• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Benim kızım da 3250 doğdu 3 kiloyla taburcu olduk. 76 günlük bugün. 5100 oldu anca. Benim sütüm azaldı yarısını mama yarısını anne sütü şeklinde besliyorum ama kilo almıyor bebeğim. Üzülüyorum çok. Sütüm çoktu resmen azaldı. Sağınca da çok çok az çıkıyor. Bestlak falan bence hiç işe yaramıyor.
Ben de rotavirüs aşısı yaptıran var mı diye soracaktım acaba nasıl yapılıyor etkileri ne oldu bilgi veren olur mu?
Bebeğinizin kilosu iyi bence neden üzülüyorsun ki? Sağlıklı olsun yeter.

Incir ve hurma tavsiye ediyorum ben sut icin bir de sabah 4 5 gibi uyanip emzirince baya faydasi oldu bana 2 incir 2 hurma sabah aksam ilac icer gibi yedim ara ogunlerde kuru dut

Canım şimdi sütüm azalicak diye düşünme öncelikle .ben mesela sadece göğsün rahatsız olduğunda sagdim biraz el pompasiyla hatta emmiyor diye onu vermedim sagdigimi da döktüm gitti .hiç CC bakmadım çünkü sadece fazlalığını aldım hem süt üretimi devam etsin hem de göğüslerim rahatsız olmasın diye .ayrıca mesela ben uzun süre araliklarla emzirdim .normalde 2 saat sonra emiyirda ben 2.5 saat sonra teklif ettim baktım istemiyor yarım saat sonra tekrar teklif ettim. Gbelde o dönem 3-3.5 saatte bı emmek istedi .doktor kesinlikle zorlama kafasını ittirerek memeyi tutturmaya çalışma dedi .ve dediğim gbi yatark emzirmeyi bı dene buzimki hem şaşırdı hem çok sevdi öyle emmeyi. Bı de yatark daha uzun süre emmeye başladı .şuan mesela bazen bir bir buçuk saatte bı kendi emmek istiyor .
Tamam yatarak deneyeceğim umarım işe yarar bende de 🤲🏼 Ben dısım agrıo dr a gıderım die başladım sağmaya dişim geçti bu günlerde işe yarıyor buzluktakıler ama son 1 kaldı bıberonda almıo benimki mamaya geçsem de zorlanacağım 😞

Benim kızım 1.5 aydır böyle ağzına dâhi almıyor, sadece uyurken emzirebiliyorum. Onun dışında şırınga ile besliyorum. Süt destek için de solgar kullanıyorum çok memnunum
Bestlak yeterli gelmezse solgar da aklımda olsun teşekkürler evet bende suan enjektörle veriyorum memeden uzaklasmaması için emzirioum da gelmıo zaten hissediyorum canım inşaallah seninki de düzelir
ben de happy kids te okudum 3 aylıken bebekler artık ılkel emme refleksini bitiriyormus onun için böle sorunlar yaşanıyormuş engellemek için de uykulu ya da uykuda emzirmekmiş

Benim kızım da 3250 doğdu 3 kiloyla taburcu olduk. 76 günlük bugün. 5100 oldu anca. Benim sütüm azaldı yarısını mama yarısını anne sütü şeklinde besliyorum ama kilo almıyor bebeğim. Üzülüyorum çok. Sütüm çoktu resmen azaldı. Sağınca da çok çok az çıkıyor. Bestlak falan bence hiç işe yaramıyor.
Ben de rotavirüs aşısı yaptıran var mı diye soracaktım acaba nasıl yapılıyor etkileri ne oldu bilgi veren olur mu?
Rotavirus aşısı yaptırmak istiyorsanız zamani geçirmeyin.
Ben yaptırmak için geç kaldım.
Doktorum 12 haftaya kadar tamamlanması lazımdı dedi yapmadi

13 gün önce 7100 çıkmıştı kiyafetsiz. Şimdi kucağımda tarttim 7500 çıktı .100 Gr kıyafete saydım 7400. Yani 300 Gr almış iki haftada .şöyle bişey buldum internette .burdaki değerlere göre haftalık kilo alımı 150 Gr bnmkinin.iyi gözüküyor .
Benim bebeğim geçen haftadan bu yna kilo vermiş 😭

Benim kızım 1.5 aydır böyle ağzına dâhi almıyor, sadece uyurken emzirebiliyorum. Onun dışında şırınga ile besliyorum. Süt destek için de solgar kullanıyorum çok memnunum
Solgar eczaneden mi alınıyor ilaç mı yazsırılıyor mu nedir

Ayın dordunde gittik doktora bu ay 700 Gr almışti ki biz 1. Ayda 1400 ikinci ayda 1100 Gr almıştık .ama artık zaten kilo alımı dusucek .500 Gr bile alsa yeterli. Asıl bu önümüzdeki ay belli olur ama uyansın bnmle birlikte tartılır bakar yazarım sana ayın dordunden bu güne kaç Gr almış . İnat etmeyerek bı de onun istediği şekilde yatark emzirdigim için meme reddini yendik sayılır .bu ara yatark da olsa güzel emiyor. Tabi az kilo da almış olabilir çünkü bizimki 1.5 haftadır hasta hava veriyoruz .iyileşti sayilir
Geçmiş olsun. Bende o şekilde emzirmeye çalışıyorum ama sütümde azaldı türlü sıkıntılarım var. Alerjidem ötürü alerji maması veriyorumn onuda bebeğim içmiyor 😭

Canım valla bu büyüme işi her çocukta farklı gidiyor bence sütun azaldiysa doktora danis mama verelim mi ne kadar verelim gibi.Sutun azaldığını nasıl anladın mı
Benim kız 2350 doğdu çıkarken 2200 su ve erken doğdu ilk mama arti anne sütü gidiyordu. Ben tamamen bıraktım sadece anne sütüyle devam ettim sütüm artsın diye yapmadığım kalmadı ki artti da inanmak çok önemli
Şuan 3 buçuk aylık 5400 falan.Gece hala saat kurup kalkıyorum doktor erken doğdu ihmal etme ek gıdaya kadar gece beslemesi yap dedi gece 3 de uyanıyorum saat 6 tekrar
Solgar eczaneden mi alınıyor ilaç mı yazsırılıyor mu nedir
Eczaneden solgar brewers yeast bizde Z zahrada duyunca aldık içiyorum yanında da bestlak ikiside eczane ürünü trendyol vb yerlerde de satılıyor.Ben trendyoldan aldım.

Nilo aylık 600gr alması kafi diyor doktorlar. Önemli olan gelişimi. Ben bugün çok tatlı bir doktora gittim sonunda bulduk. Asel 2790 doğru. 2450 çıktık. Su an 5600 ve 4 aylık. Totalde 3150 almış aylık 800gr civarı gayet iyi dedi. Seninki 3aylik bile değil daha 2100 almış. Gayet iyi. Ve anne sütü ver sütün var bence. Kuru dut ye.

Aklimda sidefer var bi de.Bunlari bi arastiriyim ben.Tavsiye arıyorum şuan.
Ocean i kullanabilirsin dedi doktorumuz bugün. Günde 1ml dedi ama üstünde 4-12 yaş cocuklar için yazıyor o miktar. Pazartesi asmye aşıya gittigimizde sorucam bir de bakalım bizim doktor ne diyecek?

Merhabalar hanımlar buralarda uyku sorunu yaşayan anneler birarada sanırım. Ben ek olarak kendim de psikolojik sorun yaşıyorum. Bu ay psikiyatriye tedaviye başlayacağım sanırım. Lohusalık depresyonu kaldı bende. Kendimi çok kötü hissediyorum. Ne yapacağımı da bilemediğim bir dönemdeyim. Destek almaya karar verdim sonunda. Benim durumumda olan var mı?
Benim içime arada böyle bı sıkıntı geliyo.sanki kalbimi alıp sıkıyolar.hiç daha önce yasamadım böyle bişey neden oluyo onuda bilmiyorum.sıkıntı sayılırmı

Benim içime arada böyle bı sıkıntı geliyo.sanki kalbimi alıp sıkıyolar.hiç daha önce yasamadım böyle bişey neden oluyo onuda bilmiyorum.sıkıntı sayılırmı
Bir doktora git düşünme doktor yonlendirsin derim geçmiş olsun..
Sağlıklı anne sağlıklı bebekler.Sadece kilo boy değil ruhsal olarak anne iyi olursa bebekler de daha iyi olur 🤗

Ocean i kullanabilirsin dedi doktorumuz bugün. Günde 1ml dedi ama üstünde 4-12 yaş cocuklar için yazıyor o miktar. Pazartesi asmye aşıya gittigimizde sorucam bir de bakalım bizim doktor ne diyecek?
D vitamini diyorsan canim bende ocean a geçtim bir ay oluyor kendm aldım başladım doktor iyi dedi.

Ben solgar aldım ama eşimin eczacı bir velisi var. “Hocam, eşiniz mayalı şeylerden uzak dursun. Solgar dahil içmesin, mayalı şeyler yemesin. maya çocukta gaz yapar” demiş. Solgar’ın içinden sayıyla 10 tane içmemişimdir herhalde. Eşim içmeme izin vermiyor. hatta promalt almıştık 2 koli 24’lü. Yani 48 tane. ilk 24’ü bitirdim. Sonra eczacıdan bunu duyunca promalt’fa da Aynı şekilde maya varmış içinde diye, 2. 24’lü paketten 2 tane içip bıraktım.

Back
X