• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
günün birinee mutlaka yalnız kalıp kendi düzenimi oturtacaksın ne kadar erken o kadar iyi rahata alışmamak açısından :) ilk zamanlar yapamadığını düşüneceksin hep birşeyler eksik kalacak ama o şey bebekle ilgili olmadığı sürece sorun yok 😬 ev işleri yarım kalabilir, yemek yarım kalabilir hiç sorun değil. bence anneniz de artık gitmek ister evine keza ramazan da geliyor. sadece gitmeden birkaç pratik şeyler buzluğa atsanız iyi olur. zamanla da siz pratikleşeceksiniz
benim 2. doğumum. ilk doğumumda da kimse kalmadı yanımda ilk geceden itibaren. ama bizim anneler kvler yakın tabi onun rahatlığı. birkaç gün gündüz gelip yemek vs getirdiler ev islerine yardımcı oldular o kadar zaten sonra kendim yapmaya başladım. yani erken değil:)
Ben çok korkuyorum sanırım başaramicam diye. Annem aslında çok uzak değil 30 km ötede ama aynı mahalle değil sonuçta anne gel dediğimde 5 dkda gelsin. 😕

Bebitolar selam. idrar yaparken dehşet ağrı ve yanma Yaşıyorum. sağlık ocağında idrar testi yaptırdım tertemiz çıktı. bugün kadın doğuma dikiş kontrolüm vardı, alttan muayene etmeden “sonda tahriş etmiştir” dedi piyoleseptyl verdi ama zaten doğumdan sonra zaten antibiyotik (Aksef) kullanmıştım 1 kutu. Sizde de oldu mu bu sorun? Artık işemek istemiyorum ama günde 3-4 litre su tükettiğim için sürekli de wcye çıkıyorum. Bu sonda tahrişi ne zaman geçer? İdrar deliğinin olduğu yerler kıpkırmızı olmuş.

bir de annem bende sağ olsun. annem bu cuma kendi evine gidecek, 1-2 gece kalacak abim babam perişan olmuşlar 🤭 sonrasında tekrar gelsin istiyorum ama Ramazan da geliyor, hem bana yemek yapıp hem oruca nasıl kalkacak diye vicdan yapıyorum. Evin tüm yemeği, bulaşığı, çamaşırı annemde şu an. Tabii bebeK için de çok yardımcı oluyor. Psikolojik olarak Ne zaman kendim yapmaya başlayabilirim ev işlerini? sanki annem giderse asla yetişemicem gibi geliyor. Şimdi bile 2 dk duşa giremiyorum çünkü Bebek memede sürekli. meme+mama şeklinde bütün gün emiyor. Ben de pratikleşemedim daha bebek giydirme alt alma gibi işlerde. Üstelik bebeğin göbek bağı yeni düştü, daha yıkayacağım yavruyu. yalnız kalmak için çok erken Değil mi?
Benim annem 1 hafta kaldı gitti 3 çocukla herşeye yetmeye çalışıyorum ama alıştım insan başta zorlanıyor sonra alışıyor eninde sonunda tek kalacağız bu yüzden alismamiz lazım

Benim annem 1 hafta kaldı gitti 3 çocukla herşeye yetmeye çalışıyorum ama alıştım insan başta zorlanıyor sonra alışıyor eninde sonunda tek kalacağız bu yüzden alismamiz lazım
3 çocuk mu? 🥴 Allah yardımcın olsun. Benim ilk bebeğim. Hiçbir şey bilmiyorum, annemin yanımda olması bana güven veriyor 😕

Kızlar ben emzirirken cok terliyorum.
Koronadan mi yoksa hormonlardan mi anlamadım.
Birde bebeğimin atesi olduğu gün sürekli memedeydi.
Simdi de memeler aşırı süt doldu kızım ememiyor cok fazla geliyor sanırım. Kafasını sürekli çekiyor. Kızıyor.
Göğüslerim cok büyüdü doldu aşırı rahatsiz oluyorum.
Ne yapacagimi bilemedim.
Fikri olan var mı?

Simdi de memeler aşırı süt doldu kızım ememiyor cok fazla geliyor sanırım. Kafasını sürekli çekiyor. Kızıyor.
Ne yapacagimi bilemedim.
Fikri olan var mı?
Bende baslarda cok usuyordum sut doldukca tıtreme gelıyordu bır kac gundurde ates basıyor fecı terlıyorum sabah sırıldıklam kalkıyorm nedenını bende anlamadım prolaktın hormonuyla alakalı belkıde.

Ben çok korkuyorum sanırım başaramicam diye. Annem aslında çok uzak değil 30 km ötede ama aynı mahalle değil sonuçta anne gel dediğimde 5 dkda gelsin. 😕
başta tabiki zorlanacaksın ama bu annen şimdi de gitse olacak 1 ay sonra da gitse olacak. herşey mükemmel olmayacak sadece. yeri gelecek yemek yapamayacaksın aparatif takılacaksınız. çamaşırları bulaşıkları duşu eşin işten gelince yapacaksın ama hepsi zamanla oturacak rayına 🙈

Ne yapacagimi bilemedim.
Fikri olan var mı?
Emzirmeden önce hafif sağıp o şişliği alsanız bebek daha iyi tutabilir. Çok dolu olunca tutamiyorlar. Elle de sağım yapabilirsiniz azıcık rahatlatacak kadar.

Bende baslarda cok usuyordum sut doldukca tıtreme gelıyordu bır kac gundurde ates basıyor fecı terlıyorum sabah sırıldıklam kalkıyorm nedenını bende anlamadım prolaktın hormonuyla alakalı belkıde.
Üşüme ve ter basma hepsini bir arada yaşıyorum
Kız sürekli gerneme vs gibi ses çıkarıyor nedendir bilmiyorum ses çıkarınca korkuyorum bazen uyumaya devam ediyor bazen uyanıyor kahvaltı duş uyumak herşey yalan oldu dün eşime yemek yapmaya yardım ettim
Gece durmuyor mama verdik emzirdikden sonra uykuya daldı hızlı hızlı yedi mamayı açlıktan olmuş gibi

Ne yapacagimi bilemedim.
Fikri olan var mı?
bende de aynısı var. Geceleri sırılsıklam ter ile uyanıyorum, 2-3 pijama değişiyor kesin. Nette okudum, menopozdaki gibi östrojen hormonu değişiyormuş. Bir de YouTubeda izledim Kaan hoca var, o da diyor ki “ter bezleriyle süt bezleri aynı yerde. Biri Uyarıldıkça diğeri De uyarılıyor ayrıca gebelikte alınan ödemi lohusalıkta vücut ya idrarla ya da terle atıyor, terlemek çok normal.”
başta tabiki zorlanacaksın ama bu annen şimdi de gitse olacak 1 ay sonra da gitse olacak. herşey mükemmel olmayacak sadece. yeri gelecek yemek yapamayacaksın aparatif takılacaksınız. çamaşırları bulaşıkları duşu eşin işten gelince yapacaksın ama hepsi zamanla oturacak rayına 🙈
Sonsuza kadar kalamaz tabii. Keşke kalsa 🥲

Üşüme ve ter basma hepsini bir arada yaşıyorum
Kız sürekli gerneme vs gibi ses çıkarıyor nedendir bilmiyorum ses çıkarınca korkuyorum bazen uyumaya devam ediyor bazen uyanıyor kahvaltı duş uyumak herşey yalan oldu dün eşime yemek yapmaya yardım ettim
Gece durmuyor mama verdik emzirdikden sonra uykuya daldı hızlı hızlı yedi mamayı açlıktan olmuş gibi
İlk aylar ilk bebekte sut kanalları hemen açılmıyo mama verınce kendını suclama ama 1 2 ay sonra sutun tam kapasıtesıne ulasıcak hıc mama vermıceksın benımde basta oyleydı bende gunde 1 kere fılan verıyodm 2 3 ay sonra sıkınca fıskıye gıbı dort bır yandandan fıskırıyodu bundada anlamıyorm varmı yokmu goguslerımde cok yumusadı ama doymasa aglar heralde

İlk aylar ilk bebekte sut kanalları hemen açılmıyo mama verınce kendını suclama ama 1 2 ay sonra sutun tam kapasıtesıne ulasıcak hıc mama vermıceksın benımde basta oyleydı bende gunde 1 kere fılan verıyodm 2 3 ay sonra sıkınca fıskıye gıbı dort bır yandandan fıskırıyodu bundada anlamıyorm varmı yokmu goguslerımde cok yumusadı ama doymasa aglar heralde
Canım gerçekten mi ilk doğum benim şuan bir ay olucak biberon da versek anneyi emmekten vazgeçmiyor kızım inşallah dediğin gibi olur teşekkür ederim yazdığın için inşallah hiç mama vermem ilk çocuğum onunla iletişimin en güzel hali emzirmek birde erken doğdu anne sütüne daha çok ihtiyaç var diyorum normal doğum zamanı olsaydı şimdi doğmuştu ama ay başında geldi kuzum
Sütle alakali aklına gelen varsa yazar mısın resmen umut oldun bana öyle çaresizce düşünüyordum

Canım gerçekten mi ilk doğum benim şuan bir ay olucak biberon da versek anneyi emmekten vazgeçmiyor kızım inşallah dediğin gibi olur teşekkür ederim yazdığın için inşallah hiç mama vermem ilk çocuğum onunla iletişimin en güzel hali emzirmek birde erken doğdu anne sütüne daha çok ihtiyaç var diyorum normal doğum zamanı olsaydı şimdi doğmuştu ama ay başında geldi kuzum
Sütle alakali aklına gelen varsa yazar mısın resmen umut oldun bana öyle çaresizce düşünüyordum
Canım happy center da Ramazan şerbeti var ondan aldır eşine . İnanılmaz süt yapıyor . Gce göğüslerim taş gbi uyanıyorum resmen .bı de bnde pırasa yemeği acayip süt yapmıştı .ayrıca bı turlu vaktim olmiyor yazmaya sürekli memede olması aç olduğu anlamına gelmez . Bnmki de sürekli meme de .mesela gaz sancısı oluyor en iyi meme emerken çıkartabiliyor .bazen biz nasıl keyif çayı kahvesi içeriz aynısını yapıyor gözüme baka baka keyifli keyifli yavaş yavaş emiyor . Bu arada 3500 doğmuştu 2 gün sonra 3400 e düştü .en son 17. Gün tarttik 4300 olmuştu .demek ki doyuyor çocuk

Yok hıc olumsuz dusunme bu yaşanan bıse sutun artmasını saglayan en onemlı sey sık sık emzırmek sen emzırdıkce kanalların acılcak 2 ay sonra fılan 2 yıl boyunca emzırcagın sut kapasıten bellı olcak annelerımız bızm gıbı beslenmeden emzırmıs afrıkalılar bıle porsuk memelerıyle sadece emzırerek tonbık Yapmış cocuklarını
sut annesı dıye bıse var onda bıle ıkı cocuk aynı anda emzırebılınıyo yanı kapasıtemız cok fazla senın bebısın belırlıcek bu durumu sadece emsın yeter emdıgı surece sutun her zaman ona yeter ılk aylar bendede stres olmuştu sonra duzene gırıyor merak etme

Yarın yatış yapıyoruz sonunda doğurtmaya karar verdi doktor 🤭 40+5 de suni sancıyla doğuma gideceğiz. Bebek inanılmaz yukarıda daha doğum kanalına girmemiş açıklık da yok bekleyeceğiz dedi suni sancıyla. Ama 3650 bebeğin kilosu biraz zor olabilir dedi. Belki sezeryan de olabilirmiş hani duruma bağlı. Biraz telaş sardı. Hem sonunda bitti moduna girdim hem de korkuyorum.

Yarın yatış yapıyoruz sonunda doğurtmaya karar verdi doktor 🤭 40+5 de suni sancıyla doğuma gideceğiz. Bebek inanılmaz yukarıda daha doğum kanalına girmemiş açıklık da yok bekleyeceğiz dedi suni sancıyla. Ama 3650 bebeğin kilosu biraz zor olabilir dedi. Belki sezeryan de olabilirmiş hani duruma bağlı. Biraz telaş sardı. Hem sonunda bitti moduna girdim hem de korkuyorum.
Senle ayni durumda olacagima o kadar eminim ki🙈 benimki de 40+5 diyor ya, hadi bakalım hayırlısı kuzum.
Allah saglikla ve bir avazda kucağına almayı nasip etsin 🙏
Korkma, yarın büyük kavuşma var öyle düşün ❤️ en önemli kısmı o zaten, göreceksin ve bitecek herşey inşallah 🙏 güzel haberlerini bekliyorum

bende de aynısı var. Geceleri sırılsıklam ter ile uyanıyorum, 2-3 pijama değişiyor kesin. Nette okudum, menopozdaki gibi östrojen hormonu değişiyormuş. Bir de YouTubeda izledim Kaan hoca var, o da diyor ki “ter bezleriyle süt bezleri aynı yerde. Biri Uyarıldıkça diğeri De uyarılıyor ayrıca gebelikte alınan ödemi lohusalıkta vücut ya idrarla ya da terle atıyor, terlemek çok normal.”

Sonsuza kadar kalamaz tabii. Keşke kalsa 🥲
benim bide ayaklarım terliyo .sizde var mı

Gümüscüm simdi senin yapacağın tek şey var.
Herkesi eve gönder.
Kafanı sakinle.
Üç gün sabırlı ol yazdiklarimi yapmaya çalış.
Mama vermek istemiyorsan mamayi kes.
Emzir ama sürekli memede kalmasin.
3 saate bir emzir.
Her memede 15 dakika kalsin.
Fazla değil.
Sonra oyala ağlarsa da kucağına al konus onunla.
Canım sürekli memede kalmasın diyorsun ya, ben de o sorunu yaşıyorum. Gece yarım saat uyuyamadım. Memede emzik gibi takılıyor. Sen emzik veriyor musun? Doktor önermedi diye vermedim ama dün zor dayandım

Yok hıc olumsuz dusunme bu yaşanan bıse sutun artmasını saglayan en onemlı sey sık sık emzırmek sen emzırdıkce kanalların acılcak 2 ay sonra fılan 2 yıl boyunca emzırcagın sut kapasıten bellı olcak annelerımız bızm gıbı beslenmeden emzırmıs afrıkalılar bıle porsuk memelerıyle sadece emzırerek tonbık Yapmış cocuklarını
sut annesı dıye bıse var onda bıle ıkı cocuk aynı anda emzırebılınıyo yanı kapasıtemız cok fazla senın bebısın belırlıcek bu durumu sadece emsın yeter emdıgı surece sutun her zaman ona yeter ılk aylar bendede stres olmuştu sonra duzene gırıyor merak etme
Canım sen mama ve meme bir arada vermişin ya, meme reddi yasadın mı hiç? Ben de cocuk memeden kopmuyor diye uykusuzluktan bitap düştüm, arada sagıp sütümü biberonla mı versen diyorum. Biberon meme reddi yasattı mı sende?

Canım sen mama ve meme bir arada vermişin ya, meme reddi yasadın mı hiç? Ben de cocuk memeden kopmuyor diye uykusuzluktan bitap düştüm, arada sagıp sütümü biberonla mı versen diyorum. Biberon meme reddi yasattı mı sende?
Yok ben ılkındede ıkıncısındede yasamadım meme reddi ılkinde hem mama hemde kendı sutumu bıberonla verıyodum ve sureklıde emzırıyodum kendıme sutaş lakabını takmıştm hatta😅
benımkıde hıc kalkmıyo 3 4 saat ben uyandırmasam ac ac uyucak
Bence gecici bı durum olabılır arada ver bıberonla bu kadar meme duskunu bır bebiş yaşamaz diye düşünüyorum hıc vermedın mı sımdıye kadar bıberon

Back
X