Benim de tüp bebek. Benim de seçilerek eşleştirildi. Korkmayın tüp bebekte riskler biraz artıyor ama öyle çok değil. Yani şöyle ki 41.haftadan sonra her doğumda risk artmaya başlıyor. Ani doğmadan bebek ölümleri gerçekleşebiliyor. 42.haftadan sonra biraz daha artıyor devlette bile artık doğurtmaya çalışıyorlar. Doğal olarak o kadar emek verilmiş bir bebeği riske atmak istemiyor doktorlar ve 41den sonra alıyorlar. Onu demeye çalışmıştır doktorunuz. 40 haftaya kadar doğdu doğdu, doğmadı biz doğurturuz demiştir :)
Ben de vajinal istedim çok ama artık doktorum neyi uygun görürse diyorum çünkü amaç sağlıkla doğurmak. Ben vajinal diye tuttururum, bebeğe bir şey olur ne yapacağım sonra? Bir de tabi gebelikte özellikle son ayda hemoroidim çıktı

ıkınmak, vajinal doğum daha da kötüleştürebiliyormuş o yüzden hevesimi kaybettim.
Bebek anne karnında kilo vermez aslında çok büyük ihtimalle bir önceki ölçüm yanlıştır. Yarınki kontrol önemli bence yine zamanına göre düşük çıkarsa doğumu erken çekebiliyorlar içeride bir sıkıntısı mı var diye. Hiç korkmayın ama 36 haftalık bebek zaten beredeyse zamanı gelmiş demektir.