Ya o kadar degil yap tabi ki. Ama sonra iyice yika ellerini bisey olmaz. Ama cig biseyler yeme mesela etli cig kofte pastirma susi falan gibiya ben de bunu araştırıyorum kafama takıldı. benim testlerim normal çıktı ama çiğ ete yine de dokunmamak mı gerek? yani dikkat etmek mi gerek? kayınvalidemler gelecek perşembe, et yemeği yapayım demiştim. korkudan vazgeçtim :) haberleri de yok hamile olduğumdan.
Benimde olk hamileligimde rubella negatifti asisini yapmislardi.(turkiye degil) isterseniz bi doktora sorun. Toksoplazma negatif cok normal bir durum sadece dikkat etmeniz gerekiyor. %50 den fazla insanin negatif cikar zatenRubella negatif o normal değerinde gözüküyor.Ama toksoplazma negatif .Bu değer koyu renkte .Belirtilen aralıkta değil çünkü.Dediğiniz gibi pozitif olması gerekiyor.Çok teşekkür ederim daha fazla dikkat edeceğim.Peki rubella ne onu biliyor musunuz
tamam teşekkürler :)Ya o kadar degil yap tabi ki. Ama sonra iyice yika ellerini bisey olmaz. Ama cig biseyler yeme mesela etli cig kofte pastirma susi falan gibi
Cig et ellemeyin derken elledikten sonra iyice ellerinizi yikayin anlaminda. Ama ben eldiven kullaniyorum yinede. Mesleki deformasyonya ben de bunu araştırıyorum kafama takıldı. benim testlerim normal çıktı ama çiğ ete yine de dokunmamak mı gerek? yani dikkat etmek mi gerek? kayınvalidemler gelecek perşembe, et yemeği yapayım demiştim. korkudan vazgeçtim :) haberleri de yok hamile olduğumdan.
Ben çift çizgiyi gördükten sonra aile hekimine beta hcg baktırdım 3 gün sonra testi tekrarlayıp yükselişi gördükten sonra doktoruma gittim o ultrasona almadı beni 4 haftalıktım beta baktırdı aynı gün çıktı yükselmişti 5 gün sonra çağırdı gittim keseyi gördüm ben de çok erken öğrenmek istemezdim ama ilk gebeliğim olduğu için kestiremedim ne yapsam diye dış gebelik, kimyasal gebelik gibi şeyler de olduğu için ve özellikte dış gebeliğin erken teşhisi önemli olduğunu için 4+5 iken doktor sürecine başlamış oldum 7.haftamda da kalp atışı için çağırdı pazartesi gideceğimKızlar normalde 4 haziran gözüküyor doğum tarihi ama yakınız diye size de sormak istedim.
hamileliği öğrenir öğrenmez doktora gittiniz mi? Şuan son adet tarihime göre 4 hafta 3 günlük gözüküyor betam dün 113tü daha kese görünmez haftaya doktora giderim, doktora gidene kadar da 2 günde bir betama baktırayım sağlıklı ilerliyor mu diye bakmak için düşünüyorum.Siz naptınız bu süreçte?
Devam ediyorum bitince yine alacagim..Merhaba tekrar prilam dr u ben bir haftadır kullanıyorum, siz de kullanmaya devam ediyormusunuz. Doktorunuz belirli bir süre söyledimi kaç gün kullanıcağınızı falan bana gün vermedi ben de bırakmaya korkuyorum yine bulantılar olucak diye
Doğru söylüyorsunuz bencede cahillik mutluluk getiriyorBenim bugun 5+6 ben daha kan bile vermedim. Vermeyide dusunmuyorum cunku. Bence bunun ucu bucagi yok iki kere veriyorsun duzgun cikiyo sonra birtanesi hafif az cikinca soru isareti kaliyor. Ben birseyleri bilsemde bilmesemde surec oldugu gibi ilerliyor nasilsa ben mudahale edemiyorum. Ilk ultrasonuda 8. haftaya aldim ben. Kimisi 5 te kese bebek kalp herseyi duyuyor kimisi duyamiyor. Bu sefer ayri bir stres. Belirtilerim var kanamam yok guclu agrilarim tok doktorluk bi durumda yok suan diye dusunuyorum. Ama tabiki herkesi bakis acisi farkli. Boyle yapin diyemem. Size soyle bir ornek veriyim. Yurtdisinda yasiyorum ve devlet size bir kere ultrason hakki veriyor oda 20. haftada. Isterseniz ozel gidersiniz. Ilk hamileligimde ben hic bilmiyordum kese dis gebelik bos gebelik falan test yaptim idrarda hamile ciktim. Hemen doktora gittim. Ne kadar geciktiniz dedi soyledim tebrikler sukadarlik hamilesiniz dedi test bile yapmadi. Ve ben hamile olduguma o cahillikle emin oldum. Ve ilk ultrasonu turkiyede 12. hafta girdim. Bazen cahillik mutluluk huzur getirir. Gecen ay hamileydim tabi bu sefer herseyi biliyorum hemen kostum gittim doktora 2 gun sonra kanamam basladi kimyasal oldu. Yani gidecek durmuyor kalacakta kaliyor. Søtek yotigim sey saglikli olsun diye dua etmek. Biraz uzun oldu ama genel okuduklarimin da bana verdigi tecrube bu. Umarim hersey sizin icin guzel gider.
Dün verdim kanı 113 çıktıİlk kanı ne zaman verdin? Bugün kan ver, perşembe aynı gün ve saatte kan ver, sonra bir de pazartesi ver bakalım
tamam ben de dikkat etcem, teşekkür ederimCig et ellemeyin derken elledikten sonra iyice ellerinizi yikayin anlaminda. Ama ben eldiven kullaniyorum yinede. Mesleki deformasyonama mesela ayni kesme tahtasini ayni bicagi baska bisey icin kullanmayin.Yoksa istediginiz yemegi yapin
Benim de akıntım cok yoğun, hatta bugun okul bahçesinde düşük yapiyorum sandim kontrole çıktım akintiymisSıkıntıdan okuyum görmediğim sayfaları dedim neler olmuş. Sonra başka bi başlık falan çıktı karşıma orada yazanlar vs. Ne gerek vardı hiç anlamadım. Anlaşmalı Bi devir sanmıştım Nisan annesi olduğunuz için ama değilmiş hakkınızı almışsınızFatos3458 başından beri de uslubunuzu bozmamışsınız. Tebrik ederim. Size başka Bi konu için özelden yazdım bakarsanız sevinirim.
Ayrıca kızlar benim çok akıntım var. Boş gebelik şüphesi olduğu için ondan dolayı mı yoksa normal mi ayırt edemedim. Günde 4 5 kere çamaşır değiştirmek zorunda kalıyorum. Sizde yaşıyor musunuz?
Ozaman yarın ver bir de cuma ver yeterliDün verdim kanı 113 çıktı
Hayır tabi ki dokunabilirsiniz ellerinizi çok güzel yıkayıp arındırmanız yeterli. Zaten doktorunuzda size aynen böyle söyleyecek. Ama takıntı yaparım korkarım derseniz eldiven kullabilirsiniz :)ya ben de bunu araştırıyorum kafama takıldı. benim testlerim normal çıktı ama çiğ ete yine de dokunmamak mı gerek? yani dikkat etmek mi gerek? kayınvalidemler gelecek perşembe, et yemeği yapayım demiştim. korkudan vazgeçtim :) haberleri de yok hamile olduğumdan.
teşekkürler :)Hayır tabi ki dokunabilirsiniz ellerinizi çok güzel yıkayıp arındırmanız yeterli. Zaten doktorunuzda size aynen böyle söyleyecek. Ama takıntı yaparım korkarım derseniz eldiven kullabilirsiniz :)
İkiside negatif çıktı.Doktoruma soracağım.Çok teşekkür ederimBenimde olk hamileligimde rubella negatifti asisini yapmislardi.(turkiye degil) isterseniz bi doktora sorun. Toksoplazma negatif cok normal bir durum sadece dikkat etmeniz gerekiyor. %50 den fazla insanin negatif cikar zaten
Normal normalKızlar bugüne kadar ara ara kasık ağrıları girer, ama birkaç dakika sonra geçerdi. Bugün sürekli ama hafif ağrım var. Normal mi bu?
Buna cok katılıyorum ya. Gercekten cahillik mutlulukmuş. Özellikle buralarda boyle yazilanlara okuyunca iyi ki keseyi ve bebegi, kalp atisini gormeden önce cok okumamisim dedim. Cunku streten baska biseye sebep olmuyor gercekten. Benim ilk gebeliğim, biraz da ani oldu. Hic de bi yerden de duymamistim. Dis gebelik, bos kese, bebek olusmadi , kalbi atmadi vs. Hic bilmedigim seylerdi. Pek oyle bi kaygim da olmadi. Allah kimsenin basina vermesin, kötü seyler yasabinca öğreniliyor mecburen zaten. Ama cok bileyim, cok daha temkinli olayim kaygisiyla her ihtimali arastirip bilmeye calistikca kendinize yuk ediyorsunuz bence. Bi laf vardir , allah korusun hasta olan doktor gibi, suclu olan avukat gibi bilgili olur zaten diye. Yasadikca hayat insana öğretiyor zaten. Bilmemeyi yeğlerim gercekten . Insallah.Benim bugun 5+6 ben daha kan bile vermedim. Vermeyide dusunmuyorum cunku. Bence bunun ucu bucagi yok iki kere veriyorsun duzgun cikiyo sonra birtanesi hafif az cikinca soru isareti kaliyor. Ben birseyleri bilsemde bilmesemde surec oldugu gibi ilerliyor nasilsa ben mudahale edemiyorum. Ilk ultrasonuda 8. haftaya aldim ben. Kimisi 5 te kese bebek kalp herseyi duyuyor kimisi duyamiyor. Bu sefer ayri bir stres. Belirtilerim var kanamam yok guclu agrilarim tok doktorluk bi durumda yok suan diye dusunuyorum. Ama tabiki herkesi bakis acisi farkli. Boyle yapin diyemem. Size soyle bir ornek veriyim. Yurtdisinda yasiyorum ve devlet size bir kere ultrason hakki veriyor oda 20. haftada. Isterseniz ozel gidersiniz. Ilk hamileligimde ben hic bilmiyordum kese dis gebelik bos gebelik falan test yaptim idrarda hamile ciktim. Hemen doktora gittim. Ne kadar geciktiniz dedi soyledim tebrikler sukadarlik hamilesiniz dedi test bile yapmadi. Ve ben hamile olduguma o cahillikle emin oldum. Ve ilk ultrasonu turkiyede 12. hafta girdim. Bazen cahillik mutluluk huzur getirir. Gecen ay hamileydim tabi bu sefer herseyi biliyorum hemen kostum gittim doktora 2 gun sonra kanamam basladi kimyasal oldu. Yani gidecek durmuyor kalacakta kaliyor. Søtek yotigim sey saglikli olsun diye dua etmek. Biraz uzun oldu ama genel okuduklarimin da bana verdigi tecrube bu. Umarim hersey sizin icin guzel gider.
Gercekten oyle. Hayir isin kotusu hastayiz dontor oluyoruz ama doktor bilgisinede sahip olmadigimiz icin stres sikinti.Buna cok katılıyorum ya. Gercekten cahillik mutlulukmuş. Özellikle buralarda boyle yazilanlara okuyunca iyi ki keseyi ve bebegi, kalp atisini gormeden önce cok okumamisim dedim. Cunku streten baska biseye sebep olmuyor gercekten. Benim ilk gebeliğim, biraz da ani oldu. Hic de bi yerden de duymamistim. Dis gebelik, bos kese, bebek olusmadi , kalbi atmadi vs. Hic bilmedigim seylerdi. Pek oyle bi kaygim da olmadi. Allah kimsenin basina vermesin, kötü seyler yasabinca öğreniliyor mecburen zaten. Ama cok bileyim, cok daha temkinli olayim kaygisiyla her ihtimali arastirip bilmeye calistikca kendinize yuk ediyorsunuz bence. Bi laf vardir , allah korusun hasta olan doktor gibi, suclu olan avukat gibi bilgili olur zaten diye. Yasadikca hayat insana öğretiyor zaten. Bilmemeyi yeğlerim gercekten . Insallah.
Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallh. Ama yanlis bilgilendirme yapmayalim toksoplazma kedilerde olabilecek bir bakteri turu kopeklerde bulunmaz. Genel bakteri acisindak sokak hayvanlariyla cok temasta bulunmamak lazim ama evcil hayvanlarda dikkat edilmesi gereken kedi diskisidir.Günaydın, tünaydın kızlar. Bugün kontrole gittm, bebişim 6+0 haftalık, gelişimi tam günüyle uyumlu çıktı. Kalp atışını duydukFatos3458 listeyi güncelleyeblrz. Kanama alanım duruyor ama dr hemen geçmez dedi kese biraz büyüyerek kanama alanını ittirmiş İnşallah grupta hiç kmse böyle acı bi tecrübe yaşamaz. Ayrıca tokso benmde negatif. Çiğ salam sosis yenilmemesi lazım. İyi yıkanmamış yeşillik.. bir de kedi köpekten uzak duru. Aşılılar dahil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?