiler. Şükürler olsun bir daha olmamıştı. Doktorda zaten bebek büyüdükce yukarıya çıkacak bu sorun kalkacak demişti. Ama cok zor bir durum Allah kimseye yaşatmasın patliyorum gibiydi.
Geçmiş olsun sanada canım akıntı ve kanama yok bebekte iyi ultrasonda da kanama alanı vs yok ama bende hala aşağıda batma hissiyatı devam ediyor uzanıyorum yatakta ama hissediyorumEnfeksiyona baktırdın mı?
Ben de öyleyim habire pembe akıntı geliyor, bugün proluten iğne vurdurcam. Kanama alanı var maalesef
Yaa bende cok önemsememistim belki rahim buyudugu icin sanci yapiyordur diye , bende korktum simdi. Acaba progestan filan mi kullansamHer ihtimale karşı cinsel ilişki yasak dedi pek ilgili bir doktor değildi detaylı ilgilenmedi Facebookta grupta bayanlara sordum erken doğum riskinde de oluyormuş böyle ağrılar ilaç veriyolarmış başka bir doktora mutlaka git danış dediler :/
Gebelik sekeri ciddi bir durum ama , burda bir cok testi yapmiyorlar ama seker yüklemesini yapiyorlar . Tansiyon ve seker cok onemliBen de şeker yüklemesi yaptırmıcam. Aşırı tatlı düşkünlüğü ve çok dengesiz beslenme yoksa bence mantıksız yaptırmak. Sonuçta ilaç vs verilmeyecek diyete yönlendirilecek
Kızlar cinsiyet tahmini yapabilir misiniz 12 hafta olduk
Takip ettik ve kilo verdim 3 kilo verdikten sonra sekerim de düzeldi şükürler olsun. Ama cok değişik birsey hic birsey yiyemiyordum. Ispanaktan şeker cikar mi? Benim çıkıyordu. Bir ay resmen ac gezdim. Korkudan birsey yiyemiyordum. Eğer düsmeseydi mecburen Insulin almak gerekiyor. O yüzden dikkat etmek gerekiyor. Ben arada bir ölçmeye başladım simdi.Gebelik şekeriniz çıkınca dr ne önerdi??
Ne kadar hassas bir dönemdeyiz, Allah hepimizin yardımcısı olsun, size de geçmiş olsun şimdidenTakip ettik ve kilo verdim 3 kilo verdikten sonra sekerim de düzeldi şükürler olsun. Ama cok değişik birsey hic birsey yiyemiyordum. Ispanaktan şeker cikar mi? Benim çıkıyordu. Bir ay resmen ac gezdim. Korkudan birsey yiyemiyordum. Eğer düsmeseydi mecburen Insulin almak gerekiyor. O yüzden dikkat etmek gerekiyor. Ben arada bir ölçmeye başladım simdi.
Şimdilik hersey yolunda hamd olsun.
Şeker yüklemesi yapmayi düsünmüyorum bende evde takip etmek benim durumumda daha mantıklı.
KOCAELİGünaydın ciciler,
Tablodaki eksik bilgileri tamamlayalım.
@morcivertkedi yaş
@Neslihankrc şehir
@Morvelila şehir
@Mecilas yaş
@MAYSSEE kaçıncı çocuk
E eDDa2626 şehir
@Mavikus_ şehir
@Merve_onur _ hira yaş
@kocyigit_4334 yaş
@gumus82 şehir
@_Joey_ yaş
Oyy maşallah miniğe yaaSelam kızlar ben yine haftasonları kaçağım burda haftaiçi online
Ctesi ikiliye gittim cinsiyet için düşük ihtimal de olsa kız olabilir dediKızımla ben havalara uçtuk tabii babamız bozuldu biraz ama heveslenmek dudaklarını gördüm gibi dedi doktor organında hadi inşallah
Hiç bir sıkıntı görmedi çok şükür o yüzden 3lü 4 lü yaptırmıcam muhtemelen. Detaylıya giderim sadece
He bir de rahme giden kan damarlarında direnç görüyorum dedi. Coraspin e başlattı önlem amaçlı.
kanama alanım geçmiş çok şükür
Bir de geriden geliyorduk ama haftasını yakalamış 12+5 çıktık
benim çirkinim de böyle maşallah diyelim
İkili testi bende yaptırmicaktım eşim yaptıralım ne olur ne olmaz dedi ama diğerlerini yaptırmicam 3lü 4lü. Şeker yüklemesini yaptırmam yararıma olur ailede şeker hastasından geçilmiyor gizli şeker vs varsa çok zararlı diye duydumAy kızlar ne ikili yaptırıyorum ne gen testlerinişeker yüklemeside yaptırmıcam, tek giriceğim şey ayrıntılı ulturoson Eminim ki hepinizin sonucu çok güzel çıkıcak gönlünüzü ferah tutun
Maşallah ya ne güzel görünüyo minnak
KOCAELİ27 yaşındayım
Teşekür ederim :)24 Ağustosta demişsin şeker güncellemişim o zamann
Benide korkuttular stresten mi psikolojik mi bilmiyorum ama hala ara ara aşağıdan iğne gibi batmalar oluyor sanki ayağa kalkınca kasıktan rahime hafif sancı var gibi offf kafayı yicemYaa bende cok önemsememistim belki rahim buyudugu icin sanci yapiyordur diye , bende korktum simdi. Acaba progestan filan mi kullansam
Canım doktora da gitmişsin bi sıkıntı görse söylerdi mutlaka. Kendini rahatlat. Gün içinde kendini yorma fırsat bulduğun anlarda da yat. İnşallah geçecektirBenide korkuttular stresten mi psikolojik mi bilmiyorum ama hala ara ara aşağıdan iğne gibi batmalar oluyor sanki ayağa kalkınca kasıktan rahime hafif sancı var gibi offf kafayı yicem
ay dimi 1-2 gündür çok kurak grupYaaa neden kimse bişey yazmıyooodiğer aylara dadandım ben ocak şubat şimdi nisan da başladı bütün grupları okuyom bu arada bulantı hala devam , kasık ağrım geçti çok şükür. Bugün de sanki buzlu şeyler iyi geliyo gibi geldi. Çatır çutur buz yiyorum Allahım çocuk doğana kadar aklım azcık kalsa bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?