• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Tam olarak böyle şeker doktorlar kuruluk normal hindistan cevizi yağı sürün fln diyo yolluyo da cildi de kuru zaten prenses oğlum
Zeytinyağ ile masaj yapıp beklettik sonra saçını taradık konaklar geçti.

Tam olarak böyle şeker doktorlar kuruluk normal hindistan cevizi yağı sürün fln diyo yolluyo da cildi de kuru zaten prenses oğlum
Canım bnce konak bu ama baya kalınlaşmış. Poyrazin aşırı saçı var .sonradan baktım kuruluk mu konak mi anlamamistim .bı kere zeytinyağı sürüp biraz beklettim banyodan sonra konak taragiyla ters yöne taradım baya geçmişti ama hala çok vardı .mustela konak şampuanı aldım o baya ise yaradı yalnız tam tepesinde biraz aynı seninki gbi ufak bı yer kaldı konak gbi değilde kurumuş deri gbi .ama bnce konak bu pztsi 3 aylık kontrol var doktora sorucam blki bı krem falan verir sana da söylerim

Saçtan tam belli olmuyor ama urazinki gbi tam o yer

Eklentiler

• IMG_20220603_102828.webp
    IMG_20220603_102828.webp
    38,6 KB · Görüntüleme: 83
Kız maşallah bu saçlar neee bizimki keltoşş tam olarakk
Bi kere zeytinyağı sürdüm de taramaya korktum 😂😂 yine yapayım bari
Hahaha bbmkiler niyeyse hep saçlı doğuyor . Ablası daha da sacliydi .bı de havaya dikik kendiliğinden .büyüyünce jöle fön ugrasmaya gerek olmaz 😅sen sür yağı ama tararken öne doğru değil arkaya doğru tara bı de bastırarak yapma bı kaç yıkamada gider blki her seferinde yaparsın .zaten bnde doktira sorucam söylerim sana

Eklentiler

• IMG_20220603_112930.webp
    IMG_20220603_112930.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 88
Ben de Antepteyim canım. Evet burası acayip sıcak 😪 havalar serin gitti birden sıcak oldu bide. Benimki yeni havaya alışamadı çok huysuz sizde durumlar nasıl?
Sıcaktan bütün gün toplasan 1,5 saat uyuyor bölük bölük gecede ha bire uyanıyor hiç sevmedi sıcağı

Bizim de böyle di.
Annem zeytin yağı sür dedi.
Ablam badem dedi.
Ben de bekledim birsey yapmamaya karar verdim.
Şampuan da kullanmıyorum daha yeni geçti.
Bebeğe sıkıntı yapmıyorsa bekle. Kabuklar soyulduğunda altı ıslak değilse konaktir.
Kaşınıyor gerçekten diyorsan doktora gidin.
Cok geçmiş olsun canım.

Kızlar bizde bugün 2. ay aşılarımızı olduk kilo 5900 boy 61 cm. Rota için bu ay yaptırma hepsi birden ağır olur 12. Haftayı bekle dediler bizde durumlar böyle😊

Günaydın bizim oğlanın konaklar geçmiyo ya ne yaptıysam hem geçici çözüm oldu yazık kaşınıyor da galibaa hep yoluyo kafasını yüzünğ gözünü konak kaşındırmaz falan diyolar ama bizimki hep kaşımaktsn kanatıyo
Benim oğlanın da konakları çok fazla kafasında tepe noktası ve çevresi kaplı neredeyse. Hatta doktoru hoşgeldin konak man diye seviyo çocuğu😊ne kullanalım hocam diye sorduk, canını yakan bişey deil herhangi bi krem vermicem ama zeytinyağı sürün bi saat dursun sonra banyoya dedi. Zaten hergün banyo yapıyo, 1 haftadır sürüyoruz baya yumuşatıp döküyo tavsiye ederim.

Z zahrada canım denedın mi bilmem bende zeytınyagıyla baslamıstım ama zeytınyagından ziyade asm deki hemşiremiz bebeyağı ya da hındıstan cevızı yagı sür yarım saate beklet dedı baska bır konak muzdarıbı arkadasımda mustela bebek şampuanı kullan mutlaka dedı ki eczaneden alırken konak mı var dıe soruldu genelde bu şampuan kullanılıyormus ben bebeyagıyla ters taradım banyo kovasına su dolana kadar beklettım sonra mustelayla yıkadım benım 3. Yıkamada duzelmıstı sızınkınden daha hafıftı sanırım senın bı tık daha uzun yaglı bekletıp sürekli taraman gerekıo inşaallah tek sıkıntın o olsun canım gececektir elbet

Günaydın bizim oğlanın konaklar geçmiyo ya ne yaptıysam hem geçici çözüm oldu yazık kaşınıyor da galibaa hep yoluyo kafasını yüzünğ gözünü konak kaşındırmaz falan diyolar ama bizimki hep kaşımaktsn kanatıyo
Bizim de çok konak vardi hala az az var zeytinyagiyla masaj yapip tariyorum yikiyorum ama geçmiyordu. Karbonat koy zeytinyaginin icine dediler öyle şey mi olur dedim korktum yapmadım ama konaklar kafasini iyice sarmaya basladi sonunda zeytinyağinin icine yarim paket karbonat koydum sürüp 10 dk sonra taradim üstüste hergün birkaç defa yapinca geçti karbonatsız olmuyor youtubeda videosu var orda da karbonat koyuyolar 🤷‍♀️ mustela kullanıyordum şampuan o mu kurutuyor dedim bioderma önerdi doktor bi de bunu denicez şimdi

Bizim bebişte beslenme azalmaya başladı sanki sıcaktan mıdır bilmiyorum kaygılanıyorum kilosuna göre olmasi gerekenden çok az besleniyor. Emerken cork cork ses cikiyor memeyi tam kavrayamiyor biberonda da aynı şekilde ses cikiyor damak yapısından dolayi. O yuzden genelde sağarak veriyorum memeyi öyle keyif için emmiş oluyor. Kaç cc ictigini de görüyorum bu nedenle. Hala 3 saate bir 120 içiyor ama artik kilosuna göre yetersiz kaldı 150 ya da 180 cc civarı beslenmesi gerekiyor her öğünde olmuyor diliyle itiyor biberonu. Biberon kullanan arkadaşlar kaç cc veriyorsunuz öğünlerde?

Bizim bebişte beslenme azalmaya başladı sanki sıcaktan mıdır bilmiyorum kaygılanıyorum kilosuna göre olmasi gerekenden çok az besleniyor. Emerken cork cork ses cikiyor memeyi tam kavrayamiyor biberonda da aynı şekilde ses cikiyor damak yapısından dolayi. O yuzden genelde sağarak veriyorum memeyi öyle keyif için emmiş oluyor. Kaç cc ictigini de görüyorum bu nedenle. Hala 3 saate bir 120 içiyor ama artik kilosuna göre yetersiz kaldı 150 ya da 180 cc civarı beslenmesi gerekiyor her öğünde olmuyor diliyle itiyor biberonu. Biberon kullanan arkadaşlar kaç cc veriyorsunuz öğünlerde?
Bebeklerin iştahı da bizimkiler gibi.
Hergün aynı olmaz.
Mama kutuların arkasında yazanlara pek bakma.
Bebeğin 100 ml isterse onu icsin zorlama.
Senin için rahat edecekse 150 ml mama yap.
Bırak bebeğin karar versin ne kadar içeceğine.
Ben ilk kızımda cok takilmistim bunlara.
Sen kilo alımını dikkat et.
Ortalama kilo alımı olsun sağlıklı olsun inşallah.

Doğum kilosunun üstüne 2 kilo ekle. Aylık min 600gr alması yeterli.
ya benim kızımın 3 ay doldu. 5820 gr .600 gr almış.az kilo almış dedi dr . birde her gün kaka yapardı .4 5 günde yapıyor. sütüm mü yaramıuor ne yapsam .gece uykuda 2 beslenme arası biraz uzun acaba daha sık mı emzirsem grceleri

ya benim kızımın 3 ay doldu. 5820 gr .600 gr almış.az kilo almış dedi dr . birde her gün kaka yapardı .4 5 günde yapıyor. sütüm mü yaramıuor ne yapsam .gece uykuda 2 beslenme arası biraz uzun acaba daha sık mı emzirsem grceleri
Valla ben gece 1 kere emziriyorum sabah 5 gibi o da. Uyandırma artık. Rutine bindi uykuları. Aman halt etmiş o. Benim psikolojimi mahvettiler. Yok az kilo aldı yok bilmem ne. Ailenin genetiği zayıfsa, sürekli hareketliydi almiyor kilo. Süreli emzirme. Bırak istedigi kadar kalsın memede.

Kızlar benim oğlan 75 günlük. Yaklaşık 2 haftadır ellerini resmen yiyor. özellikle sağ elini emiyor ve bu aralar tükürüğü çok artı. ağzından akar hale geldi. Annem ısrarla 3. Ayda diş çıkartacak diyor. abim 3-4. ayda filan çıkarmış, ben de 4’te çıkarmışım galiba. Acaba normal Mİ bu kadar tükürük ve el emmesi? Sizde durumlar ne?

Kızlar benim oğlan 75 günlük. Yaklaşık 2 haftadır ellerini resmen yiyor. özellikle sağ elini emiyor ve bu aralar tükürüğü çok artı. ağzından akar hale geldi. Annem ısrarla 3. Ayda diş çıkartacak diyor. abim 3-4. ayda filan çıkarmış, ben de 4’te çıkarmışım galiba. Acaba normal Mİ bu kadar tükürük ve el emmesi? Sizde durumlar ne?
Diş çıkarmaya hazırlık tukurukler. Geç de çıkarabilir erken de. Ellerini keşfediyor. Eline geçen her şeyi ağzına sokacak artık :)

Merhaba canım.aşıyla ilgili şöyle bir bilgi buldum

genellikle 6-8 hafta içinde aşı yerinde iz oluşur. Bazen bu süre 3-6 ayı da bulabilir. Ancak iz oluşmasa da vücudun bağışıklık sistemi aşıya yanıt vermiş olabilir. Bu durumda, aşının etkisi ppd denilen cilt testi ile kontrol edilir
Humm erken o zaman yani.iyi bari içim rahatladı.teşekkürler ❤️

Evet benimkide elini ağzına götürüp emıyo.ve çok hoşuna gidiyo.benimkininde salyası arttı akıyo agızdan bi kaç gündür

Back
X