2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Merhaba, benim de genelde sol tarafta ve kasığımın üstünde arada pıt yapıyor ama anlayamıyorum bebek mi. Genelde göbek deliğimin solunda 2-3 parmak aşağısında oluyor. Sizinde mi bu şekilde?

Ne güzel herkes annesinin bakımından memnun kalmış. Ben oldum olası annemden destekten çok eleştiri aldığım için bakım konusunda çok çekiniyorum. Bugün karnımın fotoğrafını attım ve ilk cevabı şu oldu; "Çok mu yemek yiyorsun kilo mu aldın" ve sonrasında "işyerinde böyle dolaşma bence üzerine bir şey giy" yazdı. Neden? Çünkü karnım belli oluyormuş. Genelde de hep moral bozucu cümleleri sıralar, burada bizler hiç tanımadıklarımızın karınlarına heyecanlanıp onları seviyoruz. Takmamaya çalışıyorum ama bu yaşıma kadar "ben arkandayım destekçinim" gibi bir tutumu hiç olmadı. Kayınvalidem hem gönlümü hoş tutar, hem kararlarıma saygı duyar hem de (kızı olmadığı için) kızı gibi sohbet eder, dertleşir. Onunla aynı şehirdeyiz her hafta görüşüyoruz çok seviyorum ama hareketi yaşlılık nedeniyle kısıtlı ve bebek bakımı için yardım edemez. Benim annem memleketten gelecek ve şimdiden beni germeye başladı. Sonumuz hayrolsun artık.

Hamile kadin karnini saklamali ayip dusuncesi bir cok yorede mevcut. Annenin bunu bilincli, seni germek icin yaptigini dusunmuyorum. Canini sıkma bence. Cevreden etkileniyodur. Ben annemle goruntulu konusurken eger babam oradaysa hamileligimden asla konusmayiz. Babam ataerkil yasantisi olmasa da bu konu ayipsaniyor konusulmuyor. :) Bana gore sacma ama onlarin yetisme tarzi boyle. Ama 15 yasindaki erkek kardesimle surekli yazisirim karnimi gonderirim. O daha farkli bi nesilden geldigi icin ileride kendi esinin hamileliginin her detayini benimle paylasacagindan eminim. Ayni sekilde esim de ablasiyla, enistesiyle konusurken anlatir. Hatta enistesi karni ciktimi diye soruyor her konusmasinda. Cunku yaslarimiz birbirine yakin. Ama halamin gelini esinin dogum gununde ultrason goruntulerini birlestirip iyiki dogdun babacim diye paylasmisti. Halam da "simdikiler de bi tuhaf" demisti. Benim icinse cok tatli bi goruntuydu. Nesil farki iste.
Doguma yakin guzel bi elbise giyinip manzarasi guzel bi yerde fotograf cekilecegim ve illa ki instagramda da paylasacagim. Ve illa ki akrabalardan cevreden benim kulagima gelmeden hos olmayan yorumlar olacak. Herkesi oldugu gibi kabul etmek gerekiyor iste. :)

Bende bugün 19+0 oldum.
Geçen haftadan beri karnımın sol tarafı sürekli pıt pıt atıyor.
Gaz mı kızım mı bilemiyorum :)

kesinlikle haklısın ilk bebek acemiliğinde o kadar çok kıyafet kaldı ki elimde, artık dar da olsa giydirip fotoğraf çekip çıkartıyodum sadece bence de yaza anca 6-9 olur 2 aylıkken 3-6ları giymeye bile başlarlar. ki zaten yazın o kadar sıcak oluyo ki tabi şehire göre değişir ama Ankara'da kıyafetten ziyade renk renk zıbınlarla geçirmiştik yazı yazlık aldığım kıyafetlere bile pişman oldum gerçekten çok çabuk büyüyorlar

Ben geçen gün tekstil sektöründen birinin beyanını okudum. Yılbaşından sonra 100 tl 'ye aldığınız giysiyi yılbaşından sonra 170 tl'ye alacaksınız diyordu. O nedenle indirimde gördüğüm giysileri alıyorum ben de. Ve mümkün olduğunca organik pamuk tercih ediyorum. Bazı giysilerde %100 pamuk yazıyor ancak üzerine yapılan baskılar veya kullanılan kumaş boyaları kimyasal içerikli oluyor. Yıllarca vücutta biriken bu maddeler ileride ciddi hastalıklara neden olabiliyor. Kendim ve eşimin de giysilerine ve evdeki tüm deterjan, sabun vs dikkat etmeye çalışırdım. Şimdi daha dikkat edeceğim :)

İnşallah güzel haberlerle gel

Güzel haberlerini bekliyoruz

Geldim kızlar 18+5 tik bugün. Oğlum iyi çok şükür, herşey yolunda dedi doktor. 3-4 gün önden gidiyormuş. Üniversite hastanesi olduğu için biraz tedirgindim ilgi alaka yönünden ama çok ilgili bir doktora denk geldim valla. Acayip rahatlattı beni ben daha hiçbir şey söylemeden :) beyimiz oturmuş yanına da almış eşini yastık gibi kapatmış göğsünden aşağıyı, bir ayakları görünüyor doktor baya güldü haline sonra da diyor lütfen cinsiyet sorma bu pozisyonda hayatta göremem dedim daha önce görüldü ama bir teyit güzel olurdu. Detaylıda kesinleşir zaten 2 haftaya dedi. Peki dedim. Hareketler içinde sakin ol stres yapma daha erken. 20leri bir gör dedi.

21+1 e de detaylı randevumuzu aldık geldik. Rahatladık çok şükür

Kuzum tam 20+0 daydim gittiğimde. Doktorum erken istedi detayliyi, ama kardiyoloji 20 de görüyormuş normalde de

Benim de 21+1 e verdiler canım. Ama zaten üniversite hastanesi olduğu için pek birşey sorma imkanım olmadı doktorun verdiği kağıdı aldı, birşeyler yaptı sonra da randevunun yazılı olduğu kağıdı verdi elimize. Sıfır diyalog

Çok sevindim canım, maşallah inşallah daha da uzamış bir şekilde doğuma gideceksin rahatça

kızlar ben sizin konuşmalarınızdan anlamadım . kıyafetleri kaç aylık almamız lazım :) 3-6 mı 6-9 mu

Üzüldüm yaa, insallah gelirler birileri 1 hafta bile yeter az cok toparlarsin, insallah kolay geçer senin icin canim

İlk kizim varken bir doktora gitmistim, dedim ben bebek istiyorum basimdan bunlar gecti, bi film tahlil vs bisey yapmak gerekir mi vs diye, kadin beni azarladı resmen, sen daha cocuk dusunme, hayatı tehlike olur, yok rahmin alinir vs diye cok moralim bozulmuştu ama eşimle konusunca toparladım kendimi hemen sonrada 2.kizim oldu ☺ buyuk kizim cok kardeş istiyordu, hamileliklerimde zor geçiyor ama napalim bizde bi 3 tane olsun istiyorduk, simdikide supriz oldu mu seninde aile tablon cok guzel herkes sıkıntı çekecek diye birsey yok zaten bence seninde guzel geçer, guzel düşünelim guzel olsun

kızlar ben sizin konuşmalarınızdan anlamadım . kıyafetleri kaç aylık almamız lazım :) 3-6 mı 6-9 mu
Ikiside gerekiyor yasadigin yere göre soğuksa 3-6 uzun kol, 6-9 kisa kol alabilirsin, en az kullanılan 0-3 oluyor, tabiki her ay kiyafet gerekli ama ilk aylar cok hızlı buyuyorlar

Karın belli olma konusunda benimkide biraz senin annen gibi. Nazar değer diye düşündüğünden yapıyor bunu ama belki seninkide öyle düşünmüştür.

Ya canim benim ilk cocuk ya hevesim cok yatip kalkip bebekle ilgili seylere bakiyorum, videolar izliyorum. Beni neyin bekleyecegini bilmedigimden tabi.. Ikincisine bu kadar hevesli olur muyum bilmiyorum.
İkincisi de olsa çok hevesli oluyor insan. Ben ilkinde de hep araştırdım okudum falan ama alışverişi 7. Aydan sonra yaptım. Öyle yapmak bana daha uygun geldi. İkinci bebegimde kanamalı yatarken bebegime amigurumi bebek tilki oyuncak ördüm sonra onu kaybedince çok üzüldüm. Bazen o oyuncağa sarılıp bebegim diye ağladım. Düşünmek istemiyorum tabi ama biraz daha geçsin o büyüsün de alırım kıyafet ama içim gitmiyor değil begendiklerimi favori yapıyorum bende
şükür ne güzel haberler. Masallah

Kızlar trendyol indiriminden son dakika beşiğimizi de aldık indirim ve kuponla 814 tlye geldi. Yataklı ve tekerlekli. Yatağı işbir yatak. 3 kademeli kullanılıyor. Uyku setli olanı istemedim ben örgü koruyuculuklardan almayı düşünüyorum. Bir de cibinlik. Bugün tekrar fiyatına baktım 1039 olmuş o yüzden iyiki almışız dedim. Hep ahşap beşikte hevesim vardı inşallah hayalimdeki gibi güzel olur anneannesi aldı beşiğini şuan dört gözle gelmesini bekliyorum

Eklentiler

• Screenshot_20211112-180717_Trendyol.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_20211112-180705_Trendyol.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_20211112-180652_Trendyol.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 31
Oh çok şükür bugün ne güzel haberler alıyoruz böyle maşallah için rahatlamıştır umarım şimdi

Doktorlar da bir nevi kitaplara kurallara istatistiklere dayali calisiyolar onlara da hak vermek lazim aslinda. Ama onkarin da tahmin edemeyecegi mucizeler olabiliyor. Allah saglikli uzun omurler versin kalabalik aile guzeldir. Ben de 3 tane istiyorum Allah izin verirse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…