Maalesef bende bunu sorunu yasiyorum. Ozellikle sabah fircalarken. Sabah fircalamayi mumkun oldugunca hizlica yapmaya calisiyorum.Kızlar diş fırçalarken midem acayip bulanıyor ve sonucunda istifra ediyorumbunu yaşayan var mii benim gibi
Maşallah kuzumaIyi aksamlar kizlar. Bugun normal kontrole diye gittim detayli ultrason yapildi. Zaten takibinizi yapiyorum, detayli bakiyorum ama bugunku rapor icin goremedigim bi yeri olursa 2 haftaya yine kontrole cagiririm zaten dedi. Cok sukur herseyi normal. 349gram olmusuz. Son adet tarihime gore 20 haftaya girdim ama oglanin her bi yeri 20 ila 20+6 arasinda degisiklik gosterdi. Mesela bas cevresi 20+5 ile uyumluyken, karin cevresi 20+1 ile uyumluydu. Baya detayli bakti ama artik karnimda cihazi gezdirmesinden yoruldum.bagirsaktan, bobrege, mesaneden omurgasina kabindeki 4 tane odasina kadar inceledi sagolsun. Ama bizim balyanak yuzunu sakladi hep. Inat etti guzel bi poz alamadik. Fakat bagdas kurmus pipisini gostermekten vazgecmedi. 31 Aralikta seker yukleme testi, tiroid degerleri gibi seyleri yaptirmami istedi. Tabi seker yuklemesini yaptirmak istiyorsan asla zorlamam dedi. Fikrimi alirsan 2 tane baklavaya es deger bisey yaptirmani tavsiye ederim dedi, 3 ocakta tekrar gorusecegiz. Plasenta rahime eskisi kadar yakin degil gun gectikce yukari cikiyor. Assagida olmasi durumunda sezeryan kacinilmaz olur ama bu sekilde devam ederse normal dogumu destekliyorum dedi. 35-36 haftalarda ona bakariz simdilik bisey demek icin cok erken dedi. Birde doktora 2022de dogum fiyatini sorduk. Onunla sekreterim ilgileniyor ama sizi 2021de takip etmeye basladim bu seneki fiyati baz aliriz dedi. Para benim icin en son sey, yeterki saglikla kucaginiza vermek bana nasip olsun dedi. Geri kalan seyler kolay dedi. Isi ticarete cevirmeyen doktorlara bayiliyorum.
Serkan bey doktorun demi? ne kadar şahane doktorlar var. Boyle söylemesi güzel tamamen özel olduğu için doğum fiyati yüksek oluyor çünkü. Benim doktor da detayliyi üniversitede yaptırdı. 3 hafta sonra şeker yüklenmesini gideceğim o da üniversitede endokrin bölümünde olacak boşuna özelde para verme diyip orada randevu ayarlıyor. Doğum için hastanede odayı gezmek istedim hemde fiyat almak istedim ayarlarız fiyati dedi. Bakalım nasıl güzellik yapacak merak ediyorum bende. Allahim böyle doktorlar çoğalsın isallahIyi aksamlar kizlar. Bugun normal kontrole diye gittim detayli ultrason yapildi. Zaten takibinizi yapiyorum, detayli bakiyorum ama bugunku rapor icin goremedigim bi yeri olursa 2 haftaya yine kontrole cagiririm zaten dedi. Cok sukur herseyi normal. 349gram olmusuz. Son adet tarihime gore 20 haftaya girdim ama oglanin her bi yeri 20 ila 20+6 arasinda degisiklik gosterdi. Mesela bas cevresi 20+5 ile uyumluyken, karin cevresi 20+1 ile uyumluydu. Baya detayli bakti ama artik karnimda cihazi gezdirmesinden yoruldum.bagirsaktan, bobrege, mesaneden omurgasina kabindeki 4 tane odasina kadar inceledi sagolsun. Ama bizim balyanak yuzunu sakladi hep. Inat etti guzel bi poz alamadik. Fakat bagdas kurmus pipisini gostermekten vazgecmedi. 31 Aralikta seker yukleme testi, tiroid degerleri gibi seyleri yaptirmami istedi. Tabi seker yuklemesini yaptirmak istiyorsan asla zorlamam dedi. Fikrimi alirsan 2 tane baklavaya es deger bisey yaptirmani tavsiye ederim dedi, 3 ocakta tekrar gorusecegiz. Plasenta rahime eskisi kadar yakin degil gun gectikce yukari cikiyor. Assagida olmasi durumunda sezeryan kacinilmaz olur ama bu sekilde devam ederse normal dogumu destekliyorum dedi. 35-36 haftalarda ona bakariz simdilik bisey demek icin cok erken dedi. Birde doktora 2022de dogum fiyatini sorduk. Onunla sekreterim ilgileniyor ama sizi 2021de takip etmeye basladim bu seneki fiyati baz aliriz dedi. Para benim icin en son sey, yeterki saglikla kucaginiza vermek bana nasip olsun dedi. Geri kalan seyler kolay dedi. Isi ticarete cevirmeyen doktorlara bayiliyorum.
Cok hareketli olmamaya çalış. Sakin olarak 2 ay bile gecirsen risk durumun azalır yada doyumnolsa bile bebeğin yaşar. Bazen doktorlar çok uyarmiyor. Benim kaybettiğim bebegimde keske doktor yat deseydi. Kanama azken uyarsa beni yatar kalkmaz bebeğimi kaybetmedim. Bende çok hareketliyim temizlik yapmayı severim herseyi yaptım kanamam arttı son 2 hafta hep yattım ama bebegim artık tutunamadi kaybettim. Kaybın acısı çok zor dinlen, bol bol su iç keyfine bak. Yeter ki sağlıkla doğsunlarPeki süreç nasıl devam etti? Erken doğuma neden oldu mu? Şimdi bebeğin suyu iyi ama zamanla azalacak mı? Çok aktif ve hareketliyim acaba istirahat mı verir?
Çok soru sordum kusura bakma ama bir düşüğüm var, aklım çıkıyor buna bir şey olursa diye. Bir de 3 sene üzerine tüp bebekle elde ettiğim düştü sonra karnımdaki kendiliğinden oldu. İnsan ister istemez kötü senaryolar kuruyor
İnşallah tek yaşadığımız sorun bu olsun ve geçsin gitsin
MerhabaAile hekimine ilk gebelik kayıt için gittiğimde 20. Hafta demişlerdi, persmbe günü oldum ben tetanozu. Sadece kol ağrısı yaptı, bir kaç gün hissettim o kadar. İkincisi icinde en az 4 hafta geçmesi lazım dedi. Tetanoz öncesi hafta da biontech 2. Dozu olmuştum detaylı öncesi hepsini hallettim şükür
Çok sevindim canım çok şükürİnşallah tek yaşadığımız sorun bu olsun ve geçsin gitsin
MissPeaceful
Devitamini
P pink-jazz
sosmivida kaybın için çok üzüldüm, Benimle paylaşıp bilgilendirdiğin için çok teşekkürler.
Kızlar destekleriniz için çok teşekkür ederim. Bütün gece kendimi telkin ettim. Her gebelikte sorun olur, çaresi olan bir sorun olsun yeter ki. Ömrü varsa ne olursa olsun doğacak, ben elimden geleni yapıyorum dedim. Bugün Amnisure diye bir test yapıldı. Sonuç negatif çıktı yani gelen sıvı amnion sıvısı değilmiş. Akıntı nedeniyle olabilir dediler ve çok akıntım olduğu için tedavi verdiler. Yine de haftaya kontrole gel dedi doktorum. Zaten detaylım vardı. Cuma günü hem detaylıya hem kendi doktoruma gideceğim
Benimde ilk bebeğim Allah nasip ederse, tetanoz için herhangi bir olumsuzluk yaşamadım ben. Sadece kol ağrılarım oldu ancak beni biontech daha cok etkilemişti. Aşı olduğum sıra hareketlerini hissetmiyordum zaten, yani hareketlerdeki azalma vs bisey diyemeyecegim ne yazik ki. Korona için aşı olmayanlar dahi tetanozu yaptırıyor, aslında en tercih edilen ve yapılan aşı aslında ama tabiki siz bilirsiniz.Merhababende 20+4 deyim. Tetanoz aşısı için çok fazla bilgi kirliliği var. İnternette okudukça olsam mı olmasam mı çok kararsız kalıyorum. Kimisi aşı sonrasında bebeğin hareketlerinde azalma olduğunu yazmış. Siz böyle bir şey yaşadınız mı? Endişem ne kadar yerli bilmiyorum ama ilk bebeğim olduğu için kafam karışık sanırım. Doktorum detaylı ultrason sonrasında aşı olmamı önerdi sağlık ocağına pazartesi günü kayıt açtırıcam, oraya da ayrıca gidip bildirmem gerekiyormuş bilgim yoktu. Covid aşısını hamile kalmadan önce olmuştum (biontech) Tetanoz da çok kararsızım
Canım iyi düşün iyi olsun. Strese girmemeye çalış. Onu veren rabbim elbet koruyacaktır. Oğlumda benimde bir cm açıklık vardı şükür birşey olmadı. Kuzenim dikiş atılarak geçirdi hamileligi . Sadece daha dikkatli olman gerekiyor . Bol bol dinlenmeye çalış .Kızlar herkese teşekkürler. 1 cm açıklığım varmış. Bebeğin de kafası rahim ağzında.
Serviks uzunluğu 27 mm e düşmüş. 25 mm altı dikiş uygulayabiliriz. Maalesef erken doğum riskin var dedi.
İki ilaç verdi. Proluton depot u 3 günde bir yaptı. Pazartesi tekrar kontrol ilaçların işe yarayıp yaramadığına bakacakmış. Tuvalet dışında kalkmak yok.
Hiç iyi değilim. Birini kaybettim. Kalanla avuttum kendimi. Şimdi onu da kaybedersem…
Canım tetanozu doğumun ne şartlarda olacağını bilmedikleri için önlem amaçlı yapıyorlar. Kullanılan aletlerden falan risk olmasın diye. Bende tetanoz oldum kol ağrısı bile yapmadı. Benim de ilk gebeliğim. Etrafımdaki herkes tetanozu ihmal etme dediler. Hareketlerde azalma konusuna gelince o zaman hareketlerini çok hissetmiyordum zaten bu konuda fikrim yok. Ben covit aşısı olmadım yalnız. Onda çekindim. Hala daha kanıtlanmış net bir veri yok ellerinde. Doktorum 2 doz biontech ol dedi ama olmadım. Sağlık personeliyim sadece 2 doz sinovac yaptırmıştım aşı ilk geldiği zamanlar. Tabi ki yine de senin kararınMerhababende 20+4 deyim. Tetanoz aşısı için çok fazla bilgi kirliliği var. İnternette okudukça olsam mı olmasam mı çok kararsız kalıyorum. Kimisi aşı sonrasında bebeğin hareketlerinde azalma olduğunu yazmış. Siz böyle bir şey yaşadınız mı? Endişem ne kadar yerli bilmiyorum ama ilk bebeğim olduğu için kafam karışık sanırım. Doktorum detaylı ultrason sonrasında aşı olmamı önerdi sağlık ocağına pazartesi günü kayıt açtırıcam, oraya da ayrıca gidip bildirmem gerekiyormuş bilgim yoktu. Covid aşısını hamile kalmadan önce olmuştum (biontech) Tetanoz da çok kararsızım
İnşallah canım çok sağol. Allah’ım uzun ömür versin oğluna daCanım iyi düşün iyi olsun. Strese girmemeye çalış. Onu veren rabbim elbet koruyacaktır. Oğlumda benimde bir cm açıklık vardı şükür birşey olmadı. Kuzenim dikiş atılarak geçirdi hamileligi . Sadece daha dikkatli olman gerekiyor . Bol bol dinlenmeye çalış .
16 yada 20 li haftalardaydi. Dikiş atıldı zamanında normal doğum yaptı. Sende gönlünü ferah tut.İnşallah canım çok sağol. Allah’ım uzun ömür versin oğluna dabunları duymak iyi geliyor, ben de dinleniyorum güzelce
Eğer hatırlıyorsan kuzenin kaçıncı haftalarda olmuştu dikişi?
Cok sukur bisey çıkmamış canim, benim de bi once ki gebeligimde cok sulu akintim olurdu wcye gitmeye korkardım ama cok sukur hic bir sorun olmadı, bana da fitil vs vermisti sanirim doktor geçmişti cok sukur ama yine elinin altında bulunsun turnusol kağıdı suphelendiginde kontrol edersinİnşallah tek yaşadığımız sorun bu olsun ve geçsin gitsin
MissPeaceful
Devitamini
P pink-jazz
sosmivida kaybın için çok üzüldüm, Benimle paylaşıp bilgilendirdiğin için çok teşekkürler.
Kızlar destekleriniz için çok teşekkür ederim. Bütün gece kendimi telkin ettim. Her gebelikte sorun olur, çaresi olan bir sorun olsun yeter ki. Ömrü varsa ne olursa olsun doğacak, ben elimden geleni yapıyorum dedim. Bugün Amnisure diye bir test yapıldı. Sonuç negatif çıktı yani gelen sıvı amnion sıvısı değilmiş. Akıntı nedeniyle olabilir dediler ve çok akıntım olduğu için tedavi verdiler. Yine de haftaya kontrole gel dedi doktorum. Zaten detaylım vardı. Cuma günü hem detaylıya hem kendi doktoruma gideceğim
Kilo zaten başımıza hep dert ama insallah gidecek dogumdan sonraAynen kilom da var ya biraz sanırım o yüzden kaba etlerim bile ağrıyor sürekli yatınca. Ben de yine olabildiğince yatayım o zaman. Pazartesi sorarım yine doktora. Çok sağol canım. İnşallah sağ salim tamamlayacağım
Ben 4,5 kilo civari aldim canim ama hiç kusma bulantim olmadi, cok istahliydim basta sonra dengelemeye çalıştım biraz ama artık oldugu kadarKızlar hamilekik boyunca şu ana kadar ne kadar kilo aldınız ??? Ben sanki fazla aldım gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?