InsallahBenim de 1/361, daha önce yanlıslıkla 1/367 yazmısım şimdi fark ettim. Amin hayırlısı olsun , bu bekleme sürecini de hepimize kolaylaştırsın inşallah
Aslında baya bilgi yüklü olduğu için hiç sıkılmazsınız belki bilimsel kaynakları anlattığı yerler sıkabilir ilk 50 syf ama sonrasında hep hap bilgiler not ala ala ders gibi çalışıyorumÇok teşekkür ederim araştıracağım. Sıkıcı mı akıcı mi peki :)
Merhaba aramızda 1 gün varKizlar merhaba hepinize..Bizde 13 haftalik oldu.Mide bulantilarim gecicek diye beklerken hala ayniyim.Zorla yiyorum..
Gecen hafta 2 li tarama testinde ense kalinligi 0.8 mm cikti .Bu deger de cok dusuk degil dimi?
Evet ben de zaten normalde anksiyete hastasıyım, zaten her şeyi takmaya hazırım, yastan dolayi bilerek yüksek çıkacak bir oranı öğrenmek istemiyorum.Bazen gençlerde bile yüksek oran cikiyor.Ben de o yürek yok,bunu kaldıramamBunda sonucum her ne gelecek bilmiyorum tabii ama bir daha hamile kalırsam direkt bu genetik testten yaptırıp hiç ikili test yaptırmayacağım. Dün mevzu sıcaktı pek idrakında değildim ama bugun istemsizce stres olmaya basladım.taramayı yaptırmadan bu testi verseydim bu kadar stres olmayacaktım en azından sonuc cıktığında kesine yakın bir sonuç olacağını bildiğim için sakin sakin bekleyecektim. Ama bundaki oranlama ihtimal olayı insanı geriyor. Belki hiçbir şey çıkmayacak ama stres oldum bi kere..
Doktor benim yapmam lazim gibi birseyler dedi en son ,ben de dedimki sonuc ne olursa olsun ben vazgeçmeyeceğim, siz muaynenizi yapın dedim.Havada kaldi bakalım, 23 gun sonra gelin dedi,cumartesi gideceğim.Icimde zaten bir huzursuzluk var ama ben bu riskleri yuksek çıkıp hasta dogum yapan hic görmedim.Oysa yüksek risk var denip sağlıklı doğan çok gördüm. Hatta risk yok denip sendromlu doğan bebeklerde duydum.Tamamen rabbimin taktiri, Allah boyle bir yükle sınamasın, ama bu olasılık beni hasta eder onu biliyorumUmarim doğru kararı alırsınız hakkınızda hayırlısı hepimiz sağlıkla kavuşuruz insallah bebislerimize
Merhaba aramızda 1 gün varBenimde bulantılarım henüz geçmedi ama başlara göre daha iyiyim çok şükür. Bizim 1.10 çıktı 3 mm altı değer normal kabul ediliyor düşük mü değil mi önemli değil
Elbette sonuç değişmez bebislerimiz bizim canımız ama herseyi hesaplamak lazım çok zor kararlar ben test yaptırmaya bile çok zorlandım ama hamileliğimi güzel geçirmek adına karar vermek zorundaydım ve inşallah dediğiniz gibi olur güzel sonuç alirim hakkımızda hayırlısı olsun inşallahDoktor benim yapmam lazim gibi birseyler dedi en son ,ben de dedimki sonuc ne olursa olsun ben vazgeçmeyeceğim, siz muaynenizi yapın dedim.Havada kaldi bakalım, 23 gun sonra gelin dedi,cumartesi gideceğim.Icimde zaten bir huzursuzluk var ama ben bu riskleri yuksek çıkıp hasta dogum yapan hic görmedim.Oysa yüksek risk var denip sağlıklı doğan çok gördüm. Hatta risk yok denip sendromlu doğan bebeklerde duydum.Tamamen rabbimin taktiri, Allah boyle bir yükle sınamasın, ama bu olasılık beni hasta eder onu biliyorum
Benim kasigima degil de kuyruk sokumundan kalcama dogru kram ve sanci oluyor Bacagim kilitleniyor bazen, o derece kötü. Son bir haftadir falan oluyor ve benim omurga kırığım var. Ama beyin cerrahim kırık kaynadi su an icin sana sıkıntı oluşturmaz diyor, bi suredir de agrim bile yok aslinda ama omurgamla ilgili bir seyse diye ok korkuyorum yine de MR cekilip tetkik de yapılamıyor. Hamilelikte oluyormuş, normalmis diye duydum ama yine de agrinin neyden kaynakladigindan emin olamadigim icin korkuyorumKizlar bi sey soracagim. Yatarken falan aniden ayaga kalktiginizda hic kasiginiza kramp giriyo gibi oluyo mu? Bunu bi kac kez yasadim ani kalkmam gereken durumlar oldu ve o an 5 saniyelik fln bi sanci girdi kasiklarima. Boyle bi sey yasayaniniz var mi??
Benim kasigima degil de kuyruk sokumundan kalcama dogru kram ve sanci oluyor Bacagim kilitleniyor bazen, o derece kötü. Son bir haftadir falan oluyor ve benim omurga kırığım var. Ama beyin cerrahim kırık kaynadi su an icin sana sıkıntı oluşturmaz diyor, bi suredir de agrim bile yok aslinda ama omurgamla ilgili bir seyse diye ok korkuyorum yine de MR cekilip tetkik de yapılamıyor. Hamilelikte oluyormuş, normalmis diye duydum ama yine de agrinin neyden kaynakladigindan emin olamadigim icin korkuyorum
Okuyun tabi ama kitaplarBen başlamıştım okumaya baya kalın ve bilimsel arastirmalarla desteklenmiş bir kitap sıkılmam derseniz mutlaka öneririm. Cok sey öğrendim kitaptan ve baya ödüllü bir kaynak. Uyku beslenme davranış ve tuvalet eğitimi dahil her bilgi var.
Bebek bakim sorunlarına mucize çözümler Tracy Hogg & Melinda Blau
Ay gerçekten mi Hamilelikten kaynakliysa cok sevinicem Cunku gebeyken bel rahatsızlığı hic iyi olmazAy benim de özellikle uzanıp kalkarken sağa sola dönerken kuyruk sokumum ağrıyor ve yürürken uzanırken kalçam ağrıyor, birkaç yerde normal olduğunu okudum ama kontrole gittiğimde mutlaka soracağım
Bende daha once hiç öyle bişey yoktu ama kuyruk sokumum ve kalça kemiğimde bu birkaç haftadır bariz var, magnezyum eksikliğinde oluyormuş diye okudum birkaç yerde ama kontrolde mutlaka soracağımAy gerçekten mi Hamilelikten kaynakliysa cok sevinicem Cunku gebeyken bel rahatsızlığı hic iyi olmaz
Sadece kitaplara uygun çocuk büyütmek için değil başımıza ne gelcek onu bilmek, en azından fikir sahibi olabilmek için okumak gerekiyorOkuyun tabi ama kitaplarhepsi boş bence ,benim deneyimim öyle oldu en azından, kitaplara uygun çocuk büyütmek imkansız gibi.Kitapligi bu tarz kitaplarla dolu olan 7.5 yıllık anne olarak bildiriyorum
Evet aslında mantıklı bir bakış açısı ,sanırım ben beceremedimSadece kitaplara uygun çocuk büyütmek için değil başımıza ne gelcek onu bilmek, en azından fikir sahibi olabilmek için okumak gerekiyorBu tarz kitapların faydasını gören tanıdığım çookk insan var
Ben sordum dün doktora Net bi sekilde evet normaldir bu agri falan demedi. Magnezyum eksikliginden oluyormus heralde dedim. Hayir magnezyum bsslamicam dedi gecti sadece. Kendi doktorum rahatsizmis Bu baska bi doktordu tam iletisim kuramadik malesefBende daha once hiç öyle bişey yoktu ama kuyruk sokumum ve kalça kemiğimde bu birkaç haftadır bariz var, magnezyum eksikliğinde oluyormuş diye okudum birkaç yerde ama kontrolde mutlaka soracağımbence de hamileliktendir
Hımm.. Bilemedim şimdiBen sordum dün doktora Net bi sekilde evet normaldir bu agri falan demedi. Magnezyum eksikliginden oluyormus heralde dedim. Hayir magnezyum bsslamicam dedi gecti sadece. Kendi doktorum rahatsizmis Bu baska bi doktordu tam iletisim kuramadik malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?