2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
18+3 teyim 4.5 kg almışım. Çok mu normal mi acaba. Siz kaçar kilo aldınız kızlar
Bence normal ne güzel iştahınız yerinde Bende 18+1im 2 kilo vermiştim henüz hala almadım. Uzuun süre bulantı ve iştahsızlığım, tiksinmelerim olduğu için günü kurtaracak şeyler tüketebildim. Hala prilam kullanıyorum ama iştahım ve tiksinmelerim çok şükür daha iyi bundan sonra bende alırım diye düşünüyorum

Bende 2 oğlandan sonra kızım olsun diye hamile kalıp 3.oğlanı doğuracağımı öğrenince bi yıkılmadım değil Ama zamanla alışıyor insan "sağlıklı olsunda" kısmına yöneliyorsun. Birde anne olmak için bu kadar çabalayan insanlara da ayıp olur cinsiyet ayrımı yapmak. Hem de sizin daha ilk bebişiniz olcakmış hiç modunuzu düşürmeyin inanın evladın kızı erkeği olmaz allah sağlıklısını hayırlısını versin inşallah.
Ya doktorunuz yanlış anlatmış yada siz yanlış anlamış olabilirsiniz. Amniyosentezin reddi için imza olmaz kabulu için olur. 2li test reddi için imza atılıyor evet çünkü ben imza atıp yaptırmayanlardanım. Çünkü herkesin bakış açısı farklı benimki de ne olursa olsun bir cana kıyamam o yüzden herşeyiyle kabulum diyerek yaptırmadım. Fakat! 22.hafta detaylı ultrasonunun çok daha farklı bir amacı olduğu için onu yaptırmak istedim. Organ anomalisi varmı? Yani kalpte böbrekte mesanede herhangi bir sorun varsa gebelikte takibinin yapılarak doğumda gerekli doktorların hazır bulunması içindi. Çocuk kalp doktoru üroloji uzmanı vs. Ama bunun içinde perinatologlarla görüşmek istemedim çünkü onlar en ufak bir ihtimali bile anneye söyleyip tedirgin ediyorlar diye çok güvendiğim ve ultrasonu çok iyi olan eski doktoruma gittim. Önceki oğlumun ten rengine kadar bilip söylemişti bana. Yaşımda 38 bu arada :) Perinatologlar için riskler ihtimaller havalarda uçuşturulacak bir yaş. Size de kesinlikle Amniyosentezden uzak durun derim. Ya ticari bir çıkarı var yada yanlış anlaşılma var doktorunuzla aranızda. Nifty testine bence ihtiyacınız yok zaten riskiniz düşük çıkmış ne diye masraf edeceksiniz kiDetaylı ultrasonu bekleyin bence.

Sona kalan dona kalır bizimkide öle hatta biraz ust baş bile var bı hastane çıkışı alicam bide beşik totoma güvenip bı daha bebi yapmam diye düşündüm de azucuk zati ablamindi biraz yıprandı bende attım beşiği

Kızlar tüm mesajlarınızı okudum hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum hem kendi araştırmalarım hem sizlerin yazdıklarından sonra amniyosentez yaptırmayacağım, risk düşük olmasına rağmen sırf içim rahat etsin diye geçen haftaki fiyatı alabilirsem 3500 den nipt yaptırırım belki, resmen amniyosentezin risklerini, önemli bir durumda yapıldığını netten ve buradan öğrendim, doktor kesinlikle yaptırmazsan imza alacağız deyince ikili gibi çok ciddi ve herkese yapılan bir şey sanmıştım tekrar sağolun gerçekten

Yok kız bugün ben 4 luyu yaptırdım mesela bana bilgilendirme formu imzalattılar..kabul ettigime dair bilgilendirildigime dair...ve orda yazıyordu zaten kabul etmiyosaniz testleri yaptırmaya ayriyetten bı kağıt izlayacaksiniz diye..sen yine de yaptır için rahat etsin canım hayırlı haberler alırsın inşallah

Boy 1.60 falan çok fazla almamam lazım ama meyveye çok abandım bu ara ondan oldu sanırım.
Ben vermek için cok uğraştım yoksa ,insan hayatında kaç defa yeme konusunda bu kadar özgür oluyor.Benim ideal aralıkta olmam için hatta 2 kilo daha vermem gerekiyor.Zaten bu kusmaya almiycam fazla ,inşallah

Çok enteresan yaa , mesela benim riskim cok yuksek cikti ikili testte. Doktor fetal dna testi önerdi. Nifty test yaptirdim. Ama sizin riskiniz düsükken bir de amniosentez önermesi saçma olmuş. Bence doktorunuzu da bir gözden gecirin ,ilerde sizi daha da baska streslere sevk etmesin

Arkadaslar 23+ li gunler başlayınca mi idari izin alacağız, 24+li başlayınca mi ?24.hafta idari izin mevzusu icin.soruyorum

18+3 teyim 4.5 kg almışım. Çok mu normal mi acaba. Siz kaçar kilo aldınız kızlar
Ben 16+4 teyim henuz -1.2 ile devam ediyorum. Yediklerime dikkat edicem diyordum ama bulanti ve kusma yasadigim icin cok dikkat edemiyorum.Halsizliklik vs. Yuzunden ne bulsam onu yemeye calistim az az. Simdi kusmalarim bitmis gibiydi ama bugun tekrar midem kötü. Ne zaman normale dönersem kilo almaya başlayacağım

Fatos3458 ay cevaplama yapamadım Allah razı olsun çok haklısınız ilk şaşkınlığımla yazdım buraya ama çok şükür şuan o kadar mutluyum ki dediğiniz gibi ayrımı olmaz sağlıkla sıhhatle kavuşalım yeter ki zaten hiçbir zaman şu olsun bu olsun demedim hep hayırlı sağlıklı evlat olsun dedim çok şükür Allah’ın verdiği hep en güzeli Yaa 3.erkek mi geliyor sağlıkla gelsinn inşallah babaya bir halısaha ekibi kurulmuş hayırlı evlat olsunlar inşallah hepsi sağlık ve sıhhatle

Nedendir bilmem bugün yürüyüşten sonra az bi kırmızımsı leke geldi akıntımla birleşik. Bir kaç gündür gribim yine, corona oldumda bir şey mi oldu diye sabaha kadar düşünüp dururum artık. Doktorum gel dedi bakalım inşallah iyidir miniğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…