Biraz sebzeden uzak kalmıştım o açığı kapatmayı hedefliyorum bu hafta. İnşallah yetiyordur bebeğimeönemli olan sağlıklı beslenebiliyorsan sıkıntı olmaz bebek her türlü anneden besleniyor ama dengeli beslenme önemli
Bebegin gelişiminde bir sorun yoksa dert etme canim, kilo hic bir zaman iyi birsey degil, ilk gebeligimde doktor bana 5 aya kadar kilo olma demisti mesela yada 2.gebeligimde bebegimi 5 aylikken kaybetmiştim o zamana kadar 2 kilo almistim, doktor bebegin kilosu sinirin altında olduğu için müdahalede bulunamayiz demisti üzülmüştüm sanki benden kaynaklanmisti diye ondan sonra ki gebeligimde biraz da psikolojik olarak daha fazla yemiştim 5 ayda sanirim 7 kg almistim ama bebegin kilosu, kaybettiğim bebegin kilosu ile yine aynıydı, yani boşuna yemisim o kadarGünaydın kızlar
Kilo durumlarınız nasıl? Bugün 18+1im.
14. haftama kadar biraz verip sonra başladığıma göre 2 kg almıştım.
Son 1 aydır tık yok. Hatta bugün yarım kilodan fazla vermişim geriaşırı kiloluyum zaten almamam hoş olurdu gerçekten ama sağlıklı mı bilemedim Eskisi kadar iştahlı yiyemiyorum, tatlıyı çok severdim şimdi pek aramıyorum ama ekmeği falan yiyorum yani kısmadım hiç bişeyden bilerek
Aldığın kilo bebeğine yaradıktan sonra üzülme canım fazlası verilir elbet. Başlangıç kilon nasıldı düşük mü yüksek mi?Hayirli olsun canimm gule gule kullanin
Evet canim kiz bizimdeAmiiiiin
Gunaydin caniim bende 18+1 bugun.. Kilo durumum fena toparlayamiyorum4,5 kilodayiz suan cok uzuluyorum ama napalim bebegim icin deger diyorum Oyle asiri bi yemem de yok o yuzden biraz uzuluyorum ama hayirlisi artik
Bebegin gelişiminde bir sorun yoksa dert etme canim, kilo hic bir zaman iyi birsey degil, ilk gebeligimde doktor bana 5 aya kadar kilo olma demisti mesela yada 2.gebeligimde bebegimi 5 aylikken kaybetmiştim o zamana kadar 2 kilo almistim, doktor bebegin kilosu sinirin altında olduğu için müdahalede bulunamayiz demisti üzülmüştüm sanki benden kaynaklanmisti diye ondan sonra ki gebeligimde biraz da psikolojik olarak daha fazla yemiştim 5 ayda sanirim 7 kg almistim ama bebegin kilosu, kaybettiğim bebegin kilosu ile yine aynıydı, yani boşuna yemisim o kadar5.aydan sonra genelde doktorlar kontrollü kilo alımını oneriyorlar ama kilolu gebe kalanlarda toplamda 5-6 kg ile tamamlayanlar oluyor. Zaten bebiste kilosunun cogunu 7.aydan sonra aliyor ve son ay atak yapiyor, sen sadece bebegin gelisimi ile ilgilen kilo almamak bence cok guzel bende sanirim 3 kg civari aldim, cok istahliyim kendimi kisamiyorum fazla ayda 1 kgdan fazla almamaya çalışıyorum
Sıkma canını doğumdan sonra verirsin canım . Ben de 4 kilo aldım 52 ydim 56 kilo oldum . Daha da giderim var bi 10 kilo daha alırım temizindenHayirli olsun canimm gule gule kullanin
Evet canim kiz bizimdeAmiiiiin
Gunaydin caniim bende 18+1 bugun.. Kilo durumum fena toparlayamiyorum4,5 kilodayiz suan cok uzuluyorum ama napalim bebegim icin deger diyorum Oyle asiri bi yemem de yok o yuzden biraz uzuluyorum ama hayirlisi artik
boy 175 kilom 80di basladigimda canim, vallahi durum beni uzdu biraz daha hareket etmeye baslicam yediklerime de aynen devam belki ekmegi biraz azaltabilirim sebze ve proteine yuklenebirimAldığın kilo bebeğine yaradıktan sonra üzülme canım fazlası verilir elbet. Başlangıç kilon nasıldı düşük mü yüksek mi?
Insallah canim ya, ben 10 kilo bundan sonra alsam oper basima koyarim korkuyorum bi 20 kiloyla tamamlicam gibi hissediyorjmSıkma canını doğumdan sonra verirsin canım . Ben de 4 kilo aldım 52 ydim 56 kilo oldum . Daha da giderim var bi 10 kilo daha alırım temizinden
Bence kendini nazar etme, boyle devam et ☺
Sabahtan beri araştırıyorum da aynen senin dediğin şeyler söylenmiş hep. Özellikle benim kadar kilolu başlayanların çok da kilo almadıkları yazılmış.
Ben tedaviye 86 ile başladım. Pozitifi gördüğümde 92 idim.
Sonra bir 90lara düştüm bulantı falan. İşte bir ay önce 94 oldum tekrar. Hatta bir kontrolde 95 idim. Dedim 110-120 falan olacağım herhalde doğumda.
Bir aydır almadım, bu sabah da 93 çıkınca bir tedirgin oldumAma iştahım yok. Yemeyi çok severim normalde kilomdan anlaşılacağı üzere ama hamilelikte beklediğim performansı göremedim kendimde
Doktorum bana yattığında gecen bir agrin varsa çok korkma demisti ama hem akinti hem agri varsa idrarda da bisey cikmadiysa vajinal kültür yapılsa iyi olurArkadaşlar merhaba, ben 19+1 deyim ve gebeliğin en başından beri belde tatlı bir ağrı adet sancısı gibi oluyor, sarı renkli akıntı da var. İdrar bakıldı enfeksiyon vs yok. Bu ağrıları büyüme ağrısı mı acaba. Kayıplarım olduğu için sürekli tedirgin haldeyim. Sizlerde de var mı bu hafif sancılar.
Cogu doktor ellerin bağlı olduğu kundaklari oneriyor cunku bebisler cok fazla hareket ediyor istemsizce ve o hareketler onlari uyandırıyor, ben hazir kundak almadım ince battaniye ile sariyorduk rahat uyuyordu, kundakta onemli olan ayaklarının serbest olması, eger ayaklarda sarılırsa kalça cikikligi olabiliyor, benim eltim ilk ay el ayak kundak yapti tabi eski stilde, kalça cikikligi oldu bebekte, gecti sonra cok sukur ama yinede dikkatli olmak gerekirKizlar kundak konusunda ne dusunuyorsunuz ? Su sekil bi uyku tulumu kundak icin yeterli midir ? Ya da ne oneririsiniz ?
Aynen kilo almak bende de dert değil o kadar bekledim uğraştım ve hayatımın en kilolu döneminde geldi yavrum, varsın biraz da onla alayım napimBence kendini nazar etme, boyle devam et ☺
Bende 83 ile başladım 86 ile devam ediyorum, her gebeligimde bi dahakine az kilo ile basliycam diyorum ama 80 den asagisiyla baslayamadim hicnapalim kiloyu dert etmiyorum, her şekilde veriyorum çünkü ama önemli olan gebelikte Hem bebek hemde kendimiz için dengeli beslenmek
Kuzum bende senin gibiyim, ilk 4 ay hiç kilo almadim. Son bir aydir fark ediliyor kilo alışım, ki oda bence göbekten. Artık çıkıyor belli ediyor kendini. Bende 85 ile hamile kaldim 175 boyum, boyuma göre kilom yok gibi duruyor ama var iste, bende hep iyice kilo alirim baya kilolu bir hamilelik geciririm kesin derdim hamile kalmadan ama isler öyle olmuyormuş. Doktorum gayet normal dedi 5. Ay kontrolune gittiğimde simdi bundan sonra almaya başlayacaksın dedi. İcini ferah tut bende 3/4kilo aldım toplamda.Günaydın kızlar
Son 1 aydır tık yok. Hatta bugün yarım kilodan fazla vermişim geriaşırı kiloluyum zaten almamam hoş olurdu gerçekten ama sağlıklı mı bilemedim Eskisi kadar iştahlı yiyemiyorum, tatlıyı çok severdim şimdi pek aramıyorum ama ekmeği falan yiyorum yani kısmadım hiç bişeyden bilerek
Bu cok sicak yapar, sanki disarida portbebe gibi kullanmalik bir urune benziyor. Bir de eller sabit ayaklar hareketli olmali, torba gibi olan kundaklara bakin.Kizlar kundak konusunda ne dusunuyorsunuz ? Su sekil bi uyku tulumu kundak icin yeterli midir ? Ya da ne oneririsiniz ?
Hayirli olsun annesi16+4 den merhaba teyzelerimiz bugün bizimde kontrolümüz vardı 15 cm 160 gr olmuşuz 11.haftadan beri erkek bebek gibiydi bugün net öğrendik erkek bebek geliyor bir kıızm vardı şükür birde oğlum olucak inşallah :)
Mantar olabilir her mantar kaşıntı yapmıyor akıntının rengi ve kokusu önemli bende geçen ay vajinal kültür yaptırdım ordan biliyorum. Fitil veriyorlar rahatlatıyor.Arkadaşlar merhaba, ben 19+1 deyim ve gebeliğin en başından beri belde tatlı bir ağrı adet sancısı gibi oluyor, sarı renkli akıntı da var. İdrar bakıldı enfeksiyon vs yok. Bu ağrıları büyüme ağrısı mı acaba. Kayıplarım olduğu için sürekli tedirgin haldeyim. Sizlerde de var mı bu hafif sancılar.
Dikkatli beslen kiloyu fazla takma en önemlisi moral. Saglik konusunda endişe ediyorsan tahlil yaptirip doktoruna görün. 3 ay kuru ekmekle yaşayıp bir de son ay korona atlatinca benim kan, vitamin dibe düşmüş. Nazlı anne olmayayim derken çocuğu da ihmal ettim galiba ayda bir tahlil yaptıracağım bundan sonra. Sen de baktir için rahat olurGünaydın kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?