2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Çok teşekkür ederim cevabınız için..
Gelişimi kilosu normal çok şükür..

Ay darısı başıma inşallah güzelim 15+1 deyim bende. Kızımda kaçıncı haftada hissettim hatirmiyorum çünkü kaç sene geçti
17 den sonra hissetmeye başlarsın bence canım.. 2. Gebelik de daha çabuk hissediliyormus..
Rabbim sağlıkla huzurla nasip etsin inşallah

Ben iki haftadır hatta belki de üç haftadır hissediyordum ama elhamdülillah bugün ilk defa dışarıdan hissettim karnımın bir tarafı yamuk duruyordu böyle yumurta gibi bi yere toplanmış, elimi bastırınca tekmeyi basıp içeri kaçtı büyüdükçe daha belirgin oluyor hareketleri, başlarda bu ne yaa çocuk mu gaz mı belli değil falan diye dalga geçiyordum o kadar hafifti ama hala aynı bölgede, gaz değilmiş

merhaba ben de 18. haftaya girdim. dün kontrolde bebeğin gelişimi 19. hafta olarak çıktı. ben de son üç hafta da iki kilo kadar almışım. bebeğin ağırlığı 200+ gram. doktor normal dedi.
ilk altı ay her ay bir kilo hakkınız var, son üç ay da ikişer kilo dedi. toplam 12 kilo tabii 15'e kadar da opsiyonlu :=)
ben de düşük kiloda başlamadım, o yüzden dikkat edeceğim. karnım da çok çıkmadı ancak basen, popo ve göğüsler biraz aldı yürüdü.
doktorun dediği eskisi gibi normal ye, fazla yemene gerek yok. biraz kış bastırdığı ve hava erken karardığı için hareketim azaldı. o noktada önlem almam gerekiyor.
selamlar.

dün doktora danıştım. doğum biçimine ne zaman karar veriliyor dedim. ilk hamileliğim ve etrafımda bu deneyime sahip az insan olduğu için, erken de olsa yerinde bir soru olduğunu düşünüyorum.
sizin dediğiniz gibi, doktor doğum başladığı zaman aslında karar veriliyor dedi. önceden yapılan muayenelerin anlamı yok dedi. bazen normal doğurabilir dediklerimiz doğuramazken, kesin doğuramaz diye bakılanlar ise normal doğurabiliyor dedi.
tabii isterseniz sizin tercih sezeryan ise o opsiyon da açık dedi.
ben de süreci akışa bırakıyorum. doktoruma güveniyorum, umarım kendisiyle normal doğum şansım olur.
selamlar.

En sağlıklısı zaten normal doğum başlayınca kimse durduramaz

Cok tesekkurler,bakayım

Hanımlar park yatak içerisine nasıl bir yatak düşünüyorsunuz? Oyun parkı yatağı olarak satılanlar çok ince değil mi yeterli olmaz gibi geldi bana. Ama park yatak ağır kaldırmaz diye onlar o kadar inceyse farklı bi yatağı taşımayabilir bilemedim

Yaa ne guzel cok az almışsınız.Ben mide bulantılarından karbonhıdrata saldırdım hep baska bısey yıyemedım 6 kılo aldım sımdıye kadar

Tarama testleri dna testleri kromozomsal sorunlari inceliyor ayrintili ultrason ise yapisal yani fizyolojik problemlere bakiyor. Benimde tam tersi oldi detayli iyi ancak tarama riskli bugun fetal dna icin test verecegim.

kızlar ben bu fetal dna testlerinin türkiyede bir sektör olduğunu düşünüyorum artık. yurt dışındaki hiçbir arkadaşımın nerdeyse bu testlerden haber yok. bizde mecbutiyet gibi fahiş fiyatlarla herkesin önüne getiriliyor. haliyle hiç bir anne de bebeğinde bir hastalık olsuın istemeyeceği için de satılıyor bu testler. bir çok insan da yemesinden içmesinden arttırıp yaptırıyor bu testleri eminim ki. doktorlar da kolayını bulmuş, ihtiyacı olan olmayan herkesi bu testlere yönlendiriyor. ben 2017de doğum yaptığımda bu fetal testlerin esamesi okunmuyordu :) burda da hiç bahsedilmiyordu. dönem dönem farklı şeyler satıyorlar.

Arkadaşlar adet sancısı gibi kasık ağrılarım başladı gene ,ilk gebeligimde de böyleydi ne hassas kadınmışım ya ne nazlıymışım.Halbuki bugüne kadar 1 kere adet sancısı çekmemiştir,demekki hamileliklerde toptan geliyor benimkiler.2 gün önce gittim doktora yoksa bir sey mi oldu diye gene gidecektim

Normalde olan adet doneminse vücut tepki veriyo diye düşünüyorum.mesela her ayın onunda adet oluyorsan vücut adet oluyormus gibi tepki veriyo..usutmeden olur rahim buyudugu için olur enfeksiyon olur olur da olur ama 5.gebelik bile olsa yinede korkuyo insan..benimde şuan biseyler oluyo ama anlayamıyorum donuyomu yukarı mi cikiyo yoksa rahim mi kasiliyo ikinci gebelik anlarım diyosun ama yoktir anlayamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…