- 8 Aralık 2016
- 8.309
- 5.625
- 198
- 38
Ayniyiz hemen hemen ilk oğlumda 20 kilo aldım..bunda şimdiden sigarayı da bırakmakla birlikte 8 kilo aldım..her gidişimde Dr çok hızlı gidiyosun protez için zararlı diyo ama durduramıyormBen birde çok kilo alıyorum gebeliklerimde. Doktorum fıtıklı gebelerde asla istemeyiz kilo almalarını yoksa son ay tekerlekli sandalyeye aldıklarımız bile oluyor dedi. İlk oğlumda 24 kg ikinci oğlumda 30kg aldım ben. Bunda da maalesef aynı hızla devam ediyorum kg almaya
Ben de buralarda duydum da gidip sordum. Kırığın konumu itibariyle sorun görünmüyor dedi beyi cerrahi. Benim ilk dogumum, sezaryenle baslamaj istemem açıkçası. Sizin oncekilerde fıtık yok muydu ki simdi boyle soylediler?Yaa bununla bende karşılaştım. Doktorum bi sıkıntın varmı gebeliğinle ilgili deyince bende gebeliğimle değilde belimdeki fıtıklarım çok ağrıyor dedim. O da bana diğer iki çocuğumun normal olduğunu bildiği için bunun normal doğum olamıycanı biliyosun dime dedi. Neden dedim çok şaşırdım çünkü. Belinde 3 tane fıtıkta o şiddetli ıkınmalar esnasında fıtıkların yırtılıp seni masada felç bırakabilir dedi. Bende hocam hiçmi şansım yok dedim beyin cerrahisinden normal doğum yapabilir kağıdı getirip kendindr imzalarsan alırım normal doğuma dedi. Benim bütün sorumluluğum kalkmış olur dedi. Şimdi geldr normal doğurZorunlu sezeryana giriyormuş benim durumum yani devlettede olabiliyormuşum. Gebelik öncesi MR ım var ama doktorum artık gebelerede MR çekiliyo son haftalarında tekrar çektirirsin istersen dedi. Yolumuz sezeryana doğru ilerliyor bakalım. Bende 3.doğumum olacağı için daha kolay, doğururum diye seviniyordum.
Beyin cerrahi üstüne basa basa herhangi bir yerde tomografi isteyen teklif eden olursa sakin cektirme, o cok tehlikeli derecede radyasyon iceriyor ama Mr manyetizma ile görüntüleme yapilan bir sistem, radyasyon iceriyor ama o derece radyasyona hayatimizin bircok yerinde zaten maruz kaliyoruz sakincasi yok dedi. Ama ben bu onceki tomografimi cektirdigimde de 1 haftalik hamileymisim aslinda , bilmiyordukAa gebelerin mr a girdiğini ilk kez duyuyorum..bu haber benim için iyi oldu..benimde sağ kalçada seramik kalça protezi var..ilk oğlumdayken platin vardı o yüzden normal doğum yapamayacağım belliydi zaten..şimdi de platin çıktı protez takıldı belim kalcalarim her yerlerim ağrıyo daha şimdiden bunun bı alakası var mı bilmiyorum ama daha şimdiden böle ağrılar oluyosa sonlara doğru ne yaparim billmiyorm..ama Dr ne diyosa onu yapın bence normal tehlikeliyse sezaryen olun
Yoktu canım. İkinci oğlumdan sonra oldu. Kilolu bir bebekti zaten sürekli onu taşımaktan bile olmuş olabilir. Gebeliğimde siyatik başlamıştı sonra da fıtıklar peşpeşe geldi.Ben de buralarda duydum da gidip sordum. Kırığın konumu itibariyle sorun görünmüyor dedi beyi cerrahi. Benim ilk dogumum, sezaryenle baslamaj istemem açıkçası. Sizin oncekilerde fıtık yok muydu ki simdi boyle soylediler?
Beyin cerrahi üstüne basa basa herhangi bir yerde tomografi isteyen teklif eden olursa sakin cektirme, o cok tehlikeli derecede radyasyon iceriyor ama Mr manyetizma ile görüntüleme yapilan bir sistem, radyasyon iceriyor ama o derece radyasyona hayatimizin bircok yerinde zaten maruz kaliyoruz sakincasi yok dedi. Ama ben bu onceki tomografimi cektirdigimde de 1 haftalik hamileymisim aslinda , bilmiyorduk
Yok zaten çektirme gibi bı niyetim yok ama Allah korusun protez ile ilgili bı sorun olursa diye düşündüm..tek korkum o şuanda o yüzden sol ayağa hep yükleniyorum çok ağrı çekiyorum..bide şu sola yatmak daha iyi mevzusu var sağa yatınca suçlu gibi hissediyorum..Dr a gidince özellikle sorucam bunu sola yatmak sürekli mi olmalı diyeBen de buralarda duydum da gidip sordum. Kırığın konumu itibariyle sorun görünmüyor dedi beyi cerrahi. Benim ilk dogumum, sezaryenle baslamaj istemem açıkçası. Sizin oncekilerde fıtık yok muydu ki simdi boyle soylediler?
Beyin cerrahi üstüne basa basa herhangi bir yerde tomografi isteyen teklif eden olursa sakin cektirme, o cok tehlikeli derecede radyasyon iceriyor ama Mr manyetizma ile görüntüleme yapilan bir sistem, radyasyon iceriyor ama o derece radyasyona hayatimizin bircok yerinde zaten maruz kaliyoruz sakincasi yok dedi. Ama ben bu onceki tomografimi cektirdigimde de 1 haftalik hamileymisim aslinda , bilmiyorduk
Bende hala öğrenmedim pozisyonu yüzünden yarın tekrardan görünücem gitmeden bende vişne suyu ve çikolata yerim inaşallah öğrenirimKızlar bugün kontrole gittim gitmeden vişne suyu içtim çikolata yedim dedim oynasın doktor cinsiyetini görsün die ama benim miniğim yüzüstü dönmüş bacaklarını çapraz yapmış 3 kere doktor muayene etti yürüdüm ettim ama hiç dönmedi miniğim doktor dedi uyuyor olabilir dedi cumartesi tekrar gelin inşallah cumartesi gösterir minigimizbenim gibi hala ogrenemeyen varmı ya
Evet baby cotton nodelinin oda takimini almistim oğlumda beyazınıSiz daha önce kullandınız sanırım.Yatağı da çilekten alıyoruz değil .Sanki ben de bu modeli alacağım
Yorumunuza katılıyorum. 20. Hafta detaylı ultrasonda çatınız normal doğum içim çok müsait demişti doktor. Kendi doktorumu da yorumlardan normal doğumu teşvik eden biri olduğunu okuyarak seçmiştim. Gel gör ki son dakika mecburi sezeryan oldum. Hastanedeki ebe istese normal doğumu bekleyebilirdi diye içime kurt düşürdü ama nasip diyorum. Önemli olan bebeğin sağlıklıca dünyaya gelmiş olması. Naçizane tavsiyem kendinizi çok şartlamayın çünkü planladığımız gibi gitmeyebiliyor. P pudeerŞu anda hiçbir doktor buna cevap vermez.Eğer etik çalışan biriyse durduk yere sezeryane yönlendirmez bence .Doğum şekli aslında tamamen son anda ki duruma bağlı bu yüzden doktor cevaplamaz ama siz doktorun sanırım tutumunu merak ediyorsunuz bu konuda da aslında doktordan cok doktor hakkında ki yorumlardan ya da önceki hastalarından bilgi alabilirsiniz.Her özel hastane de ayni olmuyor ,bazıları nöbet usulü kim nobetciyse o doğuma giriyor ama biraz daha A sınıfı hastanelerde ne zaman olursa olsun kendi doktorun geliyor.Bu konuda hastane politikasını sorabilirsiniz
Ben varım sabahı dört gözle bekliyorum doktora soracağım büyük ihtimalle bende de kasılma var yattığım yerde bile bazen oluyor karın sertleşiyor küçük bir bölüm tabii içerden biri çimdikliyor sankiKızlar bende bir kaç gündür böyle karnımda et sıkışması gb damar sıkışması gaz spazmı gb bişeyler hissediyordum bugün doktora gittim kasılma varmış rahimde bir de rahim incelmiş istirahat verdi progestan da verdi benim gb olan var mı içime bir korku düştü endişeye kapıldım
Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimizeYa ilk çocuğumda hepsini yaptırdım ama hiç farketmemiştim,bu kadar zorlu bir yol olduğunu, sanki bebeğimizle level atlayıp duruyoruz.Hoş ben hiçbirini yaptırmadım ama muayneye gittiğim de doktorun ağzına bakmaktan ,korkudan bebeğin görüntüsünü bile hatırlamıyorum
Çok geçmiş olsunKızlar merhaba bayağdır yazamıyorum malesf..15. Hafta kanama sebebiyle hastaneye yatırıldım serum ilaçlr vs cok şükür kesildi o tarıhten bu haftaya kadar evde istirahat ve yatma halindeydim iş yPmam yasak bende hamıle kalmadan oönce 2.6 cmlık miyom vardı gittiğim her doktor gebeliğe engel degıl skıntı yok demişti almaya gerek görmüyoruz.. zararı olmaz ama malesf kanama miyom kaynaklı olmuş 6 cm e büyümüş daha da büyür dedi doktor.. yatacaksın dedi 24. Haftaya kdr bu şekilde olan var mı?? Aktif bir kanama yok ama hala içerde kanama alanı var dedi doktor bu sekılde kanama gecıren varmı bu haftalarda yada istirahatle gecıren hamileliğini?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?