İlk oğlum 53cmdi ikinci oğlum 57cm oldu. Bu nasıl olur bilmemBen 175 im eşim 193 bende bebeğin doğacak boy ve kilosunu cok merak ediyorum. Kız bebek Allah nasip ederseçok uzun doğar mı bilmem ama merak ediyor iste insan
Cok gecmis olsun umarim ciddi bisey degildir. Dualarim seninle.Kızlar benim bir haftadır çamaşırıma su gibi akıntı geliyordu. Görmezden geldim ama toplamda 5 kere olunca doktoruma söyledim hemen gel bakalım dedi. Su sızıyorsa yatıracakmış hastaneye. Vajinal muayene etti, şiddetle öksürttü su gelişi yok dedi ama turnusol kağıtlı bir ped verdiler iki saat sonra bakıp rengi maviye döndüyse amnion sıvısı olabilirmiş. Benim biraz maviye döndü. Çok canım sıkıldı. Doktora yazdım fotoğrafını gönderdim cevabını bekliyorum. Nolur dua edin
Değeriniz yüksek dahiliyeye görünmeniz şart. Benim de yüksekti dahiliye tekrar tahlil yaptı bu sefer düşük dışınca seni takip edelim bu sefer ilaç yazmayalım her ay kan ver dedi. Bende şimdi her ay kan veriyorum çok şükür ilaçlık olmadım. Ama takip dahiliyede yapılıyor canım ilaç için onlar karar veriyorlar.Ya bakıyor da bana bir şey söylemiyor ya da bakmıyor. Ben değiştireceğim bu dr u. Geçen gün tsh 3.45 gibi bişi çıkmıştı. Kan tahliline baktı görmedi bile. Ben sordum evet 2 gibi isteriz ama sınırda senin istersen dahiliyeye git dedi. Deli oldum ya
Canım çok geçmiş olsun. İnşallah yarına güzel haberler alırsın ki bence güzel çıkacak herşey. Olumsuz bir şey olsaydı bebeğin sıvısı yeterli değil derdi doktorunBelki benim gibi yaşayan olur diye yazıyorum (inşallah kimse yaşamaz)
Doktor amnisure diye bir test önerdi. %99 netleşirmiş amnion sıvısı olup olmadığı. Yarın onu yaptıracağım. Bir yanım bebeğin suyu yeterli diye telaşlanma diyor diğer yanım ya sızıntı ile su biterse diyor. Gerildim ve üzüldüm
İnşallah canımCanım çok geçmiş olsun. İnşallah yarına güzel haberler alırsın ki bence güzel çıkacak herşey. Olumsuz bir şey olsaydı bebeğin sıvısı yeterli değil derdi doktorungelen sıvın nasıldı biraz açıklar mısın. 1 gün de mi 5 kere geliyordu.
Hiç canını sıkma canım çok şükür ki tekrar yaptırdın detaylını. En azından erkenden farkedildi önlemini alıyorsunuz haberin olmayabilirdi bile inşallah en kısa zamanda düzelir canım Allah sana da bebeğine de sağlık sıhhat versin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsinKızlar hepinizden Allah razı olsuniyiki varsınız valla. İyi kötü ne olsa buraya geliyorum. Nasıl alışmışım sizlerle paylaşmaya
Ne hissedeceğimi ne düşüneceğimi bilemiyorum. Doktorun söylediklerini yapmaktan başka birşey gelmiyor elimden. İnşallah pazartesi güzel haberler alacağım. Dinlenerek ilaçlarla toparladığını görürsem inşallah rahatlarım biraz.
Şükrediyorum ki tekrar ettim detaylıyı ve bu kadar ilgilenildi bugün benimle. 3 kere denedi radyolog sağolsun ara vere vere.
Ve o üniversite hastanesindeki adama zerre hakkımı helal etmiyorum. Allah’a emanetti evladım demekki bugün gitmesem
Cok gecmis olsun bende ilk gebeligimde cok kez yaptirdim malesef, 28.haftada suyum gelmeye başlamıştı doguma kadar da devam etti. Bi once ki gebeligimde yine akinti mi su mu olduğunu bilemediğim seyler hissediyordum, doktora gittim kendi muayenehanesinde yoktu beni anlaşmalı olduğu hastaneye yonlendirdi orda da yoktu test, sonra bana dedi ki kirmizi turnusol kağıdı al, peçete yada pedin arasına koy eger rengi mavi gibi oluyorsa yada mor du sanirim amniyon sivisidir demisti, bende bu yöntemi kullandim cok pratik olduBelki benim gibi yaşayan olur diye yazıyorum (inşallah kimse yaşamaz)
Doktor amnisure diye bir test önerdi. %99 netleşirmiş amnion sıvısı olup olmadığı. Yarın onu yaptıracağım. Bir yanım bebeğin suyu yeterli diye telaşlanma diyor diğer yanım ya sızıntı ile su biterse diyor. Gerildim ve üzüldüm
Amin canım çok sağolHiç canını sıkma canım çok şükür ki tekrar yaptırdın detaylını. En azından erkenden farkedildi önlemini alıyorsunuz haberin olmayabilirdi bile inşallah en kısa zamanda düzelir canım Allah sana da bebeğine de sağlık sıhhat versin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
İnşallah bir problem çıkmayacak canım. Hayırlı haberlerini bekliyoruz yarınİnşallah canım
Hiç sıvı geldiğini hissetmiyorum. Tuvalete gittiğimde çamaşırımda avuç içi kadar genişçe ıslaklık oluyor. Kokusuz renksiz su gibi. Ter sanıp umursamadım ama 1 haftada 5 kere oldu yani benim fark ettiklerim bunlar. Asla vajinal akıntıyla alakası yok. Ve yatarken değil uzun süre oturduysam ya da yürüdüysem oluyor. Yani rahim sıkışıyorsa.
Şimdilik canımı sıkmıyorum. Yarın hemen netleşecekmiş.
Peki süreç nasıl devam etti? Erken doğuma neden oldu mu? Şimdi bebeğin suyu iyi ama zamanla azalacak mı? Çok aktif ve hareketliyim acaba istirahat mı verir?Cok gecmis olsun bende ilk gebeligimde cok kez yaptirdim malesef, 28.haftada suyum gelmeye başlamıştı doguma kadar da devam etti. Bi once ki gebeligimde yine akinti mi su mu olduğunu bilemediğim seyler hissediyordum, doktora gittim kendi muayenehanesinde yoktu beni anlaşmalı olduğu hastaneye yonlendirdi orda da yoktu test, sonra bana dedi ki kirmizi turnusol kağıdı al, peçete yada pedin arasına koy eger rengi mavi gibi oluyorsa yada mor du sanirim amniyon sivisidir demisti, bende bu yöntemi kullandim cok pratik oldu
Öyle kötü düşünme eltim doğum yapar gibi su kaybetti bi kaç gün hastanede kaldı eve gelince dinlendi erken doğum riski var dendi zamanında doğum yaptı kendini yorma yükseğe uzanma, kabız olmamaya çalış, ağır kaldırma dinlenince geçer İNŞALLAHPeki süreç nasıl devam etti? Erken doğuma neden oldu mu? Şimdi bebeğin suyu iyi ama zamanla azalacak mı? Çok aktif ve hareketliyim acaba istirahat mı verir?
Çok soru sordum kusura bakma ama bir düşüğüm var, aklım çıkıyor buna bir şey olursa diye. Bir de 3 sene üzerine tüp bebekle elde ettiğim düştü sonra karnımdaki kendiliğinden oldu. İnsan ister istemez kötü senaryolar kuruyor
Daha iyi gibiyim canım çok sağol. Biran önce pazartesi olsun diye bekliyorum bakalım. Bir de dün çok hissedememiştim yavrumu. Bugün biraz hareketli şükür kendime getiriyor beni arada
Oy yesinler onuuDaha iyi gibiyim canım çok sağol. Biran önce pazartesi olsun diye bekliyorum bakalım. Bir de dün çok hissedememiştim yavrumu. Bugün biraz hareketli şükür kendime getiriyor beni arada
Cok haklısın endişe duymakta insan bir kere yaşayınca hep olabilir diye dusunuyor ama olmaz inşallah, benim ilk 26 hafta hep kanamam vardi, sonra o bitti, 28.hafta suyum gelmeye başladı ilk basts kanama sandim bisey boşaldi sandim bi baktim suymus, doktora gittim, belli bir seviye azalmisti, hemen ciger geliştirici igne yapıldı ve doktor hic kalkmadan yatacaksın dedi, sadece wc icin kalkıyordum, haftada 2 defa doktora gidiyordum bebegin suyunu kontrol ediyordu, ilki gibi cok bir daha olmadi ama hep sızıntı olarak devam etti, 35.haftada sanciyla hastaneye gittim ve dogum oldu, cok şükür kuveze girmedi, saglikli bir bebek olarak doğdu cok sukur suan 6 yasinda.Peki süreç nasıl devam etti? Erken doğuma neden oldu mu? Şimdi bebeğin suyu iyi ama zamanla azalacak mı? Çok aktif ve hareketliyim acaba istirahat mı verir?
Çok soru sordum kusura bakma ama bir düşüğüm var, aklım çıkıyor buna bir şey olursa diye. Bir de 3 sene üzerine tüp bebekle elde ettiğim düştü sonra karnımdaki kendiliğinden oldu. İnsan ister istemez kötü senaryolar kuruyor
Oy yesinler onuuYatiyorsun demi kalkmiyorsun? Kitap falan aldin mi canim bu surecte degisiklik olur hemde bebisler hakkinda bilgiler edinmis olursun
Canım ilk gebeliğinde riskliyken sürekli yattın mı arada oturdun mu? Ben sırtıma yastık koyup ayaklarımı uzatıp oturuyorum bazen ama yapmasam mı öyle. Sürekli dümdüz yatsam daha mı iyi?Cok haklısın endişe duymakta insan bir kere yaşayınca hep olabilir diye dusunuyor ama olmaz inşallah, benim ilk 26 hafta hep kanamam vardi, sonra o bitti, 28.hafta suyum gelmeye başladı ilk basts kanama sandim bisey boşaldi sandim bi baktim suymus, doktora gittim hemen belli bir seviye azalmisti, hemen ciger geliştirici igne yapıldı ve doktor hic kalkmadan yatacaksın dedi, sadece wc icin kalkıyorum, haftada 2 defa doktora gidiyordum bebegin suyunu kontrol ediyordu, ilki gibi cok bir daha olmadi ama hep sızıntı olarak devam etti, 35.haftada sanciyla hastaneye gittim ve dogum oldu, cok şükür kuveze girmedi, saglikli bir bebek olarak doğdu cok sukur suan 6 yasinda. Birde 2. Gebeligimde yine kanamam vardi bu sefer ki ilk gebeliğe göre daha yoğundu ve 20.haftada ani bir su gelişiyle bebegimi kaybettim bu sefer hiç durmayan bir suydu, seni korkutmak istemem ama benim yaşadıklarım bu sekildeydi, doktorlar benim bu su gelislerini kanamadan dolayi olusan enfeksiyona bağladılar. Ara ara sızintilar belki cok önemli olmayabilir ama dikkat etmek gerekir, malesef hareketlerin kisitlanabilir. Birde sıcak su ile banyo yapmamak lazım cok doktor bunu söylüyor ve suresini kısa tutmak gerekir, bebegimi kaybettigimde banyodan yeni çıkmıştım üstümü giyerken su akmaya baslamisti. O yuzden yine dikkat etmek gerekir. En önemlisi doktor takibinde olmak ve gerçekten dikkat etmek, ben artık kendimi ömrü varsa ne olursa olsun doğar, ömrü yoksa da yapicak birsey yok olarak avutuyorum ama her türlü tedbirimi de aliyorum. Insallah bir sorun yaşamadan bebegini kucagini alirsin
Evt surekli yattım canim, sirt ustu değilde sola doğru meyilli olarak yattım hep, hic oturmadım, ayaklarının altıni yükselterek yat demisti doktor bende o şekilde sola meyilli olarak yatiyordum, cok zor zamanlardi, sırtı agriyor insanin cok ama dayanıyorsunİnşallah canım
Valla yatıyorum arada oturuyorum. Tuvalete gitmek bile içime sinmiyor ama bol su dedi doktor. İçtiğim ilaçlardan biri bebeğin suyunu azaltabiliyormuş.
İçtikçe çok sık çıkıyorum. İçmesem olmuyorKitap falan da kuzum işin aslı şu hiçbir şeye odaklanamıyorum. Kafamı veremiyorum şuan. Eşimi dinlerken bile biryerden sonra kopup gidiyorum
Canım ilk gebeliğinde riskliyken sürekli yattın mı arada oturdun mu? Ben sırtıma yastık koyup ayaklarımı uzatıp oturuyorum bazen ama yapmasam mı öyle. Sürekli dümdüz yatsam daha mı iyi?
Aynen kilom da var ya biraz sanırım o yüzden kaba etlerim bile ağrıyor sürekli yatınca. Ben de yine olabildiğince yatayım o zaman. Pazartesi sorarım yine doktora. Çok sağol canım. İnşallah sağ salim tamamlayacağımEvt surekli yattım canim, sirt ustu değilde sola doğru meyilli olarak yattım hep, hic oturmadım, ayaklarının altıni yükselterek yat demisti doktor bende o şekilde sola meyilli olarak yatiyordum, cok zor zamanlardi, sırtı agriyor insanin cok ama dayanıyorsunama senin durumun biraz daha farklı ben hareket ettikçe su geliyordu azar azar, senin durumunda belki senin yaptığın gibi de olabilir ama yine de doktora sormak lazım. 1 cm açıklıkla cok uzun sure duranlar olabiliyor. Insallah bir sıkıntı yasamadan bebegini kucagina alirsin canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?