2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kizlar instagramda boyle bir sayfa var, normalden daha uyguna satıyorlar yeni urunleri ama miktarları az oluyor tabi, bebek eşyası oyuncak vs de cok geliyor, geldikçe paylaşıyorlar, belki ihtiyaci olan olur diye sizede bırakıyorum hesabi.
Onceden cekmekoyde oturuyordum o zaman magazayida sık sık ziyaret ederdim, kitaplar da yarı fiyatına satılıyor genelde elektronik eşyalar da oluyor yine

Eklentiler

• Screenshot_20211204-143643_Instagram.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_20211204-143701_Instagram.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot_20211204-143705_Instagram.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_20211204-144858_Instagram.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20211204-144854_Instagram.webp
    23 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20211204-144851_Instagram.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_20211204-144847_Instagram.webp
    17 KB · Görüntüleme: 59
Okumuştum yazdıklarını çok sevindim negatif çıkmasına, detaylıda çok güzel geçer inşallah

Cok sukur sonuçlar iyi çıkmış. Sen dikkatli davranmaya devam et canim
Tetanoz aşısı çok önemli bir aşıdır. Aşıyı olmaz dogumda herhangi bir enfeksiyon kaparsan sonuçları kötü olabilir.
Linkteki yazı belki sana yardımcı olur

Kızlar hamilekik boyunca şu ana kadar ne kadar kilo aldınız ??? Ben sanki fazla aldım gibi geliyor
Ben 6 kilo aldım. Son ay 2 kilo aldım. Bulantim geçince rahat yemeye başladım bir ayda 2 kilo aldim

Kızlar bir arkadaşım tüp bebek düşünüyor ama Bulgar vatandaşı . Türk vatandaşlığı yok ve haliyle Türkiye’de sigortasız. Fiyat konusunda bana danıştı ama hiçbir bilgim yok bu konuda , tüp bebek için ne kadar bir bütçe ayırmak gerekir ve tutmama ihtimali nedir süreç nasıl işliyor, bilenler yardımcı olabilir mi

Canım zaten tüp bebek işlemlerini sigorta karşılamıyor. Karşılaması için baya bir yapılması gereken şey oluyor. Yurtdışından gelip direk özel merkezlerle görüşebilir. Şu an ki fiyatları bilmiyorum değişmiş midir ama en az 20 bin tl ayırması gerek. Kullanması gereken iğne miktarına göre değişkenlik gösteriyor.

Canım yaptıracağı il, merkez bile çok etkiliyor fiyatları.
Benim mesela pcos dan dolayı yumurtalıklarım direnç gösterdi. O yüzden kullandığım iğne miktarı ve süresi uzadı.
Sadece iğnelere ilaçlara 10.000₺ civarı harcadım. Biraz geçmiş bile olabilir.
İlk yumurta toplama ve transfer için Kayseri Acıbadem’e 8.500₺ ödedik. Yarısı doktoruma, yarısı merkeze. Kimyasal oldu.
Daha sonra kalan embriyoların dondurulması için 5 yıllık 2.500₺ ödedik.
Doktorum arada histeroskopi yaptı. Ama onu burada kendi hastanesinde yaptı. 3.000₺ ona ödedik.
Daha sonra ikinci transfer için de 4.250₺ ödedik tekrar Acıbadem’le doktora yarı yarıya.
Ama atıyorum Maslak Acıbadem de bu işlemlerin fiyatı Kayseri Acıbadem’in hemen hemen iki katı.
Yani ikinci transferle 30.000₺ e yaklaştık. Bir de tabiki iğneler dışında sgk nın karşıladığı ilaçlarım da oldu. Östrojen hapları, kan sulandırıcılar, antibiyotikler, kortizonlar.

Ki bir de benim doktorum ayrı hastanede olduğu için her süreçte ona ayrıca muayane için ödediğim ücretler var. Kan tahlillerim var. Onları hariç bu. Ama o bana özel bir durumdu. Sanırım direk merkezlerdeki doktorlarla çalışınca o ödediğim fiyata onlar dahil oluyor.

Yaa ne kadar açık açık detaylı anlatmışsın çok teşekkür ederiz canım İstanbulda yaptırmayı düşünüyor ,yani anladığım kadarıyla 2022 de fiyatların da zamlanacağını düşünürsek en az 30-40 bin tl arası bir bütçe ayırmak gerekiyor bu iş için. Ne kadar masraflı ve emek gerektiren bir şeymiş meğer , Allah sana da emeklerinin karşılığını cennet kokulu yavrunla versin inşallah sağlıkla kucağına alırsın canım benim

Her şeyin zamlanacağını düşünürsek 2022 de üstüne bi 10 bin lira daha koymak gerekecek galiba . Cok teşekkür ederiz canım bilgi için

Süreci de anlatayım. Sürekli yatarken hazır
İlk olarak genel bir kan tahlili isterler muhtemelen canım. Yumurta rezervi ve hormonlara bakılan. Bunu merkeze karar verince orayla görüşür, Bulgaristan’da da yaptırabilir. Ön bir tedavi gerekmiyorsa adetin ikinci veya üçüncü günü ilaçlara başlanıyor. Yumurta geliştirici iğne ve vitamin destekleri kullanıyorsun. Tüm iğneleri söylenen saatte göbekten kendin yapıyorsun. Genelde ilk kontrol bir hafta sonra oluyor. Yumurtaların durumuna göre doz ayarlaması yapılabiliyor. Bundan sonra kontroller biraz daha sıklaşıyor. Yumurtalar 14mm e falan ulaştığında çatlatma önleyici iğne ekleniyor kontrolsüz çatlama olmasın diye. Yumurtalar 18-20 mm e ulaştığında doktorun verdiği bir saatte çatlatma iğnesi oluyorsun ama bu iğnenin saati dakikası bile çok önemli. İğneden sonraki tam 36. saatte yumurta toplama operasyonu oluyor genel anestezi altında. Aynı gün eş de sperm veriyor. Aynı gün taburcu oluyorsun.
Bundan sonra iki seçenek oluyor. Taze transfer veya rahim dinlendirip dondurulmuş transfer. Buna arkadaşının durumuna göre doktor karar veriyor.
Taze transferde yumurta toplama sonrası ebriyoların gelişimine göre ilaçlarını içip 3. Veya 5. Günde transfer oluyorsun. 15-20 dkka süren bir işlem. Sonrasında bir iki saat yatıyorsun hiç kalkmadan. Sonra normal hayatına dönüyorsun tabiki çok zorlamadan. Ama genelde ilk 1-2 gün dinleniliyor.
Rahim dinlendirmede ise embriyolar gelişimine göre 3. Veya 5. Günde donduruluyor. Operasyonun üstüne bir veya iki kez adet oluyorsun. Ondan sonra adetin 2. Veya 3. Günü östrojen kullanmaya başlayıp rahim hazırlanıyor. Adetin 17 ila 20. günü rahmin de güzel kalınlığa ulaşınca transferini oluyorsun. Her iki transferden sonra da genelde 12. Gün kan veriyorsun.

Olur da ilk denemenin olumsuz olması durumunda geride dondurulmuş embriyo varsa ikinci süreci başa sarıyorsun rahim dinlendirme gibi. Merkeze de artık sadece transfer ücreti ödüyorsun. İlkinin yarısı kadar oluyor.
Ama dondurulmuş embriyo kalmadıysa süreç başa sarıyor tamamen.

Genetik testler, embriyoların genetiğe yollanması gibi süreçler de var ama onlar daha çok tekrarlayan olumsuz denemelerden sonra yapılıyor.

Süreç de en özet haliyle bu canım. Oradan geleceği için konaklama gereken bir süreç. Fikir vermesi açısından yazdım. Konaklama konusunda merkezlerde yönlendirme yapıyor zaten. Hem hangi süreçlerde olması gerektiğiyle ilgili hem de anlaşmalı oldukları yerler olabiliyor

Bir de hemen her merkez sürece başlamadan önce yakın zamanda çekilmiş bir rahim filmi HSG istiyor canım. Yoksa kendileri de çekebiliyor ama onun için gelmesi gerekir yine. Görüntülemeyi cd olarak alabileceği bir yer varsa Bulgaristan’da çektirmesi daha mantıklı gibi.

Dondurulmuş embriyo bırakmak çok önemli o zaman , eğer yoksa hem maddi hem manevi bütün süreci baştan yaşamak çok yorar insanı. Peki mesela diyelim ki ilk deneme olumlu oldu hamile kaldı . Aradan birkaç sene geçti ve dondurulmuş embriyosu olduğu icin tekrar bebek düşünmeye başladı . Merkeze yine sadece transfer ücreti mi ödeniyor canım?

Inan ben de bir an once kavusup kokusunu icime cekmek ve surekli onu izlemek istiyorum vaktinde saglikcakla gelsinler ama vakit cabucak gecsin istiyorum.

Evet canim Serken bey. Gercekten cok efendi basarili bi doktor. Bebegin organlarini incelerken soze 'masallah' diye basliyor. Nasilsin diye soruyor iyiyim dedigim an aman masallah nazar degmesin diyor. Ben doktorumu cok seviyorum. Acibadem maslak, liv hospital gibi doktorlarla ayni seviyede bana gore.
Canim insallah guzel bi fiyat cikarirlar , zaten bak bosuna ozelde para verme diyip hep yonlendirmis bu harika. Isi ticare dokmeyen doktorlarin cogalmasini diliyorum.

Oyle olmaz kuzum yaa lutfen kendine ugras bul bebisini de karninda uzersin

Cok sevindim canim cok sukur negatif cikmis bundan sonra insallah normal devam eder

Kizlar burada cikolata kisti olup veya cikolata kisti ameliyati olup hamile kalan var mi ? Veya cevrenide duydugunuz. Bi arkadasin bi turlu olmuyor artik umudunu cok kaybetti. Oyle bisey ki kahroluyorum. Bugun instagrama ayni selfie'si koydum. Cok sevindim tebrik ederim yazmis. Oyle kotu hissettim ki kendimi insan coook mahcup oluyor

Evet canım öyle ödeniyor. Bir de işte 5 yıllık bir dondurma ücreti ödüyorsun. Yıllık da cüzi bir miktar bakım ücreti oluyor. Bizimkilerin sanırım 300-400₺ bir şeydi.

Ama işte dondurulmuş embriyo bırakmak pek senin elinde olan bir şey olmuyor. Amh ne kadar düşükse o kadar az yumurta toplanıyor. Her toplanan yumurta döllenmiyor. Her döllenen 3. Güne veya 5. güne ulaşmıyor. Tabi ben kadın kaynaklı konuşuyorum daha çok. Erkekte de sorun olursa o ayrı etkiliyor. Ona çok hakim değilim. Bu arada en başta dedim ya tahlil isteniyor hormonlar amh için. Eşten de spermiyogram testi isteniyor. Ondan kaynaklı bir durum olup olmadığını anlamak için.
Pcos varsa benim gibi AMH yüksek oluyor biraz daha şanslı olunuyor folikül sayısı yönünden.
Benim mesela 30a yakın folikülüm oluşmuştu 20mm civarı. 20 küsürü toplandı. 18i dolu çıktı. 12si döllendi. 5. Güne 6sı ulaştı. 2-2–2 donduruldu. Çifter donduruldu benimkiler şansı arttırmak için. Çift transfer oluyor o yüzden.
Ama amh düşükse de oluşan yumurtaların kalitesi için ilaçlar kullanılıyor.
Süreç kişiye göre çok değişiyor canım anlayacağın. Kimi arkadaşlar mesela bir yumurta ile bir embriyo elde edilip transfer oldu tuttu. Kimi arkadaşların folikülleri çoktu ama toplanınca çoğu boş çıktı 1-2 embriyo zor elde edildi. Benim mesela düşününce şuan 4te 1 tutmuş oldu.
İnşallah en kısa zamanda en zahmetsiz şekilde alır güzel haberleri arkadaşın da

İnşallah Allah isteyen herkese nasip etsin Biz 2 kız arkadaş birbirimizden habersiz birer ay arayla hamile kaldık, bu bahsettiğim arkadaşım da bizi gördükçe daha çok heveslendi ama bazı sağlık problemleri yüzünden doktoru tüp bebek önermiş . Şöyle bir hesap kitap yapınca da kur farkından dolayı Türkiye daha uyguna geliyor hem de bizim Türk doktorlarımız bu konuda daha işin ehli , baya ünlendik yurtdışında tüp bebek konusunda Gerçekten çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler çok değerli epey aydınlattın bizi

Sen az almışsın canim ya ben fazla aldım
Ben 83 kg ile hamile kaldım ama o yuzden biraz dikkat etmeye çalışıyorum ama yinede çok kaçırdığım oluyor bence tehlikeli saglik açısından bi sorun yoksa cokta onemli degil kilo almak hepsi gidiyor bi sekilde, ilk doğumundan sonra 20 kg vermiştim, ikinci dogumdan sonrada 18 kg vermiştim ki hala diyetteyken hamile kaldim kilo her türlü veriliyor o yuzden cok dert etmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…