2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Yalnız değilsin bende gelmediğinde bişey mi oldu acabaa diye düşünüyorum sonra geliyor he tamam her şey yolunda herhalde diyorum annelik gerçekten çılgınlık

Kızlar sağ tarafımda kalçadan ayağıma kadar ağrım var. Bu huzursuz bacak sendromu mu? Bu kadar erken başlar mı ya… yorucu hiç bişey de yapmıyorum bu arada yorulduğumdan olsun pufffff

Kızlar sağ tarafımda kalçadan ayağıma kadar ağrım var. Bu huzursuz bacak sendromu mu? Bu kadar erken başlar mı ya… yorucu hiç bişey de yapmıyorum bu arada yorulduğumdan olsun pufffff
Magnezyum eksikliğinden olur mu acaba gerçi ben magnezyum alıyorum ama genede geceleri baldırıma bir ağrı giriyor sanki baldır kaslarım çekiliyor
Geçmiş olsun canım

Magnezyum eksikliğinden olur mu acaba gerçi ben magnezyum alıyorum ama genede geceleri baldırıma bir ağrı giriyor sanki baldır kaslarım çekiliyor
Geçmiş olsun canım
Benimde sabahtan başladı hala devam ediyo bi kaç gündür ayağımı toplayıp oturuyorum uzatamıyorum ondan mı oldu ki… fena ağrıymış sanada çok geçmiş olsun

merhaba, 9+5'teyim.
dün doktor kontrolü vardı, oldukça büyümüş bir hurma boyuna gelmiş ve çok hareket ediyordu. normalde bu aylarda hareketi az olurmuş. cinsiyeti bence erkek, hem içime öyle doğuyor hem de hareketler tam erkek :)
doktorla genetik testleri konuştuk.
doktor 2'li veya 4'lü testler çok kafa karıştırdığı ve kesinliği yüksek olmadığı için yerine fetal dna test önerdi. 11. haftada yapılmasını öneriyor.
haftaya bir laboratuvarda kan vereceğim (test ismi panaroma), kan tüpleri amerika'ya gönderilecekmiş ve sonuçlar 10 iş gün içerisinde çıkıyormuş. bu testte down sendromu gibi genetik bozuklukları tarıyorlarmış. yüzde 97-99 arasında doğru çıkıyormuş sonuçları. yaşım 36, umarım sonuçlar iyi çıkar.
bir de bunun yanı sıra aynı laboratuvar'ın yaptığı harmony testini ek olarak yaptıracağız, sma, kistik fibrozis'in arasında bulunduğu 4 hastalığa bakılacak. türkiye yasalarına göre bu ek yapılan testlerin sonuçları pozitif çıksa bile, yasal olarak gebelik sonlandırılma hakkı yokmuş. diğer rutin taranan down sendromu ve diğer trizomi hastalıklarında anladığım kadarıyla gebeliği sonlandırmak yasal bir hak.
bu arada bu genetik test sonucunda cinsiyet kesin olarak belirleniyor. ancak hastane aracılığı ile test yaptırırsanız (hastane de yurtdışına gönderiyor kan tüplerini ve aracı ücreti), hastane cinsiyeti söylemiyormuş. gene yasal olarak genetik testlerde cinsiyet bildirimi yasakmış. ancak aracı kurum laboratuvarları cinsiyeti bildiriyormuş. şimdilik bilgiler bu kadar, fiyat teklifi alacağız.
bu testlerin yanı sıra 11. haftada detaylı ultrason yapılacak ve tüm ultrason ile birlikte genetik test sonuçları birlikte değerlendirilecekmiş.
umarım hayırlısı olur.

hayırlı olsun umarım sağlıklı sonuçlar alırsınız grupta benzer şekilde genetik testleri yaptırmayı düşünenler var bende dahil. 11+3 te nifty testi yaptıracağım. umarm bütün sonuçlar yüzümüzü güldürür.

Doğum çantası listesi hazırladım 9 haftalıkken hahaha sabah paylaşayım onu
Maşallah:) olur. Listelerimiz hazır olursa bir de markaları konuşuruz sonra alıveriş zamanı ^)
Benim de 2 gün sol tarafında öyle bir ağrı oldu ama geçti.

Benim doktorumda ikili yada 3lü testdense nifty i önderdi bu testin içeriği nasıl biliyor musunuz

9+3 deyim bugün üst bacaklarımda bazen sağ bazen sol (ana damar kısmında) iğne batması gibi kramplar giriyor
sizde durum nedir yürürken rahatsız ediyor

allah korusun burda test yaptırmayı düşünen kmsenin çocuğunu öldürmek gibi bir niyeti yok.

Bence bukadar agir kelimeler kullanmak hic hos degil. Bu herkesin kendi ozeli ve kendi secenegi. Sagliksiz bir cocugu dunyaya getirip gereken ozeni maddiyati bakimi karsilayamacak olan icin veya bunun stresini tasiyamayacagini dusunen icin aldirmakta gayet bir secenek ki kimse kimseyi oldurmus olmuyor. Bence bukadar hassas durumlar icin biraz daha ozenli kelimeler secmeliyiz ki bu durumu yasayan insanlari birde biz kirmayalim

Bu kadar keskin olmaya gerek olmadigi kanaatindeyim. Dogacak engelli bir bireyin sorumlulugunu sadece siz degil sizden sonra saglikli olan cocugunuz da yuklenmek durumunda kalacak. Bu karar tek yönlü (duygusal) düşünerek alinamayacak kadar muhim. Herkesin yaşam kıstası farkli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…