- 30 Mayıs 2021
- 680
- 573
- 53
- 30
Yalnız değilsinBenimde ilk defa bugun hic lekelenmem gelmedi ilacida doktorum 5 gun dha devam edip bi bakalm demisti duruma 10 gun kullanip biraktim bugun hic leke gelmeyince cocuga bsy mi olduki diye dusundum leke olsa bibdert olmasa bi dertcunartesi kontrolum var insallah iyidir civcikim buyumustur
Of evet ya paronayak olduk hepten esim bitsin bitsin diyordun kesilince iyice manyaga bagladin diyorYalnız değilsinbende gelmediğinde bişey mi oldu acabaa diye düşünüyorum sonra geliyor he tamam her şey yolunda herhalde diyorum annelik gerçekten çılgınlık
Doğum çantası listesi hazırladım 9 haftalıkken hahaha sabah paylaşayım onuKızlar elinizde alışveriş listesi var mı :) henüz erken alışveriş için ama en azından aklımda şekillensin istiyorumm
Magnezyum eksikliğinden olur mu acaba gerçi ben magnezyum alıyorum ama genede geceleri baldırıma bir ağrı giriyor sanki baldır kaslarım çekiliyorKızlar sağ tarafımda kalçadan ayağıma kadar ağrım var. Bu huzursuz bacak sendromu mu? Bu kadar erken başlar mı ya… yorucu hiç bişey de yapmıyorum bu arada yorulduğumdan olsunpufffff
Benimde sabahtan başladı hala devam ediyo bi kaç gündür ayağımı toplayıp oturuyorum uzatamıyorum ondan mı oldu ki… fena ağrıymış sanada çok geçmiş olsunMagnezyum eksikliğinden olur mu acaba gerçi ben magnezyum alıyorum ama genede geceleri baldırıma bir ağrı giriyor sanki baldır kaslarım çekiliyor
Geçmiş olsun canım
Artık pozisyonlarımızda önemli ama hamileğinde resmen tüm belirtilerini yaşamaya başladıkBenimde sabahtan başladı hala devam ediyo bi kaç gündür ayağımı toplayıp oturuyorum uzatamıyorum ondan mı oldu ki… fena ağrıymış sanada çok geçmiş olsun
hayırlı olsun umarım sağlıklı sonuçlar alırsınız grupta benzer şekilde genetik testleri yaptırmayı düşünenler var bende dahil. 11+3 te nifty testi yaptıracağım. umarm bütün sonuçlar yüzümüzü güldürür.merhaba, 9+5'teyim.
dün doktor kontrolü vardı, oldukça büyümüş bir hurma boyuna gelmiş ve çok hareket ediyordu. normalde bu aylarda hareketi az olurmuş. cinsiyeti bence erkek, hem içime öyle doğuyor hem de hareketler tam erkek :)
doktorla genetik testleri konuştuk.
doktor 2'li veya 4'lü testler çok kafa karıştırdığı ve kesinliği yüksek olmadığı için yerine fetal dna test önerdi. 11. haftada yapılmasını öneriyor.
haftaya bir laboratuvarda kan vereceğim (test ismi panaroma), kan tüpleri amerika'ya gönderilecekmiş ve sonuçlar 10 iş gün içerisinde çıkıyormuş. bu testte down sendromu gibi genetik bozuklukları tarıyorlarmış. yüzde 97-99 arasında doğru çıkıyormuş sonuçları. yaşım 36, umarım sonuçlar iyi çıkar.
bir de bunun yanı sıra aynı laboratuvar'ın yaptığı harmony testini ek olarak yaptıracağız, sma, kistik fibrozis'in arasında bulunduğu 4 hastalığa bakılacak. türkiye yasalarına göre bu ek yapılan testlerin sonuçları pozitif çıksa bile, yasal olarak gebelik sonlandırılma hakkı yokmuş. diğer rutin taranan down sendromu ve diğer trizomi hastalıklarında anladığım kadarıyla gebeliği sonlandırmak yasal bir hak.
bu arada bu genetik test sonucunda cinsiyet kesin olarak belirleniyor. ancak hastane aracılığı ile test yaptırırsanız (hastane de yurtdışına gönderiyor kan tüplerini ve aracı ücreti), hastane cinsiyeti söylemiyormuş. gene yasal olarak genetik testlerde cinsiyet bildirimi yasakmış. ancak aracı kurum laboratuvarları cinsiyeti bildiriyormuş. şimdilik bilgiler bu kadar, fiyat teklifi alacağız.
bu testlerin yanı sıra 11. haftada detaylı ultrason yapılacak ve tüm ultrason ile birlikte genetik test sonuçları birlikte değerlendirilecekmiş.
umarım hayırlısı olur.
Maşallah:) olur. Listelerimiz hazır olursa bir de markaları konuşuruz sonra alıveriş zamanı ^:)Doğum çantası listesi hazırladım 9 haftalıkken hahaha sabah paylaşayım onu
Maşallah:) olur. Listelerimiz hazır olursa bir de markaları konuşuruz sonra alıveriş zamanı ^)Doğum çantası listesi hazırladım 9 haftalıkken hahaha sabah paylaşayım onu
Benim de 2 gün sol tarafında öyle bir ağrı oldu ama geçti.Kızlar sağ tarafımda kalçadan ayağıma kadar ağrım var. Bu huzursuz bacak sendromu mu? Bu kadar erken başlar mı ya… yorucu hiç bişey de yapmıyorum bu arada yorulduğumdan olsunpufffff
allah korusun burda test yaptırmayı düşünen kmsenin çocuğunu öldürmek gibi bir niyeti yok.Genetik testte yaptırsam kötü çıksa atan bir kalbi yaşamaya çalışan bir yavruyu öldüremem.Hadi öldürdüm bir daha benden hayir gelmez.Cok korkuyorum rabbim korktuğumuzla sınamasın,rabbim sağlık versin
Tabloya bakarak diğer bilgileride ekleyebilir misiniz.Bende 2. Tüp bebek transferimde hamile kaldım 8+5 olduk
Keseyi 5.haftada
Kalbi 6+6 da duyduk çok şükür
İlk çocuk
Ekleyebilirsiniz
Bence bukadar agir kelimeler kullanmak hic hos degil. Bu herkesin kendi ozeli ve kendi secenegi. Sagliksiz bir cocugu dunyaya getirip gereken ozeni maddiyati bakimi karsilayamacak olan icin veya bunun stresini tasiyamayacagini dusunen icin aldirmakta gayet bir secenek ki kimse kimseyi oldurmus olmuyor. Bence bukadar hassas durumlar icin biraz daha ozenli kelimeler secmeliyiz ki bu durumu yasayan insanlari birde biz kirmayalimGenetik testte yaptırsam kötü çıksa atan bir kalbi yaşamaya çalışan bir yavruyu öldüremem.Hadi öldürdüm bir daha benden hayir gelmez.Cok korkuyorum rabbim korktuğumuzla sınamasın,rabbim sağlık versin
MersinHadi kızlar bekliyorum belli olan vardır mayıs annelerinden...
Bu kadar keskin olmaya gerek olmadigi kanaatindeyim. Dogacak engelli bir bireyin sorumlulugunu sadece siz degil sizden sonra saglikli olan cocugunuz da yuklenmek durumunda kalacak. Bu karar tek yönlü (duygusal) düşünerek alinamayacak kadar muhim. Herkesin yaşam kıstası farkliGenetik testte yaptırsam kötü çıksa atan bir kalbi yaşamaya çalışan bir yavruyu öldüremem.Hadi öldürdüm bir daha benden hayir gelmez.Cok korkuyorum rabbim korktuğumuzla sınamasın,rabbim sağlık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?