2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Ya o kadar degil yap tabi ki. Ama sonra iyice yika ellerini bisey olmaz. Ama cig biseyler yeme mesela etli cig kofte pastirma susi falan gibi

Benimde olk hamileligimde rubella negatifti asisini yapmislardi.(turkiye degil) isterseniz bi doktora sorun. Toksoplazma negatif cok normal bir durum sadece dikkat etmeniz gerekiyor. %50 den fazla insanin negatif cikar zaten

Cig et ellemeyin derken elledikten sonra iyice ellerinizi yikayin anlaminda. Ama ben eldiven kullaniyorum yinede. Mesleki deformasyon ama mesela ayni kesme tahtasini ayni bicagi baska bisey icin kullanmayin.Yoksa istediginiz yemegi yapin

Ben çift çizgiyi gördükten sonra aile hekimine beta hcg baktırdım 3 gün sonra testi tekrarlayıp yükselişi gördükten sonra doktoruma gittim o ultrasona almadı beni 4 haftalıktım beta baktırdı aynı gün çıktı yükselmişti 5 gün sonra çağırdı gittim keseyi gördüm ben de çok erken öğrenmek istemezdim ama ilk gebeliğim olduğu için kestiremedim ne yapsam diye dış gebelik, kimyasal gebelik gibi şeyler de olduğu için ve özellikte dış gebeliğin erken teşhisi önemli olduğunu için 4+5 iken doktor sürecine başlamış oldum 7.haftamda da kalp atışı için çağırdı pazartesi gideceğim

Devam ediyorum bitince yine alacagim..
Dr bisey demedi bana pek fayda etmiyor gibi sadece çıkarmıyorum bulanti hafifliyor gün boyu devam ediyor

Doğru söylüyorsunuz bencede cahillik mutluluk getiriyor Teşekkürler inşallah hepimiz için herşey çook güzel gider

Cig et ellemeyin derken elledikten sonra iyice ellerinizi yikayin anlaminda. Ama ben eldiven kullaniyorum yinede. Mesleki deformasyon ama mesela ayni kesme tahtasini ayni bicagi baska bisey icin kullanmayin.Yoksa istediginiz yemegi yapin
tamam ben de dikkat etcem, teşekkür ederim

Benim de akıntım cok yoğun, hatta bugun okul bahçesinde düşük yapiyorum sandim kontrole çıktım akintiymis

Hayır tabi ki dokunabilirsiniz ellerinizi çok güzel yıkayıp arındırmanız yeterli. Zaten doktorunuzda size aynen böyle söyleyecek. Ama takıntı yaparım korkarım derseniz eldiven kullabilirsiniz :)

Benimde olk hamileligimde rubella negatifti asisini yapmislardi.(turkiye degil) isterseniz bi doktora sorun. Toksoplazma negatif cok normal bir durum sadece dikkat etmeniz gerekiyor. %50 den fazla insanin negatif cikar zaten
İkiside negatif çıktı.Doktoruma soracağım.Çok teşekkür ederim

Kızlar bugüne kadar ara ara kasık ağrıları girer, ama birkaç dakika sonra geçerdi. Bugün sürekli ama hafif ağrım var. Normal mi bu?

Buna cok katılıyorum ya. Gercekten cahillik mutlulukmuş. Özellikle buralarda boyle yazilanlara okuyunca iyi ki keseyi ve bebegi, kalp atisini gormeden önce cok okumamisim dedim. Cunku streten baska biseye sebep olmuyor gercekten. Benim ilk gebeliğim, biraz da ani oldu. Hic de bi yerden de duymamistim. Dis gebelik, bos kese, bebek olusmadi , kalbi atmadi vs. Hic bilmedigim seylerdi. Pek oyle bi kaygim da olmadi. Allah kimsenin basina vermesin, kötü seyler yasabinca öğreniliyor mecburen zaten. Ama cok bileyim, cok daha temkinli olayim kaygisiyla her ihtimali arastirip bilmeye calistikca kendinize yuk ediyorsunuz bence. Bi laf vardir , allah korusun hasta olan doktor gibi, suclu olan avukat gibi bilgili olur zaten diye. Yasadikca hayat insana öğretiyor zaten. Bilmemeyi yeğlerim gercekten . Insallah.

Günaydın, tünaydın kızlar. Bugün kontrole gittm, bebişim 6+0 haftalık, gelişimi tam günüyle uyumlu çıktı. Kalp atışını duyduk Fatos3458 listeyi güncelleyeblrz. Kanama alanım duruyor ama dr hemen geçmez dedi kese biraz büyüyerek kanama alanını ittirmiş İnşallah grupta hiç kmse böyle acı bi tecrübe yaşamaz. Ayrıca tokso benmde negatif. Çiğ salam sosis yenilmemesi lazım. İyi yıkanmamış yeşillik.. bir de kedi köpekten uzak duru. Aşılılar dahil.

Gercekten oyle. Hayir isin kotusu hastayiz dontor oluyoruz ama doktor bilgisinede sahip olmadigimiz icin stres sikinti.

Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallh. Ama yanlis bilgilendirme yapmayalim toksoplazma kedilerde olabilecek bir bakteri turu kopeklerde bulunmaz. Genel bakteri acisindak sokak hayvanlariyla cok temasta bulunmamak lazim ama evcil hayvanlarda dikkat edilmesi gereken kedi diskisidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…