- 8 Aralık 2016
- 8.309
- 5.625
- 198
- 38
Bu hafta benim öyleydi işte hep kasıklardaydi ekleyince dolu dolu geliyodu kasiklar şimdi boş yumuşak yukarı çıktı diye düşünüyorum ama inşallah öyledirYa benimkide iyice kasiklarima indi ben deonu anlamadim
Yeri değişmiştir. Daha yerleri geniş ya fıldır fıldır dönüyolar tabiiİşte benimde öle oluyodu hele akşam baya balonlar patliyodu ama bugün hiç bişey yok..yada var ben emin olamıyorum
Sanki göbek deliği hizasında gibi hep orda biri içeriden ittiriyo dokunuyo hissi var bebi mi acep..anam ben herşeyi unutmuşum ya sence bebi mıdır o ağrı yok böle içeriden biri dokaniyomus gibiYeri değişmiştir. Daha yerleri geniş ya fıldır fıldır dönüyolar tabii
Kardesiminde detaylı usg görülmüştü Dr ilerleyen haftalarda geçer demisti kızkardeşim çok üzülmüştü Dr dedigi gibide oldu ilerleyen haftalarda kaybolmuştu kızı suan 1yasinda çok akıllı masalllah sizde stres yapmayın kendinizeHerkese merhaba.Şuan 19+2 günlük hamıleyim.32 yasındayım.2 li testim temiz çıkmıştı sadece keyfi istedigim için fetal dna testı yaptırmıştım.Onunda sonucu çok iyi çıktı.ama 2 gun once yaptırdıgım Ayrıntılı ultrosanda bebegımın beyninde sag ve sol tarafta 2 adet biri 11 mm dıgerı 8 mm boyutlarında büyükçe iki kist cıktı(koroid pleksus) Ayrıntılı ultrosonu yapan doktor dıger organlar ws cok iyi oldugu ıcın tek basına sorun yaratmaz zamanla geçicektır dedı.Kendı doktorumda herhangı bır sorun yok merak etme dedi.Ama ınsan yıne dusunuyor .Bılgılı arkadaslarım yardımcı olursa cok sevınırım.
Vitaminler bebek icin degil ki bizim icin. Bebek bizden aliyo her turlu vitamini. Bizim içtiğimiz vitaminler ise bizler gucsuz kalmayalim diyeAynen ya her ay 170 TL'ye vitamin alıyorum. Olmayan napıyo? Bebeği nasıl büyüyo çok merak ediyorum.
Ilk hamileligimde 20. Haftalara dogru hissetmistim. Bunda daha erken hissettim. Sizde sabirli olun insallah hissedersinizKızlar ben kızımın hareketlerini hala hissetmiyorum çok merak ediyorum siz ne zaman hissettiniz. Ben 18inci haftaya yeni girdim.
Park yatagin icine normal yatak konmuyor. Tasimiyor park yatak onlari. Park yatak icin satilan ince sunger gibi yataklar var bunlar bebek icin uygun.Hanımlar park yatak içerisine nasıl bir yatak düşünüyorsunuz? Oyun parkı yatağı olarak satılanlar çok ince değil mi yeterli olmaz gibi geldi bana. Ama park yatak ağır kaldırmaz diye onlar o kadar inceyse farklı bi yatağı taşımayabilir bilemedim
Evet yumuşak ya da yaylı olmamalıymış bebek yatakları acaba daha kalın bi pamuk yatak mı alsam dedim ben de ama o zaman hiç farklı bi arayışa girmeyeyim park yatak için satılanlardan alayımPark yatagin icine normal yatak konmuyor. Tasimiyor park yatak onlari. Park yatak icin satilan ince sunger gibi yataklar var bunlar bebek icin uygun.
Ayrıca zaten bebegin 2 yasina kadar fln yumusak yerde yatmamasi gerekiyo ani bebek ölümlerinden kacinabilmek icin ve omurga gelisimi icin. Sert yerde yatmasi gerekiyo. O ince sungerlerde bebekler icin gayet uygun.
Bazi anneler yünden döşek fln yapiyolar bebek gömülüyo icine. Bunlar bebek icin ve gelisimi icin cok zararli. Bebegin sert zeminde ve yastiksiz yatmasi gerekiyor.
Bebek depolardan yediğine göre ve genel olarak bu dönemde sağlıklı beslenmek tam anlamıyla mümkün olmadığı için depoları vitaminlerle dolduruyoruz işte. Neyse sonuç olarak vitaminler pahalı çokVitaminler bebek icin degil ki bizim icin. Bebek bizden aliyo her turlu vitamini. Bizim içtiğimiz vitaminler ise bizler gucsuz kalmayalim diye
Bahsettıgım kistlerin kromozomsal sorunlarla baglantısı varmıs.Eger baska bır organda sıkıntı olsaydı o zaman aminiyosentez onerırlermıs.Doktorumda bana fetal dna yaptırdıgım ıcın ıcımın rahat olabılcegını söyledı.Tabı hıc bır sorun olmasa bıle %100 kımse bırsey dıyemez.Tarama testleri dna testleri kromozomsal sorunlari inceliyor ayrintili ultrason ise yapisal yani fizyolojik problemlere bakiyor. Benimde tam tersi oldi detayli iyi ancak tarama riskli bugun fetal dna icin test verecegim.
Haklı olabılırsınız.Yaptırmaya mecbur bırakıyorlarkızlar ben bu fetal dna testlerinin türkiyede bir sektör olduğunu düşünüyorum artık. yurt dışındaki hiçbir arkadaşımın nerdeyse bu testlerden haber yok. bizde mecbutiyet gibi fahiş fiyatlarla herkesin önüne getiriliyor. haliyle hiç bir anne de bebeğinde bir hastalık olsuın istemeyeceği için de satılıyor bu testler. bir çok insan da yemesinden içmesinden arttırıp yaptırıyor bu testleri eminim ki. doktorlar da kolayını bulmuş, ihtiyacı olan olmayan herkesi bu testlere yönlendiriyor. ben 2017de doğum yaptığımda bu fetal testlerin esamesi okunmuyordu :) burda da hiç bahsedilmiyordu. dönem dönem farklı şeyler satıyorlar.
Teşekkür ederim,sağolun.Evet cok sıkı bır araştırma yaptım dünden beri.çok sık yaşanan bir durummuş.Çoğununda geçiyormus.Kardesiminde detaylı usg görülmüştü Dr ilerleyen haftalarda geçer demisti kızkardeşim çok üzülmüştü Dr dedigi gibide oldu ilerleyen haftalarda kaybolmuştu kızı suan 1yasinda çok akıllı masalllah sizde stres yapmayın kendinize
Ben park yatagin icine bebeklere uygun bildiginiz kalin yatak aldim hicbi sorun yasamadim 2.5 3 yasina kadar yatti oglum park yatak tasidi o yatagi neden tasimasin o incelerde gercekten cok ince geldi bana ben beebekler icin ozel uretilmis sertlikte bir yatak almistim bazali yataga konulanlarin aynisi cokda memnun kalarak kullandim tercih meselesi tabi yoksa tasimayacak veya gelisimini bozacak diye bir durum yok bnce smdi cok guzel ve özel uretilms yataklar mevcutPark yatagin icine normal yatak konmuyor. Tasimiyor park yatak onlari. Park yatak icin satilan ince sunger gibi yataklar var bunlar bebek icin uygun.
Ayrıca zaten bebegin 2 yasina kadar fln yumusak yerde yatmamasi gerekiyo ani bebek ölümlerinden kacinabilmek icin ve omurga gelisimi icin. Sert yerde yatmasi gerekiyo. O ince sungerlerde bebekler icin gayet uygun.
Bazi anneler yünden döşek fln yapiyolar bebek gömülüyo icine. Bunlar bebek icin ve gelisimi icin cok zararli. Bebegin sert zeminde ve yastiksiz yatmasi gerekiyor.
Tabi canim. Zaten odasindaki mobilyali besige bende bebekler icin uretilmis yataklardan almistim. Ama park yatagi aldigim yerde bana normal yatagi tasimaz demislerdi o yuzden. Belki sizinki tasiyodur bilmiyorum ki sormak lazim alinan yerlereBen park yatagin icine bebeklere uygun bildiginiz kalin yatak aldim hicbi sorun yasamadim 2.5 3 yasina kadar yatti oglum park yatak tasidi o yatagi neden tasimasin o incelerde gercekten cok ince geldi bana ben beebekler icin ozel uretilmis sertlikte bir yatak almistim bazali yataga konulanlarin aynisi cokda memnun kalarak kullandim tercih meselesi tabi yoksa tasimayacak veya gelisimini bozacak diye bir durum yok bnce smdi cok guzel ve özel uretilms yataklar mevcut
Ben de park yataktan memnun kalırsam mobilya beşik kullanmayı düşünmüyorum o yüzden tereddüt ettim ince yataklarda sürekli yatması rahat olmaz gibi geldi, park yatağın üst katı 9 kg a kadar taşıyor ya belki oraya ince ama alt kata geçince daha kalın bir yatak kullanılabilirBen park yatagin icine bebeklere uygun bildiginiz kalin yatak aldim hicbi sorun yasamadim 2.5 3 yasina kadar yatti oglum park yatak tasidi o yatagi neden tasimasin o incelerde gercekten cok ince geldi bana ben beebekler icin ozel uretilmis sertlikte bir yatak almistim bazali yataga konulanlarin aynisi cokda memnun kalarak kullandim tercih meselesi tabi yoksa tasimayacak veya gelisimini bozacak diye bir durum yok bnce smdi cok guzel ve özel uretilms yataklar mevcut
Yani gebeliğiniz sürecinde mi küçüldü? Peki hiç kanamanız oldu mu ? Ve sezeryan mı normal mı doğum yaptınız? Sımdı miyom alınmadan mı tekrar gebesiniz??Benimde miyomum 2 cnm var onceki dogumda da vardi kanamaya sebebiyet vermedi ama bi ara buyudu simdi geri 2 bucuk cm e dusmus ilk gebeligimde de once buyudu sonra kuculdu.
Evet üst katına olmaz tabi bn üst katini hic kullanmadim besigimiz vardi sallanan ahsap sepet besiklerden onu kullanmistik 5 6 ay sonra park yataga gecmistikBen de park yataktan memnun kalırsam mobilya beşik kullanmayı düşünmüyorum o yüzden tereddüt ettim ince yataklarda sürekli yatması rahat olmaz gibi geldi, park yatağın üst katı 9 kg a kadar taşıyor ya belki oraya ince ama alt kata geçince daha kalın bir yatak kullanılabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?