Öyle tabi rabbim saglikla kucamiza almayı sağlıkla büyütmeyi nasib etsin inşallah hepimizeBende 31 yaşına gireceğim 17 kilo aldım ilk gebelik.
Bugüne kadar iyi gitti ama şu bir kaç gündür ağrılarım çok olmaya başladı.
Sırtım ağrıyor, karnım geriliyor sağlıkla gelsin diye dua ediyorum.
İyi olsun ben ağrılara razıyım
Canım günümüz aynı bende geçen gün aynısını yazdım görmemiş olabilirsin. Tam dediğin yerde ağrıyla acı karışımı bir şey. Yürürken ve yattığımda sağa sola dönerken baya acı çekiyorum. Eşim bile diyo hayırlısıyla bi doğursan da rahatlasan diye. Bende cuma günü doktora sorucam tekrar. Daha önce söylediğimde magnezyumu ikiye çıkart demişti sadece bakalım bu sefer ne diyecek. Sende doktorunun söylediğini yazarsan farklı bir görüş okumuş oluruz.Hanımlar benim son bir haftadir daha da rahatsız edecek şekilde iç bacakla kasık birleşme yerinde ağrım var hiç başına gelen var mı ya da duydunuz mu böyle bı ağrı yaşayan. doktora söylemeliyim mi bilemedim
Bende 5.ay civarinda ayni agri olmustu hem kendi doktoruma hem perinatalojiye sordum bir anlami yok buyume ve kas agrisi dediler ve kalsiyum-magnezyum preparati kullandim. Bir sure sonra azalarak gecti. Hala arada bir oluyor.Hanımlar benim son bir haftadir daha da rahatsız edecek şekilde iç bacakla kasık birleşme yerinde ağrım var hiç başına gelen var mı ya da duydunuz mu böyle bı ağrı yaşayan. doktora söylemeliyim mi bilemedim
Yazarım tabi magnezyum hiç baslamadim ben yarın söyleyeyim onuda bende evde suratım buruş buruş geziyorum evdekilere geriliyo benimle.Canım günümüz aynı bende geçen gün aynısını yazdım görmemiş olabilirsin. Tam dediğin yerde ağrıyla acı karışımı bir şey. Yürürken ve yattığımda sağa sola dönerken baya acı çekiyorum. Eşim bile diyo hayırlısıyla bi doğursan da rahatlasan diye. Bende cuma günü doktora sorucam tekrar. Daha önce söylediğimde magnezyumu ikiye çıkart demişti sadece bakalım bu sefer ne diyecek. Sende doktorunun söylediğini yazarsan farklı bir görüş okumuş oluruz.
Benimde öyledir insallahBende 5.ay civarinda ayni agri olmustu hem kendi doktoruma hem perinatalojiye sordum bir anlami yok buyume ve kas agrisi dediler ve kalsiyum-magnezyum preparati kullandim. Bir sure sonra azalarak gecti. Hala arada bir oluyor.
Her bebek aynı değildir. Bu kadar takılmayın. Hareket ediyormuş ne güzel, ister konuşunca ister susunca tepsinArkadaşlar herkese merhaba. 31.-32. haftaları görenlerinize sormak istiyorum, bebişlerinizle konuşuyor musunuz size tepki veriyorlar mı. Gebelik psikolojisi midir bilmiyorum ama sürekli aklıma bebeğimin duymuyor olduğu geliyor. Hareket ederken ben konuşunca sakinleşiyor duruyor gibi ama herkes tam tersi konuşunca vurduğunu söylüyor. Duymuyor olsa bile şu an yapacak bir şey yok tabii de evhamımdan kurtulamıyorum. Gebeliğim boyunca benzer şeyler düşünüp kendimi yedim tabii. Sürekli kötü senaryolar. Anne olmak ne kadar zormuş.
Ben de sesten hoşlanmadığını düşünüyorum gürültüde pek hareket etmiyor ama çok şükür yalnızken sessizken hep hareket ediyor.Her bebek aynı değildir. Bu kadar takılmayın. Hareket ediyormuş ne güzel, ister konuşunca ister susunca tepsinbenimki mesela akşam yemeği sonrası çok tepiyor ama eşimin yeğenleri var 5 yaşlarında onlar olunca hiç kıpırdamıyor. Ses olunca çok sakin oluyor. Gerçi onlar bağırdığı için ben korktuğunu düşünüyorum ama
İnşallahBen de sesten hoşlanmadığını düşünüyorum gürültüde pek hareket etmiyor ama çok şükür yalnızken sessizken hep hareket ediyor.Hepimiz huzurla kucağımıza alalım inşallah miniklerimizi.
Öyledir bence ama tabi doktorunuza sormakta fayda var yine de icimiz rahat etsinBenimde öyledir insallah
3 hamilelikte de yaşadım, ayakta pantolon giyemem bacağımı kaldırıpta yani, çok yürütmez, yatakta dönemem . O ağrı başka birşey gerçekten , herkeste olmuyor yaşamayan da anlamıyor. Doğumla birlikte geçiyor benimHanımlar benim son bir haftadir daha da rahatsız edecek şekilde iç bacakla kasık birleşme yerinde ağrım var hiç başına gelen var mı ya da duydunuz mu böyle bı ağrı yaşayan. doktora söylemeliyim mi bilemedim
Benim oluyor yattığım zaman kalkamıyorum. Bacaklarımın arasına yastık koymazsan kitleniyor açamıyorum. Magnezyum soda içiyorum ama aylardır böyle geçmiyor. Doktor normal dedi sende sor bakalım doktoruna ne diyecek.Hanımlar benim son bir haftadir daha da rahatsız edecek şekilde iç bacakla kasık birleşme yerinde ağrım var hiç başına gelen var mı ya da duydunuz mu böyle bı ağrı yaşayan. doktora söylemeliyim mi bilemedim
Sorma bende öyleyim cok fena zorluyor keyifli hamilelik yaşayamadım çok zor geçiyor.Ben ilk gebeligimde 20 lerin başındayım aradan 14 sene geçti o zaman ağrı kahrı hiç biseyin yoktu usletik 25 kilo almama rağmen şimdi yaş oldu 35 8 kilo aldım sadece dökülüyor her yerim. Sağlıkli olsunlar da dayanicaz ağrıya sanciya
Eşin de açımıştır haline benimki de öyle sagsalim doğsa da sende rahat etsen diyorum.Canım günümüz aynı bende geçen gün aynısını yazdım görmemiş olabilirsin. Tam dediğin yerde ağrıyla acı karışımı bir şey. Yürürken ve yattığımda sağa sola dönerken baya acı çekiyorum. Eşim bile diyo hayırlısıyla bi doğursan da rahatlasan diye. Bende cuma günü doktora sorucam tekrar. Daha önce söylediğimde magnezyumu ikiye çıkart demişti sadece bakalım bu sefer ne diyecek. Sende doktorunun söylediğini yazarsan farklı bir görüş okumuş oluruz.
Sesten korkudan bebis kipirdayamiyor deseneHer bebek aynı değildir. Bu kadar takılmayın. Hareket ediyormuş ne güzel, ister konuşunca ister susunca tepsinbenimki mesela akşam yemeği sonrası çok tepiyor ama eşimin yeğenleri var 5 yaşlarında onlar olunca hiç kıpırdamıyor. Ses olunca çok sakin oluyor. Gerçi onlar bağırdığı için ben korktuğunu düşünüyorum ama
Artık baş aşağı durdukları için aşağı baskıları arttı. Büyüdüklerinde içinde bu baskı daha da artıyor. Sukur iyiyiz diyorum bende , çok sagol canim.Bir kaç gündür benimde aşağı da sanırsam artık pozisyon alıp, yerlerini sabit tutmaya çalışıyorlar.
Günden güne büyüyorlar çünkü.
Benimde 2 gündür baya gergin ve hareketli ama doktora sordum normal dedi.
Sen gönlünü ferah tut iyiymişsiniz çok şükür, çok geçmiş olsun
Cok teşekkür ederim.Çok geçmiş olsun en hafif şekilde atlatırsınız umarım.
İdare ediyorum şimdi ama git gide artacak gibi3 hamilelikte de yaşadım, ayakta pantolon giyemem bacağımı kaldırıpta yani, çok yürütmez, yatakta dönemem . O ağrı başka birşey gerçekten , herkeste olmuyor yaşamayan da anlamıyor. Doğumla birlikte geçiyor benim
Beni ne bekliyor dışarda diyip kitleniyo herhaldeBenim oluyor yattığım zaman kalkamıyorum. Bacaklarımın arasına yastık koymazsan kitleniyor açamıyorum. Magnezyum soda içiyorum ama aylardır böyle geçmiyor. Doktor normal dedi sende sor bakalım doktoruna ne diyecek.
Sorma bende öyleyim cok fena zorluyor keyifli hamilelik yaşayamadım çok zor geçiyor.
Eşin de açımıştır haline benimki de öyle sagsalim doğsa da sende rahat etsen diyorum.
Sesten korkudan bebis kipirdayamiyor desene
Benim 20. Haftada başladı, yürürken zorlamıyordu. Birkaç hafta sonra yürümede, bacak kaldırmalık işlerde sıkıntı olmaya başladı. Ama nasıl bir ağrı. Hamlık üstüne aşırı spor yapmışsın gibi. Bacakta değil tam aradaki kemiklerde. Şimdi hafifledi biraz. İnşallah normal doğumla alakalıdır diyip teselli ediyorum kendimi3 hamilelikte de yaşadım, ayakta pantolon giyemem bacağımı kaldırıpta yani, çok yürütmez, yatakta dönemem . O ağrı başka birşey gerçekten , herkeste olmuyor yaşamayan da anlamıyor. Doğumla birlikte geçiyor benim
Ben çok tembelliğe kaçtım ya. Gidip bakamıyorum da hiçbir şeye. Herşeyi tek takım aldım Penti den. Gecelik, pijama takımı, sabahlık, terlik. Bir tac kaldı onu da aldım düz birşey, yorumlarına bakmadan almışım. Çocuk tacı çıktıo yüzden ben de tac önerilerine açığım
Ben de Sivas ta hava soğuk diye şunu alacağım 3-6 ay. Sağa sola gidip gelirken arabaya getir götür sırasında lazım olur diye düşündüm akşamları. Burda haziran akşamları bile serin oluyor. Ne çok yünlü kalın, ne de çok ince. Welsoft. İlk aylar belki battaniye iş görür ama hareketlendikçe tulum daha iyi olur diye düşündüm. İşimi görür inşallah
Ben de yaklasik boyle besleniyorum. Nadiren fazla yedigim oluyor. Ama 13 kilo almis durumdayim. Nasil oldu cidden hala sasiriyorum. Abur bucur paketli gida vs yemiyorum. Sabah kahvalti sonra meyve ve sut seklinde ara ogun. Aksam yemegi. Sonra da cay yaninda peynir zeytin. Porsiyonlarim da eskisi gibi fazla degil yani. Fazla kilo aldim diye uzuluyorum ama bunlari da yemesem cok az gibi geliyorİştahı çok olmayan var mı? Ben 1.65, 72 kiloyla hamile kaldım. Yemeyi severim, hatta hamilelikte çok kilo alırım diye düşünmüştüm hep ama çok iştahlı değilim. Mesela bugün geç uyandım 10da kahvaltı, meyve süt ve akşam yemeği yedim sadece. Biraz kuruyemiş atıştırır kaparım günü. Normal zamanda yediğim kadar yiyorum gibi geliyor. Bebiş besleniyor mudur diye düşünmüyo değilim.
Ilk hamileligim. Bizim de kimsemiz yok. Ben de artik agirlastim, zorlanmaya basladim. Sagolsun esim cok yardimci olur. Doguma kadar kimseye ihtiyacimiz olmaz, gayet idare ederiz. Lakin dogumdan sonra ilk kez bi bebek hayatimiza girecegi icin ikimiz yeterli olamayabiliriz. Gerci esim daha cesur. Internet var, hastane var, doktor var ne olmus yalniz da bakariz diyor. Ama bence dogumdan sonra 1 ay kadar tecrubeli biri olmali. Cok uzun sure destege karsiyim. Anneler, k.valideler de artik belirli bi yastalar, keyfi sevmeye gelsinler. Ebeveynler olarak bizler bakalim. Ama o ilk 1 ay nedense cok ihtiyac duyarim gibime geliyor. Ama gozumu cok korkutanlar var. Ne 1 ayi benim ki 11 aylik oldu hala tek basima 1 gunum gecmedi gecemez de, sen hayali bi dunyada yasiyosun diyenler var. Bence onlarinki fazla tembellikten.Guzel anne adaylarim ve ozellikle ilk gebeligi olmayan tecrubeli hamilelersize bir sorum var. Guldugume bakmayin aslinda moralim bozuk bir konuda. Hem esimin ailesi hem kendi ailemden farkli bir sehirde yasiyorum ve burada kimsem yok. Suan calismiyorum covid idari izindeyim fakat 32de tekrar calismaya baslamak istiyorum iznimin dogum sonrasina kalmasi icin. Artik agirlasmaya basladigimi hissediyorum egilip dogrulamiyorum eskisi gibi. Ev islerinde dahi zorlanmaya basladim. Esim sagolsun cok yardimci oluyor ama erkek bir yere kadar. Annem de kayinvalidem de gelmek istemiyorlar. Annem baktigi hayvanlar oldugu icin gelmek istemiyormus. Cok asiri zorlanirsam gelirmis. Kayinvalidem de evde bekar cocugu oldugu icin gelmek istemiyor. Haliyle uzuldum ve kirildim. Sizlere sorum su 35 36. haftalara kadar esimin de yardimiyla idare edebilir miyim sizce? Ilk gebeligim oldugu icin bundan sonrasi nasil olacak kismini tam kestiremiyorum. Gelmek zorundasiniz yapamiyoruz desek mecbur gelecekler ama kendimi o duruma sokmak birsey istemek istemiyorum gurur yaptim. Bana bir akil verir misiniz? Basinizi agrittiysam kusura bakmayin biraz uzun oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?