2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Çok çok geçmiş olsun Benimde ikinci gebeliğim öyle olmuştu sizi çok iyi anlıyorum herhangi bir ilaç kullaniyor muydunuz ve son günler belirtilerinizde değişiklik hissetmiş miydiniz. Şuan bebek.alindi mi yoksa kendi kendine olmasını mı bekleyeceksiniz nasılsınız ne.durumdasiniz tekrardan çok geçmiş olsun

Progestan kullanıyordum haftada 1 kere leke geliyordu ama 2 haftadır yoktu.belirti bisey yoktu. Çarşamba günü alınacak. Bugün ben istemedim oğlum okuldan gelecekti,yarında eşimin duruşması vardı çarşambaya sıkıntı olmaz dedi. Ruh halim pek iyi değil. Birde kimse yok olduğum yalnız olmakda etkiledi. Ailemle konuşunca rahatladım ama geliyor sıkıntı üzüntü

Evladınız size güç versin bilmiyorum bunu ilk defa mi yaşıyorsunuz bunun tesellisi olamaz ama ben ikizlerimi kaybettikten sonra böyle gelismeyen gebelik yaşadım çok zordu üst üste bende yanimda kimseyi istememiştim oğlunuz sizin ilaciniz şuanda iyi ki o var ondan destek alip atlatacaksiniz eminim. Bir daha gebelik düşünürseniz gideceğiniz doktara bunları anlatırsanız size ona uygun ilaçlar reçete edecektir ben şuan iğne ve kan sulandırıcı kullanıyorum ilk gebeliklerden dolayı kizimida bu ilaçlar sayesinde kucağıma alabildim. Sizde umarım en kısa zamanda ikinci evladınızı sağlıkla kucaginiza alırsınız. Yalnız olmaniz zor gerçekten insan ne olursa olsun destek arıyor özelden ne zaman isterseniz yazabilirsiniz içinizi dökebilirsiniz bunu yaşayan biri olarak sonuna kadar dinlerim sizi kürtaj için şimdiden geçmiş olsun fırsatınız varsa uzuntunuzu gecistirmeyin ve bol bol dinlenip kendinize zaman ayırın yaşadıklarınız kolay birşey değil.

Bugün sabah kontrolüm vardi. Kalbi durmuş, esk usg ye göre 9 hafta 4 gun olmalıymış ama 7 hafta 4 de kalmis yani benim en son gittikten sonra 1 hafta yaşamış ne diyebilirim bilmiyorum. Cok ağladım.
Ahhh.. Rabbim inşirah ferahlığı versin yüreğinize inşallah.

Yürek hoplatan bir günü daha geride bıraktım. Dün gece yine kırmızı kanamam oldu çok değildi ama endişelendim acile gittik. Bekliyorum gelip biri ultrasonla bakacak diye baya bekledim korkuyla acildeyim bide düşünün. Geldi bi bayan doktor. Bakıyor bakıyor hiç ses yok soruyorum tersliyor gözünüzün içine bakıyorum bişey diyin diye diyorum dik dik bakmalar halaa bakıyor belli belirsiz sonra demesin mi kalp sesi alamıyorum. Yıkıldım. İnsan bu durumda yıkılmaz mı strese girer üzülür bunu ben birine anlatınca amma abarttın düşecekse düşecek bu çocuk çok bağlanıyorsun deniliyor. Her neyse ağlıyorum tabi içli içli eşim sakinleştirmeye çalışıyor bir yandan diğer yandan annemle babam kapıya gelmişler bile ömrümden 1 saat gitti. Doktoruma haber verdik iğne yapın kanaması çoksa yatış verin demiş çok kanamam yoktu ama kıp kırmızı geliyordu eve gittik. Gece zar zor uyudum sabah ilk olarak beni aldı muayeneye. Bunların hepsi aynı hastanede oluyor tabi. Benim canımın içinin kalbi atıyor küt küt. Açtı son ses doktorum bu kalp mi duyulmamış dedi direk. Acilde ki bayan doktoru çok afedersiniz ama gerçekten paralayasım geldi yani beni soktuğu stres döktürdüğü göz yaşı cidden yazıklar olsun. Zaten kanamalarım geçmiyor onun stresi ayrı birde böylesi denk gelince psikoloji diye bir şey kalmıyor.

Neler olmuş ya çok geçmiş olsun nasıl doktorlar var ya nutkum tutuldu bir aydır şu topikte ne doktorlar duydum inşan şu durumda hiç değilse bir kaç kere ultrason yapmak ya neyseki herşey yolunda

Yaa ne uzun bir gece olmuş umarım bir daha böyle bir korku yaşamazsınız

Inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. Tahmin ediyorum yaşadığınız durumu , strese girmeyen diyeceğim ama elde değil biliyorum. Insallah meleğiniz sizin olmak için direniyor sabredin geçer bu günler.

Aranizda tup bebek gebeleri de var sanırım. Kan sulandirici ignelerinize devam ediyor musunuz gunluk ne kadar dozu ??

Son kontrolümde doktorum lekelenmelerim bitti diye ilişkiye serbest dedi sizlerde durum nasıl?
Ilk gittigim doktor ezberden ilk 3 ay ve son 3 ay yasak demisti. Hic aklima yatmadi , ikinci gittigim doktora sordum bir sakincasi yok ama korunun dedi . Benim zaten hic kanamam olmadi masallah diyeyim.

Neden tavsiye etmiyorsun ona göre doktorla konuşayım yada sorayım canım?
Ben vakumlu oldum canım. Çok şükür bir sorun olmadı kurtajdan sonra 3 ay korundum korunmayı bırakınca 3 ay sonra tekrar gebe kaldım ama o kimyasaldı. 3 ay sonra yine hamilelik oldu şükür. Rahimde normaldi. Sen yine konuş doktorunla ama doktorun becerisi ile de çok ilgili bu kürtaj durumu. Bildiğin iyi bir yerde yaptır yani. Ben kendi doktoruma güven duymadigim için başka doktora yaptırmıştım

10 hafta bitti brnim. En son 9+5 te gorduk bebeği. Gayet eli kolu vardi artik. Organlari olusup basbaya bir insan sekli gorunce insan artik düşük vs gibi ihtimalleri daha az düşünüyor cok şükür. Cok şükür, masallah diyeyim hic kanama da leke de gormedim gebeligimin basindan beri. Ama su an ne goguslerde hassasiyet, ne siskinlik ne sanci hicbir ama hicbir belirti yok. Bulantilarim da asiri degildi ama istahim yoktu. Haftasonu yemek festivaline gidicez iyice yiyebileyim diye prilama basladim ilk defa , şaşırtıcı derecede iyi geldi. Prilami da içtiğim surce hamile hissetmemi saglayan hicbirsey yok hayatimda yani. Cok garip oluyo boyle de , bebek kendini hissettirmeyince iyi mi degil mi diye kaygiya dusuyorum

Ne kadar sacma doktorlarla karşılaşıyoruz. Insanın ahını alıyorlar mutlaka. Çok sevindim canım çok şükür seninle bebeğin. Allah sağlıkla tamamlatsın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…