Çok teşekkür ederim cevabınız için..Merhaba, ben de 19+3 üm 1. 5 kilo aldım hatta aldım sayılamaz ilk 3 ay verdiğim için eski kiloma yaklaştım. Abur cubur ve hamur işi ben de tüketmiyorum. Bebeğin gelişimi iyi olduğu sürece kilonun önemi yok rahat olun
Kaç haftalık hamilesin canım. Hareketlerini hissetmeye başladı mı acabaÇok teşekkür ederim cevabınız için..
Gelişimi kilosu normal çok şükür..
19 bitti 20 den gün alıyor evet ufak ufak hissettiriyor kendini artık çok şükürKaç haftalık hamilesin canım. Hareketlerini hissetmeye başladı mı acaba
Ay darısı başıma inşallah güzelim19 bitti 20 den gün alıyor evet ufak ufak hissettiriyor kendini artık çok şükür
17 den sonra hissetmeye başlarsın bence canım.. 2. Gebelik de daha çabuk hissediliyormus..Ay darısı başıma inşallah güzelim15+1 deyim bende. Kızımda kaçıncı haftada hissettim hatirmiyorum çünkü kaç sene geçti
Amin inşallah güzelim. Allah'ım sagsalim elimize kucağımıza kavuştursun insallah17 den sonra hissetmeye başlarsın bence canım.. 2. Gebelik de daha çabuk hissediliyormus..
Rabbim sağlıkla huzurla nasip etsin inşallah
merhaba ben de 18. haftaya girdim. dün kontrolde bebeğin gelişimi 19. hafta olarak çıktı. ben de son üç hafta da iki kilo kadar almışım. bebeğin ağırlığı 200+ gram. doktor normal dedi.Merhaba nasılsınız?
Benim bir sorum olacak benimle birlikte aynı haftalarda olan arkadaşlara..
19+2 yani 20. Haftadayım ama şimdiye kadar 2 kilo aldım bu normal mi bebeğin kilosu normal benim düşük değil mi kilom?
Bu konuyu doktorum ile konuşmalı mıyım?
Herşey yiyorum özellikle tuzlu tatlı dan uzak duruyorum ve abur cubur yemiyorum sadece sağlıklı ve yeterli besleniyorum..
Şu anda hiçbir doktor buna cevap vermez.Eğer etik çalışan biriyse durduk yere sezeryane yönlendirmez bence .Doğum şekli aslında tamamen son anda ki duruma bağlı bu yüzden doktor cevaplamaz ama siz doktorun sanırım tutumunu merak ediyorsunuz bu konuda da aslında doktordan cok doktor hakkında ki yorumlardan ya da önceki hastalarından bilgi alabilirsiniz.Her özel hastane de ayni olmuyor ,bazıları nöbet usulü kim nobetciyse o doğuma giriyor ama biraz daha A sınıfı hastanelerde ne zaman olursa olsun kendi doktorun geliyor.Bu konuda hastane politikasını sorabilirsiniz
En sağlıklısıdün doktora danıştım. doğum biçimine ne zaman karar veriliyor dedim. ilk hamileliğim ve etrafımda bu deneyime sahip az insan olduğu için, erken de olsa yerinde bir soru olduğunu düşünüyorum.
sizin dediğiniz gibi, doktor doğum başladığı zaman aslında karar veriliyor dedi. önceden yapılan muayenelerin anlamı yok dedi. bazen normal doğurabilir dediklerimiz doğuramazken, kesin doğuramaz diye bakılanlar ise normal doğurabiliyor dedi.
tabii isterseniz sizin tercih sezeryan ise o opsiyon da açık dedi.
ben de süreci akışa bırakıyorum. doktoruma güveniyorum, umarım kendisiyle normal doğum şansım olur.
selamlar.
Cok tesekkurler,bakayımMerhaba, YouTube de Prof Esra Esin Büyükbayrak ın detaylı ultrason ile ilgili bir videosunu izlemiştim çıkabilecek sorunlar ve anlamları ile ilgili güzel bir videosu var , o videoda kistin tek basına sorun olmadığını ve büyük bir kısmının zamanla geçtiğini anlatmıştı. Endişeye kapılmayın bence, İzlemenizi öneririm.
Hayırlı olsun güle güle kullansın inşallah
Yaa ne guzel cok az almışsınız.Ben mide bulantılarından karbonhıdrata saldırdım hep baska bısey yıyemedım 6 kılo aldım sımdıye kadarMerhaba, ben de 19+3 üm 1. 5 kilo aldım hatta aldım sayılamaz ilk 3 ay verdiğim için eski kiloma yaklaştım. Abur cubur ve hamur işi ben de tüketmiyorum. Bebeğin gelişimi iyi olduğu sürece kilonun önemi yok rahat olun
Tarama testleri dna testleri kromozomsal sorunlari inceliyor ayrintili ultrason ise yapisal yani fizyolojik problemlere bakiyor. Benimde tam tersi oldi detayli iyi ancak tarama riskli bugun fetal dna icin test verecegim.Herkese merhaba.Şuan 19+2 günlük hamıleyim.32 yasındayım.2 li testim temiz çıkmıştı sadece keyfi istedigim için fetal dna testı yaptırmıştım.Onunda sonucu çok iyi çıktı.ama 2 gun once yaptırdıgım Ayrıntılı ultrosanda bebegımın beyninde sag ve sol tarafta 2 adet biri 11 mm dıgerı 8 mm boyutlarında büyükçe iki kist cıktı(koroid pleksus) Ayrıntılı ultrosonu yapan doktor dıger organlar ws cok iyi oldugu ıcın tek basına sorun yaratmaz zamanla geçicektır dedı.Kendı doktorumda herhangı bır sorun yok merak etme dedi.Ama ınsan yıne dusunuyor .Bılgılı arkadaslarım yardımcı olursa cok sevınırım.
Normalde olan adet doneminse vücut tepki veriyo diye düşünüyorum.mesela her ayın onunda adet oluyorsan vücut adet oluyormus gibi tepki veriyo..usutmeden olur rahim buyudugu için olur enfeksiyon olurArkadaşlar adet sancısı gibi kasık ağrılarım başladı gene ,ilk gebeligimde de böyleydi ne hassas kadınmışım ya ne nazlıymışım.Halbuki bugüne kadar 1 kere adet sancısı çekmemiştir,demekki hamileliklerde toptan geliyor benimkiler.2 gün önce gittim doktora yoksa bir sey mi oldu diye gene gidecektim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?