Anlamadim
Takip ettiğiniz kişi Ümranto değilmi geçen o da şeker yüklemesi yaptırdı da.Anlamadim
Yok canim homebylalin diye biriTakip ettiğiniz kişi Ümranto değilmi geçen o da şeker yüklemesi yaptırdı da.
Ben ebebekten almistim ama hangi markaydi hatirlamiyorum 6 sene olduCanım benim de listemde var ama hangi marka modele baksam iyi yorum da var kötü yorum da. Genel yorum hep bebeğin sabit duramayıp aşağı kaydığı yönündeSen hangi marka kullanmıştın, böyle bir sorun yaşamış mıydın?
Bende o söyleyince hatırladım biraz kayma oluyordu ben altına ortu seriyordum tutuyodu ama yeni çıkan modellerde kemerli olanlar vardı, babyjeme bakabilirsin, benim ki onde ve arkada korumalı olandi arada evt kayma olsada benim icin cok kullanışlı oldu
Gecen bir uzman 2 dilde buyuyecekse anne yada baba sadece birini konuşacak dedi, seninde dediğin gibi baba sadece Fransızca, anne sadece Türkçe gibi ama bazilarida 3 yasina kadar bekleyin diyor, benim ablam cocuklar ingilizce öğrensin diye oyle karisik büyüttüler baska ama gerçekten cocuk gec konuştu ve Türkçe mi diyor ingilizce mi anlasilmadiDil konusunda biraz tereddutlerim oluyor. Esim sen sadece fransizca konus ben turkce konusayim iki dilide ogrensin diyor. Fakat biraz arastirma yaptim bu sekilde yetisen cocuklarda cok dikkatli olmak gerekiyormus. Cunku iki dilde yetisen bazi cocuklar kendilerini tam ifade edemedikleri icin hircin olabiliyolarmis veya gec konusabiliyolarmis. Ama simdilik bunu kafaya takmiyorum. Saglikli dogsun, sonrasina bakicaz. Bi uzman destegi dogrultusunda ilerlerim diye dusunuyorum Kas yapayim derken goz cikartmak istemiyorum.
Sağol canım yine deBen ebebekten almistim ama hangi markaydi hatirlamiyorum 6 sene olduama onde ve arkada bariyerleri vardi, sen söyleyince benimde aklıma geldi evet kayma oluyordu biraz o yuzden yeni çıkan modelden alanlar vardi, ben ortu seriyordum fazla bi kayma olmuyordu. bariyerli yada kemerli olanlar var simdi baktim mesela babyjem de kemer var kayma olmamasi icin
36.haftaya kadar kullandim daha önceki gebeligimde canimsosmivida cnm sen progestan kaç aya kadar kullanıyorsun ?
Bende kullanmadigim icin bilemiyorum ama normalinin bile cok faydasını gördüm, tabi her bebegin ihtiyaci olmayabiliyor, hepsinin aynı derecede reflu sorunu olmuyor, ilk kizimda pek kullanmadim ama ikincisinde cok kullandim, hepsi bi tecrübe gercekten, hersey onlarin konforlari icin insan ne gerekirse alayımda yeterli rahat etsin diye uğraşıyorSağol canım yine de
o kemerlilerde de sanki çocuk hiç rahat edemezmiş gibi geliyor
acemi anne adayı olmak ne zormuş meğer sıfır deneyimle
Doktorum bana hep sıcak su ici demisti (içilebilir isida) icine bak veya pekmez koyarak, baska bir doktorumda sut icine tereyag ve bal koyarak ic demisti, mumkun olduğunca boğazı hep nemli ve sıcak tutmak gerekir, bitkisel olacakta udi hindi yağı olabilir sarımsaklı zeytinyagi ayak altına olabilir, bunlari kendim ve cocuklarimda kullandim ise yarıyor, boğazını ve göğsünü mutlaka sıcak tut birseyle sar, ben sıcak kucuk bir havlu koyuyordum göğsüme ve bogazima sal doluyordum iyi gelmisti, ıhlamur ve kuşburnu içebilirsiniz yine ballı yada pekmezli gunde 1 kupa, aklıma gelenler bunlar simdilikKızlar selam öksürük için ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz((
Bana kiz gibi geldi canmBilen arkadaşlar yorumlarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederiz
Teşekkür ederimBana kiz gibi geldi canm
Tebrik ederim canim, insallahAlerji durumu olunca doktora da görünelim dedik. Cinsiyetini ögrendik. Karnım aç olmasına rağmen o kadar kipirdi ki hic zor olmadı doktorun görmesi. Nisan bebeklerine bir KIZ daha katılıyor inşallah
Evet dogru diyosun canim gec konusuyorlar boyle buyuyenler. Yegenim de 3 yasinda iki dili de yeni yeni kullanabiliyor. Uzmana danismak en iyisi dedigin gibiDil konusunda biraz tereddutlerim oluyor. Esim sen sadece fransizca konus ben turkce konusayim iki dilide ogrensin diyor. Fakat biraz arastirma yaptim bu sekilde yetisen cocuklarda cok dikkatli olmak gerekiyormus. Cunku iki dilde yetisen bazi cocuklar kendilerini tam ifade edemedikleri icin hircin olabiliyolarmis veya gec konusabiliyolarmis. Ama simdilik bunu kafaya takmiyorum. Saglikli dogsun, sonrasina bakicaz. Bi uzman destegi dogrultusunda ilerlerim diye dusunuyorum Kas yapayim derken goz cikartmak istemiyorum.
Gecen bir uzman 2 dilde buyuyecekse anne yada baba sadece birini konuşacak dedi, seninde dediğin gibi baba sadece Fransızca, anne sadece Türkçe gibi ama bazilarida 3 yasina kadar bekleyin diyor, benim ablam cocuklar ingilizce öğrensin diye oyle karisik büyüttüler baska ama gerçekten cocuk gec konuştu ve Türkçe mi diyor ingilizce mi anlasilmadiama daha sonra İngilizcesi yogun bir okula gonderdi, 2 sene anaokulu okudu, simdi 2.sinifa gidiyor, baya iyi ingilizce konuşabiliyor.
Evet kizlar ben de bu konuya biraz goz attim kesinlikle acele etmemek gerekiyor. Cocuk kendini tek bir dilde ifade etmeyi ogrensin sonrasina bakicaz artik.Tebrik ederim canim, insallah
Evet dogru diyosun canim gec konusuyorlar boyle buyuyenler. Yegenim de 3 yasinda iki dili de yeni yeni kullanabiliyor. Uzmana danismak en iyisi dedigin gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?