• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Bizim bugün kontrolümüz vardı. Rotavirüs ve menenjit aşılarını oldu. Bol bol antikoru olur inşallah kuzumun.
Boyu 68 cm kilo 7300 kg çıktı doktor çok zayıf değil ama normalin biraz altında tadımlara başla dedi . 5. Ayda olduğu için sebzelerle başla sonra meyve , çorbalarla devam edersin dedi. Yoğurt ve yumurta sarışını alerji ihtimali oldugu için 6. Ayda başla dedi . Bakalım ek gıda serüvenimiz nasıl olacak çok heyecanlı😅
Normalin altinda mi? Benim kiz 6.5 kilo. Hayir ne bkliyolar acaba? Duba mi olsun cocuklar? Gayet iyi kilou boyu. Ben 6.ay baslayacagim her seye.

Bizim de bayrama denk geldiği için 4. Ay aşılarını yeni oldu
İnşallah huzursuzluğuna huzursuzluk katmaz amin 🙏
64 cm boy 6.800 kg olmuş oğlum
Orta halli iyi gidiyor dedi 400 gr almış bu ay

Kızlar bugün hiç durmadım kızım sesli sesli ağlıyor
Bir tek dün bimden aldığım topu çok sevdi

Eklentiler

• IMG_20220718_161307.webp
    IMG_20220718_161307.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 45
Her emzirme sonrası sağmayı deneyin. Mama yediği için memeyi tam boşaltamıyor olabilir. Ya da mesela 2 saatte acıkacaksa mama yedi diye 3 saatte acıkıyordur ve o sırada memeleriniz yarı dolu olduğundan demek bebeğin ihtiyacı yok diye az üretime geçiliyordur. Bir de gece 1-4 arası mutlaka uyanıp sağın emmiyorsa. Hatta emiyorsa da sonrasında iki memeyi de boşaltacak kadar sağın ve çok çok su için.
Çok fazla su tüketiyorum 3 4 litre içiyorm. Bebeğim 9.30da uyuyor ben 12de yatmadan sağım yapıyorum 60cc bile çıkmıyor sağım makinem çok iyi değil kiwi markasının. Bu gece de aynısını yaptım mesela her zaman çok fazla olan bi.göğsüm var ordan damla bile gelmedi ellerde denedm yok. Çok üzüldm bugün çok fazla mama vermek zorunda kalınca inşallah kesilmez sütüm

Normalin altinda mi? Benim kiz 6.5 kilo. Hayir ne bkliyolar acaba? Duba mi olsun cocuklar? Gayet iyi kilou boyu. Ben 6.ay baslayacagim her seye.
Bende anlamıyorum ki canım . Erkek bebeklerde ortalama 7.5 kgmuş bu ay . Kiloyu çok takmıyorum da bizim oğlana süt yetmemeye başladı. Gözü sürekli bizim yediklerimizde ağzına aldığı her şeyi yemeğe çalışıyor o yüzden başlamak istiyorum ama tercih meselesi tabi ki en iyisini biz anneler biliriz 😊

Her emzirme sonrası sağmayı deneyin. Mama yediği için memeyi tam boşaltamıyor olabilir. Ya da mesela 2 saatte acıkacaksa mama yedi diye 3 saatte acıkıyordur ve o sırada memeleriniz yarı dolu olduğundan demek bebeğin ihtiyacı yok diye az üretime geçiliyordur. Bir de gece 1-4 arası mutlaka uyanıp sağın emmiyorsa. Hatta emiyorsa da sonrasında iki memeyi de boşaltacak kadar sağın ve çok çok su için.
Benm kız mamayı fullesem bile 2 3 saat emmeden duramıyor kendisi hep çalıştırıyor göğsümü aslında🙃 biraz meme bağımlısı çocuğum şansına annede iş yok 😢

Çok fazla su tüketiyorum 3 4 litre içiyorm. Bebeğim 9.30da uyuyor ben 12de yatmadan sağım yapıyorum 60cc bile çıkmıyor sağım makinem çok iyi değil kiwi markasının. Bu gece de aynısını yaptım mesela her zaman çok fazla olan bi.göğsüm var ordan damla bile gelmedi ellerde denedm yok. Çok üzüldm bugün çok fazla mama vermek zorunda kalınca inşallah kesilmez sütüm

Sağma makinası olarak Ameda Finesse yi öneririm. Çift pompalı yani aynı anda iki memeyi birden sağıyor. Hem zaman tasarrufu oluyor hem de ikiz bebek simülasyonu gibi olup sütü artırıyormuş. Benim de sütüm çok azdı. Yarı mama yatı sütle gittim ilk ay. Sonra bu makinayı aldım ve günden güne arttığını gördüm.

Sağma makinası olarak Ameda Finesse yi öneririm. Çift pompalı yani aynı anda iki memeyi birden sağıyor. Hem zaman tasarrufu oluyor hem de ikiz bebek simülasyonu gibi olup sütü artırıyormuş. Benim de sütüm çok azdı. Yarı mama yatı sütle gittim ilk ay. Sonra bu makinayı aldım ve günden güne arttığını gördüm.
Teşekkür ederim 🥰

Kizlar bebekleri covid olanlara asilari 4-6 hafta sonra mi yapildi? Nasil ilerlendi? Doktora da danisicam da size de sormak istedim

Kizlar bebekleri covid olanlara asilari 4-6 hafta sonra mi yapildi? Nasil ilerlendi? Doktora da danisicam da size de sormak istedim
Canım senin bebeğin covid mi oldu? Ben kaçırdım herhalde çok geçmiş olsun.

Kizlar Amazon da avent emzikler bedavadan biraz pahalı ücretsiz prime üyelik yapmanız lazım ben üç tane aldım .geleceğe yatırım 😅

Eklentiler

• Screenshot_2022-07-18-20-17-00-419_com.amazon.mShop.android.shopping.webp
    Screenshot_2022-07-18-20-17-00-419_com.amazon.mShop.android.shopping.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 54
Bugun karma aşıları oldu hafif ateş yaptı 37.5 takipteyim. Çok huzursuz çok ağladi yavrum uyuyamadi kac ay sonra ilk defa yine carsafta salladik uyuttuk ateş takibi yapcam bana yine uyku yok anaların hakkı ödenmezmiş gerçekten :KK14:
Bizimkide sünnet olduğu için 4 ay aşıları i anca bugün yaptirabilfik.ne ateş ne huzursuzluk olmamıştı .bı uyuyup hmn kalkıyordu ama normalde de öyleydi .ama akşam anamı ağlattı çok zor uyuttum .uyumamak için direndi .o kadar çok ağladı ki dışardan sesini duyan çocuğu dovuyorum sanardi 🥺

Bende anlamıyorum ki canım . Erkek bebeklerde ortalama 7.5 kgmuş bu ay . Kiloyu çok takmıyorum da bizim oğlana süt yetmemeye başladı. Gözü sürekli bizim yediklerimizde ağzına aldığı her şeyi yemeğe çalışıyor o yüzden başlamak istiyorum ama tercih meselesi tabi ki en iyisini biz anneler biliriz 😊
Kuzu senin oglan kaç kg doğdu?

Canım senin bebeğin covid mi oldu? Ben kaçırdım herhalde çok geçmiş olsun.
Evet canim ya, buraya yazamadim yorgunluktan, hepimiz covid olduk. Bu ara cok yaygin aman dikkat edin. Bebekte ates ve oksuruk yapti. Atesi 39 oldu,oyle anladik. 38,5 larda hastaneye gittik, test yapildi covid cikti.
Kendimizden degil bebekten anladik

3400 doğmuştu hastaneden çıkarken 3 kg du . Suyum erken geldiği için çocuk susuz kalmış ondan ödem yapmış demişti doktor
Değiş yavru doktorunu, 5 ayda 4800 almış daha ne istiyor acaba?

Back
X