• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Walla bizim dogdugundan beri oyle 8-9’da derin uykuya gecmedi. Ben ozellikle geceyi gunduzu bilsin diye en basindan beri gunduz salonda gece yatak odasinda uyuttum. Ama saat 21’de de yatak odasina gitsek uyumadi illa 12-1 u buldu. Simdide oyle 12 gibi yatiyoriz en gec 1 , sonra nesesi yerindeyse 4-5 saatte 1 kalkiyor, burnu tikaliysa huysuzsa 2-3 saatte bir mutlaka mikirdaniyor ama aglamaz. Sesler cikarir bende uyanir ilgilenirim. Sonra emer geri uyur zaten gozunu bile acmaz. Altta degismem sabaha kadar uykusunu aciyor cunku. Sonrada yerine yatiriyorum. Ben yatarak emzirmeye oda emmeye cok alisti. Genelde evde oldugumdan sorun olmuyor. Gunduzleride 1,5-2 saat uyanik kalip yarim saat 40 dk uyuyor rutin bu
Aynen benimde sol meme kolayima geldiydi en bastan sonra orasi daha cok sut pompaladi sağ daha sonuk ama gunde 2 kere falan sag veriyorsam sol 5-6 kere oluyor mutlaka
Estetiklikten gectik ya yeterki emsin rahat edelim diyoruz 😂
Ben gece bebeğimin o şekşlde mıkırdanmalarınamuyanamıyorum
Ablamın oğlunda da süt ürünleri alerjisi vardı ve özel bir mama kullanıyolardı, yeğenim o mamayı kesinlikle yiyememişti ve bir ayda 60 gr alabilmişti ancak. Onlar çözümü mamayı hazırlayıp içine meyve püresi eklemede buldular. O şekilde mamayı almaya başladı, herşey normale döndü. Bebeğinizin alerjisi olmayan bi meyveyle deneyebilirsiniz belki.
Bebeğim daha 3 aylık meyve püresi veremiyorum ki 😭😭

Kizlar kızım meme emmek istemiyor neden bilmiyorum sürekli olarak da ağız suyu akıyor acaba boğazımı ağrıyor ,mama veriyorum onuda içmiyor aptamil,sma,bebivita üçünüde denedik içmiyor bir yudum meme emiyor sonra ağlayarak bırakıyor bu ay bebeklerde olur demişti hemşire miz sizdede var mı

Ben de biraz karışık hisler içindeyim, kendimi nasıl hissediyorum diye sorduğumda; sanki ben artık ben değilim, kendime özel uğraşım, zevklerim, günlük bakım ihtiyaçlarım vb kalmamış, tek yapabildiğim temel yaşam ihtiyaçlarımı karşılamak olmuş gibi. Salgınla ilgili endişelerim hala devam ettiğinden sosyalleşebileceğim herhangi bir ortamda bulunamıyorum, bu da çok etkili olabilir böyle hissetmemde. Sadece bebeğim biraz daha büyüyüp 6 aylık gibi olduğunda, daha çok beceriler kazandığında biraz daha serbest hissedebilirim belki diye telkin ediyorum kendimi. Şu sıralar sürekli yanında olmak biraz yorucu açıkçası hem fiziksel hem ruhsal. Bilmem benzer mi sizin de hissettikleriniz ama umarım bu yeni hayata bi şekilde adapte olabiliriz ileriki zamanlarda.

Valla insanların anlayışsızlığı mı hayatın ağır gelmesi mi bilmiyorum ben de çok sıkıntılıyım. Aslında sağlıklı sağlıksız hepimizin psikolojik desteğe ihtiyacı var ama kendimize o kadar zaman ayırmıyoruz.
İnşallah sana şifa olsun darısı benim başıma

B
Ben. Lohulasık dönemimde kaygı ve ansiyete yaşamıştım. Ölecem sanıyordum. Herşeyi bi hastalığa bağlıyordum. Hala devam ediyor bebeğimde sürekli bi hastalık çıkacak sanıyorum. 😭😭
Bebeklerimize iyi gelebilmek için bizim de iyi olmamız şart. Bir de bebeğim gündüzleri hiç uyumaz oldu iyice yoruldum. Uyku eğitimi konusunu araştırıyorum ama çok erken. Gündüz uykusunda sorun yaşayan var mı benim gibi

Bebeklerimize iyi gelebilmek için bizim de iyi olmamız şart. Bir de bebeğim gündüzleri hiç uyumaz oldu iyice yoruldum. Uyku eğitimi konusunu araştırıyorum ama çok erken. Gündüz uykusunda sorun yaşayan var mı benim gibi
lütfen uyku eğitimi size hiçbir zaman cazip gelmesin lütfen :(
benim kızımın da gündüz uykuları inanılmaz kötü. yani anlam veremiyorum nasıl dayanıyor diye o derece 😂 sabah 9-10’dan akşam 11-12’ye kadar toplam 1-2 saat arası uyuyor. o da toplam. her uykusu 20-30 dk. geçecek bugünler de sabır. biraz büyüyünce daha güzel uyuyorlar

Kizlar kızım meme emmek istemiyor neden bilmiyorum sürekli olarak da ağız suyu akıyor acaba boğazımı ağrıyor ,mama veriyorum onuda içmiyor aptamil,sma,bebivita üçünüde denedik içmiyor bir yudum meme emiyor sonra ağlayarak bırakıyor bu ay bebeklerde olur demişti hemşire miz sizdede var mı
Gecen hafta yaşadım gecti şükür.

İyi günler hepinize bebeklerinizle saglıklı günler benim sizlerden bi ricam var benim oğlum olacak birde 4 yaşında bi oğlum var bana bebeklerinize kullandığınız kıyafetler den gönderebilir misiniz

Gündüz uykuları azaldı
Sadece öğle sonrası bir kez tam dalıyor 1-2 bazen 3 saat uyuyor
Yoksa hep kesik kesik dalıp uyanıyor

İyi günler hepinize bebeklerinizle saglıklı günler benim sizlerden bi ricam var benim oğlum olacak birde 4 yaşında bi oğlum var bana bebeklerinize kullandığınız kıyafetler den gönderebilir misiniz
Merhabalar sağlıkla kavuşun inşallah bebeğinize
Hangi şehirdesiniz

Kızlar adet olunca 1 2 kilo gidiyor odemler sökülüyor dedi bir arkadaş doğrumu? Ben hala olmadım fazla kilom cok saglikli beslenmeye calisiyorum ama veremiyorum

Kızlar, benim oğlan

gece 23.30 gibi derin uykuya geçip
3.30 gibi emmek için mıkırdanıyor. yani bu arada 3-4 saat kadar deliksiz uyuyor. bu saatler yarım saat önce veya sonra olmak üzere değişiK olabiliyor.

Her neyse, sorun şu ki gündüz çişli bezde hiçbir problem yaşamazken, neredeyse 2 saatte bez değişirken, 23’ten sonra çocuk çiş yapmıyor. Doyup uyuyor eminim çünkü elleri kolları salınıyor ve geceleri de her emme seansımız en az 20 dk sürüyor. zaten aç çocuk uyumaz di mi 🤷🏻‍♀️ Peki bu çocuk neden 23’ten sonra ilk uyanmasına kadar çiş yapmıyor? bu gece de mesela 23 gibi bez değiştirdim, 00 gibi yattı, 3.40’ta kalktı bu süreçte bezi kupkuruydu ama eminim ki sabah 5.30 gibi emmek için uyandığında çiş olacak. Gece o 3 saatteki dilimde Çok mu derin uyuyor da çiş yapmayı unutuyor Ya da endişelenecek bir durum mu var acaba?

Kızlar, benim oğlan

gece 23.30 gibi derin uykuya geçip
3.30 gibi emmek için mıkırdanıyor. yani bu arada 3-4 saat kadar deliksiz uyuyor. bu saatler yarım saat önce veya sonra olmak üzere değişiK olabiliyor.

Her neyse, sorun şu ki gündüz çişli bezde hiçbir problem yaşamazken, neredeyse 2 saatte bez değişirken, 23’ten sonra çocuk çiş yapmıyor. Doyup uyuyor eminim çünkü elleri kolları salınıyor ve geceleri de her emme seansımız en az 20 dk sürüyor. zaten aç çocuk uyumaz di mi 🤷🏻‍♀️ Peki bu çocuk neden 23’ten sonra ilk uyanmasına kadar çiş yapmıyor? bu gece de mesela 23 gibi bez değiştirdim, 00 gibi yattı, 3.40’ta kalktı bu süreçte bezi kupkuruydu ama eminim ki sabah 5.30 gibi emmek için uyandığında çiş olacak. Gece o 3 saatteki dilimde Çok mu derin uyuyor da çiş yapmayı unutuyor Ya da endişelenecek bir durum mu var acaba?
hayır kesintisiz uyuduğu, ve derin uykuda olduğu için öyle. hiçbir problem yok rahat olabilirsin gece gündüz ayrımı güzel oluşmuş hatta :) benim kız da gece az yapar. sabah doldurur. tuvalet iletisimi kitabında okumuştum, bebekler uyurken çiş yapmazlarmış fizyolojik yapımız gereği hiçbirimiz yapamayız. mutlaka uykudan uyanmamız gerek. o saat aralığında bir iki mıkırdansa çiş yapıyor olabilirdi ama gayet derin uyuyorsa çiş de yapmaz

Back
X