2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
İyi cesaret ama bişey olmamıştır korkma vakti vardır..kimisi ikinci yada ucuncu gebelik olsada 20.haftadan sonra hissederiz bebeğin duruşu ile de alakalı
Boyaların bir sıkıntısı yok çok araştırdım da, alerji meselesi canımı sıktı. Neyse artık olan oldu zaten. Kontrolü beklicez artık.

Ben tam anlayamadım 1600/1 riske kötü mü diyor doktorunuz bu oran için amniyosentez mi istiyor?
Benim riskim 370/1 çıktı yaş 36 muayene bulguları da normal olduğundan risk görünmüyor dendi.

E risk yok ne saçma iş yapmış Dr..bildiğim kadarıyla risk ihtimali varsa seçenek sunulur yaptırmak isteyen yaptırır..bence ayrintiliyi bekle onda sorun çıkarsa yaptır yoksa gereksiz..gerçi kendinde istiyorsa nipty en iyisi diye okudum çoğu yerde

Boyaların bir sıkıntısı yok çok araştırdım da, alerji meselesi canımı sıktı. Neyse artık olan oldu zaten. Kontrolü beklicez artık.
Daha küçükler ya bende çok telaş yapmıştım..bugün kontrol vardı USG de sadece elini kolunu sallıyordu hafif hafif ayaklar..herkesin dediği gibi daha erken sanırım

Ben tam anlayamadım 1600/1 riske kötü mü diyor doktorunuz bu oran için amniyosentez mi istiyor?
Benim riskim 370/1 çıktı yaş 36 muayene bulguları da normal olduğundan risk görünmüyor dendi.
Evet aslında oranınız iyi dedi, internetten de baktım genelde riskli gebeliklere uygulanır yazıyor e bazı riskleri de mevcutmuş niye istiyor anlamadım. Bana dediği ‘risk gozukmeyip sendromlu doğan çok cocuk var’ bunu yaptırmazsanız nipt yaptırın diyor
Evet canım aslında gözüken bir risk yok, oran da iyi. Nipt de geçen hafta 3500 dü şimdi arayıp sordum 4000 olmuş şaka gibi artan fiyatlar düşündürüyor illa ki ama sanırım bu denilenlerden sonra amniyosentez yaptırmayacağım

nifty varken bebeği etkileyecek amniyosentez yapılması çok gereksiz olur.

Ben kızıma gebeyken çok acaip rüyalar görüyordum. Bu Arkadaşla ilgili hiç görmedim ama hareketlerini hissetmem lazım ama artık, gerilmeye başladım
Ben ufaktan hissediyorum gibi ama tam net değil öbüründe 18. Hafta da bariz tekme atıyordu

Bı risk görmeden yaptırmak zaten gereksiz ama yinede içim rahat edder diyosan yaptır..çok zor bı devirde yarın ne olacak fiyatlar belli değil Allah yardımcımız olsun

Yani kusura bakmayın da bir doktordan da böyle saçma yaklaşım ilk duyuyorum
Ozaman bu testler neden yapılıyor herkes amniyosentez yaptırsın ya sakatsa diye onu allah bilir herşeye bakıpta hala allah korusun sorunlu doğacaksa. Amniyosentez çok zaruri durumlarda yapılan riskleri olan bir işlemdir. Kaldı ki oranınız nipt bile istemeye değmeyecek bir oran bence.
Siz bence hiç kafaya takmayın bunları illaki bişey yaptırılacaksa nipt yaptırıp rahatınıza bakın

Evet yuksek risk yok ,2li test zorunlu ,eger yaptırmazsan imza atıyorsun.Digerleri oneri ,ne demek imza atacaksın ki bir de amniyosentez gibi riskli bir islem icin.Bana da cok sacma geldi

Ya kesinlikle çok haklısınız, bilmiyorum mahkeme kararlarından sonrasında yönlendirmedikleri için haksız duruma düştüklerinden falan bahsetti, belki sorumluluk doğmaması için söylemiştir, ama öyle olsa bile riskleri olan bir işlemi ikili test sonucu normalken önermemesi lazım, insanın kafasını karıştırıyorlar

Bu Dr bence kesin daha önce bı halt yedi..misal sağlıklı dediği bebek sağlıksız doğdu gibsiinden o yüzden böyle önlem gibi bişey almış diye düşünüyorum..bence en iyisi imkan varsa Dr değiştir canım kalpten götürür insanı bu Dr..başka Dr a git fikir al istersen yinede yaptırırsin testi

Benimde bebegin bagarsaginda parlaklik goruldu ikili testim 1/50.000 olarak temiz cikmisti baska bulguda yok ama doktorum nipt onerdi down sendromu riskinden dolayi.. benim kanamalarim olmstu kan yutmusda olabilir dedi doktorum ama riske edemedik hem perinatologa gittim ayri olarak baska biyerinde bisey varmi diye hemde pazartesi günü yaptirdim 3250 liraya izmirde acaba mi demektense verip kurtulayim dedim amniyosenteze sicak bakamiyorum riskinden dolayi bnce nipt yaptirin kurtulun sizde hic sıvı falan aldirmayin

Amin inşallah, ana kucağı, mama sandalyesi gibi esyalar cinsiyetsiz zaten ama süslü olan şeylere galiba zaafım var ,bakalım yeterki sağlıklı olsunlarda tek kat kiyafetle bile büyürler, mavi nevresimler var ama olmaz

Risk düşükse neden doktorunuz amniyosentez istedi acaba

Bazen doktorları anlamıyorum ya riskiniz düşük çıktı ve size amniyosentez mi önerdi çok yüksek ihtimallerde bu önerilir. Ve size bırakması lazım imza neden veresiniz ki sonuçta ne çıkarsa çıksın aldırmayı düşünecekseniz bu gebeliğe son vereceksiniz yaptırın ama ben yok aldıramam ne çıkarsa kabulüm diyorsanız neden bu kdar işkence yapıyorsunuz ki kendinize ikili testte sıkıntı çıkar ve nift önerilir ya da çok yüksek risk çıkar direkt amniyosentez yapılır bu böyledir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…