2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
pembemanolya pembemanolya M mllen @Brokilo
Kızlar mühendisinoğlunda Frosh için değerlendirme vardı ben de bakmıştım daha önce.

Ben arkadaşımın önerisiyle bunu aldım ben memnun kaldım. pembemanolya pembemanolya orada var mıdır bilemedim ama 🤷‍♀️

U Green Clean Baby Çamaşır Deterjanı 2.75 lt + Yumuşatıcı 2.75 lt - 2'li Set
Eğer kurutucu kullanılacaksa yumuşatıcıya gerek yok aslında. Kurutma makineleri yumuşacık yapıyor. Yumuşatıcılar ise son durulamada suyla beraber alındığı için ister istemez bir kalıntı bırakmış oluyor çamaşırlarda. Özellikle ilk dönemler hassas olacakları için elimizden geldiğince dikkat edip sonradan saldım çayıra takılırız 🙈

Kurutma makinesi yoksa ve yumuşatıcı kullanılacaksa, makinenin yumuşatıcıyı ne zaman aldığına bakıp ona göre hareket edilebilinir. Yani zaten ek durulama seçiyor olacağız yıkamalarda. Yumuşatıcı bu ek durulamalardan sonra mı önce mi alınıyor bakmak lazım (makineden makineye değişiyor yüklenen yazılıma göre).

Kızçeler ben bugün bir kaç foto çekildim oglusumla evde kendi imkanlarımla size de göstereyim 😂 şu havalı bir kaç kıyafetleri yapılan hamile çekimini düşünen var mı? Bir kaç yere sordum instagramdan 800-1500 arası fiyatlar 🤔

Masallah cok guzel gorunuyorsunuz 🧿 Ben istiyorum aslinda ama hic fiyat almadim. Istanbulda olsam arkadas kuzen cok onlara cektirirdim 😁 Suan bulundugum sehirde nazimin gececegi kimse yok, belki hic yaptirmayabilirim. Ya da esime derim beni tek cek sen olmasan da olur 🤭
Bu da gecen haftadan biz 🙈

İkinizde süpersiniz maşallah 🧿
Ben her haftada olmasada iki haftada bir falan kendim çekim yapmaya çalışıyorum elimde şu tablolarla, muhtemelen sona doğru yine evde eşimle kendimiz çekiliriz fotoğraf diye düşünüyorum 😊

Bu joie kadar yer kaplamıyor görünüyor videolarda. Joie baya büyükmüş. Katlanması şu yönden güzel olacak benim için; yazın annemlerin köy evine yanlarına giderken falan atarım arabaya götürürüm yanımda, tabi oğlum da severse 🥰

Ben dedim geceliği ama ben de bulamadım aynen 🤷‍♀️ Penti den almıştım önceden bir takım. Eğer son haftalara ulaşırsam bir de fotoğraf çekimi için beyaz alacağım. Öyle olunca uygun birşey aradım ben de ama yok. Bunu aldım sonra. Napim koyu renk değil ama ilk bi ayaklanana kadar giyer çıkarırım. Üstüme de bir tane incecik tunik uzunluğunda lacivert bir hırkam var valizde de yer kaplamayacak bir şey onu giyeceğim. Kendimce böyle bir çözüm buldum. Zaten ilk saatler o telaşla çok da şık uyumlu görünmek umrumda olmaz diye düşündüm 😅 kendime gelince de pentilere geçerim artık 🤷‍♀️

Canıım ben sana bendeki modeli göndermeyi unuttuğumu fark ettim ya kusuruma bakma .

Ben de toparlanıp kendime gelene kadar bunu giyerim diye düşünmüştüm ama hastane veriyormuş zaten . Kendi geceliğimi götürüp hiç kirletmemeye karar verdim düşününce 😀 eve geldiğimde giyerim efil efil ince bi kumaşı var tavsiye ederim

Eklentiler

• BEC0981B-5F4F-423D-A6F8-057541C0E869.webp
    BEC0981B-5F4F-423D-A6F8-057541C0E869.webp
    61,1 KB · Görüntüleme: 61
Kızçeler ben bugün bir kaç foto çekildim oglusumla evde kendi imkanlarımla size de göstereyim 😂 şu havalı bir kaç kıyafetleri yapılan hamile çekimini düşünen var mı? Bir kaç yere sordum instagramdan 800-1500 arası fiyatlar 🤔

Masallah cok guzel gorunuyorsunuz 🧿 Ben istiyorum aslinda ama hic fiyat almadim. Istanbulda olsam arkadas kuzen cok onlara cektirirdim 😁 Suan bulundugum sehirde nazimin gececegi kimse yok, belki hic yaptirmayabilirim. Ya da esime derim beni tek cek sen olmasan da olur 🤭
Bu da gecen haftadan biz 🙈
Kızlar maşallah ikiniz de süpersiniz nazar değmesin 🧿❤️🧿❤️

pembemanolya pembemanolya M mllen @Brokilo
Kızlar mühendisinoğlunda Frosh için değerlendirme vardı ben de bakmıştım daha önce.

Ben arkadaşımın önerisiyle bunu aldım ben memnun kaldım. pembemanolya pembemanolya orada var mıdır bilemedim ama 🤷‍♀️

U Green Clean Baby Çamaşır Deterjanı 2.75 lt + Yumuşatıcı 2.75 lt - 2'li Set
Kayınvalidemle konuştum şimdi . Yumuşatıcı değil ama bu markanın deterjanından almış 3 tane, yollayacakmış bize. Frosch da alıcam ben merak ettim onu bi denemem lazım 😀 Epey süre götürür heralde bizi bunlar dimi

Tabi canim senin kafana yattiys iyi yapmissin. Asla kimseye niye onu aldin ettin demem. Bana kuzenimin esi onerdi sonra sampuan ne alacaksin diye sordu, mustela diyince "aaaa asla asla, mustela benim kizimda alerji yapti icerigi kotuymus zaten asla asla onermem" gibi konusmaya basladi. Hic hosuma gitmiyor bu tarz konusmalar.
"Ben de mustela kullandim ama memnun kalmadim, icerigi de benim kiza yaramadi umarim sen memnum kalirsin ama olaki memnun kalmazsan bana yaz musteladan sonra kullandigim ve memnun kaldigimi oneririm" demesi bence daha iyi olurdu.
Ay ben cok takintiliyim ya asla boyle bilmis elestirilere gelemiyorum. Zaten su instagram annelerinin furyasina hic gelemiyorum, kyi temiz icerikli urun kullanan bebesine en iyi bakan benim havasindalar 😄 Artik para instagramda...

Aynen canim ya inan ben dalin bile gormemisimdir sanmiyorum yani annem normal sampuanla yikamistir 😂
Cok takilmiyorum ya inan ne kadar sakinirsam o kadar sorun yasarm gibime geliyor. Cunku dikkat ettim cevremde cok ince dusunenlerin cocuklarinda hep bi geriden gelme var. Ben robot yetistirmek istemiyorum, maalesef gunumuzde cogu seyin icerigi kotu. O zaman tasi taragi toplayip bi koye yerlesip kendim uretecegim. E bu da bizim durumuzda mumkun degil, o yuzden cok kasmadan kendimce en iyisini yapmaya gayret ediyorum...
Söylediklerinin altına imzamı atıyorum canım . Ben de çok dik eleştirilere gelemiyorum . Mustela sen kullanmış olabilirsin memnun kalmamış,cilt tipine uygun gelmemiş olabilir ama bu bende de aynı etkiyi göstereceği anlamına gelmez. Her ürün herkese iyi gelecek olsaydı farklı cilt tiplerine göre ürün seçeneği olmazdı zaten tek tip aynı şeyi kullanırdı herkes 🤷🏼‍♀️

Eğer kurutucu kullanılacaksa yumuşatıcıya gerek yok aslında. Kurutma makineleri yumuşacık yapıyor. Yumuşatıcılar ise son durulamada suyla beraber alındığı için ister istemez bir kalıntı bırakmış oluyor çamaşırlarda. Özellikle ilk dönemler hassas olacakları için elimizden geldiğince dikkat edip sonradan saldım çayıra takılırız 🙈

Kurutma makinesi yoksa ve yumuşatıcı kullanılacaksa, makinenin yumuşatıcıyı ne zaman aldığına bakıp ona göre hareket edilebilinir. Yani zaten ek durulama seçiyor olacağız yıkamalarda. Yumuşatıcı bu ek durulamalardan sonra mı önce mi alınıyor bakmak lazım (makineden makineye değişiyor yüklenen yazılıma göre).

Kurutucum yok maalesef. Yumuşatıcıyı da az az koydum ilk yıkarken zaten. Bundan sonra da öyle yaparım diye düşünüyorum. Burda sular aşırı kireçli ve sert. O yüzden kullanmamak içime sinmeyecek. Ek durulamayı ben kendi çamaşırlarımızda da yaparım hep.
Makinem de son suyla almıyor yumuşatıcıyı onu biliyorum ama önemli olduğunu düşünmemiştim hiç 😅 sağol canım🥰

Canıım ben sana bendeki modeli göndermeyi unuttuğumu fark ettim ya kusuruma bakma .

Ben de toparlanıp kendime gelene kadar bunu giyerim diye düşünmüştüm ama hastane veriyormuş zaten . Kendi geceliğimi götürüp hiç kirletmemeye karar verdim düşününce 😀 eve geldiğimde giyerim efil efil ince bi kumaşı var tavsiye ederim

Estağfurullah canım 🥰
Aslında bunu çok beğendim ben de. Ama kısa olmasından dolayı tercih edemedim. Benim göğüslerim çok büyük 🙈 malum karnımız da hemen kaybolup gitmeyecek ki gitse de benim zaten pek küçük değildi önceden de🙈 O yüzden biraz daha uzun diye ötekini tercih ettim.
Bizim hastane çöp vermiyor maşallah 😂 vermeyince insan hep yedekli gitme ihtiyacı hissediyor. E bi de dönüşte onları kullanmasak da yıkamadan olmaz. O yüzden bence de veriyorlarsa 1 de verirler 3 de verirler kirlendikçe. Hiç hastane ortamına sokma bence de kendininkileri 🥰

Kayınvalidemle konuştum şimdi . Yumuşatıcı değil ama bu markanın deterjanından almış 3 tane, yollayacakmış bize. Frosch da alıcam ben merak ettim onu bi denemem lazım 😀 Epey süre götürür heralde bizi bunlar dimi

Bence yeter zaten minicik kıyafetleri, az az atacağız makineye de. Dolmasını beklemeyeceğiz sonuçta. Bana baya uzun gider gibi geldi o yüzden 🤷‍♀️ Deneyip göreceğiz 😅

Kurutucum yok maalesef. Yumuşatıcıyı da az az koydum ilk yıkarken zaten. Bundan sonra da öyle yaparım diye düşünüyorum. Burda sular aşırı kireçli ve sert. O yüzden kullanmamak içime sinmeyecek. Ek durulamayı ben kendi çamaşırlarımızda da yaparım hep.
Makinem de son suyla almıyor yumuşatıcıyı onu biliyorum ama önemli olduğunu düşünmemiştim hiç 😅 sağol canım🥰

Estağfurullah canım 🥰
Aslında bunu çok beğendim ben de. Ama kısa olmasından dolayı tercih edemedim. Benim göğüslerim çok büyük 🙈 malum karnımız da hemen kaybolup gitmeyecek ki gitse de benim zaten pek küçük değildi önceden de🙈 O yüzden biraz daha uzun diye ötekini tercih ettim.
Bizim hastane çöp vermiyor maşallah 😂 vermeyince insan hep yedekli gitme ihtiyacı hissediyor. E bi de dönüşte onları kullanmasak da yıkamadan olmaz. O yüzden bence de veriyorlarsa 1 de verirler 3 de verirler kirlendikçe. Hiç hastane ortamına sokma bence de kendininkileri 🥰

Bence yeter zaten minicik kıyafetleri, az az atacağız makineye de. Dolmasını beklemeyeceğiz sonuçta. Bana baya uzun gider gibi geldi o yüzden 🤷‍♀️ Deneyip göreceğiz 😅
Yaaa keşke benim hastane de hiçbir şey vermeseydi kocamı refakatçi olarak alsaydı , o konuda hala çok kırığım insallah nisan ayına kadar bişeyler düzelir de değiştirirler şu saçma olayı 😔
Bebişin çamaşırlarını direk mi koyuyorsun makineye yoksa çamaşır yıkama filesi kullandın mı canım ? Küçük çoraplar falan sorun yaratır mı acaba emin olamadım ben 🤔

İkinizde süpersiniz maşallah 🧿
Ben her haftada olmasada iki haftada bir falan kendim çekim yapmaya çalışıyorum elimde şu tablolarla, muhtemelen sona doğru yine evde eşimle kendimiz çekiliriz fotoğraf diye düşünüyorum 😊

Kızlar maşallah ikiniz de süpersiniz nazar değmesin 🧿❤️🧿❤️
Çok teşekkürler canlar hepimiz çok güzeliz 🥰

Yaaa keşke benim hastane de hiçbir şey vermeseydi kocamı refakatçi olarak alsaydı , o konuda hala çok kırığım insallah nisan ayına kadar bişeyler düzelir de değiştirirler şu saçma olayı 😔
Bebişin çamaşırlarını direk mi koyuyorsun makineye yoksa çamaşır yıkama filesi kullandın mı canım ? Küçük çoraplar falan sorun yaratır mı acaba emin olamadım ben 🤔
Ben file falan kullanmadım minicik çoraplarda hiç makinenin lastiğine girmeden yıkandı.

Ben file falan kullanmadım minicik çoraplarda hiç makinenin lastiğine girmeden yıkandı.
İyi bari çoraplardan çok çekiniyordum epeyce küçükler çünkü 🙈 nasıl minnak bişey olacak bu bebişler böyle ya çoraplar minicik, kıyafetler oyuncak bebek giysisi gibi😍🙈

Orası öyle tabi ki ama bence daha çok var. Gevşeyecektir bu önlemler sen içini ferah tut 🙏 bak annen konusunda da çok üzülmüştün düzelmişti, bu da öyle olacak inşallah 😘

Ben hiç file kullanmadım canım. Sadece her yıkamada kesin ya bir eldiven ya bir çorap kapağın ordaki lastiğe giriyordu😅 onu musluğun altında bir güzelce durulayıp öyle asıyordum. Bir de makinemi temizlemeyeli baya olmuştu. Yıkamaya başlamadan önce marc’ın makine temizleyicisiyle temizledim güzelce kazan temizleme programında çalıştırdım. Üstüne aşırı kimyasal birşey elde bile garip bir his bırakıyor sonuçta onun kalıntısı kalır ilk bebek eşyası atacağım içine diye de bir kere kısa süreli 90 derecede boş çalıştırdım 🙈

Orası öyle tabi ki ama bence daha çok var. Gevşeyecektir bu önlemler sen içini ferah tut 🙏 bak annen konusunda da çok üzülmüştün düzelmişti, bu da öyle olacak inşallah 😘

Ben hiç file kullanmadım canım. Sadece her yıkamada kesin ya bir eldiven ya bir çorap kapağın ordaki lastiğe giriyordu😅 onu musluğun altında bir güzelce durulayıp öyle asıyordum. Bir de makinemi temizlemeyeli baya olmuştu. Yıkamaya başlamadan önce marc’ın makine temizleyicisiyle temizledim güzelce kazan temizleme programında çalıştırdım. Üstüne aşırı kimyasal birşey elde bile garip bir his bırakıyor sonuçta onun kalıntısı kalır ilk bebek eşyası atacağım içine diye de bir kere kısa süreli 90 derecede boş çalıştırdım 🙈
İnşallah canım ya valla aklıma geldikçe dua ediyorum 🙏🏻
O zaman ben de file kullanmayım hiç . Makine temizleme fikri de güzel bak bunu düşünmemiştim . Annem her şeyi yıkayıp ütüleyip göndermiş ama kayınvalidemin yolladıkları yıkanmamış. Anne ve kayınvalide farkı 😀 neyse laf sokmayayım şimdi sinirim bozulmasın 🙈😂 . Makineyi dediğin gibi bi dezenfekte edip yıkayım bakalım minnoşumun giysilerini, teşekkürler canım fikir için ❤️

Canım P pink-jazz almıştı geçen gün sanırım bak bunu. Ben diğerini almıştım artık o yüzden sormadım nasıl geldi mi beğendi mi. Seçenek olabilir 😘

Ben evet aldım ama begenmedim duruşunu, rengini de sevmedim. Ben kumral bir insanim ama gitmedi sanki Bana. Su anda 170 boyunda 76 kiloyum ve M beden aldım omuzlar tam oldu ama öndeki pile fazlalık yapmış zaten doğum sonrası gobek gidecek bu kadar pile fazla iade edeceğim. Kumaşı falan güzel bana uymadı.

M mllen benim yüzümde çenemde maske yüzünden çıkan sivilceler var bebek pişik kremi sürüyorum o kurutuyor. Almanyadan gelmişti marka şimdi hatırlayamadım mavi renk kutulu ama guzel kurutuyor öneririm.

pembemanolya pembemanolya bebek çamaşırları deterjaninda kokusuz tercih ederseniz söyle bit durum oluyor. Bebek çok kaka yapıyor, çok kusuyor böyle olunca bu kokular kokusuz deterjanla yikadiginda çıkmıyor. Kayinbirader kızının bebek kiyafetlerinden getirdi yıkanmış ama kokuyor bende miss gibi temiz kokan çamaşır severim. Dalin sıvı güzel kokuyor yumuşatıcı şahane. Unibaby çok güzel kokuyor ben bundan aldım yumuşatıcı da aldım. Karar yine sizin ben tecrubemi paylaştım ama çok da steril yapamayız bu çocukları haklısınız.

O zaman ben de file kullanmayım hiç . Makine temizleme fikri de güzel bak bunu düşünmemiştim . Annem her şeyi yıkayıp ütüleyip göndermiş ama kayınvalidemin yolladıkları yıkanmamış. Anne ve kayınvalide farkı 😀 neyse laf sokmayayım şimdi sinirim bozulmasın 🙈😂 . Makineyi dediğin gibi bi dezenfekte edip yıkayım bakalım minnoşumun giysilerini, teşekkürler canım fikir için ❤️
Kayınvalideler galiba biraz gelin benim yaptığımı beğenmez diye düşünüyorlar sanırım o yüzden kendi nasıl yıkayacaksa öyle yıkasın ütülesin demiş olabilir 😅 seninki yine iyi benimkinden daha bir hastane çıkışı geldi o bize kalmaya geldiğinde o kadar. Onu da malum daha teşekkür ederiz bile diyemeden başka hastane çıkış almana gerek yok bunu giydirirsin ilk diyerek asıl amacını ortaya koyduydu😅 insanın giydireceği varsa da giydirmez valla o cümleyi duyunca işte ama bunu anlamıyorlar 🤷‍♀️
Bir de babynest setleri var ya instagramda falan böyle fırfırlı modeller dantelli falan onu söyledi emzirme yastığı önlüğü falan oluyor 8-10 parça. Görümceme yaptırmıştı biliyorum nasıl birşeyi kastettiğini. Yani dedim eşime annen beni hiç tanımıyor galiba. Fırfır ve dantel sevmem. Seveni çoktur belki ama bana hitap etmiyor. Garibim de bilmiyor ne olduğunu ya niyeki düşünmüş kadın nasıl yok alma diyelim diyor. Gösterdim bir iki benzer örnek gülmeye başladı. Sonra anladı beni de aradım anne aldık biz onların hepsini dedik de vazgeçirdik 🥰
Şimdi muhtemelen gelecek benim aldıklarım spor şeyler, takım değil falan ya ona laf edecek yaptırsaydım keşke istemediniz çok güzeldi benim yaptıracaklarım diip duracak beni deli edecek lohusa halimle 😅
o gün de ben bu mesajı bulup alıntılayacağım size 😂

Ya güldüm buna ama haklısın gerçekten. Gerçi benim ikisi de yıkamadan olduğu gibi kutularıyla verdi bana 😀 Yaparken haber ver gelelim diyorlar bende başladım yıkamaya bakalım, biraz ütüleyim sıkılırsam çağırırım 🙈

Pembişcim senin için hamiş voltranı oluşturalım. Hamişlerin duası kabul olur diyelim içten dua edelim şu yasak kalksın da yanına istediğin kişiyi refakatçi olarak versinler. Ama yasak kalkmasa bile benim içime senin eşin o gün yanında olacak gibi doğuyor. Doktor olarak bi şekilde halledecek inşallah 🙌
Kızlar testim pozitif çıktı.Hamilelikte covid geçiren var mı?Süreci nasıl atlattınız😢
Ben geçirdim canım hemde önce domuz gribi oldum tam iyileştim 1 hafta sonrada covid oldum. İkisinede ilaçsız hastanesiz atlattım şükür. Coraspirin öneririm doktorunuza danışarak tabi ki.Bol sıvı ve C vitamini. Moralinizi yüksek tutun stres yapmayın. Umarım aşınız vardır. Aşınız varsa şayet hiç korkmayın allahın izniyle grip gibi gelip geçiyor. Tekrar geçmiş olsun 🌷🌷

Kayınvalideler galiba biraz gelin benim yaptığımı beğenmez diye düşünüyorlar sanırım o yüzden kendi nasıl yıkayacaksa öyle yıkasın ütülesin demiş olabilir 😅 seninki yine iyi benimkinden daha bir hastane çıkışı geldi o bize kalmaya geldiğinde o kadar. Onu da malum daha teşekkür ederiz bile diyemeden başka hastane çıkış almana gerek yok bunu giydirirsin ilk diyerek asıl amacını ortaya koyduydu😅 insanın giydireceği varsa da giydirmez valla o cümleyi duyunca işte ama bunu anlamıyorlar 🤷‍♀️
Bir de babynest setleri var ya instagramda falan böyle fırfırlı modeller dantelli falan onu söyledi emzirme yastığı önlüğü falan oluyor 8-10 parça. Görümceme yaptırmıştı biliyorum nasıl birşeyi kastettiğini. Yani dedim eşime annen beni hiç tanımıyor galiba. Fırfır ve dantel sevmem. Seveni çoktur belki ama bana hitap etmiyor. Garibim de bilmiyor ne olduğunu ya niyeki düşünmüş kadın nasıl yok alma diyelim diyor. Gösterdim bir iki benzer örnek gülmeye başladı. Sonra anladı beni de aradım anne aldık biz onların hepsini dedik de vazgeçirdik 🥰
Şimdi muhtemelen gelecek benim aldıklarım spor şeyler, takım değil falan ya ona laf edecek yaptırsaydım keşke istemediniz çok güzeldi benim yaptıracaklarım diip duracak beni deli edecek lohusa halimle 😅
o gün de ben bu mesajı bulup alıntılayacağım size 😂
Kız bunlar nasıl zihniyetler böyle ya sinirim bozulacak gibi oluyor sonra bi komik geliyor gülüyorum Allah affetsin 😂😂 planlıyor hastane çıkışı set alıyor sonra lafını sokuveriyor sonra karşıdan da ona anlayış gösterip uymasını bekliyor yemin ediyorum kayınvalideler bazen cok komik oluyor 😂 boşver sen de gül geç ya geldiğinde bişey derse ben böyle tercih ediyorum de hiiiiç sinirini bozmasına müsade etme ❤️

Ya güldüm buna ama haklısın gerçekten. Gerçi benim ikisi de yıkamadan olduğu gibi kutularıyla verdi bana 😀 Yaparken haber ver gelelim diyorlar bende başladım yıkamaya bakalım, biraz ütüleyim sıkılırsam çağırırım 🙈
Kayınvalidelere zor geliyor canım ya, illa vardır istisnaları tabi ama geneli aynı. Gelin varken kendi mi yıkayıp ütüleyecek aşk olsun yani 😀 ben söylemeden deterjan falan almış bizimki , heralde mesaj veriyo bana, sana deterjanı da alıyorum yıka ütüle diye 😂😂

Back
X