2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Benim kizim 2.410 gr doğmasına ragmen hic ayını giydiremedim, hep oldugu aydan en az 3 ay buyuk aldim kıyafetlerini ilk aylar, birde pamuklu giysiler oldugu icin biraz cekme yapiyor, suan mesela kizim 17 aylik 24-36 giyiyor, benimkiler kalipli herhalde

Benim çocuk deneyimim yok ama yeğenime kıyafetleri hep büyük büyük alırdık hiç ayına göre aldığımı bilmem geçen gün sipariş verdiğim 5li takımlar 0-3tü mesela gelmiş bugün, annem diyor ki bunlar anca ilk ay olur sonrasında küçük gelir. ben de bundan dolayı diğerlerini büyük alıyorum bence mantıklısı da bu canım

Sezeryan olacaklolacaklar kızlar? B3nim 2. sezeryanim olacak ama korkuyorum sanki
Benim ilk 2 doğumum normal bunu da hep öyle düşünüyordum dünkü kontrolüme kadar. Belimde 3 tane fıtık olduğunu duyan doktor normal doğumu unut dedi. Masada felç olarak kalabilirsin dedi beni de bir korku sardı tabi ki. Başka doktorlarada danışıcam elbet henüz erken diye araştırmadım bekliycez bakalım.

Canlar benim sağ kalçamda ağrı başladı bacağımada vuruyor. Hareket ederken cızlıyor. Halbuki 15 gündür magnezyum da kullanıyorum. Başka neden olabilir var mı yaşayan ?

En zoru ilk 3 gundu onu atlatinca geciyor bi sekilde, o yuzden pek bi korkum yok, belli bir tarihte olacağı için rahat hissediyorum hatta ben spiral olmuştum sen nasil oldun canim
Sezeryanin planli olmasi gercekten guzel ama normal dogum o an ne yasiyorsan yasiyosun sonrasinda agrin sizin olmuyor diyolar. Ama sen 3 gunde atlatmissin ne guzel. Cevrem de 1 ay yataktan kalkamayan bebegini kucagina alirken agri yasayan cok insan olsugundan sezeryan beni korkutuyor.

Bana da hep buyuk almam oneriliyor. 0-3 ay cok az almam soylendi. Ben lcw de falan baktim 3-6 aylar aslinda ilk dogdugunda giydirilir cok buyuk kaliplari yok. Birde cok cabuk buyuyolarmis birkac kez giyebiliyolarmis cogu kiyafeti. Ben de kiyafet alisverisine basladigimda buyuk alirim. Annem sen bisey alma kiyafetleri buradan alirim diyo da illa ben de hazir da bulundururum Allah korusun erken dogum vs olursa yetisemez hazirda bulunsun kiyafetler.

Bende bakayım valla bende dayanamicam sizler aldıkça benim de canım çekiyor
Ya canim benim ilk cocuk ya hevesim cok yatip kalkip bebekle ilgili seylere bakiyorum, videolar izliyorum. Beni neyin bekleyecegini bilmedigimden tabi.. Ikincisine bu kadar hevesli olur muyum bilmiyorum.

Ben daha ayını takip ederek giyen bebek görmedim hep büyük alınır diye biliyorum, kalıplar gittikçe küçülüyor gerçekten 0-3 aylık olanlar anca ilk 1 ay giydirilir o da belki Annelerimiz iyiki varlar ben de aldıklarımı hep ona gönderiyorum, yıkayıp ütüleyip doğuma getirecekmiş canımın içi ama dediğin gibi hali hazırda kıyafet bulundurmakta fayda var canım Allah korusun erken gelmeye karar verirse hazırlıklı olmak gerek . İnşallah vakitlerinde sağlıkla doğarlar

Amin insallah canim guzel dusummekte fayda var hep pozitif dusunuyorum guzel bi dogum gecirecegim, sutum gelecek, bebegim huzurlu olacak diyorum. Bu guzel dileklerim hepimiz icin olsun.

Amin insallah canim guzel dusummekte fayda var hep pozitif dusunuyorum guzel bi dogum gecirecegim, sutum gelecek, bebegim huzurlu olacak diyorum. Bu guzel dileklerim hepimiz icin olsun.
En pozitif olmamız gereken zamandayız kesinlikle katılıyorum sana İnşallah bu güzel dileklerin gerçek olur hepimiz için

En pozitif olmamız gereken zamandayız kesinlikle katılıyorum sana İnşallah bu güzel dileklerin gerçek olur hepimiz için

Kızlaaaar pozitif enerjilerinizden biraz da bana yollayabilir misiniz nedendir bilmiyorum iki gündür bi huzursuzum. İlk defa bu kadar uzun süre görmedim bebeğimi. Ondan mı bilmiyorum. Hareketlerini de hissetmiyorum hala şuan tek tesellim kiloma rağmen karnımın her geçen gün biraz daha belirginleşmesi
Yarın üniversite hastanesinde randevum var detaylı ultrason randevusu almak için gideceğim.
Muayane olmam orada diyordum ama olacağım sanırım, oğlumu bir görmem lazım

En zoru ilk 3 gundu onu atlatinca geciyor bi sekilde, o yuzden pek bi korkum yok, belli bir tarihte olacağı için rahat hissediyorum hatta ben spiral olmuştum sen nasil oldun canim
Bende spinal oldum cnm benim 3 kizim var ikizler yaramaz nasıl yapicam ondan korkuyorum

Yaaaa kısmet cnm öncelik senin ve bebeğin sağlığı sezeryan aslında rahat ama ben sonrasında çocuklarla nasıl yapicam diye korkuyorum normal doğumda cabuk toparlanıyor insan ama sezeryanda öyle değil biraz kalkıp otururken zorlaniyorsun öldürüp hapsurmak insani zorluyo benim ilk sezeryanda hem öksürük tutmuştu hemde alerjiye düşmüştüm ondan çok zorlandım alerji beni mahvetti ondanda korkuyorum tekrar olursa diye

Kızlar uzun süre pek fırsatım olmadı eşim İzmir'de biz oğlumla sirnaklarda ev taşıma bı yandan okul hazırlıklar derken hiç fırsat bulamadım. Bu arada cinsiyeti öğrendim bir kızım olacak ara tatilde İzmir'e gideceğim rahimde perde durumu düşük tehlikesini arttırıyormus. 3 hafta rapor alıp idari izne ayrılacağim.
Yorumları okudum kendimce tecrübelerimi paylaşayım.bebek yatağı park yatak genelde çok kullanışlı oluyor çünkü bebeklik dönemi hızlı geçiyor sonra çocuk odası yaptırmak daha mantıklı . Araba olarak travelller çok gösterisli genelde cazip geliyor ama çok hantal kullanmak zor oluyor ozellikle bebek büyüyünce bebeğimi kaldıracak son arabayimi tek başına kullanmak ayrı dert. Genelde anneler travelden sonra baston almak zorunda kalıyor. Oğlumda Chicco baston almıştım hem hafif hem pratik tavsiye ederim. Bebek kıyafet alışverişini geniş aralıklarla almanızı tavsiye ederim. Özellikle 0-3 çok çok az giydiriliyor. Ve geenlde kalıplar çok dar ve yıkanınca bile küçülüyor . İlk donemler hediye de çok geliyor bazen giydirmeden öylece kalıyor. Heveslenip alıyoruz ama büyük alin en azından giyecek fırsatı olur Onun dışında oglumdada erken hissetmiştim. İki haftadır hareketleri hissetmeye başladım ama çok aşağıda. Hareket hisseden arkadaşlar genelde bölge olarak nerede hissediyorsunuz?

Sen oğluşunu özlemişsiinnn yarın bi git gör için rahatlasın, görmediğin zamanlarda da stres yapma kendine hiç canıım ben de ayda 1 gidiyorum kontrole , artık muayeneye 1 hafta kala senin şimdiki halin gibi oluyorum acaba iyi mi acaba bi sorun var mı çok zaman geçti acaba büyüdü mü gelişimi iyi mi diye ama yanlış yapıyoruz valla strese gerek yok maşallah gayet iyi ilerliyoruz bak yarısı bitti hamileliğin neredeyse 23. Haftaya kadar hissedilirmiş bebek genelde , daha vaktimiz var hiç beklemediğimiz bir anda yicez o tekmeleri

Kızlar bugün fetal kardiyoloji yani kalp kontrolumuz vardı, çok şükür hem kalbinde hemde detaylı ultrason da herşey yolunda bütün organları uzuvlari iyiymis
Rabbim herkese sağlıklı haberler almayı nasip etsin, çok güzel detaylı daki hali

Gerçekten özledim valla öyle alışmışım ki sık sık gitmeye, görmeye. Böyle uzayınca biraz garip geldi gerçi adam sık sık çağırdığında da neden böyle çağırıyor bir sıkıntı mı var acaba diye yiyordum kendimi
Ben ki 14. haftamda mı ne buraya da yazmıştım hatta, baloncuk patlaması gibi birşey hissettim ilk defa diye, bildiğin gazmış o şuan çok net anladım

bende ilk tecrubelerimi yegenlerimde yaşamıştım iyi yapmışsın canim, Rabbim saglikla giyinmeyi nasip etsin

Gözünaydın canım çok şükür
Kaçıncı haftada gittin? Ben de yarın randevu alacağım da aklımda olsun

Benim ilk dogumum normaldi, hastaneye 10 larda gittim 13 lerde bebegim dünyaya geldi, benim doğumun kolaydi ama sonrasi zordu, 9 gun hastanede yattım, plesantam yapışık kaldi 2 gun düşmesini beklediler, tabi suni sancı vs verdiler, elle mudehale oldu ama fayda etmedi, ameliyata girdim 17 personel vardi cok sukur büyük bir ameliyata gerek kalmadan alındı, sonra sebebi bulunamayan atesim oldu, hastane dışından ozel doktor geldi vs bulunamadı 4 5 gun sonra gecti cok şükür, sonra rahim icinde baska bir parca var dediler, zor yürüyordum ama eve geçtim artık o parçada evde düştü ancak rahatladım, sonraki 5 aylik düştügumde de suni sancı ile dogum yaptim yine plesanta cikmadi kürtaj ile alındı bu sefer, normal doğum ve sonrası tabi ki guzel ama benim için pek degil malesef, 2.kizimda da ters gelisli oldugu icin sezaryen oldu, tabi biraz zorlu oldu ama yardimci olan varsa yanında ne olursa olsun hepsi geçiyor.
Birde tabi hemen eski performansa dönmek zor oluyor, benim yanımda annemler oldugu icin bebek harici biseyls ilgilenmedim, buyuk kizimlada onlar ilgilendi, ben bebisi sadece emzirdim o kadar, altını bile degistirmiyordum :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…