2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192

merhaba canım . banada folik asidi bıraktırdı elenatal 2 ve d vitamini damla verdi .

Ben folbiol kullaniyordum 5mg onun dozu baya yüksek, benim zaten ilaçtan oncede folat degerim sinir ustu oldugu icin fazla ilac kullanmadım ama sonuçta o da bir vitamin, gebelik disinda da veriliyor bazen

Merhaba kızlar dün kontrolüm vardı. Gelişimi tam haftasına göre gidiyor bebeğimin çok şükür ama doktor bebeği besleyen damarları da bi kontrol edelim dedi bi tanesinde direnç gözüküyordu coraspirine başlattı inşallah düzelir biraz moralim bozuldu bununla ilgili bilgisi olan var mı

Biz çıktık kızlar. İyiyiz çok şükür herşey yolunda paşam bir eli başta bir eli dizinde sırt üstü yatmış keyif çatıyordu. Göstermedi bir türlü
Birazdan meyve suyu çikolata yüklemesiyle tekrar bakacak
Olmazsa da artık 3 hafta önce perinatoloğun yaptığı erkek tahminiyle devam edeceğiz 10 gün daha

Yine göstermedi

Cuma günü sabahtan gitcem dişçiye çekecekse çeksin bulsun bi çözüm bitirdi agri beni gece 10dan snra başlıyor aranızda diş sorunu yaşayan var mı
Ben dis hekimiyim. Ikinci trimesterde cekim, kanal tedavisi gibi islemler yapilabiliyor. Sizin gece agriniz var buyuk ihtimalle disinizde pulpit agrisi var. Tum dislerin gorundugu panoramik film cok gerekmedikce hamilelikte cekilmez, agriyan disinizi goruntulemek icin kursun onluk giyerek sadece o disinizi goren kucuk bir film alinir. Burada bebegin alacagi radyasyon dozu cok dusuktur ve guvenlidir. Duruma gore kanal tedavisi veya cekime karar verilir. Lokal anestezik de dogru kullanildigi surece zarar vermiyor. ADSMlerde hamile hastalara pek bakmak istemezler (tabiki sehirden sehire hastaneden hastaneye degisiyor),bu tarz durumlarda universite hastanesine gitmek daha mantikli oluyor. Gebeliginiz riskli degilse jinekolog doktordan konsultasyon yani izin yazisi istenmeyebilir. Hekimine gore degisir islak imzali bir onay da istenebilir duruma gore. (Bu onayda doktorunuz gebelikte riskli bir durum yoktur lokal anestezi ile minor cerrahi islem yapilabilir tarzinda bir yazi yazarak imza ve kasesini basiyor) Soracaginiz baska birsey olursa yardimci olmaya calisirim

Cok teşekkür ederim canım yarın esim gelince gideceğim inşallah çözüm bulunur dediğin gibi olur

Merhaba kızlar benim bulantı kusma dün tavan yaptı sabah metpamid aksam üstü onzyd içmeme rağmen gün boyu su bile içsem çıkardım hiç bir şey yiyemedim. Çok kötü bir baş ağrısı da eklendi. En sonunda gece yarısı acile gittik metpamidli serum taktılar. Baş ağrısı hemen kesildi ama eve dönünce tekrar istifra ettim serumdan sonra Bugün ise biraz daha iyiyim. Cinsiyeti belli olan güzel anneler hayırlısı olsun darısı başıma Vitaminler konuşulmuş bana da 12. Haftada tekrar kan testi istemeden decavit vitamin, d vitamini damlası ve demir hapı feramat verdi doğuma kadar bunları kullanacaksın dedi.

Zayıfın hamilesi de bir güzel oluyor maşallah
Benim normalde 5 aylık gibi olan göbeğim 6 aylık oldu biri sorsa 3,5 aylık demeye utanırım o derece
Çok öyle zayıflık bir halim de kalmadı aslında ama teşekkür ederim Kilo alınır verilir çok da önemli değil sağlıkla bebişlerimizi dünyaya getirelim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…