2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Beni ne bekliyor dışarda diyip kitleniyo herhalde özellikle dikkat ettim çünkü. İkiz kuzenleri, haliyle kavga gürültü bağırış oluyor. Çocum da köşeden dinliyor sanki
Ha haaa ürküyor içeride kuzucum. Abileri onh da eğitim.
Bebek Bakım tecruben var mi? Bebek doğduğunda yıkarken falan giydirirken insan çok acemi oluyor. En azından 5 gün yanında kalsalar o bile iyi olurdu. Çocuğu nasıl yıkarsın bakarsın gosterirlerdi. Yabancı değiller yanliz olup üzülmektense çağır gelsinler 3 gün biri 3 gün biri kalsın dönsünler.
Nasıl bir işte çalışıyorsun. Sonlara doğru zorlandığı da oluyor insanın ama kimisi de rahat oluyor gidebiliyor işe, eşin de yardımcı oluyorsa durumuna göre bak zorlandığım anda rapor alir izne çıkarsın.

Doguma kadarki kismi atlatirsak gerisini hallederiz diye dusunuyorum ben hep tam tersi Dinledigim bir doktor bebek bakimi emzirme vs bunlar icgudusel olaylar yapamam diyerek kendinizi yipratmayin herkes yapiyor siz de yapacaksiniz diyordu mantikli geldi. Elbet dogum sonrasi yanimizda birileri olur en azindan yemekti temizlikti dusunmememiz icin.
Bu aralar hormonlardan mi nedir bir sinirliyim. Bunlar son iyi gunlerin asil sonra kac yasina kadar cok zorlanacaksin yok zorlanmadan bir gunun gecmeyecek vs vs gibi cumle kuran olursa agzina vurasim geliyo

Aynı durumdayım. İlk zamanlar çok iştahlıydım sonra şeker çıktı, diyete başladım baya zaman oldu. O benim motivasyonumu çok düşürdü. Artık pek yiyesim yok. Doyacak kadar yiyorum desem yeridir

Bi yaşıma daha girdim3.çocuğumu doğurucam karnımdaki bebeğe işitme testi yapmak hiç aklıma gelmemişti. Arkadaşım onu şimdiden bilmek neredeyse imkansız şayet gerekli olsaydı zaten bin tüelü test yapıyolar anne karnında ona da bakarlardı. İşitme testleri doğumdan sonra yapılır. Hatta bazen işitme sorunu olmayan bebişler bile testten geçemeyebilir sebepte kulakta sıvı kalmış vs olabiliyor. O yüzden ilk testten geçemezse başka testlerde yapılıyor. Demem o ki henüz bununla kaygılanmak için çok erken. Kendinizi boşa strese sokmayın. Gebeliğinizin tadını çıkarın

Tam dogru anlatamamisim. Dogumu zaten annemin oldugu sehirde yapicam insallah bir aksilik olmazsa birkac hafta durup kendi evime donerim. Dondugumde yalniz kalirim diye cok endiselenmiyorum bebek bakim tecrubem var sayilir, 8,17,20,25 yaslarinda teyze oldum yegenlerim hep elimden gecti yenidoganken bile hep ablama yardimciydim. Yani ben doguma kadar kendi kendime yemegimi yapip evimi isimi idare edebilir miyim tedirginim dogum sonrasindan ziyade. Isim normalde rahat degil dis hekimiyim.Hamile oldugum icin yardimci olacak is arkadaslarim. Yani iste cok zorlanmam sanirim. Cok zorlanacak olursam mecburen izin alirim zaten. Zorlanarak yapilacak bir is degil insanla ugrasiyorsunuz cunku.

Kadınların gücünü hafife almayın allah bizleri gerçekten çok güçlü yaratmış arkadaşım. Benim evde 2 çocuğum daha var hem kendime hem onlara hem eşime hemde evime tek başıma bakıyorum. Elbette en büyük yardımcım eşim. Ama görevi gereği çok sık şehir dışına çıkıyor öyle olunca bazen 1 hafta bile tek kalabiliyorum. Ufak oğlumun okulu var onu götürüp getiriyorum. Marketi v.s herşeyi bana kalıyor mecburen. Belli bir düzen oturtursanız zorlanmazsınız inanın. Kaldı ki sizin evde başka çocuğunuz da yokmuş yani iki yetişkin birbirinize çok güzel destek olursunuz. Çok sıkıştığınız yerde eve temizlik için yardımcı alırsınız. Bazen yardıma gelen büyükler insanı daha çok strese sokabiliyor. Burda çok duyduk bu tip yaşanan sorunları. Sıkıştığınız yerde görüntülü arayıp danışacağınız şeyleri danışabilirsiniz. İlla anneniz yada kv olmak zorunda değil çocuğu olan arkadaşlarınızdan da destek alabilirsiniz. Zaten covid yüzünden çat kapı misafirde gelemiyor O yüzden dağınıklık filan sorun olmaz yani.

2 kisisiniz kendinizi organize etmeye calisin. Ki sabah cikip aksam geliyorsaniz eviniz daha az kirlenir. Yemegi fazla yapabilirsiniz. Ben fazla yapiyorum 2 gun yiyoruz. Cok cesit yemek yapmiyorum. Yemek yaninda yogurt veya salata oluyor. Mumkun oldukca az bulasik cikartmaya ozen gosteriyorum. Esin zor degilse kolay yemekler yapabilirsin. Bu aksam bruksel lahanasi hasladim, yaninda 2 dilim tavuk ve yogurt. Benimki baya sevdi Hem gayet saglikli bi menuydu hem de cok az vaktimi aldi yorulmadim.
Ben bebek nasil tutulur onu bile bilmedigimden dogumdan sonraki surec beni geriyor. Birde buyudukce ne ogretebilcem, sabrim olacak mi, uykusuzlukla nasil basedicem gibi dusuncelere kapiliyorum. Cunku gunduz uyuyabilen biri hic olamadim. Gece 12-5 arasi uykudaysam ertesi sabah benden dinci olmaz.
Birde gunumuz anneleri baya aktivite yapiyor ben onlari izledikce herseye nasil yetisirim diye kara kara dusunuyorum.

Cok mantikli ben de o tarz pratik seyler yapmaya calisiyorum. Mesela iki uc kilo kiyma alip kofte haline getirip hizlica paketleyip dondurucuya atiyoruz esimle, yanina bir corba yapip bir yogurt cikarsan bile saglikli ve doyurucu oluyor. Bir de bu ara baklagilleri topluca haslayip paketleyip yemek yapmaya hazir halde dondurucya atmaya alistim aklina gelmediyse oyle de yapabilirsin. baska bu tarz taktikler aklimiza gelirse soyleyelim birbirimize valla

Diger konuya gelince de ben de benzer kaygilari tasiyorum fakat yine de esten yana sansli olunca cok sorun olacagini dusunmuyorum. Bizimkiler bize yardimci cok sukur. Kendimizi eve kapatmayip bebisleri de kanguruya slinge takip disariya alistirirsak kendimizi eve fazla kapatmadan adapte oluruz gibime geliyor. Instagram anneleri de isin biraz sov kismi sanki , calisan hic bir anne her ogun blw ymis degisik aktivitelermis duyu butunlemeymis o kadar ugrasamaz, aktivite derken onlari kastediyorsun sanirim. Bebis gelince ayni dusunur muyum bilmiyorum ama suan boyle dusunuyorum yapsak ne ala ama kendimize bu kadar yuklenmemeliyiz

Evdeki tartı bozuk malesef ama en son tartıldığımda 8 kilo falan almıştım. Kendimi kilolu hissetmiyorum sadece karnım çıktı gibi. Ben eşim işe giderken uyanırsam aç hissediyorum ve küçük bir parça peynirli tostla zeytin yiyorum standart. Tekrar uyuyup uyanınca yumurta ve varsa avokado ekliyorum (genelde haftada 1 tane yemeye çalışıyorum). canım isterse patatesli yapıyorum yumurtayı. Yine peynir zeytin ekmek. Sucuk salam yemiyorum, domates salatalık zamanı olmadığı için almıyorum. Sonra 3 gibi bastıracak şeyler yiyorum akşamda bir gün et bir gün sebze yapmaya çalışıyorum. 9 gibi kuruyemiş süt oluyor genel olarak böyle. Ama sanki daha çok yemem gerek gibi hissediyorum. Bugün 10 gibi kahvaltı, 2 gibi meyve süt yaptım akşama kadar başka birşey yemedim mesela. Yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum bazen ama pek canım da istemiyor.

Yaa mesajiniz bana cok moral verdi tesekkur ederim ben de sizlerle konusunca ikna oldum Allah can sagligi verdikten sonra bir sekilde halloluyor demek ki

Aynı durumdayım. İlk zamanlar çok iştahlıydım sonra şeker çıktı, diyete başladım baya zaman oldu. O benim motivasyonumu çok düşürdü. Artık pek yiyesim yok. Doyacak kadar yiyorum desem yeridir
Bende şeker sınırın biraz altında sorun yok dedi doktor. Sonra idrarda şeker çıkmış dikkat et biraz dediği için tatlıyı azalttım ki çok yemiyorum zaten. Dün psikolojik olarak kötüydüm, bulanmayan midem bulandı. Yiyemedim fazla çok vicdan yaptım, bugün de bir baktım yediklerime ama bilemedim

Benim de ilk hamileliğim , kendi ailem de eşimin ailesi de Türkiye’de , ben bulgaristandayım burda kimsemiz yok . Eşim doktor ve görevi gereği cok yoğun çalışıyor . Gündüzü ayrı gece nöbeti ayrı , ben genel olarak tek basıma geçiriyorum hamileliğimi . Yemeğimi yapıyorum , elimden geldiğince temizlik yapıyorum eğer yorucu bir iş olacaksa eşimin evde olacağı bir gün belirleyip yapıyoruz bir şekilde hallediyoruz canım. Bu şekilde doğuma kadar idare edebileceğimi düşünüyorum , doğumdan sonra beni toparlaması icin annemi getireceğim buraya. Doğuma kadar olan süreç değil de doğumdan sonraki süreç benim gözümü daha çok korkutuyor Herkes doğumdan sonra içgüdüsel olarak her şeyi yapabileceğimi söylese de annemin yanımda olması bana manevi bir güç verecek biliyorum o yüzden yanımda olmasını istedim

Sen simdiden bebek bakımiyla ilgili yazıları oku kendini bilgilerle doldur. İnan 1 ay falan gerek kalmıyor 2 haftada alışıyorsun bebeğe. Bazen buyuklerin yardımdan çok zararı oluyor. Ben doğumdan sonra çok yorulmuştum çok misafir gelmişti. Annemler, kayananamlar bize geliyorlar ev dağılıyor surekli yemek bulaşık bitmiyor. Uykusuzluk oluyor ve dikişler iyilesemiyor 10 gün sonra herkesi evine gönderdim ben kendim kalırım yoruldum dedim. Kafam rahatladı arada akşamları geldiler dikislerim iyileşti ben de dinlenebildim
Ee tamam o zaman yanliz değilsin öğrenirsin herseyi bakarsın bebişine.
Ben simdi ev, okul, alışveriş, kızımın gitar kursu, drama kursu, astronomi kursu ayrıca ödevleri, sinavlari, temizlik çamaşır hersey bende gerçekten alışıyor yapıyorsun edende halledersin. Ayrıca hergun silemesem bile evimi dikey süpürge ile süpürürüm böylece cok aşırı kirlenmemiş oluyor.
Gündüz bebeğin uyurken sende uzanırsın dinlenmiş olursun. İlk doğduğu günden itibaren bebege aksam 9 da ışıkları kapatıp loş odada kalmasını sağlayın ve uyku moduna geçsin. Uyku arkadaşı oyuncağı cok faydalı oluyor onunla sarılıp uymasini sağlayın gece uyansa bile abajur ışığı açın avize ışığı açmayın, etsin yatsin ohhh süper bir bebek olur. Bebek uyku eğitimi ile ilgili bilgileri topla ve uygula faydasını cok görürsün. İlk doğduğu andan itibaren yatağınızda yada odanızda yatirmayin kokunuza alışırsa siz olmadan uyumaz ve bu 6 -7 yasina kadar sizinle uyur inanın çok yorucu bir durum. Kendi kendine uyumayı öğrenmesi önemli. Uyku eğitimi şart

Bence öncesi çok sıkıntılı değil. Ağırlaşsan bile bir şekilde kendini döndürüyorsun ama doğum sonrası özellikle sezeryan olmuşsan birkaç gün oturup kalkması zor oluyor ve bebeği sürekli emzirmek gerekiyor. Yanında birisi varsa yemeğini yapar iyi kötü temizliğini yapar. Bebekle ilgilenip senin uyamana yardımcı olur. Bence sonrsı daha önemli o yüzden. Şimdiden kendini şartlama, sonrasında bile kimse olmadan idare eden kadınlar var. Mecbur kalınırsa hepsi yapılıyor yeter ki sen de bebiş de iyi olsun

Evet benzer seyleri benzer miktarlarda yiyoruz Internette ornek hamile beslenme programlarina baktigimda onun cok altinda kaliyor bu kadar yemek. Yani bebisin kilo aliminda bir sorun yoksa az yemede de sorun yoktur diye dusunuyorum

Aslinda cogu kisi benim gibiymis ben de zannediyorum herkesin yaninda annesi ablasi birileri var Ben de bu sekilde doguma kadar idare edip dogumdan sonra annemde kalip sureci goturmeyi dusunuyorum canim. Insallah bebislerimiz gazsiz uslu bebisler olur da en azindan rahat ederiz kurutma makinen geldi mii

Evet benzer seyleri benzer miktarlarda yiyoruz Internette ornek hamile beslenme programlarina baktigimda onun cok altinda kaliyor bu kadar yemek. Yani bebisin kilo aliminda bir sorun yoksa az yemede de sorun yoktur diye dusunuyorum
Ben de öyle düşünüyorum en kötü bizden alır ihtiyacını heralde. Benim son kontrolde haftasıyla uyumlu demişti. 26 haftalıktı, 890 gr idi sanırım. 8inde kontrol var tekrar bakalım eğer kilo düşük derse ona göre ayarlarım mecburen. Sen de bi sor ihmal etmeyelim

Ben de bazen çok vicdan yapıyorum ama önemli olan çok yemek değilmiş zaten. Protein ağırlıklı beslendiğinizde bebeğiniz için yeterli besini almış oluyorsunuz. Ama işte canım tatlı çekiyo hep, normalde pek tatlı yiyen biri de değilim neyse hormonlardan zaman zaman ruh hali değişikliklerimizin olması normal diye düşünüyorum. Siz de olumlu düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…