- 7 Ocak 2021
- 2.114
- 4.218
- 83
- 31
Çok mu kanayacağız bizKızlar bu arada yine aklımdayken sizinle de paylaşayım. Bizim hastanenin hemşirelerine hastane çantası için danıştım bugün.
Onun dışında standart listelerde ne varsa onlardı. Farklı olarak söyledikleri bunlardı benim aklımdakilerden.
- Sezeryan da olsa normal doğum da olsa sonrasında ilk giymek için koyu renk bir pijama takımı veya gecelik iyi olurmuş. Gecelik daha rahat oluyor tabiki dediler. Her ikisinde de kanama oluyor, kanama geçmese de batikon lekesi falan bulaşabiliyor bacak arasından veya karından o da açık renk olunca falan kötü görünüyormuş. İlk 3-4 saat ayaklanana kadar onu giyersin. Sonra zaten güzel takımına geçiş yaparız dediler.
- Emzirme sütyeni biz getirsen de giydirmiyoruz eğer istersen bol bir emzirme atleti getirebilirsin dediler. Ne kadar serbest ilk etapta o kadar iyiymiş sürekli meydanda olacakmış zaten göğsümüz
- Çay kaşığı
- Sezeryan olursa sırt tutulması çok yaşanabiliyormuş onun sıcak su torbası iyi olurmuş.
- Bir de benim göğüs ucum belirgin olmadığı için silikon uç
- Bestlak süt arttırıcı damla
- Bebek için de kıyfetleri yedekli olmalı, ilk giydirdikleri kirleniyormuş zaten hemen. Bir de eldiven şapka yedeği olsun takımların dışında. Çok düşüyormuş.
- Bir tane de kalın bir battaniye. Hem ameliyathaneden getirirken hem de hastaneden çıkarken kullanmak için iyi oluyormuş.
Bence hastane kısmı için bir paket yeterli olacaktır canım. Ama sonrasını bilemiyorum. Benim arkadaşım normal doğum yaptı 40güne yakın sürdü kanaması. Ama ped mi kullandı yoksa depend mi kullandı ne dereceydi sormadım hiçÇok mu kanayacağız bizne kadar kanama olacak acaba 1 paket depend yetecek mi sıcak su torbası da cok mantıklıymış gerçekten not aldım teşekkür ederim canım
40 gün de epey çokmuş ya ne güzel alıştık böyle kanama yaşamamayaBence hastane kısmı için bir paket yeterli olacaktır canım. Ama sonrasını bilemiyorum. Benim arkadaşım normal doğum yaptı 40güne yakın sürdü kanaması. Ama ped mi kullandı yoksa depend mi kullandı ne dereceydi sormadım hiç
Yarın bir sorayım ben haber ederim fikir verir en azından. Doğum yapan deneyimli arkadaşlardan da yazanlar olur belkideneyimli derken aklıma sosmivida geldi yine nerelerde bu kız ya
İnşallah40 gün de epey çokmuş ya ne güzel alıştık böyle kanama yaşamamaya
Ben de çok merak ediyorumsosmivida yı umarım kendisi de annesi iyidir
Cok gecmis olsun, umarim kisa surede minimum belirtiyle atlatirsin canimKizlar covid testim maalesef pozitif geldi. 7 aydir kendimi ve bebegimi korumak icin kiz kardeslerimle bile gorusmedim ozlemden artik catliyordum. Emeklerime yaniyorum nereden bulastigini bile anlayamadim cok uzgunum. Hic bir duzelme de yok gunlerdir. Buna sukur insallah bu kadari ile atlatirim dualariniza ihtiyacim var.
Sagol canim detayli bilgilendirmen icin. Bi tane koyu renk ucuz bi gecelik alayim o zaman. Sut arttirici damlayi da kendi doktoruma bi sorayim bakalim ne diyecek.Kızlar bu arada yine aklımdayken sizinle de paylaşayım. Bizim hastanenin hemşirelerine hastane çantası için danıştım bugün.
Onun dışında standart listelerde ne varsa onlardı. Farklı olarak söyledikleri bunlardı benim aklımdakilerden.
- Sezeryan da olsa normal doğum da olsa sonrasında ilk giymek için koyu renk bir pijama takımı veya gecelik iyi olurmuş. Gecelik daha rahat oluyor tabiki dediler. Her ikisinde de kanama oluyor, kanama geçmese de batikon lekesi falan bulaşabiliyor bacak arasından veya karından o da açık renk olunca falan kötü görünüyormuş. İlk 3-4 saat ayaklanana kadar onu giyersin. Sonra zaten güzel takımına geçiş yaparız dediler.
- Emzirme sütyeni biz getirsen de giydirmiyoruz eğer istersen bol bir emzirme atleti getirebilirsin dediler. Ne kadar serbest ilk etapta o kadar iyiymiş sürekli meydanda olacakmış zaten göğsümüz
- Çay kaşığı
- Sezeryan olursa sırt tutulması çok yaşanabiliyormuş onun sıcak su torbası iyi olurmuş.
- Bebek için de kıyfetleri yedekli olmalı, ilk giydirdikleri kirleniyormuş zaten hemen. Bir de eldiven şapka yedeği olsun takımların dışında. Çok düşüyormuş.
- Bir tane de kalın bir battaniye. Hem ameliyathaneden getirirken hem de hastaneden çıkarken kullanmak için iyi oluyormuş.
Çok mu kanayacağız bizne kadar kanama olacak acaba 1 paket depend yetecek mi sıcak su torbası da cok mantıklıymış gerçekten not aldım teşekkür ederim canım
Kizlar benim duydugum ilk gunler kanama yogun oluyomus onun disinda normal gunluk ped yeterli oluyomus. Bu arada bendeBence hastane kısmı için bir paket yeterli olacaktır canım. Ama sonrasını bilemiyorum. Benim arkadaşım normal doğum yaptı 40güne yakın sürdü kanaması. Ama ped mi kullandı yoksa depend mi kullandı ne dereceydi sormadım hiç
Yarın bir sorayım ben haber ederim fikir verir en azından. Doğum yapan deneyimli arkadaşlardan da yazanlar olur belkideneyimli derken aklıma sosmivida geldi yine nerelerde bu kız ya
Bende de meme ucu sıkıntılı çantasına koyayım o zaman sağolKızlar bu arada yine aklımdayken sizinle de paylaşayım. Bizim hastanenin hemşirelerine hastane çantası için danıştım bugün.
- Çay kaşığı
Süpersin canım güzel bilgiler oldu bunlarKızlar bu arada yine aklımdayken sizinle de paylaşayım. Bizim hastanenin hemşirelerine hastane çantası için danıştım bugün.
- Çay kaşığı
Ben de çok yoruldum artık hasta olmaktanCok gecmis olsun, umarim kisa surede minimum belirtiyle atlatirsin canim
Sagol canim detayli bilgilendirmen icin. Bi tane koyu renk ucuz bi gecelik alayim o zaman. Sut arttirici damlayi da kendi doktoruma bi sorayim bakalim ne diyecek.
Kizlar benim duydugum ilk gunler kanama yogun oluyomus onun disinda normal gunluk ped yeterli oluyomus. Bu arada bendesosmivida cok merak ediyorum. Insallah hersey yolundadir da burayi unutmustur
Kizlar ben yine hasta oldum ya.. Iyilesmis gibiydim bu sabah dus alip saclarimi kurutup disari kahvaltiya gittik. Havada guzeldi gunes vuran bolume oturdum sonra biraz yuruyus derken su an su gibi burnum akiyor ve su saat olmus uyuyamadim. Normalde gece iyi uyurdum.
Allah yardımcın olsun çabucak rahatlıkla atlatırsın insallahKizlar covid testim maalesef pozitif geldi. 7 aydir kendimi ve bebegimi korumak icin kiz kardeslerimle bile gorusmedim ozlemden artik catliyordum. Emeklerime yaniyorum nereden bulastigini bile anlayamadim cok uzgunum. Hic bir duzelme de yok gunlerdir. Buna sukur insallah bu kadari ile atlatirim dualariniza ihtiyacim var.
Ben oda yapmadım henüz park yatak aldım anne yani olan elle marka emzirme dönemi bitince odasını ayırırim diye düşünüyorum ilk çocuğumda iki yaşına kadar odasında yatmamisti gece diğer odaya gidip emziek zor gelmişti . Bebek arabasinida travel değilde kabin sistem aldım o dönem tüm arkadaşlarım daha rahat kullandıklarını söylediler . Üçüncü çocuk dusunmedigim için yüksek bütçeli bişey almadım kullanıp atarım ama ilk olsaydı ikinciyede kullanırım diye daha sağlam dayanıklı bı model bakardmMerhabalar değerli anne ve anne adayları bebek arabası ve bebek odası ile ilgili tavsiye verebilir misiniz?
Hepimize hayırlı doğumlar iyi akşamlar :)
Sorma canim ben de cok yoruldum bir an once dogurmak istiyorum ama sonra Allah korusun erken dogmasin diyorum. Vucudum bana agir geliyor, ayni zamanda cok savunmasiz. Sanki dogurunca guclenecekmisim gibi. Kaldi 2 ayimiz, azicik daha disimizi sıkalım gelisimlerini tamamlayip oyle gelsinlerBen de çok yoruldum artık hasta olmaktancok geçmiş olsun canım , duşu akşamları uyumadan önce almanı tavsiye ederim , gündüz dışarı çıkmadan önce alınca havada güneş bile olsa hafif esinti çıksa çarpıveriyor. Bağışıklık diye bir şey de kalmadı zaten vücut savunamıyor kendini habire hastalıkla uğraşıp duruyoruz Ben valla artık doğurmak istiyorum yorulduğumu hissediyorum
Vaktinde sağlıkla doğsunlar inşallah bi 7-8 hafta daha dayansak tamamdır bu iş hedefim 37-38.haftalar insallah görürüz o zamanlarıSorma canim ben de cok yoruldum bir an once dogurmak istiyorum ama sonra Allah korusun erken dogmasin diyorum. Vucudum bana agir geliyor, ayni zamanda cok savunmasiz. Sanki dogurunca guclenecekmisim gibi. Kaldi 2 ayimiz, azicik daha disimizi sıkalım gelisimlerini tamamlayip oyle gelsinlerGecen subat annelerini okumustum erken dogan ve kuvezde olan annenin haline cok uzulmustum.
Dönmüş olma ihtimali yüksek tabi, kontrollerde doktor söylüyor hep. Benim ikidir o pozisyondaydı, bakalım bu cumartesi kontrolümde ne diyecek bende merak ediyorumKızlar herkese hayırlı akşamlar size birşey soracağım bebislerimiz sizce de ters dönmüş müdür yani başı aşağıya gelecek şeklide olmusmudur
Depend hastane sonrasında çok gerekli olmaz. Evde pede geçiş yapılır büyük ihtimal. İlk haftadan sonra kanama çok azalıyor zaten. 40 gün sürenlerinkide genelde lekelenme şeklinde tamamlanmıştır. Misal benim 2. oğlumda 27.gün filan kanamam bitmişti üstelik normal doğumdu. Bu şey gibi doğumdan sonra ki ilk adetin kişiye göre değişmesi gibi. Kimisi ertesi ay adetini oluyor kimisinin 1 yılı bulabiliyor. Benim etrafımda 1 yıl adet görmeyen oldu yani. Kanama miktarı ve süresi kişisel deneyim olacak gibi.Bence hastane kısmı için bir paket yeterli olacaktır canım. Ama sonrasını bilemiyorum. Benim arkadaşım normal doğum yaptı 40güne yakın sürdü kanaması. Ama ped mi kullandı yoksa depend mi kullandı ne dereceydi sormadım hiç
Cok gecmis olsun. İsallah hafif sekilde atlacaksin Rabbım seni bebegini korusunKizlar covid testim maalesef pozitif geldi. 7 aydir kendimi ve bebegimi korumak icin kiz kardeslerimle bile gorusmedim ozlemden artik catliyordum. Emeklerime yaniyorum nereden bulastigini bile anlayamadim cok uzgunum. Hic bir duzelme de yok gunlerdir. Buna sukur insallah bu kadari ile atlatirim dualariniza ihtiyacim var.
Cok rahat 1 paket yeter artar bile. Benim ilk gün kanamam fazla oldu sonra azaldı ped yetti. Hasta külot bezi aldirmistim 3 tane kullandim kaldı öyle başkasına verdim. Hastaneler de pamuklu gazli bezler var ped olarak onlardan veriyorlar zaten.Çok mu kanayacağız bizne kadar kanama olacak acaba 1 paket depend yetecek mi sıcak su torbası da cok mantıklıymış gerçekten not aldım teşekkür ederim canım
Kişiden kişiye kanama değişiyor benim kanamam az olurdu doğum sonrası da az oldu peder yetti ancak normal doğum da kesi yapıyorlar dikisin iyileşmesi biraz zaman aldı peder kanama iyileşme surecimi uzattı ondan ben evde 10 günden sonra pamuklu bezler koydum. Pedlerin yüzeyi naylon olunca pişik yaptiBence hastane kısmı için bir paket yeterli olacaktır canım. Ama sonrasını bilemiyorum. Benim arkadaşım normal doğum yaptı 40güne yakın sürdü kanaması. Ama ped mi kullandı yoksa depend mi kullandı ne dereceydi sormadım hiç
Canım selamm hoşgeldin, bende senin gibiyim bazen çok canım aciyo teknelerdenKızlar bir suredir girememiştim ama okudum tüm mesajlarınızı. Covide sobelenenlere, grip olanlara acil şifalar diliyorum bir an önce iyileşin güzel annelerÖnümüzdeki hafta yıkama, ütüleme işlerine başlıyorum ben de. Son iki ay gözüyle bakarak son eksikleri de tamamlayacağım insallah. Kredi kartım can çekişiyor artık
Benim ogluşum da bu aralar bir yerlerde toplanmaya, ayağıyla ittirip canımı acıtmaya başladı. 1.5-2 kilo falanken böyleyse biz son ayda ne yapacağız kızlar
Ben de öyle yapmaya karar verdim. Renkli bir gecelik alacağım ucuzundan, bir de penti takımı koyacağım şuan için. İnşallah 36-37leri görürsem fotoğraf çekimi için beyaz birşeyler alacağım hemenCok gecmis olsun, umarim kisa surede minimum belirtiyle atlatirsin canim
Sagol canim detayli bilgilendirmen icin. Bi tane koyu renk ucuz bi gecelik alayim o zaman. Sut arttirici damlayi da kendi doktoruma bi sorayim bakalim ne diyecek.
Kizlar benim duydugum ilk gunler kanama yogun oluyomus onun disinda normal gunluk ped yeterli oluyomus. Bu arada bendesosmivida cok merak ediyorum. Insallah hersey yolundadir da burayi unutmustur
Kizlar ben yine hasta oldum ya.. Iyilesmis gibiydim bu sabah dus alip saclarimi kurutup disari kahvaltiya gittik. Havada guzeldi gunes vuran bolume oturdum sonra biraz yuruyus derken su an su gibi burnum akiyor ve su saat olmus uyuyamadim. Normalde gece iyi uyurdum.
Aynen arkadaşımın son zamanlarda leke gibiydi onu biliyorum da ilk günlerinden emin olamadım. O da Mayıs’ta doğum yaptı. 2 hafta önce adet oldu ilk defaDepend hastane sonrasında çok gerekli olmaz. Evde pede geçiş yapılır büyük ihtimal. İlk haftadan sonra kanama çok azalıyor zaten. 40 gün sürenlerinkide genelde lekelenme şeklinde tamamlanmıştır. Misal benim 2. oğlumda 27.gün filan kanamam bitmişti üstelik normal doğumdu. Bu şey gibi doğumdan sonra ki ilk adetin kişiye göre değişmesi gibi. Kimisi ertesi ay adetini oluyor kimisinin 1 yılı bulabiliyor. Benim etrafımda 1 yıl adet görmeyen oldu yani. Kanama miktarı ve süresi kişisel deneyim olacak gibi.
Al benden de okadar canim, su haftalari bi atlatsak 37-38 den sonra gelsinler valllaaa :)Canımsınız hepiniz iyiki varsınızçok korktum cok ağladım bugün kızlar gerçekten şu haftalar bir an önce geçse de doğursak artık . Sona geldikçe bir şey olacak korkusu perişan ediyor insanı. Bi kavuşsak artık hayırlısıyla daha da bir şey istemiyorum
Cok gecmis olsun canim yaKizlar covid testim maalesef pozitif geldi. 7 aydir kendimi ve bebegimi korumak icin kiz kardeslerimle bile gorusmedim ozlemden artik catliyordum. Emeklerime yaniyorum nereden bulastigini bile anlayamadim cok uzgunum. Hic bir duzelme de yok gunlerdir. Buna sukur insallah bu kadari ile atlatirim dualariniza ihtiyacim var.
Cok guzel gorunuyor canimKizlar benim dolapta yer kalmadi daha bir suru yikanip utulenecek sey var.Hamileyken gecici bi evde oturmak ne kadar zormus ya. Sanirim daha kucuk katlayip herseyi sigdiracagim baska carem yok Ki bebek bezleri islak mendilleri alt acma ortusu vs bazanin altinda. Bu sabah hasta halimle utu yaptim burnum falan acilsin diye. Simdi kiyafetlerini yikamya gectim Cunku daha beter hasta olacak gibiyim bugun aradan cikartmam lazim buyuk kismini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?