• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Vitamini içicem elektrikli pompa aldım sağmak zor geldi süt arttirmak için yapıyorum birde arada deli gibi ağlayınca biberona koyuyorum günde bir sefer iciriyorum hem bir kere biberonla icebilsin diyorum kestim zaten formül mamayı

Az önce yine biberonla içti sustu sonra yine çıldırdı ağladı şimdi üzerine emiyor

Mochi aldım ikinci el gardırop dan bir deniyim diye kaynattim denedim çok kolay geldi emzirme esnasında diğer göğüs e takıyorum
Diğerini emzirirken 30 CC çıkıyor aynı anda yapmak kolay
Sütün biriksin diye pompa kullanmasan mı artık?

Akşamları catliycak gibi ağlıyor iki kişi susturamiyoruz ancak süt olunca ısıtıp veriyorum yoksa formül mama vericez
Hiç verme diren ağlasin mi diyorsun
Benim kız da felaket ağlıyor gazdan dolayı, süt tutturmak işkence oluyor kılıktan kılığa giriyorum resmen seni anlıyorum. Göğsünü neden tutmuyor,,ya da tutmadığı saatler hep aynı mi? Gece mesela uykuda oluyorlar farkında değiller iyice emzir

Benim kız da felaket ağlıyor gazdan dolayı, süt tutturmak işkence oluyor kılıktan kılığa giriyorum resmen seni anlıyorum. Göğsünü neden tutmuyor,,ya da tutmadığı saatler hep aynı mi? Gece mesela uykuda oluyorlar farkında değiller iyice emzir
Gece emiyor sabah öğlen hepsinde gayret ediyorum emiyor bu akşam düşün yürüyüşe bile gittik iyi gelsin diye yok memeyi ağzına almıyor bağırıyor resmen ağlıyor alsa cek birak yapıyor meme başını sonra biberonla içiyor az susuyor ağlamaya devam ediyorsa bile daha az oluyor yıkadım yatıyor suan çok şükür kendimi unuttum artık bağ kuramiyorum diye kendimi sucluyorum hiç yoktan iyi olarak tek yaptığım mama kestim de kendi sütümu veriyorum
Şimdi vitamin alıyorum son olarak belki az geliyor ondan yapıyor diyerek onuda deniycem amacım sadece memeden emsin biberon falan çok zorda kalinca ne biliyim ben dışarı giderim de vs vs

Gece emiyor sabah öğlen hepsinde gayret ediyorum emiyor bu akşam düşün yürüyüşe bile gittik iyi gelsin diye yok memeyi ağzına almıyor bağırıyor resmen ağlıyor alsa cek birak yapıyor meme başını sonra biberonla içiyor az susuyor ağlamaya devam ediyorsa bile daha az oluyor yıkadım yatıyor suan çok şükür kendimi unuttum artık bağ kuramiyorum diye kendimi sucluyorum hiç yoktan iyi olarak tek yaptığım mama kestim de kendi sütümu veriyorum
Şimdi vitamin alıyorum son olarak belki az geliyor ondan yapıyor diyerek onuda deniycem amacım sadece memeden emsin biberon falan çok zorda kalinca ne biliyim ben dışarı giderim de vs vs
Sakin olunca her şey zamanla yoluna giriyor bence, sen meme vermede ısrarcı ol biberon yerine. Sakinleştir önce bebeği duş aldır her gün bi rutin olussun

Z zahrada cevap yaz bana bu solgar brewers yeast süt arttırıcı mi?
4 kutu cay var evde içiyorum pek değişiklik yok valla düşününce 250 TL çaylara gitmiştir tadlari kötü sevmiyorum da..
Şimdi buna baktım 207 TL trendyol da alıyım mi birkaç kişi yazsın bunuda boşuna almiyim
Canım benim bestlak mesela solgardan daha etkili ben ikisini bir kullanıyorum çok memnunum

Oğlanın kontrolü vardı 1 kilo almış bu ay sadece anne sütü alıyor bu takviyeler olmasa ben hiçim

Rezene de içiyorum aynı zamanda
Solgarı günde 3 tsne bestlakı günde 3 kere 20şer damla şeklinde kullanıyorum

G gumus82 harika haftalar kitabını aldım çok faydalı ya keşke daha önce alsaymışım uygulamasını indirdim dün ama kitapla baya fark var
Almak isteyen amazonda 58 tl ertesi gün teslim oldu baya okudukça rahatladım her yaşadığımızı anlatmış

Kızlar böyle bişeye denk geldimmsosyal medyada denemek isteyen olursa bi bakın bakalım
Screenshot_20220428-000605_Instagram.webp

Canım benim bestlak mesela solgardan daha etkili ben ikisini bir kullanıyorum çok memnunum

Oğlanın kontrolü vardı 1 kilo almış bu ay sadece anne sütü alıyor bu takviyeler olmasa ben hiçim

Rezene de içiyorum aynı zamanda
Solgarı günde 3 tsne bestlakı günde 3 kere 20şer damla şeklinde kullanıyorum
Canim bende vitamini senden duydum inan ki sağol aldım kargo bekliyorum
Humana caylar var doğadan e bebek marka bir cay derken bir fark göremeyince vitamin gelsin bekliyorum bakalım
G gumus82 harika haftalar kitabını aldım çok faydalı ya keşke daha önce alsaymışım uygulamasını indirdim dün ama kitapla baya fark var
Almak isteyen amazonda 58 tl ertesi gün teslim oldu baya okudukça rahatladım her yaşadığımızı anlatmış
Ben okumadan duramayan bir tip olduğum için bir baktım bebekle ilgili neden okumadım ki dedim daha birçok şey aldım öyle okuyorum ama keske hamileyken okusaydim vakit çok az şuan.
Erken doğum olunca ben 8 haftadayken geriye gitmem gerekiyormuş 4 haftadan okuyorum mesela kitapta o ayrıntıyı gördün dimi
40 hafta oluyormuş tam zaman 36 haftada doğum olduğu için geriye dönüyorum

Bu arada benim kız 2350 doğdu 2200 olarak çıktı şimdi 4300 olmuştu en son formül mamayı biraktim bende sadece anne sütü akşam 6 dan sonra çıldırıyor ağlıyor o zaman bile biberona dolaptan anne sütü bir o akşam 6 dan sonrayı çözemedim şuan
Kabız olma yapamama durmumu bile hallettim ama akşam cildirmasinin onune gecemedim

İki cocugundada aksam saattlerınde uyuyana kadar aglama krızıne gırıyor bende senın gıbı ılkınde acaba aksama dogru sutum yetmıuormu acaba dıyordum bıberonla ya mama ya sagdgm sutu verıyodm bunda sutumun oldugunu bılıyorm ama o saatlerde yınede emmıyor buna kolık dıyorlar o saatlerde bebekler anne karnını ozleyıp strese gırerlermış yanı aclıktan aglamıyolar hergun aksam ıcın sut bırıktırmene gerek yok ben emmıyosa bırakıyorm uyuduktan sonra sakınlesınce emzırıyorm hırcın ve streslıyken emzırmeye calısınca meme reddı oluyor

Benimki de çok gazlı ama memeyi tutmamasının sebebi o değil gibi çünkü doğduğundan beri tutmadı. 4 farklı emzirme danışmanıyla çalıştık döktüğümüz paraların haddi hesabı yok. Tutmuyor. Gece uykuluyken de denedim o zaman hiç ağzını bile açtıramıyorum. Uyanıkken ağlayınca açıyor ağzına tıkıyorum ama morarana kadar ağlayıp emmiyor. Nadiren 4 günde 1 emer o kadar. Bazı bebeklere ne yaparsan fayda yok onu anladım. Ben de hep sağıp veriyorum. Her seferinde emer mi diye deniyorum yine de.

Benimki de çok gazlı ama memeyi tutmamasının sebebi o değil gibi çünkü doğduğundan beri tutmadı. 4 farklı emzirme danışmanıyla çalıştık döktüğümüz paraların haddi hesabı yok. Tutmuyor. Gece uykuluyken de denedim o zaman hiç ağzını bile açtıramıyorum. Uyanıkken ağlayınca açıyor ağzına tıkıyorum ama morarana kadar ağlayıp emmiyor. Nadiren 4 günde 1 emer o kadar. Bazı bebeklere ne yaparsan fayda yok onu anladım. Ben de hep sağıp veriyorum. Her seferinde emer mi diye deniyorum yine de.
Hakkaten çok zor bir durum.. Allah kolaylık versin inşallah en kısa zamanda tutar , denemekten hiç vazgeçme

Kızlar bebekleriniz ay ay kaç kilo aldi? Geçen hafta bebeğim (5 gün için)80 gr almıştı aklıma takıldı 🤔

Allah'ın izniyle güzel haberler alırsın umarım. Bana da özel hastane bebek de down sendromu olabilir dedi. Heman başka doktora gittik, degerleri yanlıs girdikleri ortaya çıktı. 3lu tarama testim tertemiz çıktı.
İçini ferah tut. Öyle bir şey olursa da doktorlar gerekli müdahaleyi yapabiliyorlar. Tip çok ilerledi. Ama hemen başka bir doktorla gorus.
Hangi testte size öyle söylemişlerdi?

Şub simplex veriyorum hiç etki yok biz bıraksak yapamaz zeytinyağı sürüyoruz açıp altını bekliyorum
Canım önceki bebeğimde ben de zeytinyağı kulak çubuğuyla sürüyordum doktor devamlı yapıp alışkanlık haline getirme dedi
Çok fazla uyarmamak lazımmış
Bide anne sütü aldığı zaman 1 haftaya kadar normal yapamasa da demişti kuzum

Kızlar bebekleriniz ay ay kaç kilo aldi? Geçen hafta bebeğim (5 gün için)80 gr almıştı aklıma takıldı 🤔

Benim ilk 2 hafta 250 gram aldı (ilk 3 gün 300 gram kaybedip sonrasında aldı. Ememediği için çok kilo kaybetti) sonraki 2 hafta 500 gram alıp 1 ayı 750 gramla kapatmış oldu. 2.ay için ne kadar alması lazım hiç bilmiyorum. Bizim beslenme işimizi kızım yönetiyor resmen. Çok nadir emdiğinde doymadığını ağlayarak söylüyor bir de dudaklarını büzük “u” der gibi yapıyor. Sağdığım sütü veriyorum. Yetmezse mama yapıyorum. Yettiğini de ağzından çekip tekrar verdiğimde ağzını açmayarak belli ediyor.

Doktorum en son mamayı kes iyi kilo almış dedi de açken sıkıyorsa verme :) Neyse ki süt günlük 600 cc kadar çıkıyor da mamayı maximum 60 cc vermek zorunda kalıyorum.

Back
X