• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kizlar günümüz besle gaz çıkar uyut şeklinde geciyor sürekli sallanmak istiyor bırakınca uyanıyor gerçi sallasamda yarım saati geçmiyor uykusu hiç bişey yapamıyorum çok yorgun hissediyorum kendimi 🥺bide misafir gelmek istiyor kabul etmemeyi de kendime yakıştıramiyorum... Sizin bebisler gündüzleri uyuyor mu
Benimki gündüzleri toplasan bütün gün 1 saat uyumuyo dur.yatırdıpım sürece sadece 15 dak uyuyup uyanıyo.bütğn gün hep bu şekilde geçiyo günümüz.Bütün gün kucakta hiç bi iş yapamıyorum tuvalete zor gidiyorm

Evet kizlar asi bir bir buçuk ay sonra çıkmaya başlar dedi hemşire kızımda da öyle olmuştu .şuan oğlumda çok çok hafif sinek ısırığı gbi bı kızarıklık var biraz daha geçince daha da ortaya çıkar .zaten herkeste iz yapmiyor asi .iz olmaması tutmadığı anlamına gelmiyor
Teşekkürler içim rahatladı diğer çocuklarında hemen kızarıp kabarmıştı aradan gecti baya açılarda değişti sanırım 🤭

3 ay kontrolümüz vardı
6.450 olmuş boy da 61,5 cm
Bütün bebişler sağlıkla büyüsün 💐
Benim sağlık ocağındaki ebe 3. ay göz kontrolü İçin önemli illa göz kontrolü yaptır bu ay diyor. Siz yaptırdınız mı yada düşünüyor musunuz ?
Gözlerin diplerine bakıyorlarmış glükom gibi bişey var mı yada katarakt ona bakıyorlar dedi. İlk çocuğumda hiç duymadım öyle bişi dememişlerdi
Evet doktorumuz bahsetmişti bize.Henüz benimki 2.buçuk aylık ysptırırımıyım bilmem

Günaydın bizim oğlanın konaklar geçmiyo ya ne yaptıysam hem geçici çözüm oldu yazık kaşınıyor da galibaa hep yoluyo kafasını yüzünğ gözünü konak kaşındırmaz falan diyolar ama bizimki hep kaşımaktsn kanatıyo
Canım karbonatlı su yap.pamukla kafasına sür beklet.hafif nemliyken ince tarakla saçlarınıntara karbonat konağı söküp alıyo .Ben hep öyle yapardım oğluma

Kızlar benim oğlan 75 günlük. Yaklaşık 2 haftadır ellerini resmen yiyor. özellikle sağ elini emiyor ve bu aralar tükürüğü çok artı. ağzından akar hale geldi. Annem ısrarla 3. Ayda diş çıkartacak diyor. abim 3-4. ayda filan çıkarmış, ben de 4’te çıkarmışım galiba. Acaba normal Mİ bu kadar tükürük ve el emmesi? Sizde durumlar ne?
Evett bizim de ayni omuzda gaz çıkartırken o eller yumruk yapip hemen ağza gidiyor eller heryer salya oluyor ben de dişten şüphelendim ama hepsi ayni galiba

Bizim bebişte beslenme azalmaya başladı sanki sıcaktan mıdır bilmiyorum kaygılanıyorum kilosuna göre olmasi gerekenden çok az besleniyor. Emerken cork cork ses cikiyor memeyi tam kavrayamiyor biberonda da aynı şekilde ses cikiyor damak yapısından dolayi. O yuzden genelde sağarak veriyorum memeyi öyle keyif için emmiş oluyor. Kaç cc ictigini de görüyorum bu nedenle. Hala 3 saate bir 120 içiyor ama artik kilosuna göre yetersiz kaldı 150 ya da 180 cc civarı beslenmesi gerekiyor her öğünde olmuyor diliyle itiyor biberonu. Biberon kullanan arkadaşlar kaç cc veriyorsunuz öğünlerde?
Canım senin bebek kilolu değil miydi zaten? Neden endişe duyuyorsun ki? Bırak istediği kadar alsın mamayı zaten meme de veriyormuşsun. Dengeyi bebek kendisi kurar merak etme.Onlar bizden daha akıllı valla aç kalacak göz yok onlarda 😂

Kızlar benim oğlan 75 günlük. Yaklaşık 2 haftadır ellerini resmen yiyor. özellikle sağ elini emiyor ve bu aralar tükürüğü çok artı. ağzından akar hale geldi. Annem ısrarla 3. Ayda diş çıkartacak diyor. abim 3-4. ayda filan çıkarmış, ben de 4’te çıkarmışım galiba. Acaba normal Mİ bu kadar tükürük ve el emmesi? Sizde durumlar ne?
bizim dr özellikle soruypr dönemsel nişeymiş. herşeyi ağzıyla tanırmış

Canım senin bebek kilolu değil miydi zaten? Neden endişe duyuyorsun ki? Bırak istediği kadar alsın mamayı zaten meme de veriyormuşsun. Dengeyi bebek kendisi kurar merak etme.Onlar bizden daha akıllı valla aç kalacak göz yok onlarda 😂
Kilolu olunca kilosuna gore almasi gereken mama miktari da artmis oldu kisir donguye girdik 😳

8.atak haftasından sonra 12.atak haftası bana koymaz demiştim ama o da koyuyor arkadaşlar😂 Ben bu annelikten psikolojim sağlam çıkabilirim inşallah 😂 sürekli ağlıyor kucak istiyor gündüz uykuları saçma sapan bi hal almaya başladı napacağımı şaşırdım

Benim kizda 75 günlük aynı oda öyle elleri sürekli sapur şupur ağzında☺️tükürük artışı bizdede var ama bı yerde okumuştum bu ayda sesleri taklit etmeye çalıştıkları için dil hareketi artar o yüzden de tükürük üretimi artar diyordu bencede öyle sürekli bı aguu maguu sesler çıkartıyor sonra ağzının kenarından akıyor salyalar😂

Şimdi ek gıda dönemi için alışveriş yapıyoruz. Bitmiyor anacim masrafı 😂

Diş çıkarmaya hazırlık tukurukler. Geç de çıkarabilir erken de. Ellerini keşfediyor. Eline geçen her şeyi ağzına sokacak artık :)

Evet benimkide elini ağzına götürüp emıyo.ve çok hoşuna gidiyo.benimkininde salyası arttı akıyo agızdan bi kaç gündür

Evett bizim de ayni omuzda gaz çıkartırken o eller yumruk yapip hemen ağza gidiyor eller heryer salya oluyor ben de dişten şüphelendim ama hepsi ayni galiba

bizim dr özellikle soruypr dönemsel nişeymiş. herşeyi ağzıyla tanırmış

Benim kizda 75 günlük aynı oda öyle elleri sürekli sapur şupur ağzında☺️tükürük artışı bizdede var ama bı yerde okumuştum bu ayda sesleri taklit etmeye çalıştıkları için dil hareketi artar o yüzden de tükürük üretimi artar diyordu bencede öyle sürekli bı aguu maguu sesler çıkartıyor sonra ağzının kenarından akıyor salyalar😂
Tamam kızlar, içim rahatladı. sağ olun 🤭

Kızlar bugün rota olduk sulu kaka olabilir dedi sabah oldu ağızdan sıvı olarak veriliyor aşı henüz kaka yok.
Ama menenjit oldu öğlen 2 bucuga kadar birşey yoktu ama öyle bir ağladı ki disardaydik birkaç birşey alalım ama yok ne biberon ne meme ne ağlama calpol aldık evde olduğu halde disarda içirmek için neyse içti sustu bilin diye yazıyorum

Kızlar bugün rota olduk sulu kaka olabilir dedi sabah oldu ağızdan sıvı olarak veriliyor aşı henüz kaka yok.
Ama menenjit oldu öğlen 2 bucuga kadar birşey yoktu ama öyle bir ağladı ki disardaydik birkaç birşey alalım ama yok ne biberon ne meme ne ağlama calpol aldık evde olduğu halde disarda içirmek için neyse içti sustu bilin diye yazıyorum
Biz bütün 2. Ay aşılarını aynı gün yaptırdık rota dahil. O gece ateşlendi, 38-39 filan oldu. Calpol dayadık 6 saatte bir. Islak bez koydum başına koltuk altına filan. çocuk patates gibi yattı hep. Neyse, zaten kaka yapmıyordu. Dedim bi ihtimal kaka yapar rotadan sebep. Yapmadı arkadaş yaaa. Birkaç gün sonra fitil koyduk yine 🤦🏻‍♀️

Bizde hasta olduk kizlar .bir haftadır geniz akintisi vardı .dün akşam öksürmeye başlayınca bugün götürdük doktora .normalde pztsi 3 aylık kontrol vardı .çok hafif bronslarda ses var ventolin şurup verdi ilerlerse havasını vericek. Boyumuz 62 cm kilomuzda 7100 olmuş .hasta olduğu için rota yapmadik haftaya iyileşince yaptiricaz

Biz bütün 2. Ay aşılarını aynı gün yaptırdık rota dahil. O gece ateşlendi, 38-39 filan oldu. Calpol dayadık 6 saatte bir. Islak bez koydum başına koltuk altına filan. çocuk patates gibi yattı hep. Neyse, zaten kaka yapmıyordu. Dedim bi ihtimal kaka yapar rotadan sebep. Yapmadı arkadaş yaaa. Birkaç gün sonra fitil koyduk yine 🤦🏻‍♀️
Ben 5.gunde fitil koyuyordum huysuzluk oluyor kizda diye baktım 6.gunde yapıyor sabırla bekledik.
Rotadan dolayı bende bekliyorum sıvı kaka
Onun dışında diğer aşı menenjit olan aşırı ağlama yaptı neresi acıyor ağrıyor bilmiyorum ates yok baktığımda tekrar bakicam bugünü uyuyarak geçiriyor kalan zamanı da ağlayarak zor bir gündü

Ben 5.gunde fitil koyuyordum huysuzluk oluyor kizda diye baktım 6.gunde yapıyor sabırla bekledik.
Rotadan dolayı bende bekliyorum sıvı kaka
Onun dışında diğer aşı menenjit olan aşırı ağlama yaptı neresi acıyor ağrıyor bilmiyorum ates yok baktığımda tekrar bakicam bugünü uyuyarak geçiriyor kalan zamanı da ağlayarak zor bir gündü
Biz de 5. Günden sonra 3-3-4 gün şeklinde bekledik. Baktık çok ağlıyor, ıkınıyor, sıkınıyor fitil koyduk bir daha 5 olmasını beklemeden. 5. Günde kakası zaten çok sıvı değil, böyle diş macunu gibi orta kıvamlıydı. Sonrakilerde o kadar kötülük yoktu. bundan sonra ben de bekleyeyim madem. Belki bizimki de 6-7’de yapar

Bizimki de perşembe olmuştu.
Bugun düzeldi elhamdülillah.

Biz de 5. Günden sonra 3-3-4 gün şeklinde bekledik. Baktık çok ağlıyor, ıkınıyor, sıkınıyor fitil koyduk bir daha 5 olmasını beklemeden. 5. Günde kakası zaten çok sıvı değil, böyle diş macunu gibi orta kıvamlıydı. Sonrakilerde o kadar kötülük yoktu. bundan sonra ben de bekleyeyim madem. Belki bizimki de 6-7’de yapar
Canım benim kızın da çok sıvı değil ama katida değil
Bugün mesela haftası oldu henüz yapamadı bekliyorum müdahale etmeden yapsın istiyorum bakalım yazarım sanada
Bizimki de perşembe olmuştu.
Bugun düzeldi elhamdülillah.
Amin inşallah bizimkide pazartesi düzelir
Calpol ne kadar kullandınız kaç saatte bir

Kizlar bugün rotarix ve bexsero olduk ikisi bir arada 3.ay kontrolde yapıldı sizlerin de bu şekilde mi ?
Kızım ağlıyor calpol veriyorum yarım ölçek oda uyku yapıyor beslenemiyor bugün resmen uykulu
Sabah yapıldı calpol yarim hastanede verdiler
4 de yarim ölçek
10 da yarım ölçek
Bu şekilde verip calpol e devam etmiyorsunuz dedi

Back
X