- 21 Eylül 2021
- 3.631
- 10.589
- 158
- 30
Ben de ordakiler gibi dusunuyorum. Burda doktorlar her bahaneden sezeryan yapmak istiyor. Ben korkuyorum acikcasi sezeryandan da Hele boyle bi durumda desenize hangi doktora gitsem bana sezeryandan baska yol onermeyecekler.
Yaa diğer doktor dış falan deyip beni korkuttu ya, en azından kese görüp bir nebze daha rahatlarım diyorum. Ama bazıları da yok bebek yok, yok boş gebelik falan diye korkutuyormuş. Direk 7. Haftada mı gitsem? Ya da her şekil stres olacam bu hafta gitsem mi çok arada kaldımBence sen 5+1 de git kuzum için rahatlar hem keseyi görmüş olursun. Genelde keseyi gördükten snra 10 gün sonraya gün veriyorlar kalp atışı için.
Simdi soyle kolaya kacmak icin herkese sezeryan diyen kesime bende karsiyim. Ama bazen sezeryan anne ve bebek icin normal dogumdan cok daha saglikli bir dogum sekli olabilir. Ama burda doguma para odemediginiz ve sezeryan maliyeti yuksek oldugu icin durumunuz ne olursa olsun normal dogum. Ornegin arkadasim ikize hamileydi birini doguma kisa bir sure kala kaybetti ve ikisinide normal dogurtturdular. Yada 3 uz yada 4.5 kilo ustu bebekler ters gelen bebekler. Onlarin mantiginda vakum sezeryandan cok daha saglikli( ki bence tamamen maddisel bi dusunce). O yuzden eger doktorunuzda eminswniz guveniyorsaniz secenekleri onlarla konusmalisiniz. Ama vericegi karara guvenmiyorsaniz zaten yol yakinken doktorunuzu degistirmekte fayda var.Ben de ordakiler gibi dusunuyorum. Burda doktorlar her bahaneden sezeryan yapmak istiyor. Ben korkuyorum acikcasi sezeryandan da Hele boyle bi durumda desenize hangi doktora gitsem bana sezeryandan baska yol onermeyecekler.
Ben 6+1de gittim ilk ultrasonuma bebeği de gördük kalp atışını da duyduk bence de bekleKızlar selam, normalde pazartesi kese görmeye gidecektim 5+1 oluyoruz ama ablam biraz daha bekle kese kalp atışı beraber olsun stres olmazsın dedi. Kalp atışı için kaçta gideyim 6+1 de gitsem duyar mıyım?
Yani ben olumsuz giden birşey varsa da bilmek isterim, belki müdahal edilebilir bir durum vardır. Erken öğrenmek belki bana bişey kazandırablr yada bişeyleri kaybetmemi engelleyeblr. Ayrıca 7 haftaya kadar iki iki buçuk hafta var nasıl olduğunu bilmeden insan çok stres yapar diye düşünüyorum. Ama bunlar benim fikirlerm tabikiYaa diğer doktor dış falan deyip beni korkuttu ya, en azından kese görüp bir nebze daha rahatlarım diyorum. Ama bazıları da yok bebek yok, yok boş gebelik falan diye korkutuyormuş. Direk 7. Haftada mı gitsem? Ya da her şekil stres olacam bu hafta gitsem mi çok arada kaldım
Ben gebeliğimi 6. Haftada öğrenmiştim değerim 29,291di6. haftada beta değerleriniz kaçtı
Canım ben de 6+2de hiçbir şey goremedim sadece kese vardı haftaya gel dedi. Morlaimi bozmamaya çalışıyorum sen de öyle yap dua edelimKızlar ben bu gün Dr a gittim 6+4 ve bebek oluşmamış dedi boş gebelik bu şekilde mi oluyor çok ama çok canım sıkıldı 10 gün sonra gel kalp atışını duyamazsak zaten yoktur dedi sadece kese gözüküyor hala çok moralim bozuldu
Devlet hastanesinde almıyorlar genelde erkekleri bizim kaldığımız yerde de almadılar eşimiBen kalp atışını duydum. Daha dogrusu duyamadim, gördüm sadece. Ayrıca biz degil bencok sinir oldum valla. Henuz doktor belirleyemedi kendime. Oturdugum ilcede bir ozel hastane orda da 1 doktor var. Yoğunluktan orda da hic ilgilenmiyorlar. Ilk kese gormede oraya gitmistim. Hosuma gitmedi. Devlet hastanesinden bi kadini tavsiye ettiler, ona gittim bu kez de. Onemli kontroller gelmeden doktor doktor gezip birinde karar kılayım diyordum. Sehir merkezi 1 bucuk saat uzaklikta. Olmadi oraya gidicem, dogum icin de mesafeden endiseliyim acikcasi ama sehir merkezinde medikal park hastanesine devam etmeyi düşünüyorum mesafeyi goze alip.
Neyse iste bugun devlet hastanesindeki hanim doktoda gittim, bi de tavsiye etmisti birkac kisi yani. Neyine bakip tavsiye ediyolar anlamiyorum. Esimi almadilar iceri, cok moralim bozuldu. O da duysun istemistim. Neyse zaten ben de duyamadim. Ses yoktu cihazda. Ekranda pıt pıt oynayan bisey gosterdi. Bak bu kalbi atiyor sorun yok dedi, yallah. Hicbisey soramadim bile. Hic memnun kalmadim. Ilcede oturmak ne kotuymus ya Cok canımı sıktı doktor bulamama olayi
Devlet hastanesinde almıyorlar genelde erkekleri bizim kaldığımız yerde de almadılar eşimiBen kalp atışını duydum. Daha dogrusu duyamadim, gördüm sadece. Ayrıca biz degil bencok sinir oldum valla. Henuz doktor belirleyemedi kendime. Oturdugum ilcede bir ozel hastane orda da 1 doktor var. Yoğunluktan orda da hic ilgilenmiyorlar. Ilk kese gormede oraya gitmistim. Hosuma gitmedi. Devlet hastanesinden bi kadini tavsiye ettiler, ona gittim bu kez de. Onemli kontroller gelmeden doktor doktor gezip birinde karar kılayım diyordum. Sehir merkezi 1 bucuk saat uzaklikta. Olmadi oraya gidicem, dogum icin de mesafeden endiseliyim acikcasi ama sehir merkezinde medikal park hastanesine devam etmeyi düşünüyorum mesafeyi goze alip.
Neyse iste bugun devlet hastanesindeki hanim doktoda gittim, bi de tavsiye etmisti birkac kisi yani. Neyine bakip tavsiye ediyolar anlamiyorum. Esimi almadilar iceri, cok moralim bozuldu. O da duysun istemistim. Neyse zaten ben de duyamadim. Ses yoktu cihazda. Ekranda pıt pıt oynayan bisey gosterdi. Bak bu kalbi atiyor sorun yok dedi, yallah. Hicbisey soramadim bile. Hic memnun kalmadim. Ilcede oturmak ne kotuymus ya Cok canımı sıktı doktor bulamama olayi
Doktor kabul ediyor mu öyleBen ilk hamileliğimde 7aydan sonra hep 2 haftaya bir gittim , sonra her hafta ama son hergün gidip görünüyordum. Tansiyondan yatmıştım , eve cikardilar ama hergün gidiyordum muayneu3
Maşallah ya:) 30 lara geldiğimiz günlere artıkOlabilir canım sık git daha iyi inan ki benim allım kalıyor. 8 Ekim için gün sayıyorum. 8+2 olduk bile
Bozma lütfen moralini ben de aynı şeyi yaşıyorum ama çok daha geç görenler var. Her bebek farklı olacak inşallahBenimde bugün 6+4 yeni doktordan geldim. Kese var ama içi boş. 30una randevu verdi göremezsek boş gebelik dedi. Ağlıyorum doktordan çıktık çıkalı. Bi yandan da dua ediyorum. Nası geçecek günler bilmiyorum çok üzgünüm.
Yaa benim de 10 mm aynıyız galiba10 mm benim. Olması gerekenden de küçük sanırım. Belki geç döllenmedir bekleyelim dedi doktor.
Tez çürüyor mu neValla benim kizimin ilk ultrasonda kesesi muz gibiydi ama kizim oldu
İnşallah canımCanım ben de 6+2de hiçbir şey goremedim sadece kese vardı haftaya gel dedi. Morlaimi bozmamaya çalışıyorum sen de öyle yap dua edeliminşallah iyi haberler aliriz
Hayırlısı olsun inşallah hakkındaevet sanırım aldıracağım ağrılarım çoğaldıya sağlıklı doğsaydı düşüncesi hiç geçmeyecek ama içimden onu biliyorum. Her şeyin hayırlısı
Kese teorisine göre erkekGeç aldılar 1 saatduyduukk kalp atışını, gördük minik arkadaşı 3 hafta sonra bir daha randevumuz var. Yukarda arkadaşlar keseye göre ve durduğu yere göre cinsiyet tahmini yapmışlar. Bu arkadaşın cinsiyeti ne olcak acaba?
6.hafta oluyor canım 6+1 den sonra 7 haftamolmuş oluyorBunu ben de hep soruyorum 5+0 şu an keseye göre de 5+2 ben neyim şu an 6 hafta mı 5+2 mi 5+0 mu ne karışık şeylermiş
Ben pazartesi yaptırdım 50103duBen gebeliğimi 6. Haftada öğrenmiştim değerim 29,291di
Kamera yassı çekmiş olmadınBenim kizimda muz gibiydi teori çürüdü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?