2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Öyle tabi rabbim saglikla kucamiza almayı sağlıkla büyütmeyi nasib etsin inşallah hepimize

Canım günümüz aynı bende geçen gün aynısını yazdım görmemiş olabilirsin. Tam dediğin yerde ağrıyla acı karışımı bir şey. Yürürken ve yattığımda sağa sola dönerken baya acı çekiyorum. Eşim bile diyo hayırlısıyla bi doğursan da rahatlasan diye. Bende cuma günü doktora sorucam tekrar. Daha önce söylediğimde magnezyumu ikiye çıkart demişti sadece bakalım bu sefer ne diyecek. Sende doktorunun söylediğini yazarsan farklı bir görüş okumuş oluruz.

Bende 5.ay civarinda ayni agri olmustu hem kendi doktoruma hem perinatalojiye sordum bir anlami yok buyume ve kas agrisi dediler ve kalsiyum-magnezyum preparati kullandim. Bir sure sonra azalarak gecti. Hala arada bir oluyor.

Yazarım tabi magnezyum hiç baslamadim ben yarın söyleyeyim onuda bende evde suratım buruş buruş geziyorum evdekilere geriliyo benimle.

Bende 5.ay civarinda ayni agri olmustu hem kendi doktoruma hem perinatalojiye sordum bir anlami yok buyume ve kas agrisi dediler ve kalsiyum-magnezyum preparati kullandim. Bir sure sonra azalarak gecti. Hala arada bir oluyor.
Benimde öyledir insallah

Her bebek aynı değildir. Bu kadar takılmayın. Hareket ediyormuş ne güzel, ister konuşunca ister susunca tepsin benimki mesela akşam yemeği sonrası çok tepiyor ama eşimin yeğenleri var 5 yaşlarında onlar olunca hiç kıpırdamıyor. Ses olunca çok sakin oluyor. Gerçi onlar bağırdığı için ben korktuğunu düşünüyorum ama

Ben de sesten hoşlanmadığını düşünüyorum gürültüde pek hareket etmiyor ama çok şükür yalnızken sessizken hep hareket ediyor. Hepimiz huzurla kucağımıza alalım inşallah miniklerimizi.

3 hamilelikte de yaşadım, ayakta pantolon giyemem bacağımı kaldırıpta yani, çok yürütmez, yatakta dönemem . O ağrı başka birşey gerçekten , herkeste olmuyor yaşamayan da anlamıyor. Doğumla birlikte geçiyor benim

Benim oluyor yattığım zaman kalkamıyorum. Bacaklarımın arasına yastık koymazsan kitleniyor açamıyorum. Magnezyum soda içiyorum ama aylardır böyle geçmiyor. Doktor normal dedi sende sor bakalım doktoruna ne diyecek.
Sorma bende öyleyim cok fena zorluyor keyifli hamilelik yaşayamadım çok zor geçiyor.
Eşin de açımıştır haline benimki de öyle sagsalim doğsa da sende rahat etsen diyorum.
Sesten korkudan bebis kipirdayamiyor desene

Artık baş aşağı durdukları için aşağı baskıları arttı. Büyüdüklerinde içinde bu baskı daha da artıyor. Sukur iyiyiz diyorum bende , çok sagol canim.
Çok geçmiş olsun en hafif şekilde atlatırsınız umarım.
Cok teşekkür ederim.

İdare ediyorum şimdi ama git gide artacak gibi

Beni ne bekliyor dışarda diyip kitleniyo herhalde özellikle dikkat ettim çünkü. İkiz kuzenleri, haliyle kavga gürültü bağırış oluyor. Çocum da köşeden dinliyor sanki

Benim 20. Haftada başladı, yürürken zorlamıyordu. Birkaç hafta sonra yürümede, bacak kaldırmalık işlerde sıkıntı olmaya başladı. Ama nasıl bir ağrı. Hamlık üstüne aşırı spor yapmışsın gibi. Bacakta değil tam aradaki kemiklerde. Şimdi hafifledi biraz. İnşallah normal doğumla alakalıdır diyip teselli ediyorum kendimi sizin normal doğum mu?

İştahı çok olmayan var mı? Ben 1.65, 72 kiloyla hamile kaldım. Yemeyi severim, hatta hamilelikte çok kilo alırım diye düşünmüştüm hep ama çok iştahlı değilim. Mesela bugün geç uyandım 10da kahvaltı, meyve süt ve akşam yemeği yedim sadece. Biraz kuruyemiş atıştırır kaparım günü. Normal zamanda yediğim kadar yiyorum gibi geliyor. Bebiş besleniyor mudur diye düşünmüyo değilim.

Sivas ile Ankara az cok benzer canim burda nisan mayis bile aksam bi turlayalim desek hirka vs alinir heleki ilk dogdugunda topuk kaniydi isitme testiydi hastaneye gidiliyor. Cok kalin olmayan ama sicak tutan birsey alacagim senin aldiginda cok guzel bayildim :)
Taç aslinda cokta gerekli degil ilk dogumda almistim valla hayaller hayatlar oldu
Bebegin derdine dustuk memeydi sanciydi ne tac ne hediyelikleri gozum gormedi duzgun fotom bile yok

Ben de yaklasik boyle besleniyorum. Nadiren fazla yedigim oluyor. Ama 13 kilo almis durumdayim. Nasil oldu cidden hala sasiriyorum. Abur bucur paketli gida vs yemiyorum. Sabah kahvalti sonra meyve ve sut seklinde ara ogun. Aksam yemegi. Sonra da cay yaninda peynir zeytin. Porsiyonlarim da eskisi gibi fazla degil yani. Fazla kilo aldim diye uzuluyorum ama bunlari da yemesem cok az gibi geliyor sizin kilo durumunuz ne?

Guzel anne adaylarim ve ozellikle ilk gebeligi olmayan tecrubeli hamileler size bir sorum var. Guldugume bakmayin aslinda moralim bozuk bir konuda. Hem esimin ailesi hem kendi ailemden farkli bir sehirde yasiyorum ve burada kimsem yok. Suan calismiyorum covid idari izindeyim fakat 32de tekrar calismaya baslamak istiyorum iznimin dogum sonrasina kalmasi icin. Artik agirlasmaya basladigimi hissediyorum egilip dogrulamiyorum eskisi gibi. Ev islerinde dahi zorlanmaya basladim. Esim sagolsun cok yardimci oluyor ama erkek bir yere kadar. Annem de kayinvalidem de gelmek istemiyorlar. Annem baktigi hayvanlar oldugu icin gelmek istemiyormus. Cok asiri zorlanirsam gelirmis. Kayinvalidem de evde bekar cocugu oldugu icin gelmek istemiyor. Haliyle uzuldum ve kirildim. Sizlere sorum su 35 36. haftalara kadar esimin de yardimiyla idare edebilir miyim sizce? Ilk gebeligim oldugu icin bundan sonrasi nasil olacak kismini tam kestiremiyorum. Gelmek zorundasiniz yapamiyoruz desek mecbur gelecekler ama kendimi o duruma sokmak birsey istemek istemiyorum gurur yaptim. Bana bir akil verir misiniz? Basinizi agrittiysam kusura bakmayin biraz uzun oldu

Ilk hamileligim. Bizim de kimsemiz yok. Ben de artik agirlastim, zorlanmaya basladim. Sagolsun esim cok yardimci olur. Doguma kadar kimseye ihtiyacimiz olmaz, gayet idare ederiz. Lakin dogumdan sonra ilk kez bi bebek hayatimiza girecegi icin ikimiz yeterli olamayabiliriz. Gerci esim daha cesur. Internet var, hastane var, doktor var ne olmus yalniz da bakariz diyor. Ama bence dogumdan sonra 1 ay kadar tecrubeli biri olmali. Cok uzun sure destege karsiyim. Anneler, k.valideler de artik belirli bi yastalar, keyfi sevmeye gelsinler. Ebeveynler olarak bizler bakalim. Ama o ilk 1 ay nedense cok ihtiyac duyarim gibime geliyor. Ama gozumu cok korkutanlar var. Ne 1 ayi benim ki 11 aylik oldu hala tek basima 1 gunum gecmedi gecemez de, sen hayali bi dunyada yasiyosun diyenler var. Bence onlarinki fazla tembellikten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…