Ben baston travel sistem seviyorum puset de takilabilenleri var. Bebek arabasında en önemli şey bagajda, evde çok yer kaplamamasi ve hafif olması 7 kg cok iyi ama üzerindeki bebek arabalarında kadınlar çok zorlaniyor. Hem çocuğu taşı eşyalarını taşı bebek arabası birde ağır olunca kullanması eziyet oluyor.Gunaydinlar. Daha erken ama bebek arabasi alan oldu mu ? Veya bu modeli kesin alacagim diyen var mi ? Dun biraz bakindik, satis danismanlari baston tipi travel sistemi onerdi. Ama baston tipi anneye bakmiyor. Ilk 6-8 ay puseti kullanirken anneye bakiyor. Ama artik ebeveynler baston tipi tercih ediyormus cunku araba bagajinda az yer kapliyor ve tek elle kapanma ozelligi varmis. Ben travel sistem cift yonlu kullanilabilen bi model dusunuyorum fakat baya buyukler, bagajda yer kalmiyor, hoş tekerleri cikiyor, daha az yer kapliyabiliyor. Sizlerin kafasina hangi modeller yatti. 2022ye girmeden almak istiyorum, hem fiyatlar yukselecek hem ben agirlasicam, dun bile 2-3 saat gezmeyle oyle bi yoruldum ki..
Ay insallah oyledir. Yediklerime de dikat ediyorum abartmadim aslinda ama daha cok dikkat edicem tesekkur ederim canimBazen odem olabiliyor, bende öyle şaşırdım bi kere nasılsın oyle cok kilo aldım diye bi jac gun sonra tartildim yarisi gitmisti, biraz yine yemeğine dikkat etsen iyi olur
merhaba ben de aynı firmaya geniş panel testten yaptırdım da size kaç gün sonra sonuçlarınız geldi? Benim bugün 10.günüm de merak içinde bekliyorum :)Teşekkür ederim darısı bekleyenlerin başınadoktorum yönlendirmedi ben direkt araştırıp yaptırdım sadece sekreterden genelde tercih edilen firmanın numarasını aldım kendim görüştüm herşeyi. İntergen firmasında babyseq test yapıldı. Geniş panel bakılan bu testte tüm hastalıklar var yapısal bozukluk olan mikrodelesyonlarda dahil. Yurtdışı istemedik özellikle abd çok pahallı gereksiz ingiltere ve tr arasında fiyat farkı az fakat bu yapısal hastalıklara bakmıyordu ondan istemedim. 3.300 niftye verdim aynı yer sma testi de yapıyor ona da 1.100 verdik. 1 haftada geldi sonuçlar cinsiyet raporda yazmıyordu ister doktorunuz isterseniz de firmadaki aracı kişi size bunun bilgisi veriyor.
Sma testinde de şöyle bir şey var annedeki taşıyıcılığa bakıyor negatif çıktığı takdirde babadan kan almaya gerek kalmıyor. Eğer pozitif çıkarsa babadan da test alınıp bakılıyor bu da bebekte olma şansı %25 olarak değerlendiriliyormuş. Onu da aile izniyle sanırım amniyosentez ile tespit ediyorlar. Şimdilik bildiklerim bunlar eğer isterseniz görüştüğüm firmanın numarasını özelden paylaşabilirim.
Merhaba benim sma 7. Günde nifty 8. Günde geldi ama tabi 7-10 iş günü süresi var muhtemelen bugün yarın gelir sizinki demerhaba ben de aynı firmaya geniş panel testten yaptırdım da size kaç gün sonra sonuçlarınız geldi? Benim bugün 10.günüm de merak içinde bekliyorum :)
merhaba size kaç günde geldi sonucunuz acaba?Ben izmirden genstar diye bir yerle görüştüm babyseq taramasında tüm kromozonları çalışıyorlar ayrıca buna ek olarak mikrodelegrasyon (bileşsel hastalıkları kapsıyor) bakılacak. Tabi buna cinsiyette dahil, ankaraya gönderiyorlar 7-10 iş günü içersinde sonuç geliyor. Doktor zaten orayla iletişim halinde olduğu için olumsuz bir sonuç olduğunda birebir genetikçilerle görüşüyor. Bu da bizim için bir avantaj. Yurtdışına da bir amerikada bir de ingiltere de bakılıyor abd deki 4700 baya pahallı geldi bana. İngilteredeki de 3600 filan ama onlar cinsiyet bakmıyorlarmış onu da eledim. Trdekinin de fiyat 3300 geniş paket oluyor işte herşeye adan zye bakıyorlar. Yalnız trdekiler obez hamilelere bakmıyorlarmış onu da dip not olarak eklediler niye bilmiyorumHaftaya perşembe kontrolde kanı da vericem öbür hafta da hayırlısıyla güzel sonuçları öğreniriz inşallah
Yaa maşallah siz avm gezebiliyormusunuz. Bana eşim hiç izin vermiyor ne dışarı cikmama ne böyle gezmeme. Aslında iyi niyetle yapıyor covitten dolayı 2. dozu da ol öyle çıkarız diye...ama ikinci doz bı daha ki ay ve havalar muhtemelen soğuyacak ben yine evde hapis kalacağım moralim çok bozukBen de bugun avm gezip durdum bu tarz bisey baktimBana da mantikli geldi. Ilk 6 ay veya 12 ay anne yani beşik kullanip, sonrasinda buna gecis yapilabilir. Moduler olmasi da avantajli. Tek kisilik yatak haline donusebiliyor. Baya uzun seneler cocukluk donemi boyunca kullanilabilir. Tabi tecrubeli anne adaylari daha iyi bilir.
130 küçük, 180 büyük hali boyutunu çok beğendimBu tarzlar bende pek kullanışlı değil cok kucukler, ben simdi kizima yatak yaptiricam 120 yada 140 cm civari dusunuyorum, cok dönüyorlar cunku hemde bizde yaninda yatınca rahat olsun diye, suan park yatağınız varsa bence acele etme, bebeğinin durumuna göre ihtiyacına göre o zaman alırsın, belkide yanından ayiramiyacaksinhesaplar genellikle tutmuyor cunku
asSelamlar,
Bu mide bulantısı ne zaman geçecek vallahi bunaldım
Imrendim, Allah nazarlardan saklasin. Darisi hepimizin basinaBen ilk cocugumda bu yasaklardan kullandım baya kullanışlı ve dayanıklı oluyor. Çekmece ve dolap gibi olan o kısımları da hala daha kullanıyor. Altında saklama alanı var istenirse onun içerisine yatak konulup misafir çocuk falan gelirse yatabiliyor. Ben cok memnunum 7 yaşına gelince oda yaptık 7 sene kullandık hala daha sağlam.
Anne yani beşikler güzel ama bebegin kendi odası olacaksa doğduğundan itibaren odasında yatirmaniz alanı benimsemesini sağlar. Ancak odada yanınızda yatmaya alisirsa sizin kokunuzu ve sizle uyumak ister. Ben hep kendi yatağında ve odasında yatmaya alıştırdım. Uyku eğitimi ile de kendi yatağında uyur hale geldi ve kendi yatağında vok çabuk uyuyor. Uyku eğitimiyle ilgili bilgi arastirabilirsiniz. Bebek doğduğunda nasıl alırsa sonraki süreç öyle devam eder. Akşam 10 da benim kızım uyur sabah 8 de kalkardı gece uyanır emer uykuya devam ederdi bu sayede rahat bir bebeklik dönemi geçirdik
Evet evet hafif olmasi sart. Su fahiş fiyatli stokkelere goz attim (alacagimdan degil tamamen merak) dedim bu ne at gibi olsam bile asla bu hayvan kadar bebek arabasiyla ugrasamazdimBen baston travel sistem seviyorum puset de takilabilenleri var. Bebek arabasında en önemli şey bagajda, evde çok yer kaplamamasi ve hafif olması 7 kg cok iyi ama üzerindeki bebek arabalarında kadınlar çok zorlaniyor. Hem çocuğu taşı eşyalarını taşı bebek arabası birde ağır olunca kullanması eziyet oluyor.
Ama ben boy değilde genişlik olarak tercih ediyorum130 küçük, 180 büyük hali boyutunu çok beğendimteşekkür ederim magazaya gidip bi bakacağım yinebde
Ben haftaici 9-18 evden calisan gun yuzu goremeyen biriyim haftasonu kimse beni evde tutamaz.Yaa maşallah siz avm gezebiliyormusunuz. Bana eşim hiç izin vermiyor ne dışarı cikmama ne böyle gezmeme. Aslında iyi niyetle yapıyor covitten dolayı 2. dozu da ol öyle çıkarız diye...ama ikinci doz bı daha ki ay ve havalar muhtemelen soğuyacak ben yine evde hapis kalacağım moralim çok bozukDuvarlar üstüme üstüme gelmeye başladı artık, zaten gebelik psikolojisi de ayrı bir dert off off
as
bende şimdi onu sorucaktım :) ayrıca bulantılar vitamin eksikliğinden mi yada başka neden dolayı oluyor. bilgisi olan var mı kızlar
Benim sukur cok bulantim olmadi ama afedersiniz sabahlari oguruyorum (turkcem buna yettiSelamlar,
Dün bi cafede otururken birinde gördüm Stokke yi . Dikkatimi çekti kocaman olmasıEvet evet hafif olmasi sart. Su fahiş fiyatli stokkelere goz attim (alacagimdan degil tamamen merak) dedim bu ne at gibi olsam bile asla bu hayvan kadar bebek arabasiyla ugrasamazdim
Allah yardım eder
En çok sakin çocuklar olması için dua ediyorum hepimize. Güzel yiyen, güzel uyuyan çocuğa bakması kolaydır. Bizimkiler de en sakinlerinden olur inşallah.
Selamlar,
Ben de geçsin artık diye bekliyorum prilamı da düzenli kullanıyorum hala ne yesem midem çıkarmanın yollarını arıyoras
bende şimdi onu sorucaktım :) ayrıca bulantılar vitamin eksikliğinden mi yada başka neden dolayı oluyor. bilgisi olan var mı kızlar
evet doğru söyledin öğürme deniyor. :)Benim sukur cok bulantim olmadi ama afedersiniz sabahlari oguruyorum (turkcem buna yettidogrusu nedir aklima gelmedi)
Gecen hafta doktoruma dedim ilk 3 ay normaldi ama artik bitmesi gerekmez mi..
Aldigim cevap "icinizde buyuyen bisey var, ister istemez bagirsaklara mideye etkisi oluyor"
Aynı benBen haftaici 9-18 evden calisan gun yuzu goremeyen biriyim haftasonu kimse beni evde tutamaz.Zaten 6ya kadar calis sonra yemek fasli derken 9 oldumu koltukta sızıyorum. Haftasonu bir gun evle ilgilenip, 1 gunu de disarida geciriyorum. Tabi her haftasonu avm gitmiyorum ama o da bi ihtiyac ya, acik alani olan avm tercihim. Hem temiz hava hem yuruyus hem ihtiyac gorme. Esiniz de hakli ben 2 doz gebe kalmadan once oldum. Belki asim olmasa bu kadar rahat olmazdim. Ve evet kis gelecek iyice eve tikilicam korkusuyla cok sogumadan ve agirlasmadan tadini cikartmaya calisiyorum.
Yakin zamanlarda bebegi olan arkadaslara bebek arabasi onermeleri icin yazmistim. Az once bir tanesi yazdi, stokke alip bin pisman oldugunuDün bi cafede otururken birinde gördüm Stokke yi . Dikkatimi çekti kocaman olmasıinternetten baktım fiyatlarına şok oldum Türkiye’de de pahalı burda daha pahalı. Sonra tekrar bi baktım gerçekten o paraya değmez , kullanışı da pratik değil ağır bi araba yönlendirmesi kolay değil
B6 ve B12 gebelik bulantilarini biraz rahatlatiyor bir de zencefil kurusuevet doğru söyledin öğürme deniyor. :)
çalıştığımız yerde öyle bir konusu geçti vitamin eksikliği imi var acaba diye söylendi de kafama takıldı açıkçası . cevap için teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?