2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
kızlar öneri isteyen annelere bebişime nuna leaf ana kucağı, Joie Kubbie Sleep Park Yatak, boba bebek taşıyıcı, baby plus Relax Hamak aldım.
bebek arabasında oturma ünitesiyle değilde kol desteği ile yön değiştiren modellerden öneri istiyorum. çocuğu kendime çevirmenin kolay olmasını istiyorum.

Merhaba ben kızım icin soldaki modelden kullanıyorum, 90×180lik bir yatak suanda . Gayet kullanisli , hatta 1 2 sene daha kullanip onun mobilyasını bebise aktarıp kızıma yeni calisma masasi vs.daha moduler bir genc odası yapıcam. 3 5 senede dogacak bebegimiz kullanmis olur diye düsündük. Gercekten kullanıslı oluyor, beyaz olunca bir cifleyince pırıl pırıllll .
Ben ayak ucundaki cekmeceleri biraz erken kaldırdım kızım ayak ucundan rahat rahat inip ciksin parmakliklardan sarkmasin diye

Canım bobayı tavsiye üzerine mi? Neye göre karar verip aldın? Ben çok fazla bebek arabası araştırmadım. Sadece cybex eezy s twist2 modeline bakabilirsin 360 derece kendi etrafında çevirebiliyorsun. Ve bebek arabasını kapattığında kendi kendine o halde ayakta durabiliyor. Onu beğenince başka birşey bakmaya gerek kalmadı.

merhaba,
17. hafta içerisindeyim. doktorla acaba normal doğum mu olur sezeryan mi diye bir diyaloğa girmek uygun olur mu. özel bir hastanede doktora gidiyorum. bu konuda nasıl hareket etmem gerektiğini bilmiyorum.
doktorların uygun olsa da normal doğum yerine sezeryana yönelttiklerini biliyorum. siz bu konuda nasıl davranırsınız ve ne düşünüyorsunuz.
selamlar herkese.

çok erken daha, 36. haftada bu konuşmayı yapıyor doktorlar :)

çok erken daha, 36. haftada bu konuşmayı yapıyor doktorlar :)
36. haftaya bu konunun kaldığını zannetmiyorum. bazı doktorlar çalışma biçimleri sebebiyle sezeryan odaklı çalışıyorlar. böyle bir yönlendirme alırsam ve sebepleri içime sinmezse başka bir doktor görüşü alacak ve alternatif doktorla ilerleyecek zamanımın kalmış olmasını isterim.

o zaman konuşun şimdiden doktorunuzla. ben 2.yi doğuruyorum çevremde 10larca arkadaşım doğurdu ve hepimizle 35-36. haftada bu konuşmalar yapıldı. bol şans.

Şu anda hiçbir doktor buna cevap vermez.Eğer etik çalışan biriyse durduk yere sezeryane yönlendirmez bence .Doğum şekli aslında tamamen son anda ki duruma bağlı bu yüzden doktor cevaplamaz ama siz doktorun sanırım tutumunu merak ediyorsunuz bu konuda da aslında doktordan cok doktor hakkında ki yorumlardan ya da önceki hastalarından bilgi alabilirsiniz.Her özel hastane de ayni olmuyor ,bazıları nöbet usulü kim nobetciyse o doğuma giriyor ama biraz daha A sınıfı hastanelerde ne zaman olursa olsun kendi doktorun geliyor.Bu konuda hastane politikasını sorabilirsiniz

Kizlar ikili test sonuclarimda risk dusuktu 4 lu testte 1/350 cikti. Doktor amniyosentez yaptirabilirsin dedi. Detayli randevumu da one cekmemi onerdi. Randevum haftaya pazartesiydi bu haftaya bulabilirsem öne cekecegim umarim sorun gorulmez
Bu dortlude nden yuksek cıkıyo ya ıkılıde rısk az dortlude yukselıyo bende ıkılı yaptırmadım dortlu yuksek rısk cıktı

Doktorlar bu haftalarda birsey soylemiyorlar , hicbirsey belli olmaz diye. Benim doktorum 37.haftanda catı muayenesi yapıcam ona gore konusuruz demisti.

bobayı ablam kullanıyor çok memnundu benmde hep gözüm vardı boba sadece bir kanguru değil. gerçekten annenin ve çocuğun çok rahat ettiği birşey. cybex eezy s twist2 hemen bakıyorum.

Ben daha ilk haftalarda konusmustum. Çünkü benim omurgamda aktif henuz tedavi edilmemis bir kırık var ve tedavi edilmis pmurga hasari olanlarin bile normal dogum yapamayacagini duymustum. Kadin dogum doktoruma sordum, beyin cerrahin karar vermeli dedi. Beyin cerrahi ile görüştüm, hamilelikten onceki tomografime dayanarak, normal dogum icin engelim olmadigini soyledi, ilerleyen aylarda kadin dogumcun izin verdiginde yeni bi MR cekelim son karari verelim dedi. Onceden netlestirmek istedigim icin konustum. Cunku tabi ki dogum son saniyeye kadar belli olamayan bir durum ama ona gore insan kendini hazirlayip yonlendirecek, degisirse isler son anlarda yine degisir zaten. Ben su an normal ve dogal doguma odaklandim kendimi buna hazirliyorum.
Dogum son saniyeye kadar bir belirsizlige sahip zaten. Ama insanin kendini bir yönde netlestirip hazirlamasi icin konuşulmalı bence. Sonradan degisirse isler yine degisir, ama bastan bi karar da olmali. Ben normal dogum yapabilecegimi ogrenince sonrasinda ozellikle de normal, dogal ve kesisiz dogumu savunan doktor arastirdim. Onceki doktordan vazgectim. Fikri o yonde olan bir doktorun zaten sartlar zorlamadigi surece istemedigim bir sey yapmayacagini düşünüyorum

sizin durumunuz çok farklı ama. bir rahatsızlığınız mevcut ve doğum şeklinizi belirliyor. sizin konuşma nedeniniz de farklı. acaba normal doğum yapmamda bir engel olur mu diye, ancak hanfendi doktorunun onu sezeryana yönlendireceğine inanıyor. ben doktor olsam ne normal ne de sezeryan için kimseye söz vermem. kızımda normal doğum için günlerim kalmıştı ama bir tansiyonum çıktı doktorum dedi ki "seni doğuma alalım her an preklampsi gelişebilir" ne diyeyim ben ona şimdi? "hayır ben normal doğurucam illa beklicem" mi? ya da doktorun beni sezeryana yönlendirmesi onu sezeryancı doktor mu yapar? hayır. valla iyi ki sezeryan doğurmuşum bile diyorum arkadaşlarımın korkunç doğum hikayelerini dinleyince :) ne sancı çektim, ne bebeğim strese girdi, ne bebek ne bende bi sağlık problemi oluşmadı, benim anneliğimde ya da onun bebek olması durumunda da bi eksilme olmadı :) bazı şeyleri biraz bırakmak gerekir. 2 arkadaşım normal doğum ısrarları yüzünden doğumda bebeklerini kaybediyorlardı nerdeyse. işi bilen doktor, biz ise hastayız. ben doktorum ne derse, neyi uygun görürse ona göre hareket ederim hep, bugüne kadar da hiç zararını görmedim bu durumun.

Tabi tabi,sizin durumunuz çok farklı

Bunları konuşmak için erken diyorlar genelde ama Bence tabiki de sorabilirsiniz aklnza takılanları

Kızlar biz bugün kısmen yüzünü gördükk henüz çok küçük olduğu için net anlaşılmıyo. Bide videodan ekran görüntüsü olduğu için kalitesi kötü çıkmış ama yinede paylaşmak istedim

Eklentiler

• Screenshot_2021-12-06-19-55-08-305_com.miui.videoplayer.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 36
Yaa bununla bende karşılaştım. Doktorum bi sıkıntın varmı gebeliğinle ilgili deyince bende gebeliğimle değilde belimdeki fıtıklarım çok ağrıyor dedim. O da bana diğer iki çocuğumun normal olduğunu bildiği için bunun normal doğum olamıycanı biliyosun dime dedi. Neden dedim çok şaşırdım çünkü. Belinde 3 tane fıtıkta o şiddetli ıkınmalar esnasında fıtıkların yırtılıp seni masada felç bırakabilir dedi. Bende hocam hiçmi şansım yok dedim beyin cerrahisinden normal doğum yapabilir kağıdı getirip kendindr imzalarsan alırım normal doğuma dedi. Benim bütün sorumluluğum kalkmış olur dedi. Şimdi geldr normal doğur Zorunlu sezeryana giriyormuş benim durumum yani devlettede olabiliyormuşum. Gebelik öncesi MR ım var ama doktorum artık gebelerede MR çekiliyo son haftalarında tekrar çektirirsin istersen dedi. Yolumuz sezeryana doğru ilerliyor bakalım. Bende 3.doğumum olacağı için daha kolay, doğururum diye seviniyordum.

Aa gebelerin mr a girdiğini ilk kez duyuyorum..bu haber benim için iyi oldu..benimde sağ kalçada seramik kalça protezi var..ilk oğlumdayken platin vardı o yüzden normal doğum yapamayacağım belliydi zaten..şimdi de platin çıktı protez takıldı belim kalcalarim her yerlerim ağrıyo daha şimdiden bunun bı alakası var mı bilmiyorum ama daha şimdiden böle ağrılar oluyosa sonlara doğru ne yaparim billmiyorm..ama Dr ne diyosa onu yapın bence normal tehlikeliyse sezaryen olun

Ben birde çok kilo alıyorum gebeliklerimde. Doktorum fıtıklı gebelerde asla istemeyiz kilo almalarını yoksa son ay tekerlekli sandalyeye aldıklarımız bile oluyor dedi. İlk oğlumda 24 kg ikinci oğlumda 30kg aldım ben. Bunda da maalesef aynı hızla devam ediyorum kg almaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…