• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Merhaba kızlar 4.ay atak haftası hunililer kulübüne beni de ekleyin 😅bu uyku gerilemesi ne berbat bişeymiş sanki her şey alt üst oldu😅
Bugün 4.ay kontrolüne gittik kızım bu ay 500 gr civarında almış doktor gayet iyi dedi destekli oturmaya başlayabilirsiniz bebeğinin gelişimi buna müsait dedi
Sağlık ocağında da aşıları olduk aşıya eşim götürmüştü sormamış da acaba bebişe bu aşılardan sonra banyo yaptırabilir miyim birşey olur mu
Çok kötü vallahi Yaaaa. Dün gece geberdim resmen. Biz de aşıya gittik bugün. tartıda 7600 çıktı ama sağlık ocağının tartısı hastaneye göre eksik tartıyor. geçen ay da birer gün arayla hastanede daha kilolu çıkmıştı. Bakalım yarın kaç çıkacak. Bizimki de oturuyor. Emmeyi bırakıp deli gibi oturmak istiyor. Çığlık atıyor otursun diye 🥹 banyo için de hemşire yapabilir sıkıntı yok dedi.

Aynen ben kndim yazdim hemşireye ertelesek olur mu diye olur demişti . biz beş gün boyunca bardak kapattık pipiye .bizimkinin pipisi çok tuhaf olmuştu ya kenarlarda subtoplamis gbi şişlikler falan oldu .pipinin baş kısmında sanki deri parçası varmış gbi bı tarafı değişik bı hal almıştı .bizimkinin pipisinde yapisiklikta varmış ondan olmuş galiba .ben beşinci gün bardağı çıkarınca o deri parçası kuruyup beze gelmişti .bizde hiç beze yapismadi çünkü pipisini hep içerde tutuyor .kilolu bı bebek olduğu için kasık bölgesi çok yagliymis .zamanla kendi kendine dışarı çıkarmış .çiş yaparken ağlama olmadı bizde ilk iki gün calpol kullandık ama kullanmasakta olurdu belki de
Bebek gelısımlerımız benzıyor sanırım dr muz aynı yorumları yaptı bıZe de gomuk pipi Ama bızım yapısmıs bı gece sabahına bezı alırken az kanadı hıc dusunememıstım yapısacagını bardagı burdan duyuyordum ama dr bısı demedı dıe yapmadım mıkrop kaptırmamak adına. Ası da mecburı deıl de sızın ıategınız uzerıne olduysa ben onu da aradan cıkarayım toplluca ıyılessın 😅😅arada 4. Ay atagı da kaynıyor hepsı bı arada bıtsın ınsaallah tesekkurler canım cevabın ıcın 🥰

Çok kötü vallahi Yaaaa. Dün gece geberdim resmen. Biz de aşıya gittik bugün. tartıda 7600 çıktı ama sağlık ocağının tartısı hastaneye göre eksik tartıyor. geçen ay da birer gün arayla hastanede daha kilolu çıkmıştı. Bakalım yarın kaç çıkacak. Bizimki de oturuyor. Emmeyi bırakıp deli gibi oturmak istiyor. Çığlık atıyor otursun diye 🥹 banyo için de hemşire yapabilir sıkıntı yok dedi.
Ben artık her gece uyumamaya kendimi hazırlıyorum uyuyacak diye beklentiye girmiyorum😅
Bizimkinin de kafa sürekli havada bi kalkma isteği falan 😅 Oturunca önüne birşeyler koyduğumda bayağı oyalanıyor gibi ben de mama sandalyesi ve mama oturağı artık alsam mı diyorum belki kızım onlarla oyalanır da daha az kucak ister🥲🥲🥲

Gece emzirmiyorum 3-4 saate bir 120 cc veriyorum bazen bitiriyor bazen bitirmiyor. Gündüz de emziriyorum yetmezse 1 biberon filan iciyor onun disinda emiyor. Dışarıdaysam araba kullaniyorsam emziremeyecek durumlardaysam yine 120 cc biberon veriyorum. Yani ortalama 3 saate bir 120 cc iciyor emerek ya da mamayla. 2 aylikken de boyleydi hala boyle
Hangi mamayı kullanıyorsun?

Hangi mamayı kullanıyorsun?
Ilk 2 ay hipp kullandik cocuk zaten gazliydi o gazi iyice arttirmis doktor aptamil ya da bebelac kullanin dedi degistirince gazı rahatladi gercekten. aptamil conformil denedik çok kustu sadece bebelac iyi geldi 2 bucuk aydir bebelac kullaniyorum. Farklı vitamin mineralleri de alsin hem tatlarina alissin diye onumuzdeki ay golden goat keçi sütlüyü denicem severse bikac ay da onu kullaniriz

Ilk 2 ay hipp kullandik cocuk zaten gazliydi o gazi iyice arttirmis doktor aptamil ya da bebelac kullanin dedi degistirince gazı rahatladi gercekten. aptamil conformil denedik çok kustu sadece bebelac iyi geldi 2 bucuk aydir bebelac kullaniyorum. Farklı vitamin mineralleri de alsin hem tatlarina alissin diye onumuzdeki ay golden goat keçi sütlüyü denicem severse bikac ay da onu kullaniriz
Bende bu ay hipp kullandım hiç iyi gelmedi.

Ben artık her gece uyumamaya kendimi hazırlıyorum uyuyacak diye beklentiye girmiyorum😅
Bizimkinin de kafa sürekli havada bi kalkma isteği falan 😅 Oturunca önüne birşeyler koyduğumda bayağı oyalanıyor gibi ben de mama sandalyesi ve mama oturağı artık alsam mı diyorum belki kızım onlarla oyalanır da daha az kucak ister🥲🥲
ya kıyamam 🥲 mama sandalyesine oturtmak için daha erken Değil mi?

Bizim doktor yavas yavas oturmaya baslasin 6. Ayda ek gidaya gecince tam oturuyor olması lazim dedi. Simdiden alışması iyi olur biz yerken bizle bir 5 dk oturmaya baslamasi ama ikeada stoklar tukenmis 14 agustosta gelcekmis mama sandalyesi ayagi stok bekliyorum ben de

Doktor destekli oturtabilirsiniz diyince benim heveslenme seviyesi işte😂 biraz yaslayarak ve destekleyerek kısa süreli oturturum herhalde bişeylerle oyalansın diye napacağımı şaşırdım🥲

Bizim doktor yavas yavas oturmaya baslasin 6. Ayda ek gidaya gecince tam oturuyor olması lazim dedi. Simdiden alışması iyi olur biz yerken bizle bir 5 dk oturmaya baslamasi ama ikeada stoklar tukenmis 14 agustosta gelcekmis mama sandalyesi ayagi stok bekliyorum ben de
Ben 4.5 aylıkken kucağımda oturtmaya başladım . 5 aylık olunca da yastıklarla desteklemeye başladım ve birkaç gündür mama sandalyesine oturturuyorum. Zaten çabuk öğreniyorlar çok acele etmeye gerek yok

Doktor destekli oturtabilirsiniz diyince benim heveslenme seviyesi işte😂 biraz yaslayarak ve destekleyerek kısa süreli oturturum herhalde bişeylerle oyalansın diye napacağımı şaşırdım🥲
Ben de kucağımda oturtuyorum 4-5 gündür. zaten deli gibi oturmak istiyor. Emerken memeyi bırakıp oturmak için ağlıyor 😂 ama sandalyeye koymam daha. Bi 15 günü Devirelim, 4.5 aylık olsun o zaman yaatıklarla destekleyip oturturum belki. Şimdilik kucakta oturmaya devam 🤭

Kontrolden geldik.
kafa 43
boy 67
kilo 7715 çıktı. bu ay 645 gram almış. 7070‘ti 3 ay kontrolünde. biraz üzüldüm ama geçen ay da 1 kilodan fazla almıştı. herhalde onu dengeledi asdfsfagagd 😂

3840 doğdu (Mart)
1. Ayda (nisan) 4950
2. Ayda (Mayıs) 5900
3. Ayda (Haziran) 7070
4. Ayda (Temmuz) 7715 olarak devam etti.

bundan sonra her ay 1 kilo almayacak di mi? 🤔

Kontrolden geldik.
kafa 43
boy 67
kilo 7715 çıktı. bu ay 645 gram almış. 7070‘ti 3 ay kontrolünde. biraz üzüldüm ama geçen ay da 1 kilodan fazla almıştı. herhalde onu dengeledi asdfsfagagd 😂

3840 doğdu (Mart)
1. Ayda (nisan) 4950
2. Ayda (Mayıs) 5900
3. Ayda (Haziran) 7070

Maşallah 🥰 kız mı erkek mi ? Etmeyecek öyle olsa kucağımızda nasıl taşıyacaz kız 🤣

Kontrolden geldik.
kafa 43
boy 67

3840 doğdu (Mart)
1. Ayda (nisan) 4950
2. Ayda (Mayıs) 5900
3. Ayda (Haziran) 7070

hayır artık 400-500 gr gibi alacaklar maşallah kuzuya🧿

Merhabalar benim 3 aylık bebeğim var. İşe başlayacağım. Çalışan anneler İş yerinde süt sağınca nasıl muhafaza ediyorsunuz? 3-4 saat oda ısısında kalıyor ama iş yerinde daha çok vakit geçireceğiz bozulur mu sütler nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz

Merhabalar benim 3 aylık bebeğim var. İşe başlayacağım. Çalışan anneler İş yerinde süt sağınca nasıl muhafaza ediyorsunuz? 3-4 saat oda ısısında kalıyor ama iş yerinde daha çok vakit geçireceğiz bozulur mu sütler nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz
3 saat bozulmuyir diye biliyorum , is yerinde dolap varmi yada benzeri bisi , yada buz aküsü filan is gorurmuki

Sağınca 4 saat oda sıcaklığında duruyor. Onun dışında buzdolabına koymanız lazım. Buzdolabında bekletirsiniz. Sonra buz aküsü ile eve taşır tekrar buzdolabına koyarsınız. 3 günde ısıtılıp 1 saat içinde tüketilir.

Back
X