2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Çooooook geçmiş olsun.. Hangi hastane o öyle ya? Onlara aşırı kızdım üzüldüm bu duruma....
Şuan iyisin ve bebekte iyi bunu düşünüp daha da iyi olacağın günler gelecek canım...

Merhaba güzel anneler kilolar ne durumda , ben hızlandım maalesef yine diğer gebeliklerim gibi 25-30 almak istemiyorum ya Bugün baktım +12 kg olmuşum. Dünde bebişimizi gördük büyümüş 1.350 kg olmuş kızım herşey yolunda şükür grupta en ufaklardan biriyiz tabi 30 haftaları görmüş geçmiş çoğunuz :)

Arkadaşlar herkese merhaba. 31.-32. haftaları görenlerinize sormak istiyorum, bebişlerinizle konuşuyor musunuz size tepki veriyorlar mı. Gebelik psikolojisi midir bilmiyorum ama sürekli aklıma bebeğimin duymuyor olduğu geliyor. Hareket ederken ben konuşunca sakinleşiyor duruyor gibi ama herkes tam tersi konuşunca vurduğunu söylüyor. Duymuyor olsa bile şu an yapacak bir şey yok tabii de evhamımdan kurtulamıyorum. Gebeliğim boyunca benzer şeyler düşünüp kendimi yedim tabii. Sürekli kötü senaryolar. Anne olmak ne kadar zormuş.

Hiç evham yapmayın bence alakası yok konuşmaya vurarak tepki verecekler diye bşy yok kim diyosa denk gelmişte olabilir yani ama yüksek seslerde irkilme vs oluyormuş artık ona dkkat edebilirsiniz . Bu 3. Gebeliğim ve hiç böyle bşy denemedim açıkçası sadece bastırıp dokununca Karşılık verebiliyolar oda bilinçli değil bence refleks gibi birşey yapıyorlardır zaten.

Sağlık çalışanıyım aslında mantıklı düşünen biriyim ama bu durum o kadar farklıymış ki mantık falan kalmıyor. Allah bağışlasın sizinkini de 3. gebelik ne güzel. Benim de 3. gebeliğim ama 1. düşük oldu 12. haftada, diğeri ise dış gebelik. Biraz zorlukları aşıp gelince bir yerde illa bir sorunla karşılaşmak zorundaymış gibi tetikteyim. Rabbim hepimizin evlatlarını korusun sağ salim bağışlasın inşallah

Ben 32 deyim gün içinde hareketliyken hiç tepki hissetmiyorum ne zaman sessiz bı ortama girsem yada uyumak için uzansam tepinesi tutuyor . Bı doktordan duymuş yada okumuştum gün içindeki hareketlilik bebekte beşik etkisi yapıyormuş sakinleşip uyuyormuş biz sakinlesince hareketliliğin artiigini gozlemliyorlarmis . Bende durum aynen öyle uyku uyutmayo gece 1 den sonra hiç telaslanma

Anladım sizi , psikolojik birazda demekki üzücü durumlar yaşamışsınız. Ama Allahın izniyle sağlıklı doğacak ona odaklanın öyle dua edince insan biraz ferahlıyor, yoksa dediğiniz gibi istem dışı olumsuz düşünceler geliyor banada gelmiyor değil insan korkuyor, malum kapalı kutu görmüyoruz bilmiyoruz kucağımıza alıp sarıp sarmadan rahat edemiyor insan

Evet öyleymiş sanırım günlük hareketlerimiz beşik etkisi yapıyormuş. Hareketleri iyi çok şükür ben sadece seslere tepki vermemesini anlamadım. Benimki gürültüde seste duruyor sessizlikte hareket ediyor. Korkuyor belki de bilemiyorum. Bu aralar dediğiniz gibi uyutmuyor aynen geceleri sağlam vuruyor

Yüksek seste irkilme olur hissederim diye kapı falan çarptım ama o an hiç hareket etmeyip sonra hareket etti. Bazı bebekler korkunca hiç hateket etmiyor demişti Kağan Kocatepe. Belki öyledir diye düşünüyorum artık. Gün boyu evdeyim ve yalnızım yani hiç ses yok hiç gürültü duymuyor. Hayırlısı bakalım inşallah her şey yolundadır. Dediğiniz gibi iyi düşünmek gerek.

Çok teşekkür ederim hepinize. Ege üniversitesi hastanesine gittik. Düşme, kaza vakalarının getirildiği travma bolumundeydim. Kolum dışında ağrıyan yerim yoktu söyledim öylece bıraktılar biz doktorumu arayıp soylemesek saatlerce bekleyecektim. Servisten doktor acile bana bakmaya gelince acil doktorlari bozuldu ama yapabileceğim birsey yok kendimi muayene ettirmem gerekiyordu. Hatta aramadan önce beni neden bekletiyorsunuz neden ultrasona gondermiyorsunuz dediğimde bekleyeceksiniz diyorlardı.
Dun aksam eve gelince vücudumdaki agrilar ortaya çıktı. Sırtım ağrıyor nefes alırken bazen zorlanıyorum sukur bebeğim iyi, ben de iyiyim birkaç gün zorlanacagim. Bebeğin asagi baskısı gectigi de oluyor ancak ilk zamanlara göre biraz indi fark ediyorum. Doğum yaklaşınca bebek aşağı iner isallah erken falan gelmez yatmaya dinlenmeye devam.

Çok geçmiş olsun canım ya.
İyi olmanıza çok sevindim.
Hangi hastane o seninle ilgilenmemişler

Çok geçmiş olsun ya, nasıl bir hastaneymiş öyle devlette bile acilden giriş yaptığında hamile olduğunu görünce hemen ilgilenmeye başlıyorlar

Ya cok uzuldum canim, ama cok sukur ikiniz de iyisiniz onemli olan o Gerizekali insanlar nasil bekletiyorlar dusmus hamile bir insani yaa aklim almiyor

Bir kaç gündür benimde aşağı da sanırsam artık pozisyon alıp, yerlerini sabit tutmaya çalışıyorlar.
Günden güne büyüyorlar çünkü.
Benimde 2 gündür baya gergin ve hareketli ama doktora sordum normal dedi.

Sen gönlünü ferah tut iyiymişsiniz çok şükür, çok geçmiş olsun

Hanımlar benim son bir haftadir daha da rahatsız edecek şekilde iç bacakla kasık birleşme yerinde ağrım var hiç başına gelen var mı ya da duydunuz mu böyle bı ağrı yaşayan. doktora söylemeliyim mi bilemedim

Gerilmeye bağlı ağrıyor olabilir. Ağrı tipi nasıl gerginlik ağrısı gibi mi. Doktorunuza sorma fırsatınız varsa sorun tabii de normaldir büyük ihtimalle. Ben ne sorarsam belli aralıkla gelen belden yayılan bir sancı olmadığı sürece normal olduğunu söylüyor doktorum. Benim de sürekli çatı kemiği o bölge ağrıyor dönerken falan özellikle. Sizinkiyle aynı sebepten muhtemelen.

Bebeklerimiz büyüyor canım.
Durdukları yere baskı yapıyorlar o yüzden ağrılarımız

Evet gerginlik hamlık ağrısı gibi dönerken oluşan ağrılar bende de var bazen hatta kitleniyorlmus gibi bile oluyorum. Yarın sorayım farklı birşey söylerse yazarım burayada

Bebeklerimiz büyüyor canım.
Durdukları yere baskı yapıyorlar o yüzden ağrılarımız
Ben ilk gebeligimde 20 lerin başındayım aradan 14 sene geçti o zaman ağrı kahrı hiç biseyin yoktu usletik 25 kilo almama rağmen şimdi yaş oldu 35 8 kilo aldım sadece dökülüyor her yerim. Sağlıkli olsunlar da dayanicaz ağrıya sanciya

Kızlar e-bebekte buhar makineleri de indirimdeymiş. Bu model birçok yerde 1700-1800 civarıydı . 1295 e aldım biraz önce. Bizim yaşadığımız yerin havası cok kuru ve klima ile ısınıyoruz o yüzden çok gerekliydi bizim için . İhtiyacı olanlar bakabilirler
WHC752 Soğuk - Sıcak Buhar Üfleyici
Weewell WHC752 Soğuk - Sıcak Buhar Üfleyici

Bende 31 yaşına gireceğim 17 kilo aldım ilk gebelik.
Bugüne kadar iyi gitti ama şu bir kaç gündür ağrılarım çok olmaya başladı.
Sırtım ağrıyor, karnım geriliyor sağlıkla gelsin diye dua ediyorum.

İyi olsun ben ağrılara razıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…