2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bence yaptırmayın ben 2 dozumuda yaptırmıştım önceden ama doktorum dedi eğer yaptirmsaydin gebelikte yaptırmanı istemezdim dedi bide bide başkalarından da hep öyle duydum bence yaptirmayin
Ben şu ana kadar kendim aşıya güvenmediğim için yaptırmıyordum eşim hastanede çalışıyor ve yoğun bakımda gerçekten çok covid vakası var gebe olarak. Bir arkadaşımiz covid yoğun bakımda hamileler çok kötü durumda diye anlatıyor . 7 aylik gebe tanidigim covid geçirdi doğum yaklaştı hala 1 2 haftası var hala hastaneden çıkamıyor. Doktorum kesinlikle aşını yapmalısın ölüm riskini alıyorsun aşının riskini almayıp diyor. O yüzden ben de çok kararsızım galiba yaptıracağım çünkü süreç çok uzun ve gerçekten ilk kez korkuyorum. Öncesinde cevremde herkes yaptırırken ben yaptirmiyordum ama bu kez korkuyorum. Benim sizden ricam kimseye yaptırın ya da yaptırmayın demeyin. Allah korusun başına bir şey gelse vebalini almayalım. Çünkü gerçekten iki yönden de karar vermesi çok zor bir durum

Evet sesli dinletti inşallah sizde duyarsınız en kısa zamanda ben çok söyleniyordum kalp atışını duymadım daha falan diye
Ben geçen haftadan endişeliyim doktor çok tereddütlü konuştuğu için yarını iple çekiyorum

Doğru söylüyorsunuz yaptırmayın demekte yanlış dedim yani kesinlikle kimsenin vebalini asla almak istemem rabbim hakkınizda hayırlısını nasip etsin inşallah canım

Canım corapsirin böyle şeylere neden olur mu? Doktor mu dedi? Yani içerikte vardır illaki ama hepsinin olması biranda zor gibi. Panik atak olmasın
Ben bunları neden yaşadığımı sorgularken ilacın yan etkilerine bakmak aklıma geldi çünkü bunlar yeni rahatsızlıklar benim için daha önce böyle bir şikayetim olmamıştı. İlaçla birlikte başlaması tesadüfmü bilemedim. Panikatağım yok relax birisiyimdir genelde.

Tamamen kesti mi azalttı mı yoksa. Ben dört tane içiyorum ama kusmalarım devam ediyor malesef
Bulantinin şiddetine göre degisiyordu benimkine hic faydasi olmuyor. Dun gece 3 te ictim sabah yine kustum ama bulanti durumum biraz daha iyi geçen hafta 2 gun azaldi gibi oldu sonra tekrar zirve yapti. Kizimda da boyleydi bazi bunyelerde bulanti yaşam kalitesini sifira indiriyor gercekten

Doğru söylüyorsunuz yaptırmayın demekte yanlış dedim yani kesinlikle kimsenin vebalini asla almak istemem rabbim hakkınizda hayırlısını nasip etsin inşallah canım
Amin amin kazasız belasız sağlıkla atlatalım inşallah bu süreci

Aşı konusu da bende çok kararsızım doktorum daha koruyucu oldugu için biontech önerdi 3 aydan sonra ki ben sinovac 2 doz olmuştum haziran ayında ama sinovac yetersizmiş ve zaman geçtiği için sanırım artık korumuyor aklım çok karışık olsam bile sanırım sinovac olurum yada bilmiyorum of

Benim doktorum da simovic yetersiz biontec ol dedi

Benim de iki doz Sinovac hatta temmuz sonlarına doğru yaptırmıştım biraz ona güveniyordum açıkçası hiç doktoruma da sormadım bu yüzden ama siz böyle söyleyince heralde benim de yaptırmam gerek diye düşünmeye başladım Biontech’ten de korkuyorum kardeşim aşıyı oldu ama bir iki gün çok zor geçti benim bünyem daha da zayıf tabi şu an bebekten dolayı daha da zayıf bilemedim nasıl olur

Bende iki dozu oldum rahatım Diye düşünürken açıkçası.. iki doz sinovaclılrın bile yoğun bakım öyküsü oluyormuş artık korumuyor yeni varyanta göre dedi.. bunu bilseydik diğerini olurduk boşu boşuna olduk biraz yeniden biontech olun diyolar resmen sil baştan evet ağır bir aşı şuan bağışıklığımız zaten düşük naparız bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…