2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
50 gr yukleme yapildi. Ilk hamileligimde sorun yoktu genelde 2. Gebeliklerde olabiliyormus. Zaten 3 ay kaldi ben korkarim boyle durumlardan artik kendimi sebzeye yatiririm sorun olmaz insallah
Güzel güzel kolayca geçer 3 ay dediğin gibi diyete dikkat ederek en azından öğrendin ve önlem alma fırsatın oldu ona sevinelim
Hafta içi ben de yaptıracağım, makarna benim de en büyük zaafım oldu hamileliğimde. Ben de çok umutlu değilim kendimden o yüzden

Ah anlasalar evde ki bekar gorumce aramış gece bebekte yaptınız sizin mamadan haberiniz var mı 180 lira olmuş bunun bezi falan saydırıyor hayırdır çocuk doğuruyor da haberimiz mi yok dedim hamile olan benm ben bakmadım mama parasına millete ne oluyor dedim duymazliktan geliyor konuşmaya laf etmeye devam ediyor eşime catacaktim snrasinda kaçtı gitti evden bi kahveye gidip geleyim diye sinirden geçtim yattım yarım saat sonra gelmiş konuşmadm bnde esimin suçu yok ama etraf yoruyor bunaltıyor bnde ondan çıkartıyorum öfkemi

Kızlar ben hamileligimi 4 temmuz snrasi hesapladım regl olduğum tarihe göre iste 24 hafta yeni oldu doktora göre 29 haziran sonrasi hesaplıyor( esimin izne geldiği gün yani) 24 haftalık oldu ikimizin arasında 5 gün fark ediyor o sorun değil galiba canm gelisimin 26 haftalik dedi boy kilo açısından hic önceki hamileliginde yaşayan oldu mu? Doğum falan nasıl olur ki 40.hafta beklenir mi erken mi çok bilgisizim bu konuda

Ya gaza getirmiş gibi olmak hiç istemem yanlış anlaşılmak da istemem ama size böyle dan dan konuşanlara siz de dan dan cevap verin nolur . Sessiz kaldıkça daha çok biniyorlar tepeye . Ben geçenlerde 1 kere kaynanama haddini bildirdim ileri geri hiç sevmediğim bi şekilde konuştu benim hayatıma karışmaya kalktı bi güzel saydım ağzıma geleni . Şimdi beni arıyor kızım bir şeye ihtiyacınız var mı koli yapıp göndereyim canın ne istiyorsa diyor . Kadın 180 derece döndü bir anda . Bunlar bu dilden anlıyor üzgünüm ama bizi tepmeye çalışana çiçek vermeyelim o çiçeğin dikenini bize geçiriyorlar sonra . Valla sinirlendim ya ne istiyorlar bu gelinlerden anlamıyorum hepsi aynı fabrikadan çıkmış gibi. Sessiz kalmayın o konuşuyorsa sizler de konuşun nolur

Ay sagolasin canim destegin icin.... bizde calisinca aksamlari makarna kolay geliyor hep kolay hazir yiyecekler sende dikkat et kendine canim insallah hicbirinizde cikmaz

Konuşmuyorsa napcaz sorun hareketleriyse. Bugün sabah 7 buçukta kalktım ilacımı içmeye uyanıktı. 09:10 a kadar bekledim çıkmadım odamdan. Eşimi de tuttum sohbet muhabbetle. Ya insan bir çayı ocağa koymaz mı? Kalktım ben hazırladım yine masayı. Eşim yardım etti. Şimdi ben ne diyeyim? Gülüyorum artık valla. Bir de geliyor sofraya oturmaya, gülerek ben yatıyorum siz hazırlıyorsunuz güya ben yardıma geldim size diyor bir haftadır her sabah aynı cümle şimdi orda birşey desem eşim üzülecek. Söylesem yarın kalksa hazırlasa o masayı oturup yemek gelmez içimden artık. En azından kendim yapıp keyifle de yiyorum

Ay sagolasin canim destegin icin.... bizde calisinca aksamlari makarna kolay geliyor hep kolay hazir yiyecekler sende dikkat et kendine canim insallah hicbirinizde cikmaz
Ne demek canım olur mu öyle şey. Hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Varsa da en azından bilip önlemimizi alacağız

Çok şükür görümcelerimle, eltilerimle falan mesafemi koyabildim en baştan. Kimse arayıp öyle bir muhabbet yapamaz benle
Ama işte kayınvalide farklı oluyor malum. Valla sen eşinle iyi olmaya bak canım. Ben de ilk günler çok tepki göstermiştim ama baktım annesinin açığını kapatmak için sakat diziyle kendi çabalıyor. Elinden geleni yapmaya çabalıyor. Kendimi kötü hissettim

Ben olsam uyarırım hareketlerini . Anne ben yorgunum çok hareket etmemem gerekiyor bana yardımcı olur musun? Eğer zorlanıyorsan da önemli değil seni yormayım ben annemi çağırırım derim . Vallahi derim, bu kadar strese sokma kendini nolur . Hastanedeydim sen yazmıştın kolumda serum vardı o gün içini dökmüştün, uzun uzun yazacaktım sana yazamadım canımın acısından ama çok sinir oldum kaynanana ben yatıyorum siz hazırlıyorsunuz güya ben geldim yardıma diyince de , karnımda bebek taşıyorum yardım eden olmayınca iş başa düşüyor ne yazık ki derdim ben olsam . Valla hiç esirgemem lafımı . Yahu şu bebekler rahmimize düştüğü anda ne büyük sorumluluk aldık , en ufak bir problemde soluğu doktorda alıyoruz ödümüz patlıyor bir şey olacak diye . Hele onun o sevgisi daha görmeden … ben bunca sıkıntıyı stresi sorumluluğu yarın biri gelsin üzsün kırsın diye mi çekiyorum ? Erkekler bir tek anne kuzusu değil . Bizi de bir ana doğurdu . Ha bak şimdi biz de doğuracağız. Kendi cocuguma biri böyle davransa yıkarım tepesine dünyasını açıkçası . İzin vermeyin böyle rahat olmalarına ya çok sinir bozucu

Keşke diyebilsem işte Bana herşey ortadayken o yardımı istemek çok zor geliyor. Yani nasıl anlatim istemiş olmak kendimi daha kötü hissettirecek.
İstedikten sonra diyorum ya ne tadım kalır ne bişi.
Burda biraz eşin tutumu da önemli tabi. Beni tutan biraz da bu. Eşim hatta tüm kardeşleri böyle alıştırmışlar böyle gidiyor. Kimse bir yanlışını söylememiş. Aman kırılmasın, üzülmesin. Kayınvalidem de bunu çok iyi biliyor
Sayılı gün diyorum artık. Haftasonuna doğru annem gelecek inşallah

Kırılmasın, üzülmesin dediğimiz herkes bizi kırıyor maalesef hem de en hassas olduğumuz yerden . Can taşıyorsun ve su an rahat olman her şeyden daha önemli. Bence de annen gelmeli en azından nazın daha çok geçer kendi annene . Üzme kendini ama eşinle bu durumu konuşmalısın, üzmemek için sizler sustukça karşı taraf günden güne daha rahat davranır bu da hem seni hem bebeğini hem eşini daha stresli hale getirir . 1 kişinin yanlışına neden 3 kişi katlanmak zorunda kalasınız ki . Karşılıklı içimizi dökmüş olduk biraz kusura bakma ben de açtım ağzımı yumdum gözümü ama katlanamıyorum böyle haksızlıklara . Kimsenin bizleri üzmeye hakkı yok .

Ahhh sayılı gün çabuk geçer , bu süreci iyi yönetmelisin yoksa tüm evliliğine yansır .. gebelik hassas bir dönem düşünme diyeceğim ama olmayacağını biliyorum . Ama bunlar sana ders olsun yeni evli sayılırsın ilerde çok daha iyi anlayacaksın her şeyi .. önemli olan şimdilik eşinle iletişimin .. her şey çok güzel olacak :) burada bebeklerimizin hareketleri gelişimlerini konuşacağız :)

Kizlar acile geldim. Bildiginiz ic camasirim islaniyor. Hatta acik renk tayt giymistim. Bagdas kurup otururken afedersiniz taytin orta kismina kadar islaklik gectigini farkeddince doktoruma yazdim acile yonlendirdi. Acilde prom test yapildi, sukur negatif cikti. Ama testi yapan da kontrol eden de doktor degil o biraz beni tedirgin etti. Belden gobegime bi cihaz bagladi yaklasik 10dk kadar. Doktor gelince seslenicem disarida bekleyin dedi. Insallah basit bi idrar kacirmasidir hala daha islaniyorum yani tuhaf...

Olmamasi iyi, devamlı olanlar genelde onemli oluyor

Çok geçmiş olsun umarım her şey yolundadır

Canıım hiç stres yapma pozitif düşün insallah bir şey olmayacak Bizi de haberdar et olur mu durumundan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…