2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Cok gecmis olsun umarim ciddi bisey degildir. Dualarim seninle.

Değeriniz yüksek dahiliyeye görünmeniz şart. Benim de yüksekti dahiliye tekrar tahlil yaptı bu sefer düşük dışınca seni takip edelim bu sefer ilaç yazmayalım her ay kan ver dedi. Bende şimdi her ay kan veriyorum çok şükür ilaçlık olmadım. Ama takip dahiliyede yapılıyor canım ilaç için onlar karar veriyorlar.

Canım çok geçmiş olsun. İnşallah yarına güzel haberler alırsın ki bence güzel çıkacak herşey. Olumsuz bir şey olsaydı bebeğin sıvısı yeterli değil derdi doktorun gelen sıvın nasıldı biraz açıklar mısın. 1 gün de mi 5 kere geliyordu.

İnşallah canım
Hiç sıvı geldiğini hissetmiyorum. Tuvalete gittiğimde çamaşırımda avuç içi kadar genişçe ıslaklık oluyor. Kokusuz renksiz su gibi. Ter sanıp umursamadım ama 1 haftada 5 kere oldu yani benim fark ettiklerim bunlar. Asla vajinal akıntıyla alakası yok. Ve yatarken değil uzun süre oturduysam ya da yürüdüysem oluyor. Yani rahim sıkışıyorsa.
Şimdilik canımı sıkmıyorum. Yarın hemen netleşecekmiş.

Hiç canını sıkma canım çok şükür ki tekrar yaptırdın detaylını. En azından erkenden farkedildi önlemini alıyorsunuz haberin olmayabilirdi bile inşallah en kısa zamanda düzelir canım Allah sana da bebeğine de sağlık sıhhat versin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Cok gecmis olsun bende ilk gebeligimde cok kez yaptirdim malesef, 28.haftada suyum gelmeye başlamıştı doguma kadar da devam etti. Bi once ki gebeligimde yine akinti mi su mu olduğunu bilemediğim seyler hissediyordum, doktora gittim kendi muayenehanesinde yoktu beni anlaşmalı olduğu hastaneye yonlendirdi orda da yoktu test, sonra bana dedi ki kirmizi turnusol kağıdı al, peçete yada pedin arasına koy eger rengi mavi gibi oluyorsa yada mor du sanirim amniyon sivisidir demisti, bende bu yöntemi kullandim cok pratik oldu

Amin canım çok sağol

İnşallah bir problem çıkmayacak canım. Hayırlı haberlerini bekliyoruz yarın

Peki süreç nasıl devam etti? Erken doğuma neden oldu mu? Şimdi bebeğin suyu iyi ama zamanla azalacak mı? Çok aktif ve hareketliyim acaba istirahat mı verir?
Çok soru sordum kusura bakma ama bir düşüğüm var, aklım çıkıyor buna bir şey olursa diye. Bir de 3 sene üzerine tüp bebekle elde ettiğim düştü sonra karnımdaki kendiliğinden oldu. İnsan ister istemez kötü senaryolar kuruyor

Öyle kötü düşünme eltim doğum yapar gibi su kaybetti bi kaç gün hastanede kaldı eve gelince dinlendi erken doğum riski var dendi zamanında doğum yaptı kendini yorma yükseğe uzanma, kabız olmamaya çalış, ağır kaldırma dinlenince geçer İNŞALLAH

Sen bugun nasilsin canim? Moralin iyi demi
wenebe senden de guzel haberler bekliyoruz canim
Daha iyi gibiyim canım çok sağol. Biran önce pazartesi olsun diye bekliyorum bakalım. Bir de dün çok hissedememiştim yavrumu. Bugün biraz hareketli şükür kendime getiriyor beni arada

Daha iyi gibiyim canım çok sağol. Biran önce pazartesi olsun diye bekliyorum bakalım. Bir de dün çok hissedememiştim yavrumu. Bugün biraz hareketli şükür kendime getiriyor beni arada
Oy yesinler onuu Yatiyorsun demi kalkmiyorsun? Kitap falan aldin mi canim bu surecte degisiklik olur hemde bebisler hakkinda bilgiler edinmis olursun

Cok haklısın endişe duymakta insan bir kere yaşayınca hep olabilir diye dusunuyor ama olmaz inşallah, benim ilk 26 hafta hep kanamam vardi, sonra o bitti, 28.hafta suyum gelmeye başladı ilk basts kanama sandim bisey boşaldi sandim bi baktim suymus, doktora gittim, belli bir seviye azalmisti, hemen ciger geliştirici igne yapıldı ve doktor hic kalkmadan yatacaksın dedi, sadece wc icin kalkıyordum, haftada 2 defa doktora gidiyordum bebegin suyunu kontrol ediyordu, ilki gibi cok bir daha olmadi ama hep sızıntı olarak devam etti, 35.haftada sanciyla hastaneye gittim ve dogum oldu, cok şükür kuveze girmedi, saglikli bir bebek olarak doğdu cok sukur suan 6 yasinda.

Birde 2. Gebeligimde yine kanamam vardi bu sefer ki ilk gebeliğe göre daha yoğundu ve 20.haftada ani bir su gelişiyle bebegimi kaybettim bu sefer hiç durmayan bir suydu, seni korkutmak istemem ama benim yaşadıklarım bu sekildeydi, doktorlar benim bu su gelislerini kanamadan dolayi olusan enfeksiyona bağladılar.

Ara ara sızintilar belki cok önemli olmayabilir ama dikkat etmek gerekir, malesef hareketlerin kisitlanabilir. Birde sıcak su ile banyo yapmamak lazım cok doktor bunu söylüyor ve sureyi kısa tutmak gerekir, bebegimi kaybettigimde banyodan yeni çıkmıştım üstümü giyerken su akmaya baslamisti. O yuzden yine dikkat etmek gerekir. En önemlisi doktor takibinde olmak ve gerçekten dikkat etmek, ben artık kendimi ömrü varsa ne olursa olsun doğar, ömrü yoksa da yapicak birsey yok olarak avutuyorum her gebelik icin ama her türlü tedbirimi de aliyorum.

Insallah bir sorun yaşamadan bebegini kucagini alirsin

Son düzenleme:

İnşallah canım

Oy yesinler onuu Yatiyorsun demi kalkmiyorsun? Kitap falan aldin mi canim bu surecte degisiklik olur hemde bebisler hakkinda bilgiler edinmis olursun

Valla yatıyorum arada oturuyorum. Tuvalete gitmek bile içime sinmiyor ama bol su dedi doktor. İçtiğim ilaçlardan biri bebeğin suyunu azaltabiliyormuş.
İçtikçe çok sık çıkıyorum. İçmesem olmuyor Kitap falan da kuzum işin aslı şu hiçbir şeye odaklanamıyorum. Kafamı veremiyorum şuan. Eşimi dinlerken bile biryerden sonra kopup gidiyorum

Canım ilk gebeliğinde riskliyken sürekli yattın mı arada oturdun mu? Ben sırtıma yastık koyup ayaklarımı uzatıp oturuyorum bazen ama yapmasam mı öyle. Sürekli dümdüz yatsam daha mı iyi?

Evt surekli yattım canim, sirt ustu değilde sola doğru meyilli olarak yattım hep, hic oturmadım, ayaklarının altıni yükselterek yat demisti doktor bende o şekilde sola meyilli olarak yatiyordum, cok zor zamanlardi, sırtı agriyor insanin cok ama dayanıyorsun ama senin durumun biraz daha farklı ben hareket ettikçe su geliyordu azar azar, senin durumunda belki senin yaptığın gibi de olabilir ama yine de doktora sormak lazım. 1 cm açıklıkla cok uzun sure duranlar olabiliyor. Insallah bir sıkıntı yasamadan bebegini kucagina alirsin canim

Aynen kilom da var ya biraz sanırım o yüzden kaba etlerim bile ağrıyor sürekli yatınca. Ben de yine olabildiğince yatayım o zaman. Pazartesi sorarım yine doktora. Çok sağol canım. İnşallah sağ salim tamamlayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…